Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja muszę się przyznać, że naszego psa wprowadziliśmy brutalnie z sypialni jak się córka pojawiła 😑 niestety ma zrytą bańkę i rzuca się z warczeniem na nogi poruszane pod kołdrą nie dość że by mi budził dziecko to jeszcze jakby na dzidzię warknął to mogłabym być bardzo nie miła... Wiem ze się nie powinno tak robić, ale wszyscy w domu z nowym dzieckiem byliśmy tak zestresowani i przejęci że nawet psa to nie ominęło na szczęście nie skojarzył tego źle z bobo i nawet się w miarę kumplują
-
kalade wrote:Tak:) najczęściej kupuje w metry i centymetry, minky i tkaninki, popcuture, textilmar, pinsola. Z dzianinami odkryłam dopiero co niedrogi sklep materiałowa kraina
Dzięki serdeczne. Znałam tylko Minky i tkaninki 😊kalade lubi tę wiadomość
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
My mamy dwa koty. Jeden to typowy indywidualista, chodzi swoimi drogami po domu, liczy się tylko czy jest woda i jedzonko. Drugi to z charakteru jak pies, chodzi za mną, "rozmawia", domaga sie pieszczot i śpi w łóżku. Jak przychodzą znajomi z dziećmi to oba przez całą wizytę siedzą na piętrze i się nie pokazują. Zastanawiam się jak to będzie kiedy w domu pojawi się dzidziuś na stałe.
-
Ehh jestem zła dzisiaj... 14tego stycznia mialam mieć usg prenatalne, a dzisiaj do mnie dzwonią, że muszą odwołać wizytę i nie przekładają bo lekarz chory i niewiadomo kiedy wróci... Wiem, że choroba nie wybiera, ale źle mi, że tak na ostatnią chwilę zadzwonili, bo wszędzie gdzie dzwonię teraz, to już u specjalistów od prenatalnych brak terminów na najbliższe 4 tygodnie kiedy powinnam mieć je wykonane. Udało mi się zapisać na 10.02 to będzie akurat 31+6, czyli ostatni dzień, no i nawet nie znam tej lekarki i nie wiem czego się spodziewać. Jutro kazali mi jeszcze dzwonić w jedno miejsce bo czekają na to, czy lekarz znajdzie jakąś lukę... może uda się coś wcześniej. Ale pół dnia stracone na szukaniu i dzwonieniu.
Co do loveli - u mnie córka miała silną reakcję alergiczną na niego. Także kupowałam bobini i teraz też planuję w nim prać.
Moja sztuka obrócona główką w dół, tylko uparciuch często mi tą główką napiera na krocze. Czasami jak gdzieś ide a ona robi taką akcję, to mam wrażenie jakby wyskoczyć już miała. -
Ja jestem tez świeżo po USG, maluch ma równo kilogram i dalej siedzi główna w dół a stopami kopie cały czas z jedno, to samo żebro . Mój lekarz mówi, ze można spokojnie pominąć te trzecie prenatalne bo wszystko jest ok i tr ważniejsze rzeczy widzi już teraz ładnie na USG, hmm, zastanawiam się czy faktycznie już sobie odpuścić
W ogóle mam pierwszy miesiąc w którym nic nie przytulam, ale to pewnie dlatego ze zaczęłam mieć problemy z żołądkiem (zgaga i ciśnie) i staram się lżej jeść bo inaczej się mecze2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Mój lekarz też uważa, że teoretycznie nie muszę. Ale w pierwszej ciąży robiłam i teraz też zrobię. Jakoś jestem mocno wyczulona na te badania i wolę sprawdzić dokładnie, niż później żałować, że tego nie zrobiłam.
-
No właśnie tez czytałam, ze się powinno, ale z drugiej strony on mi teraz zrobił na dobrym usg i z dobre 15 minut przejechał się po wszystkim, powierzył, popatrzył na przepływy, wnętrzności i powiedział, ze teraz najważniejsza jest ocena pomiarów a te są wszystkie zbliżone do środka normy, nic mocno nie odstaje i widać, ze jest ok. Na pierwsze dwa usg mnie ostro wysyłał, może faktycznie odpuszczę. Pomysle jeszcze Ja akurat na USG prenatane chodzę do tej samej kliniki, tylko gabinet dalej i robi to inny zestaw lekarzy, wiec teoretycznie powinien mnie namawiać na dodatkowe badanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 09:01
2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
aniaem86 wrote:Mam pytanie natury intymnej Czy Wasze waginy się jakoś zmieniły? Moja od początku ciąży jest jakaś większa i opuchnięta, pewnie przez większe ukrwienie. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy kiedyś, bo nie czuję się z tym zbyt komfortowo
-
Ja też mam wszystko jakby większe i ciemniejsze . I wkurza mnie okropnie, że mam już problem z depilacją bo mało co tam widzę2019 początek - strata, 10 tc
nowa na dzielni wrote:Ja też mam wszystko jakby większe i ciemniejsze . I wkurza mnie okropnie, że mam już problem z depilacją bo mało co tam widzę
ElenaM lubi tę wiadomość