Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmiśka wrote:Tez mam takie mocne kopniaki ale u mnie to juz od jakis 3 tygodni :p i rekami mnie boksuje na dole tez jest glowa w dół. Syn tez tak matke boksowal i jest mega silny 🙊
A dziś mam wrażenie jakby brzuch mi się przemieszczać do góry i czuje jakby rósł. Dziwne uczucie 😂 -
aniaem86 wrote:Ja też miałam spory dylemat czy brać czy nie brać i wciąż nie jestem w 100% pewna tej decyzji Tzn. szkoda mi tylko tych pieniędzy, bo jednak nie jest mało. Najbardziej przekonała mnie koleżanka, która przy pierwszym porodzie miała położną i stwierdziła, że w sumie bez sensu, bo poród poszedł super sprawnie. Przy drugim porodzie położnej nie wzięła i bardzo tego żałowała, bo się długo męczyła, do tego doszły jakieś komplikacje i nie miała w nikim wsparcia.
To jutro koniecznie zadzwonię do tej położnej. -
kalade wrote:A jak poznajcie jak dziecko jest ułożone i czym kopie?? Ja to czuje kopniaki ale nie wiem czy to rękami czy nogami i w ogóle jak jest ułożony 🙈
A dziś mam wrażenie jakby brzuch mi się przemieszczać do góry i czuje jakby rósł. Dziwne uczucie 😂 -
nick nieaktualnykalade wrote:A jak poznajcie jak dziecko jest ułożone i czym kopie?? Ja to czuje kopniaki ale nie wiem czy to rękami czy nogami i w ogóle jak jest ułożony 🙈
A dziś mam wrażenie jakby brzuch mi się przemieszczać do góry i czuje jakby rósł. Dziwne uczucie 😂
Haha miałam napisać to samo, dobre jesteście! U mnie leżała ostatnio na lewym boku, głową w dół. Ruchy czuje wszędzie naokoło pępka. A teraz się położyłam żeby troszkę dała o sobie znać to kokosi się nisko na wzgórku łonowym.
Tyle jestem w stanie ogarnąć, ale raczej nie wiem co jest co 🤔😊 -
nick nieaktualnykalade wrote:A jak poznajcie jak dziecko jest ułożone i czym kopie?? Ja to czuje kopniaki ale nie wiem czy to rękami czy nogami i w ogóle jak jest ułożony 🙈
Na ja tez wnioskuje wspomagając się usg , ale tez jak mi wyjdzie taka wielka gula na brzuchu to wiem, ze to musza być plecki albo tyłek bo girki ma jeszcze za małe . No i tez mam detektor wiec wiem gdzie jest mniej więcej serce na danym momencie tak ze 2 razy w tygodniu go sobie po kilka sekund podsłuchuje2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
U mnie na połówkowych młody leżał miednicowo, a za kilka dni na wizycie już główka do dołu😀 czuje jak się rusza, zawsze gdzieś na dole, ale nie jakoś mocno🤔 dla męża te kopniaki nie są w ogóle wyczuwalne. Ostatnio położna powiedziała, że mam ograniczyć dotykanie brzucha do minimum. Dzisiaj jakoś kiepsko się czuje, chyba za intensywny weekend😑👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Misia90 wrote:U mnie na połówkowych młody leżał miednicowo, a za kilka dni na wizycie już główka do dołu😀 czuje jak się rusza, zawsze gdzieś na dole, ale nie jakoś mocno🤔 dla męża te kopniaki nie są w ogóle wyczuwalne. Ostatnio położna powiedziała, że mam ograniczyć dotykanie brzucha do minimum. Dzisiaj jakoś kiepsko się czuje, chyba za intensywny weekend😑
-
Justa29 wrote:A czemu masz ograniczyć dotykania brzucha? W czym to przeszkadza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 21:21
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
15 dpt beta 744,5
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
8 dpt beta <0,1 🥺
9 dpt beta <0,1 🥺
9 dpt beta <0,1 -
Mój mówi, że nic nie czuje😕 a teraz jak położna zabroniła, to nawet mu nie pozwalam. Szkoda, bo już by budował jakaś więź z dzieckiem🥺👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
15 dpt beta 744,5
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
8 dpt beta <0,1 🥺
9 dpt beta <0,1 🥺
9 dpt beta <0,1 -
Misia90 wrote:Mój mówi, że nic nie czuje😕 a teraz jak położna zabroniła, to nawet mu nie pozwalam. Szkoda, bo już by budował jakaś więź z dzieckiem🥺
No coś Ty, jasne ze niech dotyka, tak jak Mmiska pisze, bardziej chodzi o glaskanie, masowanie, np nie powinno się wsmarowywac balsamów tylko je wklepywać. ciężko tak chyba nie dotykać w ogóle brzuchaMmiśka lubi tę wiadomość
-
Misia90 wrote:Mój mówi, że nic nie czuje😕 a teraz jak położna zabroniła, to nawet mu nie pozwalam. Szkoda, bo już by budował jakaś więź z dzieckiem🥺
-
Ja słyszałam tylko, że na samym końcu ciąży "zabawy" brzuszkiem nie są dobre, bo mogą wywołać skurcze, a tym samym poród. Muszę podpytać o to lekarkę.
Ja nie wiem, jak mój bobas leży, tylko się domyślam Pod żebrami mam najsilniejsze uderzenia o duzej czestotlitowsci - to pewnie nogi. Ponizej na wysokosci pepka pojawia sie czesto wystajaca gula - moze to pupka A na dole czasem czuję, że cos jest, ale bez konkretow - chyba glowka I wszystko czuję z prawej strony, z lewej to mam pustkę pod skórą, a z prawej ewidentnie ktoś mieszka nawet jak sie nie rusza. -
Ogólnie z położnymi tez trzeba uważać, mojej koleżance położna mowila, ze spokojnie może sobie wypić od czasu do czasu czerwonego winka, ze to nawet na plus . Chyba szczególnie te starsze niektóre lecą z jakąś wiedzą sprzed epoki i nie zamierzają jej aktualizować2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
O to moje dziecko w takim razie też się musi stresować 😂 bo tak to brzuch podskakuje, czuję jak się tam kotłuje, a co brzuch dotykam to od razu przestaje ale w poprzedniej ciąży chyba tez tak było. Jakieś interakcje z brzuchem to dopiero pod koniec były
-
Ja też czuję o wiele rzadziej ruchy.. Wcześniej to co jakiś czas kopniaki szły a teraz.. Wczoraj np może dwa razy w ciągu dnia poczułam.. Albo tak głęboko jest ułożona że jej nie czuję albo nie wiem.. Mam detektor tętna to słyszę serduszko ale i tak się martwię. Dobrze że jutro ginekolog.
Paulinye powodzenia na połówkowych09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania