X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pytaly ale ja mialam takie rewolucje w jelitach ze i tak bym nie utrzymala :/ podczas naruralnego porodu mowily zebym jadla bo musze miec sile a tu nagłe cięcie i jak juz lezalam na stole to dzwonili na oddzial opierdzielic polozne ,ze moglam jesc bo bede cierpiec dnia nasteonego i rzeczywiście tak bylooo... masakra

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bliżej porodu to mam wrażenie, że mniej wiem i mniej mam..
    Czekam na kuriera dzisiaj, muszę przystopować z wyprawką, bo coś pozamawiałam ale pamięć w ciąży szwankuje i nie pamiętam co już zamówiłam, a co dopiero chciałam🙈

Jakie pieluszki jednorazowe polecacie? Sporo tego na rynku.. i jaki krem na wyjścia

2a723bfcf6.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywalismy pampers premium care , nie przeciekaly , cieniutkie i:p dada dla mnie byly za grube i odpazaly nam pupe . Lupilu wydawaly sie fajne ale tez na uczulaly plus przeciekaly :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Pampers premium care najlepsze i zwykle pampersy. Na początku sprawdzały się jeszcze dady, ale z czasem zaczęły odparzać. Lupilu odparzały od początku. Z kolei rossmanowe baby dream i bambusowe bardzo szybko przeciekały. Innych nie testowałam 🙂

Co do kremu na niepogodę to u mnie był momme i teraz Nivea.
    Wklejam link z analizą srokao 🙂
    https://www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-niepogode.html
    A na słoneczko mamy sunbrella.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 11:53

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z wyprawki nie mam nic praktycznie, no może tylko ciuszki słodkie kupuję :)
    Powoli będę zmierzać do reszty rzeczy.

Ostatnio często mnie nawiedzają myśli o porodzie, że to faktycznie nastąpi :O

A w ogóle moja Mała przekręciła się sobie i nawala mnie pupką na dole :)
    Waży ok. 990 gramów :) Oczywiście zdjęcia nie dała sobie zrobić, ciągle się rusza i zakrywa ręką twarz... Lekarz bardzo by chciał ale nie ma jak :P
    Czy tylko ja nie mam żadnego zdjęcia 3D gdzie widać kawałeczek człowieka?Jak to u Was dziewczyny z tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 12:53

• karolkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ma miałam badanie glukozy i mam na czczo 79,3 po 1h 180,3 a po 2h 155,8.
    Z tego co w necie na szybko znalazłam to po 2h za duża chyba.. Nie wiem w sumie czy po 1h też nie..

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkowa wg norm u mnie w labie by już było za dużo...
    Summer my tez nie mamy. Zakrywała twarz całym ramionkiem kładąc rękę na głowie. A jak ją dr męczyła o foto to mamy dwie ręce już na twarzy i odrobinę noska pomiędzy dłońmi. Więc foto wygląda jakbysmy mieli obrażone na nas dziecko pokazujące barki i ręce na głowie.... ;)

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną fotke 3d ale mala chowala sie za lozyskiem . Wiem chociaz ze nos ma moj <3 :D

Normy krzywej dla kobiet w ciąży są wszedzie takie same , nie ma znaczenia jakie labolatorium ;)
    Na czczo do 92
    Po 1h do 180
    Po 2 h do 153

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Gem Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Dzisiaj ma miałam badanie glukozy i mam na czczo 79,3 po 1h 180,3 a po 2h 155,8.
    Z tego co w necie na szybko znalazłam to po 2h za duża chyba.. Nie wiem w sumie czy po 1h też nie..
    Witaj po godzinie i dwoch masz małe przekroczenie a każde przekroczenie oznacza cukrzyce ciążowa _ ginekolog będzie kazał iść do diabetologa i dieta

karolkowa lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 ładne foty 3d i z 1 i z 2 prenatalnego. Teraz idę 14tego na trzecie i też liczę, że uda się coś ładnego zrobić. :)

