Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez pytaly ale ja mialam takie rewolucje w jelitach ze i tak bym nie utrzymala podczas naruralnego porodu mowily zebym jadla bo musze miec sile a tu nagłe cięcie i jak juz lezalam na stole to dzwonili na oddzial opierdzielic polozne ,ze moglam jesc bo bede cierpiec dnia nasteonego i rzeczywiście tak bylooo... masakra
-
Im bliżej porodu to mam wrażenie, że mniej wiem i mniej mam..
Czekam na kuriera dzisiaj, muszę przystopować z wyprawką, bo coś pozamawiałam ale pamięć w ciąży szwankuje i nie pamiętam co już zamówiłam, a co dopiero chciałam🙈
Jakie pieluszki jednorazowe polecacie? Sporo tego na rynku.. i jaki krem na wyjścia -
U mnie też Pampers premium care najlepsze i zwykle pampersy. Na początku sprawdzały się jeszcze dady, ale z czasem zaczęły odparzać. Lupilu odparzały od początku. Z kolei rossmanowe baby dream i bambusowe bardzo szybko przeciekały. Innych nie testowałam 🙂
Co do kremu na niepogodę to u mnie był momme i teraz Nivea.
Wklejam link z analizą srokao 🙂
https://www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-niepogode.html
A na słoneczko mamy sunbrella.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 11:53
-
nick nieaktualnyTo ja z wyprawki nie mam nic praktycznie, no może tylko ciuszki słodkie kupuję
Powoli będę zmierzać do reszty rzeczy.
Ostatnio często mnie nawiedzają myśli o porodzie, że to faktycznie nastąpi
A w ogóle moja Mała przekręciła się sobie i nawala mnie pupką na dole
Waży ok. 990 gramów Oczywiście zdjęcia nie dała sobie zrobić, ciągle się rusza i zakrywa ręką twarz... Lekarz bardzo by chciał ale nie ma jak
Czy tylko ja nie mam żadnego zdjęcia 3D gdzie widać kawałeczek człowieka?Jak to u Was dziewczyny z tym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 12:53
-
Dzisiaj ma miałam badanie glukozy i mam na czczo 79,3 po 1h 180,3 a po 2h 155,8.
Z tego co w necie na szybko znalazłam to po 2h za duża chyba.. Nie wiem w sumie czy po 1h też nie..09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Karolkowa wg norm u mnie w labie by już było za dużo...
Summer my tez nie mamy. Zakrywała twarz całym ramionkiem kładąc rękę na głowie. A jak ją dr męczyła o foto to mamy dwie ręce już na twarzy i odrobinę noska pomiędzy dłońmi. Więc foto wygląda jakbysmy mieli obrażone na nas dziecko pokazujące barki i ręce na głowie....Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
karolkowa wrote:Dzisiaj ma miałam badanie glukozy i mam na czczo 79,3 po 1h 180,3 a po 2h 155,8.
Z tego co w necie na szybko znalazłam to po 2h za duża chyba.. Nie wiem w sumie czy po 1h też nie..karolkowa lubi tę wiadomość
-
Ja mam 2 ładne foty 3d i z 1 i z 2 prenatalnego. Teraz idę 14tego na trzecie i też liczę, że uda się coś ładnego zrobić.
My używamy pieluch Happy. Ale ogólnie - nie kupujcie na początek dużych paczek pieluch, bo pupy są różne. Ja nakupiłam Pampersów, a okazało się, że córka ma na nie uczulenie - pupa ognistoczerwona. Zmieniliśmy na dadę, ale one mi znowu niefajnie pachną jakoś w porównaniu z innymi, mam wrażenie, że każdy siusiek odrazu czuję... No więc kupiliśmy Happy (takie też dawali w szpitalu po urodzeniu) i one najbardziej nam przypasowały i tak od początku zostało. Są trudno dostępne w sklepie, ale zamawiam przez internet u producenta i przesyłka jest za darmo. Zobaczymy, jak drugiej pupie one podpasują. -
nick nieaktualnyElenaM wrote:Karolkowa wg norm u mnie w labie by już było za dużo...
