Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
blue_eyed_girl wrote:Mój czuje ruchy dosyć wyraźnie ale może dlatego, że chuda jestem. Cieszy się i wszystkim w koło opowiada, że w końcu przekroczyłam 50 kg. Ostatnio stwierdził, że posłucha co u małego, przyłożył głowę do brzucha i dostał prosto w ucho kopniaka. Czasami rano mówi, że czuł kopniaki w udo jak się przytulałam.
Wczoraj byłam na krzywej, piłam tą zwykłą i z poleceniem mojego lekarza dolałam sobie trochę soku z cytryny. Gorsze od samego wypicia było dla mnie czekanie i to, że nie mogłam nic jeść, przez to było mi słabo. Mam już wyniki 73 - 101 - 72.
Ach, jakie piękne wyniki, nie to co moje 192 po godzinie 😂
Dla mnie siedzenie na krzywej było spoko, głodu nie czułam, śpiąca tym razem też się nie zrobiłam a przynajmniej odpoczęłam sobie od córki i spokojnie porobiłam na szydełku 🙂 -
Jestem po kontroli i jestem załamana. Szyjka znowu się pogorszyła i dostałam skierowanie do szpitala na założenie szwu. Lekarz pobrał znowu wymaz na bakterie i jak tylko będę miała wynik to szpital. Najprawdopodobniej 27 mnie położą. Ciekawe czy chociaż na nowy rok wyjdę. Tak strasznie się boję.
Na szczęście z małym wszystko dobrze rośnie zdrowo. -
Szpilkka wrote:Emilka święta spedzisz z rodziną to najważniejsze a sylwester to malo istotny. Żeby tylko z ciążą bylo dobrze.
-
Emilka1990 wrote:Jestem po kontroli i jestem załamana. Szyjka znowu się pogorszyła i dostałam skierowanie do szpitala na założenie szwu. Lekarz pobrał znowu wymaz na bakterie i jak tylko będę miała wynik to szpital. Najprawdopodobniej 27 mnie położą. Ciekawe czy chociaż na nowy rok wyjdę. Tak strasznie się boję.
Na szczęście z małym wszystko dobrze rośnie zdrowo. -
Emilka1990 wrote:Jestem po kontroli i jestem załamana. Szyjka znowu się pogorszyła i dostałam skierowanie do szpitala na założenie szwu. Lekarz pobrał znowu wymaz na bakterie i jak tylko będę miała wynik to szpital. Najprawdopodobniej 27 mnie położą. Ciekawe czy chociaż na nowy rok wyjdę. Tak strasznie się boję.
Na szczęście z małym wszystko dobrze rośnie zdrowo.
Nie martw się, myślę, że jakby było bardzo źle to od razu by Cię kładli do szpitala i tam robili w trybie pilnym wszystkie wymazy. Moja szwagierka szew miała zakładany na szyjkę 1 cm i ciążę jeszcze przenosiła. Także głową do góry, wypoczywaj, oszczędzaj się i myśl pozytywnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:56
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
nick nieaktualnyEmilka1990 wrote:Jestem po kontroli i jestem załamana. Szyjka znowu się pogorszyła i dostałam skierowanie do szpitala na założenie szwu. Lekarz pobrał znowu wymaz na bakterie i jak tylko będę miała wynik to szpital. Najprawdopodobniej 27 mnie położą. Ciekawe czy chociaż na nowy rok wyjdę. Tak strasznie się boję.
Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą i czuwają nad Tobą. Pozostaje wypoczywać i być dobrej myśli. Trzymam kciuki !
Dziewczyny a gdzie czujecie ruchy? U mnie do tej pory najczęściej „ chodził” pępek i okolice, ale dzisiaj np czuje niżej na wzgórku łonowym. My czujemy, obserwujemy razem z małźonkiem 🙂 co prawda w większości przypadków jak tylko tatuś się zbliża to od razu cisza, spokój. Ja nie mam nic przeciwko, żeby ten kojący wpływ został i w przyszłości ☺️ -
Mój tez się zazwyczaj uspokaja kiedy tatuś położy rękę, ale kilka razy się załapał na serie . Raz nam się nawet udało popukać kilka razy z rzędu i za każdym razem odpukiwał . Ale ani razu się nie załapał na taką serie ruchów kiedy serio cały brzuch mi chodzi i widać jak maluch się całym ciałem przesuwa. Kopniaki czuje już na całym brzuchu, najdalej w okolicy zebra i bardzo nisko w podbrzusze. Te są najgorsze, jakby mi normalnie pięścią w szyjke macicy napierniczal, bolesne to , tez tak czasami macie?2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Dziewczyny, to Wy aż tak mocno czujecie ruchy? Ja nadal czuję delikatne w pobliżu pępka ale żeby cały maluch się przewracał to nie czuję. Za to jest najaktywniejszy jak tata w pobliżu. Jak taty nie ma cały dzień to nic nie czuję 😁
Trochę spuchły mi kostki. Czy Wam już też się przydazyly opuchnięcia? Nie wiem czy to nie za wcześnie.
Jakieś 2 tygodnie temu miałam opuchnięte stopy ale po 3 dniach przeszło. A teraz mnie wyrzuciło na kostkach.
Ciśnienie mam za wysokie ale już dostałam leki i dużo leżę więc jest ok.
Testu obciążenia glukozą jeszcze nie robiłam ale w domu na czczo mam 100. Po posiłkach jest super.24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Okebu wrote:Dziewczyny, to Wy aż tak mocno czujecie ruchy? Ja nadal czuję delikatne w pobliżu pępka ale żeby cały maluch się przewracał to nie czuję. Za to jest najaktywniejszy jak tata w pobliżu. Jak taty nie ma cały dzień to nic nie czuję 😁
Trochę spuchły mi kostki. Czy Wam już też się przydazyly opuchnięcia? Nie wiem czy to nie za wcześnie.
Jakieś 2 tygodnie temu miałam opuchnięte stopy ale po 3 dniach przeszło. A teraz mnie wyrzuciło na kostkach.
Ciśnienie mam za wysokie ale już dostałam leki i dużo leżę więc jest ok.
Testu obciążenia glukozą jeszcze nie robiłam ale w domu na czczo mam 100. Po posiłkach jest super.
Moje ruchy czuje bardzo mocno do tego boksuje mnie.na dole az czasem piecze . Urodze jakaś szaloną kobiete ...Okebu, MrsKiss lubią tę wiadomość
-
Ja ruchy też czuje bardzo mocno, czasem wrecz boleśnie, od szyjki macicy po żebra, lata mi cały brzuch I Mała jest aktywna cały dzień i w nocy jak tylko się poruszę albo jest jakiś dźwięk w otoczeniu to tez od razu zaczyna. Synek to się potrafił 3/4 dnia nie odzywać nic, nie reagować na jedzenie, szturchanie, lubił stresować MatkęNasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
U mnie słabo czuć😕 może przez to łożysko przodujące. W sumie to mały rusza się tylko rano i wieczorem jak leżę😛 rzadko kiedy popołudniu. Brzuch jako tako się nie rusza, a mąż jeszcze nic nie czuje😕 ostatnio położna miała problem ze znalezieniem tętna, tak się zestresowałam...😰 u innych dziewczyn było słychać nawet na korytarzu, a u mnie jakieś głuche, ciche😮
Emilka powodzenia, napewno wszystko będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 23:01
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Serduszko jest jeszcze malutkie, więc może trudno jej było trafić w odpowiednie miejsce.
U mnie najgorzej jest w nocy. W nocy się budzę i czuję tylko pukanie w brzuszku. Chyba mała mi już trening robi przed wstawaniem w nocy po porodzie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 06:47
-
No to ja pewnie będę miała bardzo spokojne dziecko 😁
Pokrzywę pije raz dziennie. Ogólnie to strasznie chce mi się pić.
Zastanawia mnie czy te na razie drobne opuchlizny są normalne w 6 miesiącu. Czy to nadal za wcześnie?24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Misia90 wrote:U mnie słabo czuć😕 może przez to łożysko przodujące. W sumie to mały rusza się tylko rano i wieczorem jak leżę😛 rzadko kiedy popołudniu. Brzuch jako tako się nie rusza, a mąż jeszcze nic nie czuje😕 ostatnio położna miała problem ze znalezieniem tętna, tak się zestresowałam...😰 u innych dziewczyn było słychać nawet na korytarzu, a u mnie jakieś głuche, ciche😮
Emilka powodzenia, napewno wszystko będzie dobrze!
Mnie na szkole rodzenia nie zawsze sprawdzają nawet serduszko bo położne są zdania że w tak wcześniej ciazy bardzo trudno je znaleźć03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Emilka, tak jak dziewczyny pisały - sytuacja nie jest bardzo zla, bo wtedy już byś leżała w szpitalu. Najważniejsze, że sytuacja wyłapana i będziesz pod kontrolą. Odpoczywaj dużo i postaraj się nie stresować.
Byłam wczoraj u ginekologa - młody waży już 680g. Mam lekko nieprawidłowe przepływy w tętnicy macicznej, ale na razie mam się nie martwić, bo maluch dobrze przybiera. No i dostałam skierowanie do diabetologa i jutro idę na wizytę. -
Misia90 przy łożysku przodującym podobno tak jest że gorzej się czuje ruchy. Nie martw się, ważne że rośnie to i mocniej będzie kopać .
Dziewczyny a macie już problemy z żelazem? Miesiąc temu na morfo już wychodziło kiepsko ale odebrałam wyniki wczoraj i niestety znowu się pogorszyły więc już dostałam Sorbiter na żelazo .Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Po połówkowych, wszystko ok Dzidzia z twarzy okrąglutka, pierwsza córka w tym czasie to taka chudzinka na zdjęciach wychodziła Waży 440 g, wszystko w porządku i na miejscu.
Ten zakwas z buraka to jakiś szit. Tzn przynajmniej u mnie. Hemoglobina mi spadła wiec idę dzisiaj wykupić żelazo z recepty.
A dzidzia się w brzuchu kotłuje, ale mam łożysko z tyłu i lekarka powiedziała że dlatego tak mocno czuje. Raaaanyyyy patrze na te zdjęcia z wczoraj i juz się nie mogę doczekać aż zobaczę na żywo moją małą pączusie 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 09:30
Mmiśka, Okebu, karolkowa lubią tę wiadomość
-
MrsKiss wrote:Po połówkowych, wszystko ok Dzidzia z twarzy okrąglutka, pierwsza córka w tym czasie to taka chudzinka na zdjęciach wychodziła Waży 440 g, wszystko w porządku i na miejscu.
Ten zakwas z buraka to jakiś szit. Tzn przynajmniej u mnie. Hemoglobina mi spadła wiec idę dzisiaj wykupić żelazo z recepty.
A dzidzia się w brzuchu kotłuje, ale mam łożysko z tyłu i lekarka powiedziała że dlatego tak mocno czuje. Raaaanyyyy patrze na te zdjęcia z wczoraj i juz się nie mogę doczekać aż zobaczę na żywo moją małą pączusie 😍 -