Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez pytaly ale ja mialam takie rewolucje w jelitach ze i tak bym nie utrzymala
podczas naruralnego porodu mowily zebym jadla bo musze miec sile a tu nagłe cięcie i jak juz lezalam na stole to dzwonili na oddzial opierdzielic polozne ,ze moglam jesc bo bede cierpiec dnia nasteonego i rzeczywiście tak bylooo... masakra
-
Im bliżej porodu to mam wrażenie, że mniej wiem i mniej mam..
Czekam na kuriera dzisiaj, muszę przystopować z wyprawką, bo coś pozamawiałam ale pamięć w ciąży szwankuje i nie pamiętam co już zamówiłam, a co dopiero chciałam🙈
Jakie pieluszki jednorazowe polecacie? Sporo tego na rynku.. i jaki krem na wyjścia -
U mnie też Pampers premium care najlepsze i zwykle pampersy. Na początku sprawdzały się jeszcze dady, ale z czasem zaczęły odparzać. Lupilu odparzały od początku. Z kolei rossmanowe baby dream i bambusowe bardzo szybko przeciekały. Innych nie testowałam 🙂
Co do kremu na niepogodę to u mnie był momme i teraz Nivea.
Wklejam link z analizą srokao 🙂
https://www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-niepogode.html
A na słoneczko mamy sunbrella.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 11:53
-
nick nieaktualnyTo ja z wyprawki nie mam nic praktycznie, no może tylko ciuszki słodkie kupuję
Powoli będę zmierzać do reszty rzeczy.
Ostatnio często mnie nawiedzają myśli o porodzie, że to faktycznie nastąpi
A w ogóle moja Mała przekręciła się sobie i nawala mnie pupką na dole
Waży ok. 990 gramówOczywiście zdjęcia nie dała sobie zrobić, ciągle się rusza i zakrywa ręką twarz... Lekarz bardzo by chciał ale nie ma jak
Czy tylko ja nie mam żadnego zdjęcia 3D gdzie widać kawałeczek człowieka?Jak to u Was dziewczyny z tym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 12:53
-
Dzisiaj ma miałam badanie glukozy i mam na czczo 79,3 po 1h 180,3 a po 2h 155,8.
Z tego co w necie na szybko znalazłam to po 2h za duża chyba.. Nie wiem w sumie czy po 1h też nie..09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Karolkowa wg norm u mnie w labie by już było za dużo...
Summer my tez nie mamy. Zakrywała twarz całym ramionkiem kładąc rękę na głowie. A jak ją dr męczyła o foto to mamy dwie ręce już na twarzy i odrobinę noska pomiędzy dłońmi. Więc foto wygląda jakbysmy mieli obrażone na nas dziecko pokazujące barki i ręce na głowie....Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
karolkowa wrote:Dzisiaj ma miałam badanie glukozy i mam na czczo 79,3 po 1h 180,3 a po 2h 155,8.
Z tego co w necie na szybko znalazłam to po 2h za duża chyba.. Nie wiem w sumie czy po 1h też nie..karolkowa lubi tę wiadomość
-
Ja mam 2 ładne foty 3d i z 1 i z 2 prenatalnego. Teraz idę 14tego na trzecie i też liczę, że uda się coś ładnego zrobić.
My używamy pieluch Happy. Ale ogólnie - nie kupujcie na początek dużych paczek pieluch, bo pupy są różne.Ja nakupiłam Pampersów, a okazało się, że córka ma na nie uczulenie - pupa ognistoczerwona. Zmieniliśmy na dadę, ale one mi znowu niefajnie pachną jakoś w porównaniu z innymi, mam wrażenie, że każdy siusiek odrazu czuję... No więc kupiliśmy Happy (takie też dawali w szpitalu po urodzeniu) i one najbardziej nam przypasowały i tak od początku zostało. Są trudno dostępne w sklepie, ale zamawiam przez internet u producenta i przesyłka jest za darmo. Zobaczymy, jak drugiej pupie one podpasują.