My używamy pieluch Happy. Ale ogólnie - nie kupujcie na początek dużych paczek pieluch, bo pupy są różne. :D Ja nakupiłam Pampersów, a okazało się, że córka ma na nie uczulenie - pupa ognistoczerwona. Zmieniliśmy na dadę, ale one mi znowu niefajnie pachną jakoś w porównaniu z innymi, mam wrażenie, że każdy siusiek odrazu czuję... No więc kupiliśmy Happy (takie też dawali w szpitalu po urodzeniu) i one najbardziej nam przypasowały i tak od początku zostało. Są trudno dostępne w sklepie, ale zamawiam przez internet u producenta i przesyłka jest za darmo. Zobaczymy, jak drugiej pupie one podpasują. :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Karolkowa wg norm u mnie w labie by już było za dużo...
    Summer my tez nie mamy. Zakrywała twarz całym ramionkiem kładąc rękę na głowie. A jak ją dr męczyła o foto to mamy dwie ręce już na twarzy i odrobinę noska pomiędzy dłońmi. Więc foto wygląda jakbysmy mieli obrażone na nas dziecko pokazujące barki i ręce na głowie.... ;)

No to u mnie podobnie 🙂 stwierdził, że jak tylko będzie okazja to zrobi ale nie dzisiaj.
    Mam tylko zwykłe usg z profilu, no nic, nikt nie mówił, że będzie łatwo🤔
    Ciekawe czy do kolejnej wizyty się odwróci. Znowu miesiąc zastanawiania się🤦‍♀️

ElenaM lubi tę wiadomość

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wzielam sie za segregacje ubranek ale tyle tego jest ze jestem zalamana. Powiedzcie do ilu przygotowujecie wyprawke? 68? Czy dalej?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Dziewczyny wzielam sie za segregacje ubranek ale tyle tego jest ze jestem zalamana. Powiedzcie do ilu przygotowujecie wyprawke? 68? Czy dalej?
    Ja do 68 poki co :p z synem sie to srawdzilo bo inaczej ciezko sie zmiescic w komodzie :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Ja też mniej więcej do 68 i też się załamałam. Zrobiłam tylko taką pobieżną segregację. Odrzuciłam ewidentnie za duże i za różowe rzeczy :) Już taką docelową segregację zrobię po urodzeniu, jak będę mogła przytknąć te ubranka do synka i jak się zorientuję, jakie systemy mi pasują a jakie nie.

1267e64ec8.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja bym chciała używać bambusowych pieluch jednorazowych, bo to jednak bardziej naturalne i mniej szkodliwe dla środowiska. Z drugiej strony jak będą przeciekać to nie wiem czy się nie złamie. 🙄 Mam teraz ekozajawkę, bo jak widzę te pełne śmietniki plastiku to mnie ogarnia przerażenie 😲

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce mialam w komodzie poukładane do 62 tylko, ala nam to ogólnie długo wystarczyło. 68mki duużo później weszły w użycie u nas, więc to co miałam to miałam schowane w szafie. A nie chce też za szybko prać czegoś co będzie nosiła pod koniec lata może. Teraz o tyle, że mam wszystko w workach próżniowych z podpisaną numeracją, to będzie mi łatwiej wyjąć i wyprać przed użyciem. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Kurcze, ja bym chciała używać bambusowych pieluch jednorazowych, bo to jednak bardziej naturalne i mniej szkodliwe dla środowiska. Z drugiej strony jak będą przeciekać to nie wiem czy się nie złamie. 🙄 Mam teraz ekozajawkę, bo jak widzę te pełne śmietniki plastiku to mnie ogarnia przerażenie 😲

Myślę, że na początku te bambusowe będą spoko. Ja je testowałam jak córka miała już kilka miesięcy i jednak tych siuśków było wiecej. A i kupy już rzadziej robiła, więc byłam przyzwyczajona do trochę rzadszego przewijania. U noworodka to zazwyczaj jest dużo kupek i to przewijanie jest tak częste, że raczej nie zdążą przeciekać.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://spidersweb.pl/bizblog/ikea-wyplaci-klientom-46-mln-dol-odszkodowania/

😱 Idę przykręcić komodę do ściany. 😲

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    https://spidersweb.pl/bizblog/ikea-wyplaci-klientom-46-mln-dol-odszkodowania/

😱 Idę przykręcić komodę do ściany. 😲
    To jest to co kot usiadl ? Jak szuflada byla wysunieta to nie ma sie co dziwic. Ja komode mam od tylu lat i nigdy takiego czegos nie bylo

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    To jest to co kot usiadl ? Jak szuflada byla wysunieta to nie ma sie co dziwic. Ja komode mam od tylu lat i nigdy takiego czegos nie bylo

Bardziej chodzi o to, że to nie pierwszy przypadek. U nas właśnie taką komodę zostawili poprzedni właściciele mieszkania. Chybotała się na wszystkie strony 😅
    Na stronie Ikei jest nawet żeby przykręcić do ściany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 18:19

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