X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Kurde, chyba i ja zacznę suplementowac magnez... dziś mnie w nocy takie skurcze męczyły, ze gdyby nie to, ze to dopiero połowa ciąży, to bym myslala, ze zaczęłam rodzic... po nospie jakoś zasnęłam, wiec przeszło, ale bolało mocno i nawet krzyżowe bóle się pojawiły 🤦‍♀️ chyba podświadomie się stresuje powrotem do pracy, bo to już dziś 😬
    Mnie tez skurcze łapią takie do minuty wieczorami. Ale odlad biore magnez są lagodniejsze . Takze nospy nie biore wgl :) polecam magne b6 lub magne b6 forte :) ja biore regularnie bo branie z doskoku nie dawalo takiego efektu

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Generalnie raczej z każdego szpitala można usłyszeć różne historie. Dużo podczas porodu zależy od tego na kogo konkretnie się trafi, a tego nie przewidzisz w żadnym szpitalu.
    Jestem z Gdańska, więc w sumie innych szpitali w ogóle nie brałam pod uwagę.

A w Kartuzach nie chcesz ponownie rodzić? Teraz już wiesz więcej co i jak, więc z położnymi po porodzie pewnie mniej do dogadywania się🙂

No właśnie zaczynam się jednak kierować ku tym Kartuzom, chociaż jak wychodziłam to mówiłam ze moja noga tam więcej nie stanie 😂 moja lekarka prowadzaca tam pracuje, niby juz wiem co może mnie spotkać to będę przygotowana. Tak samo daleko mam tam jak do Gdyni czy Gdańska i tak mi się za dużo opcji robi i wymyślam :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie skurcze w nogach łapały, najbardziej nad ranem. Miałam w domu jakiś magnez + b6, zaczęłam łykać i na szczęście skurcze minęły. Byłam dzisiaj rano na morfologii i bardzo mnie zastanawia czy coś mi dał ten zakwaszenie z buraka :P jutro połówkowe :D mam takie ładne zdjęcia córki z połówkowego i teraz się nakręcam że uda się też tak dzidzię obejrzeć. Mam nadzieję, że jest grzeczna i nie będzie się przed matką chowała :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w czwartek połówkowe i też mam nadzieję na jakieś ładne zdjęcia :) Ale ostatnio na każdej wizycie zasłania buzię rączkami więc nie wiem nie wiem..

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Mnie tez skurcze łapią takie do minuty wieczorami. Ale odlad biore magnez są lagodniejsze . Takze nospy nie biore wgl :) polecam magne b6 lub magne b6 forte :) ja biore regularnie bo branie z doskoku nie dawalo takiego efektu

No ja już tez zaopatrzyłam się w magnez i będę łykać bo jednak 1,5 godziny dość bolesnych skurczy w nocy na tym etapie to trochę chyba za długo... tym bardziej ze teraz czuje, ze znowu coś mnie łapie... mam nadzieje ze minie i będę mogła pracować 😐

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasi partnerzy czują już też ruchy? Wczoraj jak mała szalał to mąż przyłożył rękę ale mówi, że nic a nic nie czuje. Może ma za gruba skórę na dłoniach?

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Dziewczyny czy wasi partnerzy czują już też ruchy? Wczoraj jak mała szalał to mąż przyłożył rękę ale mówi, że nic a nic nie czuje. Może ma za gruba skórę na dłoniach?
    Mój dopiero ostatnio stwierdził że coś delikatnie poczuł. A moim zdaniem to był na prawdę niezły kopniak ;) I też mówił że pewnie mam cieńszą skórę na dłoniach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 06:40

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:

U nas jest tak że gdy tylko mąż przyłoży rękę na brzuch to mała się uspokaja i przestaje kopać 😂 śmiejemy się że to on będzie ją potem zawsze usypial 😉
    Tylko raz udało mu się poczuć ruch ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 06:51

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ona się pokazuje bo ja to w środku czuję bardzo mocno a on nic. No trudno musi jeszcze poczekać :)

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Mój też mówi, że nic nie czuje prawie, a ja dostaje kopniaki i czuje porządne wiercenie 😂

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    U nas jest tak że gdy tylko mąż przyłoży rękę na brzuch to mała się uspokaja i przestaje kopać 😂 śmiejemy się że to on będzie ją potem zawsze usypial 😉
    U mnie tak samo😂