-
nick nieaktualnyElenaM wrote:Karolkowa wg norm u mnie w labie by już było za dużo...
Summer my tez nie mamy. Zakrywała twarz całym ramionkiem kładąc rękę na głowie. A jak ją dr męczyła o foto to mamy dwie ręce już na twarzy i odrobinę noska pomiędzy dłońmi. Więc foto wygląda jakbysmy mieli obrażone na nas dziecko pokazujące barki i ręce na głowie....
No to u mnie podobnie 🙂 stwierdził, że jak tylko będzie okazja to zrobi ale nie dzisiaj.
Mam tylko zwykłe usg z profilu, no nic, nikt nie mówił, że będzie łatwo🤔
Ciekawe czy do kolejnej wizyty się odwróci. Znowu miesiąc zastanawiania się🤦♀️ElenaM lubi tę wiadomość
-
Szpilkka wrote:Dziewczyny wzielam sie za segregacje ubranek ale tyle tego jest ze jestem zalamana. Powiedzcie do ilu przygotowujecie wyprawke? 68? Czy dalej?
-
Szpilkka wrote:Dziewczyny wzielam sie za segregacje ubranek ale tyle tego jest ze jestem zalamana. Powiedzcie do ilu przygotowujecie wyprawke? 68? Czy dalej?
Już taką docelową segregację zrobię po urodzeniu, jak będę mogła przytknąć te ubranka do synka i jak się zorientuję, jakie systemy mi pasują a jakie nie.
-
Kurcze, ja bym chciała używać bambusowych pieluch jednorazowych, bo to jednak bardziej naturalne i mniej szkodliwe dla środowiska. Z drugiej strony jak będą przeciekać to nie wiem czy się nie złamie. 🙄 Mam teraz ekozajawkę, bo jak widzę te pełne śmietniki plastiku to mnie ogarnia przerażenie 😲
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Ja przy córce mialam w komodzie poukładane do 62 tylko, ala nam to ogólnie długo wystarczyło. 68mki duużo później weszły w użycie u nas, więc to co miałam to miałam schowane w szafie. A nie chce też za szybko prać czegoś co będzie nosiła pod koniec lata może. Teraz o tyle, że mam wszystko w workach próżniowych z podpisaną numeracją, to będzie mi łatwiej wyjąć i wyprać przed użyciem.
-
juna wrote:Kurcze, ja bym chciała używać bambusowych pieluch jednorazowych, bo to jednak bardziej naturalne i mniej szkodliwe dla środowiska. Z drugiej strony jak będą przeciekać to nie wiem czy się nie złamie. 🙄 Mam teraz ekozajawkę, bo jak widzę te pełne śmietniki plastiku to mnie ogarnia przerażenie 😲
Myślę, że na początku te bambusowe będą spoko. Ja je testowałam jak córka miała już kilka miesięcy i jednak tych siuśków było wiecej. A i kupy już rzadziej robiła, więc byłam przyzwyczajona do trochę rzadszego przewijania. U noworodka to zazwyczaj jest dużo kupek i to przewijanie jest tak częste, że raczej nie zdążą przeciekać. -
https://spidersweb.pl/bizblog/ikea-wyplaci-klientom-46-mln-dol-odszkodowania/
😱 Idę przykręcić komodę do ściany. 😲
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:https://spidersweb.pl/bizblog/ikea-wyplaci-klientom-46-mln-dol-odszkodowania/
😱 Idę przykręcić komodę do ściany. 😲
-
Szpilkka wrote:To jest to co kot usiadl ? Jak szuflada byla wysunieta to nie ma sie co dziwic. Ja komode mam od tylu lat i nigdy takiego czegos nie bylo
Bardziej chodzi o to, że to nie pierwszy przypadek. U nas właśnie taką komodę zostawili poprzedni właściciele mieszkania. Chybotała się na wszystkie strony 😅
Na stronie Ikei jest nawet żeby przykręcić do ściany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 18:19
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku