Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, słyszałyście? Mam nadzieję, że żadna w ciąży nie bierze. https://www.google.com/amp/s/www.gazetaprawna.pl/amp/1442854,leki-na-cukrzyce-zanieczyszczone-sztab-kryzysowy-w-ministerstwie-zdrowia-news-dgp.html
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:Dziewczyny, słyszałyście? Mam nadzieję, że żadna w ciąży nie bierze. https://www.google.com/amp/s/www.gazetaprawna.pl/amp/1442854,leki-na-cukrzyce-zanieczyszczone-sztab-kryzysowy-w-ministerstwie-zdrowia-news-dgp.html
Rany, teraz to strach brać cokolwiek. Co chwilę się okazuję, że coś zawiera substancje rakotwórcze. Masakra.
Metformine brałam przed pierwsza ciąża, ale na szczęście tylko 2 miesiące.
-
pingwinkowa wrote:Rany, teraz to strach brać cokolwiek. Co chwilę się okazuję, że coś zawiera substancje rakotwórcze. Masakra.
Metformine brałam przed pierwsza ciąża, ale na szczęście tylko 2 miesiące.
Trują nas z każdej strony.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Aprielka wrote:Hej, ja ostatnio nie wyrabiam z życiem z brzuchem i dzieckiem więc nie odzywam się ale byłam dziś na połówkowych i chyba mam największe dziecko tutaj🙈 już 530g! Aż jestem przerażona czy nie mam cukrzycy a test robię dopiero przed świętami.. strasznie się boję wyniku.. chyba mogłabym zrobić już teraz ale mój lekarz na ostatniej wizycie miesiąc temu wspomniał o 24 tyg więc nie jestem pewna
. Więc to duża różnica. Ja już mam za sobą obciążenie glukoza ale niestety będę powtarzać. W rodzinie jest cukrzyca więc i mnie częściej sprawdzają
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Dziewczyny od 2-3 dni boli mnie brzuch w dole, tak jakby okresowo plus kłucie. Czy to może być od odstawienia duphastonu z zaleceń lekarki?
Chyba wezmę znowu ten duohaston, bo boję się, że coś nie tak jest:( -
I ja po polowkowych. Na 100% dziewczynka, malutka, bo tylko 350g, ale zdrowa
Do kontroli tylko jedna midniczka nerkowa, bo jest na granicy wielkosciowej. No i moje łożysko jest dość nisko, więc leżę, żeby się podniosło
Z innej beczki - dopadło mnie choróbsko. Co polecacie przy bólu gardła? Znalazłam w domowej apteczce Tantum verde i syrop Thonsilan, więc sobie zaaplikuję. Jem kanapki z czosnkiem i miodem, piję herbatkę z miodem i cytryną, albo sokiem malinowym... Mam nadzieję, że pomoże..Mmiśka, MrsKiss, diversik89, Gabriella, summer..86 lubią tę wiadomość
-
tofirus wrote:I ja po polowkowych. Na 100% dziewczynka, malutka, bo tylko 350g, ale zdrowa
Do kontroli tylko jedna midniczka nerkowa, bo jest na granicy wielkosciowej. No i moje łożysko jest dość nisko, więc leżę, żeby się podniosło
Z innej beczki - dopadło mnie choróbsko. Co polecacie przy bólu gardła? Znalazłam w domowej apteczce Tantum verde i syrop Thonsilan, więc sobie zaaplikuję. Jem kanapki z czosnkiem i miodem, piję herbatkę z miodem i cytryną, albo sokiem malinowym... Mam nadzieję, że pomoże..tabletki isla do ssania ,tantum verde
-
tofirus wrote:I ja po polowkowych. Na 100% dziewczynka, malutka, bo tylko 350g, ale zdrowa
Z innej beczki - dopadło mnie choróbsko. Co polecacie przy bólu gardła? Znalazłam w domowej apteczce Tantum verde i syrop Thonsilan, więc sobie zaaplikuję. Jem kanapki z czosnkiem i miodem, piję herbatkę z miodem i cytryną, albo sokiem malinowym... Mam nadzieję, że pomoże..a na ból gardła ostatnio to psikałam tantum verde i po dwóch dniach mi przeszło
-
Na ból gardła dobre są krople propolisowe, ale nie jestem pewna czy można je stosować w ciąży 🤔
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
nick nieaktualny
-
Tantum verde na gardło polecam, a oprócz tych wszystkich naturalnych specyfików jak miód i czosnek warto tez sięgnąć po olej z czarnuszki
Dziś podniosłam młodego (wazy 11 kg) i rozbolało mnie podbrzuszemam nadzieje ze to nic takiego i wszystko okej... ze łożysko sie podniosło (było dość nisko) i nie bede musiała leżeć czy coś w tym stylu... Tak mi się wszystko poukładało, ze za pare dni wracam do pracy i chyba będę pracować prawie do porodu. Niespodziewanie udało mi się zmienić stanowisko i głupio mi zaczynać od zwolnienia i macierzyńskiego, wiec szykuje się hard work przynajmniej do końca marca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 13:06
-
1000 wrote:Tantum verde na gardło polecam, a oprócz tych wszystkich naturalnych specyfików jak miód i czosnek warto tez sięgnąć po olej z czarnuszki
Dziś podniosłam młodego (wazy 11 kg) i rozbolało mnie podbrzuszemam nadzieje ze to nic takiego i wszystko okej... ze łożysko sie podniosło (było dość nisko) i nie bede musiała leżeć czy coś w tym stylu... Tak mi się wszystko poukładało, ze za pare dni wracam do pracy i chyba będę pracować prawie do porodu. Niespodziewanie udało mi się zmienić stanowisko i głupio mi zaczynać od zwolnienia i macierzyńskiego, wiec szykuje się hard work przynajmniej do końca marca
tez nieraz brzuch zaboli jak podniose ale szybko mija według lekarza wszystko ok wiec chyba nie ma sie co martwic
Gratulacje zmiany stanowiska1000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja też po połówkowych, panienka 500g
leży sobie na lewym boku- główkowo
Terminy porodu to chyba z 3 no ale wiadomo zawsze, że te + - musi być.
Ponad pół h jeżdżenia bo brzuchu więc mam nadzieję, że wszystko ok.
Kłuje mnie czasem w pochwie, albo raczej w pachwinach? Lekarz mówił wcześniej, że tak może być. Szyjka dzisiaj 5 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 17:28
Gabriella, MrsKiss, Mmiśka lubią tę wiadomość
-
Szpilkka wrote:Dziewczyny na tym etapie ciazy rozne bole, skurcze czy klucia sa normalne. Mozecie w google poczytac o tym ale wiadomo ze nic nie wolno bagatelizowac
. Przy najblizszen wizycie u gin lepiej skontrolowac czy np szyjka sie nie skraca. -
nick nieaktualny