Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Szpilkka wrote:Ja tez mowie glownie o ubrankach dotykanych przez nie wiadoml czyje rece a i nie wiadomo gdzie to lezalo. Dlatego pierwszy raz prasuje. Potem juz nie ma na to ani czasu ani ochoty.
My karoce juz kupilismy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d8adf4dc5f8.jpg
Ja ciągle czekam na komode, która ma zrobić mąż i obiecał mi ja w grudniu😂 już zaczęła mu się znowu praca, więc nie wiem kiedy zrobi. Wierci mu dziurę w brzuchu codziennie 😂🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 17:13
-
Ja mam kota i obawiam się trochę bo pieszczot z niej niesamowity i pewnie mniej uwagi zdołamy jej poświęcić jak będzie dzidzia a co gorsze na dzieci źle reaguje.. Syczy i boi się.. Mam nadzieję że jak od małego będzie dzidzię widziała to się przyzwyczai i będzie wszystko ok.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Kalade, Ty szyjesz, prawda? 😉 Gdzie zamawiasz materiały w dobrych cenach?
Jeśli ktoś jeszcze szyje to również pytanie do niego. 😊
Edit: Mój brzuch już się chyba rzuca w oczy. Pierwszy raz mnie ktoś przepuścił w kolejce. Nie wiem czy nie jest za duży jak na ten miesiąc, ale z drugiej strony ja chudzinka jestem więc brzuch się wydaje większy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 20:56
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Okebu wrote:Już mam wyniki.
Na czczo 94
Po 1h 160
Po 2h 94
Wynik z palca 69 a z krwi 94 to chyba za duża rozbieżność.
Ale w sumie całkiem niezły ten wynik. Wiem, że ma czczo mam przekroczone o 2 jednostki ale na normach z labu mogę mieć do 99. To które normy są prawidłowe?
Ja mam ubrania wszystkie po córeczce, także tylko wypiorę, błędu z prasowaniem wszystkiego już nie będę popełniać. A na usg III trymestru idę w przyszłym tygodniu, to będzie 28t5d, lekarz doradził na ostatniej wizycie żeby to było właśnie w okolicach 28 tygodniakarolkowa, Okebu lubią tę wiadomość
-
małżowinka wrote:Ja miałam 93 na czczo i mówią że mam cukrzycę ciążową także ten... Dietka i kłucie 4 razy dziennie 😜
Ja mam ubrania wszystkie po córeczce, także tylko wypiorę, błędu z prasowaniem wszystkiego już nie będę popełniać. A na usg III trymestru idę w przyszłym tygodniu, to będzie 28t5d, lekarz doradził na ostatniej wizycie żeby to było właśnie w okolicach 28 tygodnia09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
Hej Dziewczyny! Moja dzidzia na wczorajszej wizycie ważyła już 850g. Nie mogę uwierzyć, że te dzieci już takie duże 😁
Powiedzcie jak u Was z ułożenie? Moja aktualnie leży miednicowo i zaczęłam się denerwować, czy się zdąży obrócić. Kiepsko byłoby po 2 porodach SN rodzic przez cc 😐 -
karolkowa wrote:Ja mam kota i obawiam się trochę bo pieszczot z niej niesamowity i pewnie mniej uwagi zdołamy jej poświęcić jak będzie dzidzia a co gorsze na dzieci źle reaguje.. Syczy i boi się.. Mam nadzieję że jak od małego będzie dzidzię widziała to się przyzwyczai i będzie wszystko ok.
Tez mam kotke. Niby rasowy, wystawowy, milutki i nie agresywny ale mamy w domu cały czas cisze i spokoj do ktorego jest przyzwyczajona i jak tylko wpada jakies dziecko i zaczyna glosno mówić, piszczec to kotka się chowa a gdy dziecko probuje sie z nia pobawic to potrafi ostrzec ze ma sie odsunac od niej. Zwierzeta to nie zabawki i fajnie by bylo gdyby rodzice od malego tego dzieci uczyli. Kotka na tyle sie stresuje takim zachowaniem ze potrafi potem nasikac na kanape lub do łóżka... kotka co noc ze mna śpi, wrecz czeka i prosi az otworze sypialnie by isc sie z nia polozyc wiec nie wyobrażam sobie ze nagle przestane ja wpuszczac do sypialni 🙉🥺 serce mi peknie gdy bedzie plakac pod drzwiami.. a jednak bym sie bala ja wpuszczac czy przypadkiem nie przylegnie maluszka..
Dziewczyny ktory proszek dla niemowlat polecacie?03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Tez mam kotke. Niby rasowy, wystawowy, milutki i nie agresywny ale mamy w domu cały czas cisze i spokoj do ktorego jest przyzwyczajona i jak tylko wpada jakies dziecko i zaczyna glosno mówić, piszczec to kotka się chowa a gdy dziecko probuje sie z nia pobawic to potrafi ostrzec ze ma sie odsunac od niej. Zwierzeta to nie zabawki i fajnie by bylo gdyby rodzice od malego tego dzieci uczyli. Kotka na tyle sie stresuje takim zachowaniem ze potrafi potem nasikac na kanape lub do łóżka... kotka co noc ze mna śpi, wrecz czeka i prosi az otworze sypialnie by isc sie z nia polozyc wiec nie wyobrażam sobie ze nagle przestane ja wpuszczac do sypialni 🙉🥺 serce mi peknie gdy bedzie plakac pod drzwiami.. a jednak bym sie bala ja wpuszczac czy przypadkiem nie przylegnie maluszka..
