Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mała dzisiaj siedziała w brzuchu z jedną ręką tak scisnieta ✊ a druga tak ☝️😂 mąż się przeraził że będzie kolejna twarda babka (po mamusi) w domu i kto z nią wytrzyma 😂
Gabriella lubi tę wiadomość
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
aniaem86 wrote:Dziewczyny, a macie tak, że maluch siedzi tylko z jednej strony? Tzn. nie wiem w sumie czy tak jest Ale ciągle wystaje mi prawa strona brzucha i jak dotykam, to ewidentnie czuję, że się tam kotłasi, a z lewej nic a nic.
Mi wystaje Lewa strona a mala siedzi po prawej -
A mój się obrócił głową w dół . Nie wiem, czy zamierza tak zostać, ale lekarz po USG powiedział, że tak się właśnie przekręcił. Dodatkowo łożysko na tylniej ścianie i czegoś tam dotyka (nie pamiętam czego, ale określił że to dobrze ). Więc chyba potwierdzam to co mówiłyście o szybkim odczuwaniu ruchów i łożysku na tylnej ścianie. Dodatkowo waży już 300 g!
Chyba zaczynają mi się jakieś hormony wydzielać bo mam niesamowicie dużo ciepłych myśli w kierunku tego tam w brzuchu, od kilku dni to się nasila . Zaczęło mnie bardziej rozczulać myślenie o nimWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 15:49
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
A co do detektora to wcześniej słyszałam nisko i po lewej, a teraz jak jest do góry nogami to na środku, pod samym pępkiem . A czułam po głównie na bokach, a teraz głównie w podbrzuszu w okolicach środka, za to mocniej potrafi tam walnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 15:50
2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:A mój się obrócił głową w dół . Nie wiem, czy zamierza tak zostać, ale lekarz po USG powiedział, że tak się właśnie przekręcił. Dodatkowo łożysko na tylniej ścianie i czegoś tam dotyka (nie pamiętam czego, ale określił że to dobrze ). Więc chyba potwierdzam to co mówiłyście o szybkim odczuwaniu ruchów i łożysku na tylnej ścianie. Dodatkowo ważny już 300 g!
Chyba zaczynają mi się jakieś hormony wydzielać bo mam niesamowicie dużo ciepłych myśli w kierunku tego tam w brzuchu, od kilku dni to się nasila . Zaczęło mnie bardziej rozczulać myślenie o nim
Moja ma 320 gram 😍nowa na dzielni lubi tę wiadomość
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Widzę Sesil, że suwaczki nam różnie wyliczają tygodnie, ale obydwie mamy niby 144 dni do terminu2019 początek - strata, 10 tc
Witam się po dłuższej przerwie. Dopiero udało mi się Was nadrobić, ale sporo się u nas ostatnio działo i nie miałam nawet kiedy zajrzeć na forum.
Na wczorajszej wizycie już 3 raz potwierdzona dziewczynka zobaczymy jeszcze 9 grudnia na połówkowych ale już jestem mega szczęśliwa, że będzie druga córcia
Widzę, że są tu szydelkomaniaczki ja też trochę dziergam zwłaszcza chusty a teraz okres przedswiateczny to praca wre żeby były pod choinkę
A i wczoraj przed snem poczułam ruchy takie już bez wątpliwości że to jest to. Trzy delikatne puknięciaMrsKiss, 1000, Mmiśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
blue_eyed_girl wrote:Ja sie trochę podłamałam.. wczoraj robiłam badania przed poniedziałkową wizytą i mimo brania tabletek poziom żelaza podniósł się minimalnie, a w przeciągu miesiaca TSH wzrozło z 1.975 mlU/l na 2.834 mlU/l. Ciekawa jestem co doktorek powie..😥😥😥
-
blue_eyed_girl wrote:Ja sie trochę podłamałam.. wczoraj robiłam badania przed poniedziałkową wizytą i mimo brania tabletek poziom żelaza podniósł się minimalnie, a w przeciągu miesiaca TSH wzrozło z 1.975 mlU/l na 2.834 mlU/l. Ciekawa jestem co doktorek powie..😥😥😥
Zbadaj FT4 (bez łykania euthroxu), jak będzie za niskie, to znaczy, że dawka za mała.
A w morfologii wychodzi ci za niska hemoglobina i hematokryt?
O poziomie wchłaniania żelaza świadczy poziom ferrytyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 12:15
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
FT 4 na czczo mam w normie.
Tak właśnie hemoglobina i hematokryt mam poniżej normy, niby nieznacznie ale w porównaniu z poprzednimi wynikami trochę spadł. Bardziej martwi mnie to, że nie widać poprawy mimo brania leków.
Chyba w przyszłym tygodniu podjadę do laboratorium i zbadam poziom ferrytyny dla samej siebie. -
Justa29 wrote:Ja też jeszcze nie czuję ruchów;/ wiem że mój maluszek siedzi po lewej stronie brzucha bo zawsze jak mam usg to tylko w jednym miejscu jeżdżą ta sonda. Czasem widzę jak brzuch pracuje tylko z jednej strony właśnie z lewej.
Ja mocniejsze ruchy poczułam dopiero dwa dni temu czyli 20+0 wcześniej były z ręką na brzuchu baaaaardzo delikatne a czasami w ogóle. Więc spokojnie jest jeszcze czas 😉 też bardzo się martwiłam. Łożysko mam z przodu więc to też może mieć wpływWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 18:08
Justa29 lubi tę wiadomość