X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • juna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000, właśnie w Smykusiu oglądaliśmy. W BoboWózki nawet nikt do nas nie podszedł😅
    Sesil, też będziemy kupować fotelik Avionaut Pixel.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z goleniem jeszcze daje radę ale co ciekawe mam mniejszy zarost w ciąży niż przed też tak macie? Ogólnie jestem obdarzona we wlosie i mi to pasuje hihi fotelik chce maxi cisi plebo jakoś tak się chyba nazywa no czytałam że ma najlepsze siedzisko dla maluszka musimy zobaczyć go i przymierzyć czy będzie ok w aucie A wózek chyba też jedo tamel ale z tym czekamy do marca

• Sesil Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zostalam w szoku jakie foteliki avionaut sa leciutkie. Serio... porownajcie sobie dziewczyny ;) odkad mam porównanie to juz nawet nie brałam innej marki pod uwagę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 16:00

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko zauwazylam ze jak mialam wloski przy pempku jasne to teraz mam ciemne i na rekach tez chyba troche pociemnialy :)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ciąży wlosy na nogach czy na dole rosną bardzo powoli ale na glowie bez zmian czyli busz :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dziewczyny, a wózki już macie wybrane? Ja im więcej czytam tym mniej wiem. Byliśmy dzisiaj stacjonarne oglądać. Babeczka zachwalała wózki Jedo. Pokazywała nam najnowszy model Tamel. W necie opinii zero 😅
    Ja mam Jedo Trim od brata, ktory byl bardzo zadowolony. Koleżanka ma Jedo Fin i tez jest bardzo zadowolona. Więc chyba nie są złe. To chyba polska marka.
    A fotelik też od brata Maxi Cosi Pebble Plus. Tylko nie mamy do niego bazy i chyba musimy dokupić, bo bez bazy to pewnie bedzie dosc upierdliwie :)
    Ja, gdybym nie dostała wózka to chyba bym się za używką rozglądała. Czasem można prawie nówki sztuki znależć. A z wózka i tak można wyjąć wszystko co materiałowe i wyprać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 18:25

1267e64ec8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wózek jedo fyn po córce, a już wtedy kupiłam używany. Dla mnie spoko jako gondola, a spacerówkę wolę lżejszą, mniejszą i łatwiej składaną. A fotelik też po córce maxi cosi cabriofix. Bazy nie kupowałam, jakoś ogarnęłam to zapinanie pasami i nie było dla mnie szczególnie upierdliwe.

Co do włosów to u mnie rosną bez zmian. Za to w poprzedniej ciąży gdzieś tak z miesiąc przed terminem zaczęły mi rosnąć ciemne włoski poniżej linii podbródka. Trochę byłam przerażona, że zostanę Conchitą🙈, ale po porodzie jakoś zeszły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 20:00

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wózek się nie mogę zdecydować.. Myślałam, że już wiem czego chcę ale im więcej oglądam to mniej wiem.

Czy któraś z was była kiedyś na targach mamawille? W marcu będą w Gdańsku i zastanawiam się czy warto tam zajrzeć.

2a723bfcf6.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_eyed_girl wrote:

Czy któraś z was była kiedyś na targach mamawille? W marcu będą w Gdańsku i zastanawiam się czy warto tam zajrzeć.
    Nie jedź! Pójdziesz z torbami 😂 ja byłam już dwa razy, w marcu też się wybieram 🙈 Ale raczej budżetowych zakupów się tam nie zrobi. Zawsze jakieś fajne gadżety i ciekawostki do podpatrzenia.

małżowinka lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Ja to zostalam w szoku jakie foteliki avionaut sa leciutkie. Serio... porownajcie sobie dziewczyny ;) odkad mam porównanie to juz nawet nie brałam innej marki pod uwagę ;)
    Ale fotelik powinno się wybierać tak, aby pasował do auta i główka dziecka była pod odpowiednim kątem, żeby nie opadala podczas jazdy i dziecko sie nie przyduszalo. Tak, wiec owszem, jest leciutki, ale to nie powinien byc priorytet przy wyborze :)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Nie jedź! Pójdziesz z torbami 😂 ja byłam już dwa razy, w marcu też się wybieram 🙈 Ale raczej budżetowych zakupów się tam nie zrobi. Zawsze jakieś fajne gadżety i ciekawostki do podpatrzenia.

