Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • juna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000, właśnie w Smykusiu oglądaliśmy. W BoboWózki nawet nikt do nas nie podszedł😅
    Sesil, też będziemy kupować fotelik Avionaut Pixel.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z goleniem jeszcze daje radę ale co ciekawe mam mniejszy zarost w ciąży niż przed też tak macie? Ogólnie jestem obdarzona we wlosie i mi to pasuje hihi fotelik chce maxi cisi plebo jakoś tak się chyba nazywa no czytałam że ma najlepsze siedzisko dla maluszka musimy zobaczyć go i przymierzyć czy będzie ok w aucie A wózek chyba też jedo tamel ale z tym czekamy do marca

• Sesil Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zostalam w szoku jakie foteliki avionaut sa leciutkie. Serio... porownajcie sobie dziewczyny ;) odkad mam porównanie to juz nawet nie brałam innej marki pod uwagę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 16:00

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko zauwazylam ze jak mialam wloski przy pempku jasne to teraz mam ciemne i na rekach tez chyba troche pociemnialy :)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ciąży wlosy na nogach czy na dole rosną bardzo powoli ale na glowie bez zmian czyli busz :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dziewczyny, a wózki już macie wybrane? Ja im więcej czytam tym mniej wiem. Byliśmy dzisiaj stacjonarne oglądać. Babeczka zachwalała wózki Jedo. Pokazywała nam najnowszy model Tamel. W necie opinii zero 😅
    Ja mam Jedo Trim od brata, ktory byl bardzo zadowolony. Koleżanka ma Jedo Fin i tez jest bardzo zadowolona. Więc chyba nie są złe. To chyba polska marka.
    A fotelik też od brata Maxi Cosi Pebble Plus. Tylko nie mamy do niego bazy i chyba musimy dokupić, bo bez bazy to pewnie bedzie dosc upierdliwie :)
    Ja, gdybym nie dostała wózka to chyba bym się za używką rozglądała. Czasem można prawie nówki sztuki znależć. A z wózka i tak można wyjąć wszystko co materiałowe i wyprać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 18:25

1267e64ec8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wózek jedo fyn po córce, a już wtedy kupiłam używany. Dla mnie spoko jako gondola, a spacerówkę wolę lżejszą, mniejszą i łatwiej składaną. A fotelik też po córce maxi cosi cabriofix. Bazy nie kupowałam, jakoś ogarnęłam to zapinanie pasami i nie było dla mnie szczególnie upierdliwe.

Co do włosów to u mnie rosną bez zmian. Za to w poprzedniej ciąży gdzieś tak z miesiąc przed terminem zaczęły mi rosnąć ciemne włoski poniżej linii podbródka. Trochę byłam przerażona, że zostanę Conchitą🙈, ale po porodzie jakoś zeszły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 20:00

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wózek się nie mogę zdecydować.. Myślałam, że już wiem czego chcę ale im więcej oglądam to mniej wiem.

Czy któraś z was była kiedyś na targach mamawille? W marcu będą w Gdańsku i zastanawiam się czy warto tam zajrzeć.

2a723bfcf6.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_eyed_girl wrote:

Czy któraś z was była kiedyś na targach mamawille? W marcu będą w Gdańsku i zastanawiam się czy warto tam zajrzeć.
    Nie jedź! Pójdziesz z torbami 😂 ja byłam już dwa razy, w marcu też się wybieram 🙈 Ale raczej budżetowych zakupów się tam nie zrobi. Zawsze jakieś fajne gadżety i ciekawostki do podpatrzenia.

małżowinka lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Ja to zostalam w szoku jakie foteliki avionaut sa leciutkie. Serio... porownajcie sobie dziewczyny ;) odkad mam porównanie to juz nawet nie brałam innej marki pod uwagę ;)
    Ale fotelik powinno się wybierać tak, aby pasował do auta i główka dziecka była pod odpowiednim kątem, żeby nie opadala podczas jazdy i dziecko sie nie przyduszalo. Tak, wiec owszem, jest leciutki, ale to nie powinien byc priorytet przy wyborze :)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Nie jedź! Pójdziesz z torbami 😂 ja byłam już dwa razy, w marcu też się wybieram 🙈 Ale raczej budżetowych zakupów się tam nie zrobi. Zawsze jakieś fajne gadżety i ciekawostki do podpatrzenia.

