Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jadę na izbę przyjęć. Mam nadzieję że mnie nie cofna że to nie robota dla nich..03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
White Innocent wrote:Nie smaruj niczym. Chwyć pensetka przy samej głowie i jednym powolnym ruchem pociągnij do góry. Im krócej kleszcz jest wbity tym lepiej, bo mniejsza jest szansa, że coś przeniesie. Później obserwuj to miejsce pod kątem rumienia.
Dodam jeszcze ze swojej strony, że oprócz obserwacji pod kątem rumienia warto zrobić po kilku tygodniach badania przeciwciał. Jak parę lat temu przechodziłam boreliozę to lekarz mówił, że mam farta, że pojawił się rumień, bo występuje tylko w 30% przypadków zarażenia. Właśnie mnie to czeka, bo też niedawno miałam kleszcza -
Mmiśka wrote:Zgrabiutka jestes , klamczuszek mi w pierwszej tez pozno wyskoczyl ale za to pozniej byl ogromny 🙈
Widze na dole kozaczki zimowe dla synka jeju my wczoraj przymierzylismy 5 par i wszystkie ciasne w podbiciu! I jakieś ciezkie .Juz mi ręce opadly
A ja mam właśnie dylemat z butami. Córka zaczęła chodzić 2 tygodnie temu i nie wiem jakie jej kupić. Na typowo zimowe jeszcze trochę za ciepło, a na jesienne chyba trochę szkoda mi wydawać kasę na te kilka tygodni. Chyba pójdę od razu w zimowe. -
pingwinkowa wrote:A ja mam właśnie dylemat z butami. Córka zaczęła chodzić 2 tygodnie temu i nie wiem jakie jej kupić. Na typowo zimowe jeszcze trochę za ciepło, a na jesienne chyba trochę szkoda mi wydawać kasę na te kilka tygodni. Chyba pójdę od razu w zimowe.
-
pingwinkowa wrote:A ja mam właśnie dylemat z butami. Córka zaczęła chodzić 2 tygodnie temu i nie wiem jakie jej kupić. Na typowo zimowe jeszcze trochę za ciepło, a na jesienne chyba trochę szkoda mi wydawać kasę na te kilka tygodni. Chyba pójdę od razu w zimowe.
Wiem ze właśnie z Emela są np. ocieplane trzewiki, dużo lżejsze niż zimowe traperki czy śniegowce, no ale pewnie całej zimy się w nich nie da przechodzić i na mrozy się nie sprawdza. -
Ufff i po krzyku. Powiedzieli ze był to bardzo malutki kleszcz i że nie był jeszcze nawet za bardzo wbity w skórę. W poniedziałek mam wizytę to podpytam jakie badania zrobić.
Ale się strachu najadłam..White Innocent, 1000, Mmiśka, małżowinka, Gabriella, pingwinkowa, Misia90 lubią tę wiadomość
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Jeśli byście chciały fajne niedrogie buty dla dzieci które zaczęły chodzić to polecam takie ciemno granatowe (i chyba są jescze białe) adidaski z decathlona. Teraz już trochę za zimno, ale moja córka miała na wiosnę na zmianę z innymi butami
Ogólnie te wszystkie buty o których piszą dziewczyny są bardzo dobre na pierwsze buty na zime w ccc lasocki też ma fajne, w zeszłym roku w grudniu kupiłam na wyprzedaży kozaczki za... 39 zł xD
Najważniejsza zasada jaką się należy kierować to żeby podeszwa była odpowiednio giętka i żeby but był dobrze dopasowany. -
małżowinka wrote:Ja z butów polecam jeszcze primigi i geoxy. Często zamawiam na eobuwie albo zalando więc nie płacę za przesyłkę ani zwroty
-
Jak mi się spodobał wózek z adamexu reggio! No oszalałam xD z córką też miałam adamex, kupiłam używany, ale miał super amortyzację i pompowane koła. A ten model ma tylko z jakiejś pianki nie wiem czy to się zda na moje dziurawe wiejskie drogi
-
MrsKiss wrote:Jak mi się spodobał wózek z adamexu reggio! No oszalałam xD z córką też miałam adamex, kupiłam używany, ale miał super amortyzację i pompowane koła. A ten model ma tylko z jakiejś pianki nie wiem czy to się zda na moje dziurawe wiejskie drogi
Faktycznie ładny. Ja się tam nie znam, ale chyba te z pompowanymi kołami są praktyczniejsze na wyboje.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Ja mam dla córy też primigi z eobuwie. Na jesień botki też miała primigi i ogólnie lubię tą firmę. Z emela miała sandałki, ale strasznie się zniszczyły, więc z jesiennych/zimowych od nich zrezygnowałam.
W listopadzie jedziemy na rodzinną sesję świąteczną, więc musze jeszcze jakies do sukienki jej kupić.
A jak już o sesjach mowa to na luty zapisałam się na ciążową. Z Bianką miałam, więc i tą ciążę chce mieć tak pięknie udokumentowaną. -
My w tamtym roku mielismy świąteczna w tym juz nie chce , za rok znowu zrobimy juz we 4 :p syn mial twz noworodkowa sesje i teraz tez sie zapisujemy bedzie połączona z rodzinną . Piekna pamiatka do ciazowej mnie nie ciągnęło i teraz tez nie robie jakos to mnie nie kreci ale kolezanki sobie chwala niektore
-
juna wrote:Faktycznie ładny. Ja się tam nie znam, ale chyba te z pompowanymi kołami są praktyczniejsze na wyboje.
-
Dzięki dziewczyny za butowe rady. Zamówiłam córce zimowe Primigi. Jakby któraś była zainteresowana to na eurobuty.com.pl jest promocja -10% z kodem primigi, nawet na przecenione, dostawa powyżej 200 za darmo, zwrot za darmo jeśli zapiszesz się do newslettera.
Mnie jakoś w ogóle sesje nie kręcą. Nie czuję tego, także nie miałam ani ciążowej, ani rodzinnej (a mąż to już w ogóle by mnie zabił śmiechem jakby miał pozować do zdjęć ). Ola tylko doczekała się "sesji" jak miała 3 miesiące - szwagier robił jej zdjęcia do kalendarza dla dziadków. Nawet podwójna sesja była, bo jej samej zdjęcia i wspólne z ich 2 miesiące starszą córą.