Hahaha😂 tego się obawiam, dlatego staram się wyprawkę skompletować przed targami a tam ewentualnie kupić jakiś drobiazg 😁

MrsKiss lubi tę wiadomość

2a723bfcf6.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ale fotelik powinno się wybierać tak, aby pasował do auta i główka dziecka była pod odpowiednim kątem, żeby nie opadala podczas jazdy i dziecko sie nie przyduszalo. Tak, wiec owszem, jest leciutki, ale to nie powinien byc priorytet przy wyborze :)

Oczywiście ze nie bylo priorytetem. Fotelik jest bardzo dobrze oceniany i ma zdobyte wszystkie mozliwe nagrody. Poczytaj o nim to sie przekonasz ;)

06.18 - mutacja CFTR
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez będziemy mieć Avionauta Pixel po pierwszym synku, bardzo fajna opcja na pierwszy fotelik, u nas w obydwu autach główka nie opadała :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Oczywiście ze nie bylo priorytetem. Fotelik jest bardzo dobrze oceniany i ma zdobyte wszystkie mozliwe nagrody. Poczytaj o nim to sie przekonasz ;)
    Nie mówię, ze nie, ale czy mierzylas do auta i sprawdzałaś kat nachylenia? Bo to jest najważniejsze.
    My bylismy na mierzeniu i dopasowaniu bazy i fotelika i do naszego.samochodu tylko maxi cosi pebble pro pasowalo, a zmierzyli tez cybexa, avionauta i jeszcze jakiejs firmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 23:08

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, podstawą przy wyborze fotelika jest mierzenie kąta. Pamiętam jak mąż latał z aplikacją kątomierza jak kupowaliśmy fotelik 2 lata temu. My mamy Maxi Cosi Pebble Plus i jestem naa tyle zadowolona, że fotelik następny też mamy z tej firmy.

Ja się czuje już jak w 9tym miesiąącu poprzedniej ciąży. W nocy cierpną mi nogi, męczy mnie masakryczna zgaga. W dzień chodze jak kaczka.. A tu jeszcze prawie 3 miesiące.. Masakra.

Co do wózka - czekamy na Joolz Day 3, w przyszłym tygodniu powinien byc u nas. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mierzylìśmy fotelika, ale będzie jeździł dwoma autami i do tego planujemy na wiosnę je zmienić. Także na nic dopasowywanie :(

1267e64ec8.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Nie mówię, ze nie, ale czy mierzylas do auta i sprawdzałaś kat nachylenia? Bo to jest najważniejsze.
    My bylismy na mierzeniu i dopasowaniu bazy i fotelika i do naszego.samochodu tylko maxi cosi pebble pro pasowalo, a zmierzyli tez cybexa, avionauta i jeszcze jakiejs firmy

Oczywiście ze sprawdzalismy i pasuje do naszego samochodu idealnie :) malo tego, wzielismy samochod na jazde testową na ktorego prawdopodobnie zmienimy w najbliższym czasie i również do niego pasuje ;)

06.18 - mutacja CFTR
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Oczywiście ze sprawdzalismy i pasuje do naszego samochodu idealnie :) malo tego, wzielismy samochod na jazde testową na ktorego prawdopodobnie zmienimy w najbliższym czasie i również do niego pasuje ;)
    No to super Wam się udalo:) my mielismy mega problem i juz czarno to widzialam, a maz już chciał samochód wymieniac 😂

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez nie wiedzieliśmy, czy wymieniamy auto, czy nie (dalej nie możemy się zdecydować) i mam problem z fotelikiem. Tez mi się po opiniach podoba Avionaut ale tez dostaliśmy nosidełko od rodziny, które wydaje się solidne (jakaś niemiecka firma) ale ma chyba z 10 lat i tak się zastanawiam na ile jest bezpieczne, no i czy wykorzystać je chociaż na początek, czy co z nim zrobić

Drugi przypal to to, ze zorientowałam się, ze nasz kot uznał, ze to jego nowe łóżko i śpi tam codziennie od nie wiem kiedy :P. Teraz raz, ze muszę to mega porządnie wyprać a dwa, ze i tak się martwimy o wzajemne relacje nowego członka rodziny i naszej mega rozproszonej kotki-jedynaka :D. Jak młody pierwsze co to zabierze jej nowe, ulubione łóżko to chyba nie wyjdzie na plus :P

ElenaM lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Właśnie tez nie wiedzieliśmy, czy wymieniamy auto, czy nie (dalej nie możemy się zdecydować) i mam problem z fotelikiem. Tez mi się po opiniach podoba Avionaut ale tez dostaliśmy nosidełko od rodziny, które wydaje się solidne (jakaś niemiecka firma) ale ma chyba z 10 lat i tak się zastanawiam na ile jest bezpieczne, no i czy wykorzystać je chociaż na początek, czy co z nim zrobić

Drugi przypal to to, ze zorientowałam się, ze nasz kot uznał, ze to jego nowe łóżko i śpi tam codziennie od nie wiem kiedy :P. Teraz raz, ze muszę to mega porządnie wyprać a dwa, ze i tak się martwimy o wzajemne relacje nowego członka rodziny i naszej mega rozproszonej kotki-jedynaka :D. Jak młody pierwsze co to zabierze jej nowe, ulubione łóżko to chyba nie wyjdzie na plus :P
    Fotelik 0-13 tak zwana łupina ma gwarancję bezpieczeństwa tylko 4 lata ;) takze ja bym nie ryzykowala :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