Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, słyszałyście? Mam nadzieję, że żadna w ciąży nie bierze. https://www.google.com/amp/s/www.gazetaprawna.pl/amp/1442854,leki-na-cukrzyce-zanieczyszczone-sztab-kryzysowy-w-ministerstwie-zdrowia-news-dgp.html
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:Dziewczyny, słyszałyście? Mam nadzieję, że żadna w ciąży nie bierze. https://www.google.com/amp/s/www.gazetaprawna.pl/amp/1442854,leki-na-cukrzyce-zanieczyszczone-sztab-kryzysowy-w-ministerstwie-zdrowia-news-dgp.html
Rany, teraz to strach brać cokolwiek. Co chwilę się okazuję, że coś zawiera substancje rakotwórcze. Masakra.
Metformine brałam przed pierwsza ciąża, ale na szczęście tylko 2 miesiące.
-
pingwinkowa wrote:Rany, teraz to strach brać cokolwiek. Co chwilę się okazuję, że coś zawiera substancje rakotwórcze. Masakra.
Metformine brałam przed pierwsza ciąża, ale na szczęście tylko 2 miesiące.
Trują nas z każdej strony.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Aprielka wrote:Hej, ja ostatnio nie wyrabiam z życiem z brzuchem i dzieckiem więc nie odzywam się ale byłam dziś na połówkowych i chyba mam największe dziecko tutaj🙈 już 530g! Aż jestem przerażona czy nie mam cukrzycy a test robię dopiero przed świętami.. strasznie się boję wyniku.. chyba mogłabym zrobić już teraz ale mój lekarz na ostatniej wizycie miesiąc temu wspomniał o 24 tyg więc nie jestem pewnaJa:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Dziewczyny od 2-3 dni boli mnie brzuch w dole, tak jakby okresowo plus kłucie. Czy to może być od odstawienia duphastonu z zaleceń lekarki?
Chyba wezmę znowu ten duohaston, bo boję się, że coś nie tak jest:( -
I ja po polowkowych. Na 100% dziewczynka, malutka, bo tylko 350g, ale zdrowa Do kontroli tylko jedna midniczka nerkowa, bo jest na granicy wielkosciowej. No i moje łożysko jest dość nisko, więc leżę, żeby się podniosło
Z innej beczki - dopadło mnie choróbsko. Co polecacie przy bólu gardła? Znalazłam w domowej apteczce Tantum verde i syrop Thonsilan, więc sobie zaaplikuję. Jem kanapki z czosnkiem i miodem, piję herbatkę z miodem i cytryną, albo sokiem malinowym... Mam nadzieję, że pomoże..Mmiśka, MrsKiss, diversik89, Gabriella, summer..86 lubią tę wiadomość
-
tofirus wrote:I ja po polowkowych. Na 100% dziewczynka, malutka, bo tylko 350g, ale zdrowa Do kontroli tylko jedna midniczka nerkowa, bo jest na granicy wielkosciowej. No i moje łożysko jest dość nisko, więc leżę, żeby się podniosło
Z innej beczki - dopadło mnie choróbsko. Co polecacie przy bólu gardła? Znalazłam w domowej apteczce Tantum verde i syrop Thonsilan, więc sobie zaaplikuję. Jem kanapki z czosnkiem i miodem, piję herbatkę z miodem i cytryną, albo sokiem malinowym... Mam nadzieję, że pomoże.. -
tofirus wrote:I ja po polowkowych. Na 100% dziewczynka, malutka, bo tylko 350g, ale zdrowa Do kontroli tylko jedna midniczka nerkowa, bo jest na granicy wielkosciowej. No i moje łożysko jest dość nisko, więc leżę, żeby się podniosło
Z innej beczki - dopadło mnie choróbsko. Co polecacie przy bólu gardła? Znalazłam w domowej apteczce Tantum verde i syrop Thonsilan, więc sobie zaaplikuję. Jem kanapki z czosnkiem i miodem, piję herbatkę z miodem i cytryną, albo sokiem malinowym... Mam nadzieję, że pomoże.. -
Na ból gardła dobre są krople propolisowe, ale nie jestem pewna czy można je stosować w ciąży 🤔
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
nick nieaktualny
-
Tantum verde na gardło polecam, a oprócz tych wszystkich naturalnych specyfików jak miód i czosnek warto tez sięgnąć po olej z czarnuszki
Dziś podniosłam młodego (wazy 11 kg) i rozbolało mnie podbrzusze mam nadzieje ze to nic takiego i wszystko okej... ze łożysko sie podniosło (było dość nisko) i nie bede musiała leżeć czy coś w tym stylu... Tak mi się wszystko poukładało, ze za pare dni wracam do pracy i chyba będę pracować prawie do porodu. Niespodziewanie udało mi się zmienić stanowisko i głupio mi zaczynać od zwolnienia i macierzyńskiego, wiec szykuje się hard work przynajmniej do końca marcaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 13:06
-
1000 wrote:Tantum verde na gardło polecam, a oprócz tych wszystkich naturalnych specyfików jak miód i czosnek warto tez sięgnąć po olej z czarnuszki
Dziś podniosłam młodego (wazy 11 kg) i rozbolało mnie podbrzusze mam nadzieje ze to nic takiego i wszystko okej... ze łożysko sie podniosło (było dość nisko) i nie bede musiała leżeć czy coś w tym stylu... Tak mi się wszystko poukładało, ze za pare dni wracam do pracy i chyba będę pracować prawie do porodu. Niespodziewanie udało mi się zmienić stanowisko i głupio mi zaczynać od zwolnienia i macierzyńskiego, wiec szykuje się hard work przynajmniej do końca marca
Gratulacje zmiany stanowiska1000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja też po połówkowych, panienka 500g leży sobie na lewym boku- główkowo
Terminy porodu to chyba z 3 no ale wiadomo zawsze, że te + - musi być.
Ponad pół h jeżdżenia bo brzuchu więc mam nadzieję, że wszystko ok.
Kłuje mnie czasem w pochwie, albo raczej w pachwinach? Lekarz mówił wcześniej, że tak może być. Szyjka dzisiaj 5 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 17:28
Gabriella, MrsKiss, Mmiśka lubią tę wiadomość
-
Szpilkka wrote:Dziewczyny na tym etapie ciazy rozne bole, skurcze czy klucia sa normalne. Mozecie w google poczytac o tym ale wiadomo ze nic nie wolno bagatelizowac
. Przy najblizszen wizycie u gin lepiej skontrolowac czy np szyjka sie nie skraca. -
nick nieaktualny