Hahaha😂 tego się obawiam, dlatego staram się wyprawkę skompletować przed targami a tam ewentualnie kupić jakiś drobiazg 😁

MrsKiss lubi tę wiadomość

2a723bfcf6.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ale fotelik powinno się wybierać tak, aby pasował do auta i główka dziecka była pod odpowiednim kątem, żeby nie opadala podczas jazdy i dziecko sie nie przyduszalo. Tak, wiec owszem, jest leciutki, ale to nie powinien byc priorytet przy wyborze :)

Oczywiście ze nie bylo priorytetem. Fotelik jest bardzo dobrze oceniany i ma zdobyte wszystkie mozliwe nagrody. Poczytaj o nim to sie przekonasz ;)

06.18 - mutacja CFTR
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez będziemy mieć Avionauta Pixel po pierwszym synku, bardzo fajna opcja na pierwszy fotelik, u nas w obydwu autach główka nie opadała :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Oczywiście ze nie bylo priorytetem. Fotelik jest bardzo dobrze oceniany i ma zdobyte wszystkie mozliwe nagrody. Poczytaj o nim to sie przekonasz ;)
    Nie mówię, ze nie, ale czy mierzylas do auta i sprawdzałaś kat nachylenia? Bo to jest najważniejsze.
    My bylismy na mierzeniu i dopasowaniu bazy i fotelika i do naszego.samochodu tylko maxi cosi pebble pro pasowalo, a zmierzyli tez cybexa, avionauta i jeszcze jakiejs firmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 23:08

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, podstawą przy wyborze fotelika jest mierzenie kąta. Pamiętam jak mąż latał z aplikacją kątomierza jak kupowaliśmy fotelik 2 lata temu. My mamy Maxi Cosi Pebble Plus i jestem naa tyle zadowolona, że fotelik następny też mamy z tej firmy.

Ja się czuje już jak w 9tym miesiąącu poprzedniej ciąży. W nocy cierpną mi nogi, męczy mnie masakryczna zgaga. W dzień chodze jak kaczka.. A tu jeszcze prawie 3 miesiące.. Masakra.

Co do wózka - czekamy na Joolz Day 3, w przyszłym tygodniu powinien byc u nas. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mierzylìśmy fotelika, ale będzie jeździł dwoma autami i do tego planujemy na wiosnę je zmienić. Także na nic dopasowywanie :(

1267e64ec8.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Nie mówię, ze nie, ale czy mierzylas do auta i sprawdzałaś kat nachylenia? Bo to jest najważniejsze.
    My bylismy na mierzeniu i dopasowaniu bazy i fotelika i do naszego.samochodu tylko maxi cosi pebble pro pasowalo, a zmierzyli tez cybexa, avionauta i jeszcze jakiejs firmy

Oczywiście ze sprawdzalismy i pasuje do naszego samochodu idealnie :) malo tego, wzielismy samochod na jazde testową na ktorego prawdopodobnie zmienimy w najbliższym czasie i również do niego pasuje ;)

06.18 - mutacja CFTR
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Oczywiście ze sprawdzalismy i pasuje do naszego samochodu idealnie :) malo tego, wzielismy samochod na jazde testową na ktorego prawdopodobnie zmienimy w najbliższym czasie i również do niego pasuje ;)
    No to super Wam się udalo:) my mielismy mega problem i juz czarno to widzialam, a maz już chciał samochód wymieniac 😂

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez nie wiedzieliśmy, czy wymieniamy auto, czy nie (dalej nie możemy się zdecydować) i mam problem z fotelikiem. Tez mi się po opiniach podoba Avionaut ale tez dostaliśmy nosidełko od rodziny, które wydaje się solidne (jakaś niemiecka firma) ale ma chyba z 10 lat i tak się zastanawiam na ile jest bezpieczne, no i czy wykorzystać je chociaż na początek, czy co z nim zrobić

Drugi przypal to to, ze zorientowałam się, ze nasz kot uznał, ze to jego nowe łóżko i śpi tam codziennie od nie wiem kiedy :P. Teraz raz, ze muszę to mega porządnie wyprać a dwa, ze i tak się martwimy o wzajemne relacje nowego członka rodziny i naszej mega rozproszonej kotki-jedynaka :D. Jak młody pierwsze co to zabierze jej nowe, ulubione łóżko to chyba nie wyjdzie na plus :P

ElenaM lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Właśnie tez nie wiedzieliśmy, czy wymieniamy auto, czy nie (dalej nie możemy się zdecydować) i mam problem z fotelikiem. Tez mi się po opiniach podoba Avionaut ale tez dostaliśmy nosidełko od rodziny, które wydaje się solidne (jakaś niemiecka firma) ale ma chyba z 10 lat i tak się zastanawiam na ile jest bezpieczne, no i czy wykorzystać je chociaż na początek, czy co z nim zrobić

Drugi przypal to to, ze zorientowałam się, ze nasz kot uznał, ze to jego nowe łóżko i śpi tam codziennie od nie wiem kiedy :P. Teraz raz, ze muszę to mega porządnie wyprać a dwa, ze i tak się martwimy o wzajemne relacje nowego członka rodziny i naszej mega rozproszonej kotki-jedynaka :D. Jak młody pierwsze co to zabierze jej nowe, ulubione łóżko to chyba nie wyjdzie na plus :P
    Fotelik 0-13 tak zwana łupina ma gwarancję bezpieczeństwa tylko 4 lata ;) takze ja bym nie ryzykowala :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