X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • kalade Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Kalade, chodzę do dr Zwolińskiej w Unicare. Mój mąż nie jest do niej zbyt pozytywnie nastawiony, ale mi odpowiada :)
    Dziękuję:) przeglądałam lekarzy na znanylekarz i właśnie rzuciła mi się ona w oko:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie wybrane już położne? Ja gdzie zadzwonię to mnie odsyłaja na po świętach to samo zw szkoła rodzenia gdzie już dzwoniłam w listopadzie. Trochę mnie to stresuje

• kalade Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    A macie wybrane już położne? Ja gdzie zadzwonię to mnie odsyłaja na po świętach to samo zw szkoła rodzenia gdzie już dzwoniłam w listopadzie. Trochę mnie to stresuje
    Ja nie mam jeszcze położnej i w ogóle nie wiem jak się za to zabrać. Jutro będę w przychodni to zapytam czy u nich jest jakaś.
    Na szkołę rodzenia udało mi się już zapisać od 7 stycznia:)

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ze szkoły rodzenia, dobierają od razu po zapisie do szkoły. Kurcze ja to już byłam na czterech zajęciach w szkole :) mam wrażenie że jest tyle tematów że nie ogarnę ich wszystkich do porodu :) tylko że u mnie są zajęcia tylko raz w tygodniu, dopiero od 30tc można chodzić dwa razy w tygodniu.

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade ja tylko tej "nowej" zapytałam wtedy czy nie będzie jej przeszkadzac, jeśli już tylko do niej będę przychodzić. Powiedziała ze oczywiście nie ma problemu. Nie musisz się tłumaczyć ;) po prostu powiedz że chcialabys5sie teraz tu umawiać na wizyty i tyle :)
    Położną już sobie wybrałam z mojej przychodni i po 30 tygodniu mam się z nią kontaktować, powiedziała ze wtedy na miejscu przysluje tez na koniec ciąży raz w tygodniu ktg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 12:59

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Ja się zapisałam do szkoły rodzenia od 13 stycznia, co do poloznej to na dzień dzisiejszy nie planuje jej wybierać. Jak przyjdzie do mnie jakaś to przyjdzie, jak nie to nie.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam do szkoły rodzenia w koncu na madalinskiego od 13.01. Planuję tam rodzić, więc to chyba najlepsze miejsce. Po rozmowach z kolezankami zdecydowalam się tez na wykupienie indywidualnej poloznej, juz mam upatrzoną, ale jeszcze nie dzwoniłam. A polożna srodowiskową to po porodzie ogarnę. W najblizszej przychodni, podobno jest tam calkiem okej babeczka.

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ja się zapisałam do szkoły rodzenia w koncu na madalinskiego od 13.01. Planuję tam rodzić, więc to chyba najlepsze miejsce. Po rozmowach z kolezankami zdecydowalam się tez na wykupienie indywidualnej poloznej, juz mam upatrzoną, ale jeszcze nie dzwoniłam. A polożna srodowiskową to po porodzie ogarnę. W najblizszej przychodni, podobno jest tam calkiem okej babeczka.
    Ile kosztuje na Madalińskiego położna, bo jak sprawdzałam na inflackiej to 1500 zł.

• kalade Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Ja mam ze szkoły rodzenia, dobierają od razu po zapisie do szkoły. Kurcze ja to już byłam na czterech zajęciach w szkole :) mam wrażenie że jest tyle tematów że nie ogarnę ich wszystkich do porodu :) tylko że u mnie są zajęcia tylko raz w tygodniu, dopiero od 30tc można chodzić dwa razy w tygodniu.
    U mnie też raz w tygodniu, skończę 4 lutego. Lekarka powiedziała żeby zapisać się po 26 tc, więc tak zrobiłam:)
    Chociaż uważam, że szkoła.rodzenia przydałaby się dużo wcześniej 😂
    A chodzisz z mężem?
    Mój chyba się stresuje tym, że to już niedługo 🙈

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Kalade ja tylko tej "nowej" zapytałam wtedy czy nie będzie jej przeszkadzac, jeśli już tylko do niej będę przychodzić. Powiedziała ze oczywiście nie ma problemu. Nie musisz się tłumaczyć ;) po prostu powiedz że chcialabys5sie teraz tu umawiać na wizyty i tyle :)
    Położną już sobie wybrałam z mojej przychodni i po 30 tygodniu mam się z nią kontaktować, powiedziała ze wtedy na miejscu przysluje tez na koniec ciąży raz w tygodniu ktg :)
    Dziękuję za informację. Znalazłam jedna lekarke, która mi się spodobała i ma super opinie ale najbliższa wizyta 8 stycznia, więc pójdę jeszcze na te 2 wizyty do.mojej i jak dalej tak będzie to do nowej od stycznia:)

