Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
aniaem86 wrote:Kalade, chodzę do dr Zwolińskiej w Unicare. Mój mąż nie jest do niej zbyt pozytywnie nastawiony, ale mi odpowiada
-
Justa29 wrote:A macie wybrane już położne? Ja gdzie zadzwonię to mnie odsyłaja na po świętach to samo zw szkoła rodzenia gdzie już dzwoniłam w listopadzie. Trochę mnie to stresuje
Na szkołę rodzenia udało mi się już zapisać od 7 stycznia:) -
Ja mam ze szkoły rodzenia, dobierają od razu po zapisie do szkoły. Kurcze ja to już byłam na czterech zajęciach w szkole mam wrażenie że jest tyle tematów że nie ogarnę ich wszystkich do porodu tylko że u mnie są zajęcia tylko raz w tygodniu, dopiero od 30tc można chodzić dwa razy w tygodniu.03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Kalade ja tylko tej "nowej" zapytałam wtedy czy nie będzie jej przeszkadzac, jeśli już tylko do niej będę przychodzić. Powiedziała ze oczywiście nie ma problemu. Nie musisz się tłumaczyć po prostu powiedz że chcialabys5sie teraz tu umawiać na wizyty i tyle
Położną już sobie wybrałam z mojej przychodni i po 30 tygodniu mam się z nią kontaktować, powiedziała ze wtedy na miejscu przysluje tez na koniec ciąży raz w tygodniu ktgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 12:59
-
nick nieaktualnyJusta29 wrote:A macie wybrane już położne? Ja gdzie zadzwonię to mnie odsyłaja na po świętach to samo zw szkoła rodzenia gdzie już dzwoniłam w listopadzie. Trochę mnie to stresuje
-
Ja się zapisałam do szkoły rodzenia w koncu na madalinskiego od 13.01. Planuję tam rodzić, więc to chyba najlepsze miejsce. Po rozmowach z kolezankami zdecydowalam się tez na wykupienie indywidualnej poloznej, juz mam upatrzoną, ale jeszcze nie dzwoniłam. A polożna srodowiskową to po porodzie ogarnę. W najblizszej przychodni, podobno jest tam calkiem okej babeczka.
-
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Ja się zapisałam do szkoły rodzenia w koncu na madalinskiego od 13.01. Planuję tam rodzić, więc to chyba najlepsze miejsce. Po rozmowach z kolezankami zdecydowalam się tez na wykupienie indywidualnej poloznej, juz mam upatrzoną, ale jeszcze nie dzwoniłam. A polożna srodowiskową to po porodzie ogarnę. W najblizszej przychodni, podobno jest tam calkiem okej babeczka.
-
Sesil wrote:Ja mam ze szkoły rodzenia, dobierają od razu po zapisie do szkoły. Kurcze ja to już byłam na czterech zajęciach w szkole mam wrażenie że jest tyle tematów że nie ogarnę ich wszystkich do porodu tylko że u mnie są zajęcia tylko raz w tygodniu, dopiero od 30tc można chodzić dwa razy w tygodniu.
Chociaż uważam, że szkoła.rodzenia przydałaby się dużo wcześniej 😂
A chodzisz z mężem?
Mój chyba się stresuje tym, że to już niedługo 🙈 -
MrsKiss wrote:Kalade ja tylko tej "nowej" zapytałam wtedy czy nie będzie jej przeszkadzac, jeśli już tylko do niej będę przychodzić. Powiedziała ze oczywiście nie ma problemu. Nie musisz się tłumaczyć po prostu powiedz że chcialabys5sie teraz tu umawiać na wizyty i tyle
Położną już sobie wybrałam z mojej przychodni i po 30 tygodniu mam się z nią kontaktować, powiedziała ze wtedy na miejscu przysluje tez na koniec ciąży raz w tygodniu ktg -
aniaem86 wrote:Ja się zapisałam do szkoły rodzenia w koncu na madalinskiego od 13.01. Planuję tam rodzić, więc to chyba najlepsze miejsce. Po rozmowach z kolezankami zdecydowalam się tez na wykupienie indywidualnej poloznej, juz mam upatrzoną, ale jeszcze nie dzwoniłam. A polożna srodowiskową to po porodzie ogarnę. W najblizszej przychodni, podobno jest tam calkiem okej babeczka.