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tych delikatniejszych nie czuje ale mała czasem potrafi tak przywalić jakby calym ciałem się tak w środku rzucała. Nawet na zewnątrz widać wtedy że aż brzuch zafalowal :) no i takie to on czuje:). Wcześniej też tak było że jak ja przykładam reke- kopniak, on przyklada- cisza. Później pozwalałam mu przykładać ale swoich nie zabierałam tylko przesuwalam trochę to też kopała i czuł. A teraz nawet potrafi go strzelić jak ma sam rękę :). Dziewczyny a mrowieje wam czasem brzuch w górnej części jak leżycie na boku? Ja tak mam ostatnie dwa tygodnie w nocy (niezależnie który bok) i nie mogę całkiem na boku leżeć....

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam polowkowe i moja kruszyna waży 358g ale jak kopie to jest to wyczuwalne dla męża czasem widać brzuch jak drga od kopniaka. Ja miałam dziś koszmarna noc spanie tylko na lewym boku tak mnie plecy bolą i lewy bok, mam nadzieję że się rozejdzie jak się poruszam

MrsKiss lubi tę wiadomość

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj czuje ale mala jest taka szalona :D syn taki nie byl. Teraz przytule sie do meza to on czuje na brzuchu kopniaki :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z kolei uważa że zawsze czuje jak mała się rusza, nawet jak ja jestem pewna że ruchu zero 😂 A najczęściej jeszcze jest tak, że kopie kopie, wołam męża i córkę i chyba jak tylko ich usłyszy to przestaje się ruszać. ..

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    U nas też :) Ale mój mocno kopie i widać, jak brzuch podskakuje, więc chociaż sobie może popatrzeć :)

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam przykrą przygodę, ale na szczęście bez przykrych konsekwencji. Mianowicie byłam z psem na spacerze i on postanowił pobiec na biegaczem, a ja głupia koniecznie chciałam przytrzymać smycz i upadłam trochę na brzuch trochę na ręce 😐 Nic mi nie było, ale już miałam najczarniejsze wizje... Za poleceniem lekarki pojechałam na izbę przyjęć. Zrobili ktg i usg i wszystko na szczęście wygląda super.

1267e64ec8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ruchy czuje jak już są bardzo mocne, ale nigdy nie jest pewien czy to był ruch, czy ja oddychalam i mi się brzuch podniósł, muszę mu mówić 🤦

Aniaem86, współczuję stresu. Najważniejsze że wszystko dobrze z dzidzią.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czuje ruchy dosyć wyraźnie ale może dlatego, że chuda jestem. Cieszy się i wszystkim w koło opowiada, że w końcu przekroczyłam 50 kg. Ostatnio stwierdził, że posłucha co u małego, przyłożył głowę do brzucha i dostał prosto w ucho kopniaka. Czasami rano mówi, że czuł kopniaki w udo jak się przytulałam.

Wczoraj byłam na krzywej, piłam tą zwykłą i z poleceniem mojego lekarza dolałam sobie trochę soku z cytryny. Gorsze od samego wypicia było dla mnie czekanie i to, że nie mogłam nic jeść, przez to było mi słabo. Mam już wyniki 73 - 101 - 72.

2a723bfcf6.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_eyed_girl wrote:
    Mój czuje ruchy dosyć wyraźnie ale może dlatego, że chuda jestem. Cieszy się i wszystkim w koło opowiada, że w końcu przekroczyłam 50 kg. Ostatnio stwierdził, że posłucha co u małego, przyłożył głowę do brzucha i dostał prosto w ucho kopniaka. Czasami rano mówi, że czuł kopniaki w udo jak się przytulałam.

Wczoraj byłam na krzywej, piłam tą zwykłą i z poleceniem mojego lekarza dolałam sobie trochę soku z cytryny. Gorsze od samego wypicia było dla mnie czekanie i to, że nie mogłam nic jeść, przez to było mi słabo. Mam już wyniki 73 - 101 - 72.
    Haha moj tez tak sie cieszy z kazdego kilograma :D i ze zeber juz mi tak nie widac . Ale po ciazy pewnie znowu bedzie to samo chociaz chcialabym zeby zostalo troche kg.

Wyniki wchyba w normie? :) ja w sobote ide juz sie modlę zeby nie zemdlec :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