Summer my tez nie mamy. Zakrywała twarz całym ramionkiem kładąc rękę na głowie. A jak ją dr męczyła o foto to mamy dwie ręce już na twarzy i odrobinę noska pomiędzy dłońmi. Więc foto wygląda jakbysmy mieli obrażone na nas dziecko pokazujące barki i ręce na głowie....
No to u mnie podobnie 🙂 stwierdził, że jak tylko będzie okazja to zrobi ale nie dzisiaj.
Mam tylko zwykłe usg z profilu, no nic, nikt nie mówił, że będzie łatwo🤔
Ciekawe czy do kolejnej wizyty się odwróci. Znowu miesiąc zastanawiania się🤦♀️ElenaM lubi tę wiadomość
-
Szpilkka wrote:Dziewczyny wzielam sie za segregacje ubranek ale tyle tego jest ze jestem zalamana. Powiedzcie do ilu przygotowujecie wyprawke? 68? Czy dalej?
-
Szpilkka wrote:Dziewczyny wzielam sie za segregacje ubranek ale tyle tego jest ze jestem zalamana. Powiedzcie do ilu przygotowujecie wyprawke? 68? Czy dalej?
-
Kurcze, ja bym chciała używać bambusowych pieluch jednorazowych, bo to jednak bardziej naturalne i mniej szkodliwe dla środowiska. Z drugiej strony jak będą przeciekać to nie wiem czy się nie złamie. 🙄 Mam teraz ekozajawkę, bo jak widzę te pełne śmietniki plastiku to mnie ogarnia przerażenie 😲
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Ja przy córce mialam w komodzie poukładane do 62 tylko, ala nam to ogólnie długo wystarczyło. 68mki duużo później weszły w użycie u nas, więc to co miałam to miałam schowane w szafie. A nie chce też za szybko prać czegoś co będzie nosiła pod koniec lata może. Teraz o tyle, że mam wszystko w workach próżniowych z podpisaną numeracją, to będzie mi łatwiej wyjąć i wyprać przed użyciem.
-
juna wrote:Kurcze, ja bym chciała używać bambusowych pieluch jednorazowych, bo to jednak bardziej naturalne i mniej szkodliwe dla środowiska. Z drugiej strony jak będą przeciekać to nie wiem czy się nie złamie. 🙄 Mam teraz ekozajawkę, bo jak widzę te pełne śmietniki plastiku to mnie ogarnia przerażenie 😲
Myślę, że na początku te bambusowe będą spoko. Ja je testowałam jak córka miała już kilka miesięcy i jednak tych siuśków było wiecej. A i kupy już rzadziej robiła, więc byłam przyzwyczajona do trochę rzadszego przewijania. U noworodka to zazwyczaj jest dużo kupek i to przewijanie jest tak częste, że raczej nie zdążą przeciekać. -
https://spidersweb.pl/bizblog/ikea-wyplaci-klientom-46-mln-dol-odszkodowania/
😱 Idę przykręcić komodę do ściany. 😲
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:https://spidersweb.pl/bizblog/ikea-wyplaci-klientom-46-mln-dol-odszkodowania/
😱 Idę przykręcić komodę do ściany. 😲
-
Szpilkka wrote:To jest to co kot usiadl ? Jak szuflada byla wysunieta to nie ma sie co dziwic. Ja komode mam od tylu lat i nigdy takiego czegos nie bylo
Bardziej chodzi o to, że to nie pierwszy przypadek. U nas właśnie taką komodę zostawili poprzedni właściciele mieszkania. Chybotała się na wszystkie strony 😅
Na stronie Ikei jest nawet żeby przykręcić do ściany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 18:19
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku