X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy:)
    Co do wózka bardzo ładny, nowoczesny i retro trochę taki, nie wiem co do kół piankowych jak się zachowują.. też mam pompowane na wyboje i piasek, a w sklepie trudno będzie sprawdzic niestety jak się zachowują bo tam jest gładko:/ warto może na forach poczytać?
    Buty na eobuwie zamawiam ostatnio sobie i zwrot trzeba zapakować owszem bo w samym kartonie mogą się uszkodzić.. ja mam wałek folii stretch bo często kupuje przez neta i zwracam. Na eobuwie akurat jest za darmo bo wysyłają kod do paczkomatu czy kuriera jak wolisz i kasa mi też błyskawicznie wróciła na konto. Super sklep. Buty są trudne do zakupu w necie więc przeważnie zamawiam dwa rozmiary i jedne odsyłam.

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Witamy witamy:)
    Co do wózka bardzo ładny, nowoczesny i retro trochę taki, nie wiem co do kół piankowych jak się zachowują.. też mam pompowane na wyboje i piasek, a w sklepie trudno będzie sprawdzic niestety jak się zachowują bo tam jest gładko:/ warto może na forach poczytać?
    Buty na eobuwie zamawiam ostatnio sobie i zwrot trzeba zapakować owszem bo w samym kartonie mogą się uszkodzić.. ja mam wałek folii stretch bo często kupuje przez neta i zwracam. Na eobuwie akurat jest za darmo bo wysyłają kod do paczkomatu czy kuriera jak wolisz i kasa mi też błyskawicznie wróciła na konto. Super sklep. Buty są trudne do zakupu w necie więc przeważnie zamawiam dwa rozmiary i jedne odsyłam.
    Dzieki za odpowiedz co do butów . W takim razie biore sie za zamawianie:D jeszcze sie tylko.waham ile luzu zostawic w.bucie . Ponoc do 1 cm powinny byc i tak zawsze bralam

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sporo sesji już za sobą: ciążową, noworodkową, świąteczną, roczkową. Ale ja kocham zdjęcia. Tych niesesyjnych też mam pełno, ale te z sesji profesjonalne uwielbiam. A do ciążowej mam szczególny sentyment. :) <3 Sama uwielbiam robić zdjęcia i zastanawiam się nad kursem fotograficznym, ale na ten moment nie miałam jeszcze czasu w życiu na to :D

Co do butow minimum 0.5cm max 1cm większe :)

MrsKiss lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam problem. Wczoraj lekarz przepisal mi luteine 2x1 bo powiedzialam ze mnie brzuch boli i wzielam ja wieczorem i dzis rano no i mam takie zawroty glowy ze masakra. Myslicie ze moge po prostu ja odstawic?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Kurcze mam problem. Wczoraj lekarz przepisal mi luteine 2x1 bo powiedzialam ze mnie brzuch boli i wzielam ja wieczorem i dzis rano no i mam takie zawroty glowy ze masakra. Myslicie ze moge po prostu ja odstawic?
    Wydaje mi sie ze za krotko bralas zeby cos sie stalo. Ja bralam od 7do 9 tygodnia , odstawilam prawie z dnia na dzien i nic sie nie dzialo

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ogromnie Wam gratuluję :) Czek Was piękny czas oczekiwania na Wasze wymarzone dziecko :)

Zwracam się przede wszystkim do mam z Krakowa i okolic :) Właśnie otworzyłam swoją działalność jako profesjonalny fotograf i specjalizuję się w reportażu :) Jeszcze macie dużo czasu, ale uwierzcie, że ten czas bardzo szybko minie i już będzie wiosna :) Dlatego podpowiadam Wam abyście już teraz zastanowiły się czy nie chciałybyście jedynych w swoim rodzaju zdjęć wykonanych w pierwszych dobach życia maluszka :) To tak zwane zdjęcia Fresh 48 :) A może któraś chciałaby reportaż z porodu (domowego albo szpitalnego)?

Jeśli zaciekawiłam Was, to piszcie do mnie prywatną wiadomość lub możecie mnie znaleźć na fb na fanpage Joanna Dudek Fotografia :)

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zalando i eobuwie pakuję do tych samych pudełek. Zamawiasz kuriera na kiedy chcesz albo zwrot w paczkomacie/żabce. Wszystko jest opisane w przesyłce, prościzna - polecam :)
    Co do sesji to ja żadnych nie robię, przed narodzinami córki zainwestowałam w lustrzankę i sama robiłam zdjęcia, ale w sumie co je ktoś widział to myślał że od fotografa, różnica taka że dziecko w pełnym komforcie, znanym miejscu i zdjęcia robione kiedy był dobry moment a nie wyznaczony termin. Jak robiłam zdjęcia jak córka miała 10 dni to jedyne co myslalam to że całe szczęście że nie umawiałam nad do fotografa.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam lustrzankę, bo prowadzę bloga i konto w social mediach, także jakieś tam zdolnosci fotograficzne muszę mieć. Ale nie mam takich mozliwosci aranzacyjnych, jak w profesjonalnym studio foto. :)
    A fotograf mam cudowną bo z wykształcenia jest położną i pracuje w zawodzie na pol etatu. I w 9 dniu po narodzinach oddając córkę w jej ręce czułam się bezpiecznie. Mała przespała calutką. :)
    Ale na sesje z porodu bym się nie zdecydowała, to już za duży hardcore dla mnie :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy podczas ciąży bierzecie długie, ciepłe kąpięle w wannie? Uwielbiam gorące ale wiem ze w ciąży nie wolno w zbyt gorącej wodzie przesiadywac. Podczas stymulacji do in vitro dostałam kategoryczny zakaz takich kąpieli ale zastanawiam się jak teraz? Czy mozna? Doktor nic nie wspominał w tym temacie a mnie się marzy dzisiaj wylezec w wannie :)

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Dziewczyny czy Wy podczas ciąży bierzecie długie, ciepłe kąpięle w wannie? Uwielbiam gorące ale wiem ze w ciąży nie wolno w zbyt gorącej wodzie przesiadywac. Podczas stymulacji do in vitro dostałam kategoryczny zakaz takich kąpieli ale zastanawiam się jak teraz? Czy mozna? Doktor nic nie wspominał w tym temacie a mnie się marzy dzisiaj wylezec w wannie :)

Ciepłe tak, ale tak jak piszesz nie gorące. :) Jak mi w pierwszej ciąży brzuch twardniał to ciepła kąpiel najbardziej mi pomagała na jego rozluźnienie. :) No chyba że są duże problemy z infekcjami intymnymi, wtedy prysznic lepszy.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieple kapiele tak ale nie gorace. Chociaz ja uwielbiam goracy prysznic xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 18:41

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie syn zostal synem chociaż byla chwila zawahania :D znowu skakal jak szalony , ale wszystko w porzadku :) na koniec listopada mam polowkowe :)

summer..86, Gabriella, Misia90, Aprielka, Paatka, kanapa, 1000, pingwinkowa, MrsKiss lubią tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka, Paatka - super, że umiecie robić zdjęcia i zamierzacie swoje maluszki fotografować. Ale mam ważne pytanie - czy dacie radę również być na zdjęciach? Mam trójkę dzieci i powiem Wam jedno - oglądając ich albumy można pomysleć, że w naszym domu były tylko one i czasami ich tata :( Mnie na nich nie ma, bo stoję cały czas po drugiej stronie obiektywu i dlatego teraz to zmieniam i sama zatrudniam regularnie fotografa, który fotografuje całą moją rodzinę - łącznie ze mną.
    Po drugie: ja nie robię zdjęć w koszyczkach czy innych takich sztucznie ustawianych. Sama nie lubię takich zdjęć i ich nie czuję. Ja fotografuję w domu noworodka, w ramionach jego rodziców, w jego własnym łóżeczku a więc w przestrzeni gdzie najlepiej i najbezpieczniej się czuje i w zgodzie z nim. Co oznacza, że nie spieszymy się i zdjęcia są podporządkowane maluszkowi, jego samopoczuciu a nie jakiemuś odgórnemu harmonogramowi zdjęć.

