X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To była jakas wadliwa seria, która wycofano. Gdzieś czytałam, że kilkoro dzieci przez nią zginęło. A meble w większości przykręcam do ściany, bo jednak mieć dziecka na oku non stop się nie da, a córce zaczynają już różne dziwne pomysły przychodzić do głowy.
    Sąsiadów syn (miał chyba wtedy 2 latka) pootwieral szuflady w szafce kuchenne i wszedł po nich jak po schodach na blat 😱 Gdyby to była zwykła nieprzykrecona komoda to strach pomyśleć co by mogło się stać.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    To była jakas wadliwa seria, która wycofano. Gdzieś czytałam, że kilkoro dzieci przez nią zginęło. A meble w większości przykręcam do ściany, bo jednak mieć dziecka na oku non stop się nie da, a córce zaczynają już różne dziwne pomysły przychodzić do głowy.
    Sąsiadów syn (miał chyba wtedy 2 latka) pootwieral szuflady w szafce kuchenne i wszedł po nich jak po schodach na blat 😱 Gdyby to była zwykła nieprzykrecona komoda to strach pomyśleć co by mogło się stać.

Niestety z tego co czytałam model został wycofany tylko w USA. 🤔 U nas jest nadal dostępny. Dopisali tylko, żeby przykręcić do ściany. Na mnie i brata jak byliśmy mali przewróciła się meblościanka taka prlowska, bo się po niej wspinaliśmy.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszytskie komody mamy poprzykrecane do ściany , wiem do czego zdolny jest moj syn :D z Ikei jwst w domu tylko jedna takze to nie kwestia firmy :D

Wasze dzieci tez są tak ruchliwe ? Z synem nie było az tak :p a mala skacze dzien i noc , starsznie mocne te ruchy i nieraz bolesne

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Wszytskie komody mamy poprzykrecane do ściany , wiem do czego zdolny jest moj syn :D z Ikei jwst w domu tylko jedna takze to nie kwestia firmy :D

Wasze dzieci tez są tak ruchliwe ? Z synem nie było az tak :p a mala skacze dzien i noc , starsznie mocne te ruchy i nieraz bolesne

Widać moja jest najbardziej aktywna jak przychodzi robić usg.. 🤦‍♀️
    Bo tak to ruchy odczuwam najczęściej jak leżę, wieczorem przed snem i w nocy jak śpię tzn. kręcę się bo marnie sypiam a ona wtedy pozwala sobie na wszystko 🤔 Nogi na dole więc da się odczuć. Ale ja nie mam nic przeciwko żeby zabawiała się częściej :)

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko do 62 i nie za dużo bo chce waśnie sama zobaczyć co mi się będzie najwygodniej używało :). Najbardziej mi się podoba opcja bodziak + spodenki zwykle + skarpetki, ale nie wiem czy to praktyczny zestaw ;). Pajace mnie średnio przekonują

U mnie mały skacze większość dnia tak, ze cały brzuch często lata ;). Jest to tez kurde trochę bolesne i często mało przyjemne, jakby ktoś mi z dużą siłą pięścią po wnętrznościach przesuwał ;). Ale cieszę się oczywiście jak go czuje bo pewniej się czuje, wiek ze u niego ok :). Robi tez raban w niektórych sytuacjach, jak no jestem w wannie i leci woda (chyba za głośno?)

Z komodą też czytałam, my mamy z Voxa, jest niby stabilna ale kurde chyba tez wyższe meble w całym domu lekko przymocujemy

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam tez się właśnie tak robi? U mnie młody potrafi tak ruszać brzuchem jak na tym filmie waśnie na naszym etapie: https://m.youtube.com/watch?v=b9nyqtQn7Cw

Czasami się bóle, ze gdzieś się w końcu przebije 🙀, teraz się np wypycha pod żebrem. Pewnie to kwestia ułożenia łożyska, ale szczerze to spodziewałam się, ze to nie będzie takie dosłowne I nieprzyjemne :D, myślałam ze raz na jakiś czas sobie lekko kopnie i tyle

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja mam tylko do 62 i nie za dużo bo chce waśnie sama zobaczyć co mi się będzie najwygodniej używało :). Najbardziej mi się podoba opcja bodziak + spodenki zwykle + skarpetki, ale nie wiem czy to praktyczny zestaw ;). Pajace mnie średnio przekonuja

U mnie to był od zawsze ulubiony zestaw, z tym że miałam też trochę polspiochow i też były ok, zwlaszcza że córka wiecznie wierzgala nogami i gubiła skarpetki. Pajace traktowałam od początku jako piżamki

nowa na dzielni, Mmiśka lubią tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja mam tylko do 62 i nie za dużo bo chce waśnie sama zobaczyć co mi się będzie najwygodniej używało :). Najbardziej mi się podoba opcja bodziak + spodenki zwykle + skarpetki, ale nie wiem czy to praktyczny zestaw ;). Pajace mnie średnio przekonują

U mnie mały skacze większość dnia tak, ze cały brzuch często lata ;). Jest to tez kurde trochę bolesne i często mało przyjemne, jakby ktoś mi z dużą siłą pięścią po wnętrznościach przesuwał ;). Ale cieszę się oczywiście jak go czuje bo pewniej się czuje, wiek ze u niego ok :). Robi tez raban w niektórych sytuacjach, jak no jestem w wannie i leci woda (chyba za głośno?)

Z komodą też czytałam, my mamy z Voxa, jest niby stabilna ale kurde chyba tez wyższe meble w całym domu lekko przymocujemy
    Body spodenki najlepszy zestaw :D i pajac do spania , nic mi nie tzreba było więcej:p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny piszą - pajace do spania. W ciągu dnia u nas też body, spodenki i skarpetki.
    Moja też baaardzo ruchliwa, często boleśnie. Bianka też się mocno ruszała, ale łożysko było z przodu, więc te ruchy były zamortyzowane i bolesne dopiero pod koniec. Teraz to az sie boje pomyslec co bedzie na koncowce.