Jeśli chodzi o położne prywatną to sprobuj dzwonić już teraz, bo np. Na żelaznej moja szwagierka dzwoniła 3 miesiące przed porodem ponad i 2 jej powiedziały, że dawno już nie mają terminów 😂
Ja się cały czas waham czy brać, ale chyba z moim panikartwem nie mam wyjścia 🙈 -
kalade wrote:U mnie też raz w tygodniu, skończę 4 lutego. Lekarka powiedziała żeby zapisać się po 26 tc, więc tak zrobiłam:)
Chociaż uważam, że szkoła.rodzenia przydałaby się dużo wcześniej 😂
A chodzisz z mężem?
Mój chyba się stresuje tym, że to już niedługo 🙈
Nie byłam jeszcze z mężem, wszystkie dziewczyny chodzą tam same. Organizują osobne zajęcia dla par na które trzeba się zapisywać i gdy tylko będzie tydzień że zajęcia zgraja się ze zmianą męża to pójdziemy na niekalade lubi tę wiadomość
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Ktoś pisał, ze maluch jest jakby nisko. Ja tez mam wrażenie, ze mam swojego cały czas nisko, tzn głową mi chyba na szyjkę prawie uciska. Dodatkowo dzisiaj, a nawet w tej chwili pierwszy raz ma takie kopniaki, ze aż mnie boli, raz w pępek, raz gdzieś właśnie w szyjke prawie je strzela. Tez miałyście już takie bolesne kopniaki? Jak patrzyłam w te centyle, to nasz maluch jedzie gdzieś na 90tym, wiec jest chyba małym silnym pączkiem ale jak już tak potrafi mnie strzelić to boje się co będzie dalej , żeby tego swojego balonika nie uszkodził kurde
Tez muszę się zapisać do szkoły rodzenia ale strasznie nie chce mi się tam chodzić2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
kalade wrote:Tak, jeśli chcesz rodzić na Madalińskiego to pewnie tam najlepiej coś szkoły. Ja planuje na Żelaznej i na Bemowie są położne z tego szpitala właśnie, więc super mi to pasuje:)
Jeśli chodzi o położne prywatną to sprobuj dzwonić już teraz, bo np. Na żelaznej moja szwagierka dzwoniła 3 miesiące przed porodem ponad i 2 jej powiedziały, że dawno już nie mają terminów 😂
Ja się cały czas waham czy brać, ale chyba z moim panikartwem nie mam wyjścia 🙈
To jutro koniecznie zadzwonię do tej położnej. -
Gabriella wrote:Ile kosztuje na Madalińskiego położna, bo jak sprawdzałam na inflackiej to 1500 zł.
-
To ja myślę aniaem, że może być właśnie bokiem Ja jak był bokiem czułam tylko po prawej stronie właśnie kopniaczki, a odkąd jest głową w dół to bardziej głową + chyba rękami tak napiernicza, nóg chyba nie czuję za bardzo. No i czasami bardzo dużą częścią ciała się wypchnie, wtedy obstawiam ze to są plecy i2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:To ja myślę aniaem, że może być właśnie bokiem Ja jak był bokiem czułam tylko po prawej stronie właśnie kopniaczki, a odkąd jest głową w dół to bardziej głową + chyba rękami tak napiernicza, nóg chyba nie czuję za bardzo. No i czasami bardzo dużą częścią ciała się wypchnie, wtedy obstawiam ze to są plecy i
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Justa29 wrote:A macie wybrane już położne? Ja gdzie zadzwonię to mnie odsyłaja na po świętach to samo zw szkoła rodzenia gdzie już dzwoniłam w listopadzie. Trochę mnie to stresuje