Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySesil wrote:Dziewczyny czy Wy kupujecie tez taki kocyk do fotelika?
https://babysteps.pl/pl/sen-i-otulenie/517-kocyk-do-fotelika-natura-szary-velvet.html
Ja mam termin na poczatek kwietnia, moze to byc marzec.. no i kurcze nie wiem czy to będzie potrzebne czy raczej nie... podobno ma przyjsc od razu lato ale czort to wie z tymi prognozami
Ja zamówiłam z allegro, dużo tańszy, bo za około 60 zł, uważam że w kwietniu pogoda może być różna, nie chciałabym żeby od razu po wyjściu ze szpitala mi malucha przewialo. Tak wymysliłam, że w razie deszczu, wiatru wyjdę z dzieckiem ze szpitala w foteliku i w takim kocyku z wycięciami na pasy, jak będzie bardzo ciepło najwyżej nie skorzystam.kalade lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJusta29 wrote:Hej, miałam dziś wizytę no i trochę jestem zmarwiona z pomiarów wychodzi że maluszek ma za malu brzusio jak na swój tydzień z innych pomiarów wychodzi nam dobrze na 26 tydz. A niby brzuszek jest jak na 24 tydz. Mam jeść więcej żeby bardziej przybierala na masie. Spotkalyscie się z czymś takim? Na chwilę obecną przytylam 6 kg. A na dzień dzisiejszy waga maluszka to 825g. Dodam że mam cukrzycę i pilnuje tego co jem i teraz mam jeszcze zwiększyć ilość posiłków o co najmniej jeden. Nie wiem co o tym myśleć aż z tych nerwowo się poplakalam. Na polowkowych miałam za mało wód przez jelitowke a teraz coś takiego..
Justa a lekarz powiedział coś na ten temat więcej? Ja jeszcze niedawno też przeszukiwałam internet w poszukiwaniu tego typu informacji.
U mnie na połówkowych Mała miała wszystko do przodu, a brzuszek niby 1 dzień do tyłu, ale procentowo był to najsłabszy wynik, który mnie zastanawiał. Poza tym wymiar BPD był 2 tygodnie do przodu. Teraz na wizycie u swojego lekarza BPD 5 dni do tyłu, a wszystko inne już w normie.
Ogólnie czytałam,że takie różnice do 2 tyg. nie są niczym niepokojącym aczkolwiek na pewno trzeba monitorować przy kolejnej wizycie.
No i najważniejsze to pytać lekarza co tzn i co można robić.
Ja mam jakiś spadek formy. Odkąd zaczęłam 28 tydz. to czuję maluszka intensywniej, nie potrafię rozpoznać czy dostaję ręką czy nogą ale oprócz solidnego kręcenia się i falowania na pewno obrywam konkretną częścią ciała
Na to akurat nie narzekam, ale spanie idzie mi fatalnie ! Jedna poduszka pomiędzy nogi, dwie pod głową bo zgaga niezależnie od ilości wypitego mleka czy też gavisconu nie daje mi żyć
No i nie mogę zasnąć, często dopiero nad ranem się udaje i wstaje wtedy po 10 nieprzytomna.
Wczorajsza noc straszna, zgaga, bolące żebra tak,że żadna pozycja nie dawała rady, a i młoda dawała się we znaki jak nigdy.
Odkąd jestem na zwolnieniu to się jakoś szybciej rozkładam.. teraz leżę i też żebro mnie nawala
Warto kupić sobie tą poduchę dla ciężarnych ? Taką literę C? -
nick nieaktualnyPaatka wrote:Niee, do fotelika na kwiecień zwykły kocyk w zupełności wystarczy. W takim co ma jeszcze spód, w tej porze roku dziecku byłoby zdecydowanie za ciepło. Szczególnie, że nasze maluszki i tak pod pupą będą miały wtedy jeszcze wkładkę noworodkową, nie wyobrażam sobie jeszcze upychac tam dodatkowej warstwy.
-
Gabriella wrote:Może i niewiarygodne, nie wiem, a ty chyba miałaś zaplanowaną cesarkę? To chyba normalne, że Cię przyjęli.
Jeżeli chodzi ci o to, że byłam wpisana w grafik operacji - to nie, nie byłam, i nie przechodziłam wcześniejszej kwalifikacji.
Natomiast na IP pytałam lekarkę o te minusowe miejsca, to tylko zaśmiała się pod nosem, i powiedziała, że te -10 to i tak nie jest źle, jak na nich. I nie należy tego za bardzo poważnie traktować, bo w takich miejscach rotacja jest b. duża. A jak będzie trzeba przyjąć to i tak mnie przyjmą.
Jeżeli Cię nie będą chcieli przyjąć, to też cię nie przyjmą...