Dziewczyny ktory proszek dla niemowlat polecacie?
Co do proszku to położna nam polecała Jelp, podobno nie było przypadku by jakiekolwiek dziecko miało po tym alergię. Ale dużo osób stosuje Lovele.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
Sesil wrote:Tez mam kotke. Niby rasowy, wystawowy, milutki i nie agresywny ale mamy w domu cały czas cisze i spokoj do ktorego jest przyzwyczajona i jak tylko wpada jakies dziecko i zaczyna glosno mówić, piszczec to kotka się chowa a gdy dziecko probuje sie z nia pobawic to potrafi ostrzec ze ma sie odsunac od niej. Zwierzeta to nie zabawki i fajnie by bylo gdyby rodzice od malego tego dzieci uczyli. Kotka na tyle sie stresuje takim zachowaniem ze potrafi potem nasikac na kanape lub do łóżka... kotka co noc ze mna śpi, wrecz czeka i prosi az otworze sypialnie by isc sie z nia polozyc wiec nie wyobrażam sobie ze nagle przestane ja wpuszczac do sypialni 🙉🥺 serce mi peknie gdy bedzie plakac pod drzwiami.. a jednak bym sie bala ja wpuszczac czy przypadkiem nie przylegnie maluszka..
Dziewczyny ktory proszek dla niemowlat polecacie? -
Jest jeszcze coś takiego jak Bio-D Nappy Fresh odkażacz ekologiczny. Dodaje się to do prania i nie trzeba wtedy prać w wysokich temperaturach ani prasować. Tylko nie wiem czy do kolorowych ubrań się nadaje. Wogóle proszki tej firmy BioD podobno są super, ale dość drogie.
-
juna wrote:Kalade, Ty szyjesz, prawda? 😉 Gdzie zamawiasz materiały w dobrych cenach?
Jeśli ktoś jeszcze szyje to również pytanie do niego. 😊
Edit: Mój brzuch już się chyba rzuca w oczy. Pierwszy raz mnie ktoś przepuścił w kolejce. Nie wiem czy nie jest za duży jak na ten miesiąc, ale z drugiej strony ja chudzinka jestem więc brzuch się wydaje większy 😅juna lubi tę wiadomość
-
aniaem86 wrote:Byłam dziś na pobraniu krwi i położna mnie namowiła na cotygodniowe spotkania edukacyjne... Nie chciałam się na to zapisywać, ale tak mi gadała, że nie umiałam odmówić. I teraz będę musiała chodzić 😣
Ja mam yorka w domu. Zrobiliśmy z niej dziecko😱 dosłownie wchodzi nam na głowę, śpi w łóżku. Dzieci uwielbia, ciagle leży mi na brzuchu. Ale napewno będzie zazdrosna o dzidziusia bo teraz ona jest w centrum😕
Dziewczyny nie mogłam się opanować i zjadłam 2 łyżki sałatki z tuńczyka. Teraz mam wyrzuty sumienia, ze szkodzę dziecku😭👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Misia90 wrote:Tez chodzę co tydzień😛 da się przeżyć. Przynajmniej ide gdzieś do ludzi i co tydzień słyszę serduszko😍
Ja mam yorka w domu. Zrobiliśmy z niej dziecko😱 dosłownie wchodzi nam na głowę, śpi w łóżku. Dzieci uwielbia, ciagle leży mi na brzuchu. Ale napewno będzie zazdrosna o dzidziusia bo teraz ona jest w centrum😕
Dziewczyny nie mogłam się opanować i zjadłam 2 łyżki sałatki z tuńczyka. Teraz mam wyrzuty sumienia, ze szkodzę dziecku😭
Przy takiej szalonej ilości dziecku nic się nie stanie. I dla pocieszenia czytałam kiedyś artykuł, w którym jakaś dietetyk wypowiadała się, że do puszek trafiają jakieś mniejsze gatunki tuńczyka, które mniej rtęci kumuluja. -
Misia90 wrote:Tez chodzę co tydzień😛 da się przeżyć. Przynajmniej ide gdzieś do ludzi i co tydzień słyszę serduszko😍
Dziewczyny nie mogłam się opanować i zjadłam 2 łyżki sałatki z tuńczyka. Teraz mam wyrzuty sumienia, ze szkodzę dziecku😭
Ja już po szczepieniu na grypę. Któraś z Was się szczepiła? W planach mam jeszcze błonicę, tężec i krztusiec. -
nick nieaktualnytofirus wrote:Hej Dziewczyny! Moja dzidzia na wczorajszej wizycie ważyła już 850g. Nie mogę uwierzyć, że te dzieci już takie duże 😁
Powiedzcie jak u Was z ułożenie? Moja aktualnie leży miednicowo i zaczęłam się denerwować, czy się zdąży obrócić. Kiepsko byłoby po 2 porodach SN rodzic przez cc 😐
Moja 2 dni temu 990g 🙂wcześniej miała główkę w dół a teraz leży właśnie miednicowo.Ginekolog mówi, że na razie to położenie dowolne i jest czas na odwrócenie się.
Może więc nie zrobi mi psikusa, tylko teraz sobie szaleje.
Zobaczymy jak za 4 tyg.🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 11:40