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Tak, jeśli chcesz rodzić na Madalińskiego to pewnie tam najlepiej coś szkoły. Ja planuje na Żelaznej i na Bemowie są położne z tego szpitala właśnie, więc super mi to pasuje:)
    Jeśli chodzi o położne prywatną to sprobuj dzwonić już teraz, bo np. Na żelaznej moja szwagierka dzwoniła 3 miesiące przed porodem ponad i 2 jej powiedziały, że dawno już nie mają terminów 😂
    Ja się cały czas waham czy brać, ale chyba z moim panikartwem nie mam wyjścia 🙈

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    U mnie też raz w tygodniu, skończę 4 lutego. Lekarka powiedziała żeby zapisać się po 26 tc, więc tak zrobiłam:)
    Chociaż uważam, że szkoła.rodzenia przydałaby się dużo wcześniej 😂
    A chodzisz z mężem?
    Mój chyba się stresuje tym, że to już niedługo 🙈

Nie byłam jeszcze z mężem, wszystkie dziewczyny chodzą tam same. Organizują osobne zajęcia dla par na które trzeba się zapisywać i gdy tylko będzie tydzień że zajęcia zgraja się ze zmianą męża to pójdziemy na nie :)

kalade lubi tę wiadomość

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pisał, ze maluch jest jakby nisko. Ja tez mam wrażenie, ze mam swojego cały czas nisko, tzn głową mi chyba na szyjkę prawie uciska. Dodatkowo dzisiaj, a nawet w tej chwili pierwszy raz ma takie kopniaki, ze aż mnie boli, raz w pępek, raz gdzieś właśnie w szyjke prawie je strzela. Tez miałyście już takie bolesne kopniaki? Jak patrzyłam w te centyle, to nasz maluch jedzie gdzieś na 90tym, wiec jest chyba małym silnym pączkiem ale jak już tak potrafi mnie strzelić to boje się co będzie dalej :D, żeby tego swojego balonika nie uszkodził kurde

Tez muszę się zapisać do szkoły rodzenia ale strasznie nie chce mi się tam chodzić :/

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam takie mocne kopniaki ale u mnie to juz od jakis 3 tygodni :p i rekami mnie boksuje na dole :D tez jest glowa w dół. Syn tez tak matke boksowal i jest mega silny 🙊

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Tak, jeśli chcesz rodzić na Madalińskiego to pewnie tam najlepiej coś szkoły. Ja planuje na Żelaznej i na Bemowie są położne z tego szpitala właśnie, więc super mi to pasuje:)
    Jeśli chodzi o położne prywatną to sprobuj dzwonić już teraz, bo np. Na żelaznej moja szwagierka dzwoniła 3 miesiące przed porodem ponad i 2 jej powiedziały, że dawno już nie mają terminów 😂
    Ja się cały czas waham czy brać, ale chyba z moim panikartwem nie mam wyjścia 🙈
    Ja też miałam spory dylemat czy brać czy nie brać i wciąż nie jestem w 100% pewna tej decyzji :) Tzn. szkoda mi tylko tych pieniędzy, bo jednak nie jest mało. Najbardziej przekonała mnie koleżanka, która przy pierwszym porodzie miała położną i stwierdziła, że w sumie bez sensu, bo poród poszedł super sprawnie. Przy drugim porodzie położnej nie wzięła i bardzo tego żałowała, bo się długo męczyła, do tego doszły jakieś komplikacje i nie miała w nikim wsparcia.
    To jutro koniecznie zadzwonię do tej położnej.

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ile kosztuje na Madalińskiego położna, bo jak sprawdzałam na inflackiej to 1500 zł.
    Też 1500 zł, ale wprowadzili podobno teraz opłatę za podpisanie umowy 150 zł. Chociaż z tego co się orientuję, to część położnych jej nie pobiera.

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam kopniaki głównie w żebra i tylko po prawej stronie. Po lewej nigdy nic nie czułam. Muszę się koniecznie dopytać jak on jest ułożony, ale chyba też głową w dół, a kopytka ma właśnie gdzieś pod żebrami :)

1267e64ec8.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja myślę aniaem, że może być właśnie bokiem :) Ja jak był bokiem czułam tylko po prawej stronie właśnie kopniaczki, a odkąd jest głową w dół to bardziej głową + chyba rękami tak napiernicza, nóg chyba nie czuję za bardzo. No i czasami bardzo dużą częścią ciała się wypchnie, wtedy obstawiam ze to są plecy i :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    To ja myślę aniaem, że może być właśnie bokiem :) Ja jak był bokiem czułam tylko po prawej stronie właśnie kopniaczki, a odkąd jest głową w dół to bardziej głową + chyba rękami tak napiernicza, nóg chyba nie czuję za bardzo. No i czasami bardzo dużą częścią ciała się wypchnie, wtedy obstawiam ze to są plecy i :)
    Takie wystawianie to u nas była zawsze pupa 🙈🤣

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Moja bratowa jest polozna i mowila ze pod 22tc ciezarna powinna isc pod opieke poloznej. Bedzie mnie prowadzic.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