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
summer..86 wrote:Justa a lekarz powiedział coś na ten temat więcej? Ja jeszcze niedawno też przeszukiwałam internet w poszukiwaniu tego typu informacji.
U mnie na połówkowych Mała miała wszystko do przodu, a brzuszek niby 1 dzień do tyłu, ale procentowo był to najsłabszy wynik, który mnie zastanawiał. Poza tym wymiar BPD był 2 tygodnie do przodu. Teraz na wizycie u swojego lekarza BPD 5 dni do tyłu, a wszystko inne już w normie.
Ogólnie czytałam,że takie różnice do 2 tyg. nie są niczym niepokojącym aczkolwiek na pewno trzeba monitorować przy kolejnej wizycie.
Ja mam jakiś spadek formy. Odkąd zaczęłam 28 tydz. to czuję maluszka intensywniej, nie potrafię rozpoznać czy dostaję ręką czy nogą ale oprócz solidnego kręcenia się i falowania na pewno obrywam konkretną częścią ciała
Na to akurat nie narzekam, ale spanie idzie mi fatalnie ! Jedna poduszka pomiędzy nogi, dwie pod głową bo zgaga niezależnie od ilości wypitego mleka czy też gavisconu nie daje mi żyć
No i nie mogę zasnąć, często dopiero nad ranem się udaje i wstaje wtedy po 10 nieprzytomna.
Wczorajsza noc straszna, zgaga, bolące żebra tak,że żadna pozycja nie dawała rady, a i młoda dawała się we znaki jak nigdy.
Odkąd jestem na zwolnieniu to się jakoś szybciej rozkładam.. teraz leżę i też żebro mnie nawala
Wiecie co do mnie dotarlo? Ze jak ja mam termin na 13 kwietnia to moge urodzic juz 23 marca .... Czyli pasowalo by juz wszystko powoli szykowac na tip top ... Zeby potem nie bylo bieganiny albo instrukcji przez telefon gdzie co lezy xD.
MrsKiss lubi tę wiadomość
-
Gabriella wrote:Co to jest wkładka noworodkowa?
To taki dodatkowy materiał, który wkłada się do fotelika, żeby noworodek miał lepsza pozycję i w nim nie "utonął". Ona też podtrzymuje główkę. Nie wiem jak inne firmy, ale foteliki maxi Cosi mają dodawane takie wkładki. -
Szpilkka wrote:Wiecie co do mnie dotarlo? Ze jak ja mam termin na 13 kwietnia to moge urodzic juz 23 marca .... Czyli pasowalo by juz wszystko powoli szykowac na tip top ... Zeby potem nie bylo bieganiny albo instrukcji przez telefon gdzie co lezy xD.
No właśnie mnie też ostatnio olsnilo, że przez cukrzycę z insulina urodzę jeszcze na bank w marcu. Jak będą wywoływać na tym samym etapie co z córką to zostało mi 10,5 tygodnia 🙊. Mam nadzieję że będzie wszystko ok i nie będą musieli wcześniej. -
nick nieaktualnypingwinkowa wrote:To taki dodatkowy materiał, który wkłada się do fotelika, żeby noworodek miał lepsza pozycję i w nim nie "utonął". Ona też podtrzymuje główkę. Nie wiem jak inne firmy, ale foteliki maxi Cosi mają dodawane takie wkładki.
-
nick nieaktualnysummer..86 wrote:Justa a lekarz powiedział coś na ten temat więcej? Ja jeszcze niedawno też przeszukiwałam internet w poszukiwaniu tego typu informacji.
nick nieaktualnyka_tarzyna wrote:Jeżeli chodzi ci o to, że byłam wpisana w grafik operacji - to nie, nie byłam, i nie przechodziłam wcześniejszej kwalifikacji.
Natomiast na IP pytałam lekarkę o te minusowe miejsca, to tylko zaśmiała się pod nosem, i powiedziała, że te -10 to i tak nie jest źle, jak na nich. I nie należy tego za bardzo poważnie traktować, bo w takich miejscach rotacja jest b. duża. A jak będzie trzeba przyjąć to i tak mnie przyjmą.
Jeżeli Cię nie będą chcieli przyjąć, to też cię nie przyjmą...