Mmiśka lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to mi najlepiej uzywalo sie wlasnie body + polspiochy ze stopami albo te spodenki + skarpetki. Pajace tez sa okey. Na pewno nie zadne kaftaniki ....

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png

Wysłany: 7 stycznia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie :), to chyba pójdę takim kluczem właśnie :). Półbody właśnie tez wydały mi się sensowne jako takie domowe wdzianko, tylko słyszałam ze stopy dziecka mogą być bardzo różne i się np nie mieścić :D, ze lepiej sprawdzić. No i na sam początek mam tez kilka pajaców bo coś czytałam o tym, ze nic nie może za bardzo uciskać brzuszka (pępowina ma się goić) a te spodenki wszystkie wydają mi się takie małe, ze chyba muszę najpierw zobaczyć tego mojego noworodka na żywo i spróbować go ubrać, żeby kupic więcej. Na razie biorę wszystkiego tak po kilka szt. max w rozmiarze 56 i 62 :) (plus mam kilka pojedynczych wiekszych, ale to głównie prezenty :))

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Wam tez się właśnie tak robi? U mnie młody potrafi tak ruszać brzuchem jak na tym filmie waśnie na naszym etapie: https://m.youtube.com/watch?v=b9nyqtQn7Cw

Czasami się bóle, ze gdzieś się w końcu przebije 🙀, teraz się np wypycha pod żebrem. Pewnie to kwestia ułożenia łożyska, ale szczerze to spodziewałam się, ze to nie będzie takie dosłowne I nieprzyjemne :D, myślałam ze raz na jakiś czas sobie lekko kopnie i tyle
    Ja też tak myślałam. A mam tak ruchliwy egzemplarz że ja nie wiem kiedy ona śpi... Dziewczyny na szkole rodzenia mówily że czują tylko wieczorami przed snem to się zastanawiałam czy to normalne że ja ją czuję przez cały dzień. Ale w sumie lepiej bo wiem co u niej :)). Tylko fakt że czasem to mało przyjemne uczucie jak mi się po wszystkich wnętrznościach przetoczy

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorzej jak mnie boksuje na dole , mam wrazenie ze zaczne zaraz rodzic :D okropne uczucie. Strasznie mnie ta ciąża stresuje jakos przez wszystkie objawy ktorych nie mialam w pierwszej ...

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się też ostro wierci. Samo kopanie czy rzucanie się bywa dziwne, szczególnie jak dostaję w okolice pochwy i odbytu, ale nie jest nieprzyjemne. Natomiast najgorsze jak się jakoś tak pręży, że wychodzi mi wielka gula na brzuchu, chyba tyłeczek. Mam wtedy wrażenie, że mi się przebije przez skórę :/

1267e64ec8.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju widzę że tu już ostre przygotowania :D i wyprawki i torby do szpitala... Ja to jakoś myślami jestem jeszcze daleko, chyba dlatego że córka urodziła się po terminie, a ja nie mam nawet namiastki skurczy bh i pewnie tak zostanie. Za to chodzi mi po głowie odnowienie starych mebli i malowanie sypialni 🤣

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Jeju widzę że tu już ostre przygotowania :D i wyprawki i torby do szpitala... Ja to jakoś myślami jestem jeszcze daleko, chyba dlatego że córka urodziła się po terminie, a ja nie mam nawet namiastki skurczy bh i pewnie tak zostanie. Za to chodzi mi po głowie odnowienie starych mebli i malowanie sypialni 🤣
    Jest czas... :D ale ja np sie fizycznie czuje fatalnie i cos czuje ze urodze wczesniej , boje sie ze nie zdążę wiec juz sie zabralam zs wszystko :p bede spac spokojniej

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Okebu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na krzywej. Dziwne, bo na czczo z palca pokazało 69. W domu mam powyżej 90 a tu taka niespodzianka.
    1h minęła. Kręci mi się w głowie i strasznie chce mi się pić. Maluchowi chyba się podoba bo skacze cały czas.

24.07.2019 punkcja
    29.07.2019 ❄
    29.07.2019 transfer 5.1.1
    22.08.2019 ❤
    31.03.2020 👶
    16.02.2022 transfer 3.2.2
    11.03.2022 ❤️
    25.10.2022 👶
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczynam pierwsze pranie ciuszków i zaczynam już też zapełnianie koszyków w sklepach internetowych. Za dobrze się nie czuję, więc wiem że to wszystko mi będzie długo szło :P Poza tym muszę się nad wszystkim tysiąc razy zastanowić. W pierwszej ciąży zabrałam się za to chwilę później i było mi już ciężko prasować np. Więc teraz będę sobie to wszystko spokojniej i dłużej robić na luzaku. A z drugiej strony to ten czas tak zapierdziela, że niby dużo dużo a zaraz się człowiek obudzi w kwietniu 😂
    Muszę też iść na tą krzywą ale jakoś się nie mogę zebrać :(

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okebu wrote:
    Jestem na krzywej. Dziwne, bo na czczo z palca pokazało 69. W domu mam powyżej 90 a tu taka niespodzianka.
    1h minęła. Kręci mi się w głowie i strasznie chce mi się pić. Maluchowi chyba się podoba bo skacze cały czas.
    Z glukometrami to tak jest niestety. Trzymaj się i staraj się nie ruszać, bo bedzie gorzej :)

Okebu lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okebu wrote:

U mnie z palca było 97 i już się przestraszyłam, ale wynik z żyły łokciowej wyszedł 88.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