To tak tylko w kwestii wyjaśnienia :)

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trochę źle mnie odebralyscie, ja nie jestem przeciwna takim sesjom, jak będę mieć starsze dzieci to z chęcią się pewnie zdecyduję na jakieś rodzinne fotografowanie. ALE! Jest tu trochę dziewczyn, które będą miały pierwszego dzidziusia i może nie do końca ich przekonuje taka sesja noworodkowa, a po waszych wpisach ja bym się już zapisywała. A uwierzcie mi że to nie zawsze wygląda tak, że dziecko jest spokojne i przesypia całą sesję. Wiele razy słyszałam o wymordowanych matkach i dzieciach i braku efektu, a dodajcie do tego hormony buzujące w połogu i wyjdzie z tego niezła mieszanka.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam takie sesje :) syn mial 14 dni i kolki , pani fotograf uspokoiła go w 5 minut spal pozniej 3 godziny :) sesja trwala godzine i w tym.przerwy dla.nas bo maluch spal :) duzo moich znajomych robilo takie sesje i nie znam ani jednej ktora miala by problem . Wystarczy fotograf z dobrym podejsciem i doświadczeniem . Nasza Pani fotograf sama jest mamą , cud nie kobieta:)

Paatka lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim ważny jest dobór fotografa. Jeśli fotograf ma wprawę i lubi pracę z maluszkami, to sesja skończy się dobrze. I wiadomo nic na siłę - taka sesja musi potrwać. Warto szukać kogoś z polecenia. U nas było od początku powiedziane, że mamy 4h na sesję, a wyrobiliśmy się w 2, bo mała ładnie spala i tylko raz był cyc i przewijanie. :) U mojej fotograf jest tak, że jeśli bobas ma faktycznie zły dzień, to wtedy sesja nie jest kontynuowana, tylko przyjeżdża się w innym dniu. Ale z tego co rozmawiałam z nią, to przez całą kilkuletnią pracę, miała 2 takie przypadki. ;)

małżowinka lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam i trochę żałuję ale mój synek był strasznie niespokojny przez pierwsze 2mce i duuuuzo płakał, karmienia trwały godzinami, ja strasznie cierpiałam z bólu brodawek więc karmienie zawsze było w łzach, byłam też spuchnięta mocno jakiś czas i nie czułam się bynajmniej na sesję więc tak jak planowałam przed porodem piękna sesje tak po mi nawet przez myśl to nie przeszlo.. mam bardzo mało jego zdjęć z początkow..
    Teraz już nie planuje, mam nadzieję że zrobimy wspólna letnia sesje rodzinna ale życie zweryfikuje:)

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dzisiaj ostatni dzień w pracy, jadę ogarnąć kilka rzeczy i rozdać ciasto🤣 A o 13:15 mam wizytę u lekarza. Oby wszystko było dobrze...

Sesil, aniaem86, pingwinkowa, Mmiśka, MrsKiss, małżowinka, Słoneczko123, Misia90 lubią tę wiadomość

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kalade, ja to jeszcze trochę chcę popracować, tak myślę o styczniu. Choć korci mnie za każdym razem jak lekarz mi na każdej wizycie proponuje zwolnienie to żeby wziąć i mieć spokoj. Dzisiaj mi strasznie nie chce wstawać, a jak bym była zwolnieniu odpadłby mi ten problem 🤣

• kalade Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Super Kalade, ja to jeszcze trochę chcę popracować, tak myślę o styczniu. Choć korci mnie za każdym razem jak lekarz mi na każdej wizycie proponuje zwolnienie to żeby wziąć i mieć spokoj. Dzisiaj mi strasznie nie chce wstawać, a jak bym była zwolnieniu odpadłby mi ten problem 🤣
    No właśnie, najgorsze z tym wstawaniem. Ja przed ciążą jeździłam do pracy na 7 i nie było to dla mnie problemem. A teraz to ledwo się zwloke z łóżka żeby koło 8 być. A po kilku godzinach jestem wypompowana i musi byc drzemka 🤣 doszłam do wniosku, że nie ma co się męczyć:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