Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
1000, właśnie w Smykusiu oglądaliśmy. W BoboWózki nawet nikt do nas nie podszedł😅
Sesil, też będziemy kupować fotelik Avionaut Pixel.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Ja z goleniem jeszcze daje radę ale co ciekawe mam mniejszy zarost w ciąży niż przed też tak macie? Ogólnie jestem obdarzona we wlosie i mi to pasuje hihi fotelik chce maxi cisi plebo jakoś tak się chyba nazywa no czytałam że ma najlepsze siedzisko dla maluszka musimy zobaczyć go i przymierzyć czy będzie ok w aucie A wózek chyba też jedo tamel ale z tym czekamy do marca
-
Ja to zostalam w szoku jakie foteliki avionaut sa leciutkie. Serio... porownajcie sobie dziewczyny odkad mam porównanie to juz nawet nie brałam innej marki pod uwagę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 16:00
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
juna wrote:Dziewczyny, a wózki już macie wybrane? Ja im więcej czytam tym mniej wiem. Byliśmy dzisiaj stacjonarne oglądać. Babeczka zachwalała wózki Jedo. Pokazywała nam najnowszy model Tamel. W necie opinii zero 😅
A fotelik też od brata Maxi Cosi Pebble Plus. Tylko nie mamy do niego bazy i chyba musimy dokupić, bo bez bazy to pewnie bedzie dosc upierdliwie
Ja, gdybym nie dostała wózka to chyba bym się za używką rozglądała. Czasem można prawie nówki sztuki znależć. A z wózka i tak można wyjąć wszystko co materiałowe i wyprać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 18:25
-
U mnie wózek jedo fyn po córce, a już wtedy kupiłam używany. Dla mnie spoko jako gondola, a spacerówkę wolę lżejszą, mniejszą i łatwiej składaną. A fotelik też po córce maxi cosi cabriofix. Bazy nie kupowałam, jakoś ogarnęłam to zapinanie pasami i nie było dla mnie szczególnie upierdliwe.
Co do włosów to u mnie rosną bez zmian. Za to w poprzedniej ciąży gdzieś tak z miesiąc przed terminem zaczęły mi rosnąć ciemne włoski poniżej linii podbródka. Trochę byłam przerażona, że zostanę Conchitą🙈, ale po porodzie jakoś zeszłyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 20:00
-
blue_eyed_girl wrote:
Czy któraś z was była kiedyś na targach mamawille? W marcu będą w Gdańsku i zastanawiam się czy warto tam zajrzeć.małżowinka lubi tę wiadomość
-
Sesil wrote:Ja to zostalam w szoku jakie foteliki avionaut sa leciutkie. Serio... porownajcie sobie dziewczyny odkad mam porównanie to juz nawet nie brałam innej marki pod uwagę
-
MrsKiss wrote:Nie jedź! Pójdziesz z torbami 😂 ja byłam już dwa razy, w marcu też się wybieram 🙈 Ale raczej budżetowych zakupów się tam nie zrobi. Zawsze jakieś fajne gadżety i ciekawostki do podpatrzenia.
Hahaha😂 tego się obawiam, dlatego staram się wyprawkę skompletować przed targami a tam ewentualnie kupić jakiś drobiazg 😁
MrsKiss lubi tę wiadomość
-
kalade wrote:Ale fotelik powinno się wybierać tak, aby pasował do auta i główka dziecka była pod odpowiednim kątem, żeby nie opadala podczas jazdy i dziecko sie nie przyduszalo. Tak, wiec owszem, jest leciutki, ale to nie powinien byc priorytet przy wyborze
Oczywiście ze nie bylo priorytetem. Fotelik jest bardzo dobrze oceniany i ma zdobyte wszystkie mozliwe nagrody. Poczytaj o nim to sie przekonasz03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
Sesil wrote:Oczywiście ze nie bylo priorytetem. Fotelik jest bardzo dobrze oceniany i ma zdobyte wszystkie mozliwe nagrody. Poczytaj o nim to sie przekonasz
My bylismy na mierzeniu i dopasowaniu bazy i fotelika i do naszego.samochodu tylko maxi cosi pebble pro pasowalo, a zmierzyli tez cybexa, avionauta i jeszcze jakiejs firmyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 23:08
-
Tak, podstawą przy wyborze fotelika jest mierzenie kąta. Pamiętam jak mąż latał z aplikacją kątomierza jak kupowaliśmy fotelik 2 lata temu. My mamy Maxi Cosi Pebble Plus i jestem naa tyle zadowolona, że fotelik następny też mamy z tej firmy.
Ja się czuje już jak w 9tym miesiąącu poprzedniej ciąży. W nocy cierpną mi nogi, męczy mnie masakryczna zgaga. W dzień chodze jak kaczka.. A tu jeszcze prawie 3 miesiące.. Masakra.
Co do wózka - czekamy na Joolz Day 3, w przyszłym tygodniu powinien byc u nas. -
kalade wrote:Nie mówię, ze nie, ale czy mierzylas do auta i sprawdzałaś kat nachylenia? Bo to jest najważniejsze.
My bylismy na mierzeniu i dopasowaniu bazy i fotelika i do naszego.samochodu tylko maxi cosi pebble pro pasowalo, a zmierzyli tez cybexa, avionauta i jeszcze jakiejs firmy
Oczywiście ze sprawdzalismy i pasuje do naszego samochodu idealnie malo tego, wzielismy samochod na jazde testową na ktorego prawdopodobnie zmienimy w najbliższym czasie i również do niego pasuje03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
Sesil wrote:Oczywiście ze sprawdzalismy i pasuje do naszego samochodu idealnie malo tego, wzielismy samochod na jazde testową na ktorego prawdopodobnie zmienimy w najbliższym czasie i również do niego pasuje
-
Właśnie tez nie wiedzieliśmy, czy wymieniamy auto, czy nie (dalej nie możemy się zdecydować) i mam problem z fotelikiem. Tez mi się po opiniach podoba Avionaut ale tez dostaliśmy nosidełko od rodziny, które wydaje się solidne (jakaś niemiecka firma) ale ma chyba z 10 lat i tak się zastanawiam na ile jest bezpieczne, no i czy wykorzystać je chociaż na początek, czy co z nim zrobić
Drugi przypal to to, ze zorientowałam się, ze nasz kot uznał, ze to jego nowe łóżko i śpi tam codziennie od nie wiem kiedy . Teraz raz, ze muszę to mega porządnie wyprać a dwa, ze i tak się martwimy o wzajemne relacje nowego członka rodziny i naszej mega rozproszonej kotki-jedynaka . Jak młody pierwsze co to zabierze jej nowe, ulubione łóżko to chyba nie wyjdzie na plus
ElenaM lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:Właśnie tez nie wiedzieliśmy, czy wymieniamy auto, czy nie (dalej nie możemy się zdecydować) i mam problem z fotelikiem. Tez mi się po opiniach podoba Avionaut ale tez dostaliśmy nosidełko od rodziny, które wydaje się solidne (jakaś niemiecka firma) ale ma chyba z 10 lat i tak się zastanawiam na ile jest bezpieczne, no i czy wykorzystać je chociaż na początek, czy co z nim zrobić
Drugi przypal to to, ze zorientowałam się, ze nasz kot uznał, ze to jego nowe łóżko i śpi tam codziennie od nie wiem kiedy . Teraz raz, ze muszę to mega porządnie wyprać a dwa, ze i tak się martwimy o wzajemne relacje nowego członka rodziny i naszej mega rozproszonej kotki-jedynaka . Jak młody pierwsze co to zabierze jej nowe, ulubione łóżko to chyba nie wyjdzie na plus