No chyba takie rzeczy to się nie dzieją, że szpital ma kilka miejsc a odmawia przyjęcia. -
Justa29 wrote:No właśnie nic więcej nie dodała lekarka. Powiedziała że do kontroli mam się zgłosić za 2 tygodnie A nie jak zwykle co miesiąc. Ja mam poduszkę rogal dla ciężarnych i o niebo mi się lepiej śpi, miewalam bóle kręgosłupa i zaczęłam stosować ja disc szybko bo od 15 tygodnia i mi pomaga w wysypianiu się
U mnie Młoda też ma rozjazdy. Brzuszek tydzień do tyłu a kość udowa tydzień do przodu. Pani doktor powiedziała, że nie ma się co przejmować, bo wystarczy popatrzeć na mnie (wysoka i szczupła) 😅
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
nick nieaktualnyJusta29 wrote:No właśnie nic więcej nie dodała lekarka. Powiedziała że do kontroli mam się zgłosić za 2 tygodnie A nie jak zwykle co miesiąc. Ja mam poduszkę rogal dla ciężarnych i o niebo mi się lepiej śpi, miewalam bóle kręgosłupa i zaczęłam stosować ja disc szybko bo od 15 tygodnia i mi pomaga w wysypianiu się
To postaraj się nie stresować przez te 2 tyg. bo tak jak i dziewczyny pisały różnice się zdarzają bo nikt z nas nie jest taki sam.
Co do wagi maluszka też wydaje mi się w porządku.
U mnie panienka w 26w4 miała 990g ale też jest jakiś margines błędu + -140g.
Przed ciąża też zawsze spałam na brzuchu i ten odwyk źle znoszę 🤦♀️
Po dzisiejszej nocy taaaak mnie bolą plecy, że wymiękam😕😕
Gotuję obiad siedząc na krześle 🤦♀️ Dzięki dziewczyny za info, chyba poprzeglądam te poduchy, kolejny wydatek,.. ale cóż. Mam wrażenie, że codziennie wydaję kupę kasy a wyprawka nadal leży 😑
Pisałyście wcześniej o fotelikach, a czy ma któraś maxi cosi pebble pro i-size?
Będę szukać oczywiście kompatybilnego z autem, ale z przeglądu na sucho mało co mi się podoba 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 17:01
Justa29 lubi tę wiadomość
-
summer..86 wrote:To postaraj się nie stresować przez te 2 tyg. bo tak jak i dziewczyny pisały różnice się zdarzają bo nikt z nas nie jest taki sam.
Co do wagi maluszka też wydaje mi się w porządku.
U mnie panienka w 26w4 miała 990g ale też jest jakiś margines błędu + -140g.
Przed ciąża też zawsze spałam na brzuchu i ten odwyk źle znoszę 🤦♀️
Po dzisiejszej nocy taaaak mnie bolą plecy, że wymiękam😕😕
Gotuję obiad siedząc na krześle 🤦♀️ Dzięki dziewczyny za info, chyba poprzeglądam te poduchy, kolejny wydatek,.. ale cóż. Mam wrażenie, że codziennie wydaję kupę kasy a wyprawka nadal leży 😑
Pisałyście wcześniej o fotelikach, a czy ma któraś maxi cosi pebble pro i-size?
Będę szukać oczywiście kompatybilnego z autem, ale z przeglądu na sucho mało co mi się podoba 🤦♀️ -
nick nieaktualnykalade wrote:Tak, nam jako jedyny pasowal do auta na bazie 3 waży fix. Ogolnie wolalam cybexa ze względu na mozliwosc rozłożenia do bardziej płaskiej pozycjo i duza budke, ale niestety nie pasowal
No to widzę, że takie same typy mam 😉 Tylko kolorów jakoś za mało, baba zawsze coś wymyśli 🤪
Będzie trzeba coś dopasować, mam nadzieję, że w którymś ze sklepów pomogą. -
Gabriella wrote:No chyba takie rzeczy to się nie dzieją, że szpital ma kilka miejsc a odmawia przyjęcia.
W polskiej służbie zdrowia wszystko jest możliwe.
Wystarczy, że lekarz, czy położna będą chcieli "przetrzymać" łóżko dla swojego pacjenta.
A poza tym mogą zawsze powiedzieć, że dane są nieaktualne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 18:31
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
U mnie tez główka wymiary 28 tydzień a brzuszek połowa 26 tygodnia, ale mówił żeby się tym absolutnie nie przejmować, ze wymiary prawidłowe, najważniejsze, ze ładnie wszystko przyrasta i teraz już wchodzi w grę genetyka, a ze ja drobna, obydwoje nie jacyś super wysocy to dziecko tez nie powinno być bardzo duże . Mój miał tydzień temu 993 gr2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja dziś miałam usg (28.5) i tez mam bardzo różne wymiary. Nóżki na 26.4, wiec juz ponad 2 tyg do tylu. Główka 26.6, wiec tez 2 tyg w tył. Ogólnie waga wyszła 1070 g, wiec dzidzia jest mała. Ale lekarz nic nie mówił, że to źle albo że jest niedożywiona, bo ogolnie jest 8 dni w tył, a do 2 tyg. licząc średnią wymiarów jest norma. Po prostu będzie drobny bobas.
Bardziej martwi mnie to, że łożysko mam już III stopień dojrzałości. Wydaje mi się to bardzo wcześnie Dzidzia póki co ułożona miednicowo, ciekawe czy się obróci.Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r.