Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka1990 wrote:W sumie racja chociaż z tego co widziałam to w takie podkłady na łóżko dla pań po porodzie położne miały i wymieniały więc chyba akurat do tego szpitala nie trzeba ich mieć ale dla pewności jak będę we wtorek jechać po wypis to dopytam
-
Mój szpital nie daje nic a nic. Mam nadzieję, że chociaż jakieś jedzenie dadzą Przyznam, że ja jeszcze do tej listy szpitalnej nie przysiadłam. Zrobilam sobie kiedyś taką ogólną, ale czekam jeszcze trochę na szkołę rodzenia i na spotkanie z połozną, bo mam nadzieję, że podpowiedzą co rzeczywiście jest ważne i na co zwrócić uwagę.
-
Sprawdzałam jak to w moim szpitalu wygląda. Wypisane są tam tylko rzeczy osobiste dla mamy (np. szlafrok, ręcznik, bielizna poporodowa, kosmetyki itp), podobno szpital zapewnia wszystkie rzeczy dla noworodka ale dopytam jeszcze kuzynki jak to faktycznie wygląda.
-
Ja dostałam listę co zabrać do szpitala od położnej. Ale nie mam jej teraz przy sobie😜 z tego co kojarzę było tam wszystko nawet sztućce😝 ale to mi akurat pasuje, bo jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Kuzynka mówiła żeby zabierać stare ubranka albo tylko komplecik na wyjście. Położne przebierają dzieci i biorą wszystko do prania. Nie patrzą czy to szpitalne, czy kogoś. Później są już nie do odzyskania😜👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
nick nieaktualny13 zaczynam szkole rodzenia i liczę na to, że dowiem się czegoś więcej co jest potrzebne do szpitala. Mam tylko takie obawy, że jak mnie ie przyjmą w dniu porodu do tego szpitala i będę musiała jechać do innego, a tam okaże się, że nie mam potrzebnych rzeczy to co wtedy? Moim zdaniem wszystkie szpitale powinny mieć jednakowe kryteria, a nie że jeden ma to, drugi tamto, a trzeci nic.
-
Misia90 wrote:Ja dostałam listę co zabrać do szpitala od położnej. Ale nie mam jej teraz przy sobie😜 z tego co kojarzę było tam wszystko nawet sztućce😝 ale to mi akurat pasuje, bo jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Kuzynka mówiła żeby zabierać stare ubranka albo tylko komplecik na wyjście. Położne przebierają dzieci i biorą wszystko do prania. Nie patrzą czy to szpitalne, czy kogoś. Później są już nie do odzyskania😜
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, a pisząc mój szpital co konkretnie macie na myśli? Szpital w Waszym mieście do którego jedziecie w razie rozpoczęcia akcji- bo jeśli chodzi o cesarki to podejrzewam,że wszystko jest wcześniej ustalone i tu sprawa jest prosta? Ale w przypadku porodu SN? Po prostu wybrałyście placówkę z możliwych w swoim mieście, czy specjalnie się wybrałyście do danego szpitala bo macie np. wykupioną położną itp.
Może głupie pytania, ale nic na początku nie jest jasne jak dla mnie
Ja bym chciała urodzić prywatnie, ale jeśli nie będzie mi dane to pojadę do jednego z dwóch szpitali w mieście -albo i do dwóch jeśli mieliby mnie z któregoś odesłać a rzeczy które sobie życzą mieć ze sobą ogarnę ze strony danej placówki. -
summer..86 wrote:Hej dziewczyny, a pisząc mój szpital co konkretnie macie na myśli? Szpital w Waszym mieście do którego jedziecie w razie rozpoczęcia akcji- bo jeśli chodzi o cesarki to podejrzewam,że wszystko jest wcześniej ustalone i tu sprawa jest prosta? Ale w przypadku porodu SN? Po prostu wybrałyście placówkę z możliwych w swoim mieście, czy specjalnie się wybrałyście do danego szpitala bo macie np. wykupioną położną itp.
Ja bym chciała urodzić prywatnie, ale jeśli nie będzie mi dane to pojadę do jednego z dwóch szpitali w mieście -albo i do dwóch jeśli mieliby mnie z któregoś odesłać a rzeczy które sobie życzą mieć ze sobą ogarnę ze strony danej placówki.
Ja w najblizszej okolicy (okolo 25km) mam dwa szpitale.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysummer..86 wrote:Hej dziewczyny, a pisząc mój szpital co konkretnie macie na myśli? Szpital w Waszym mieście do którego jedziecie w razie rozpoczęcia akcji- bo jeśli chodzi o cesarki to podejrzewam,że wszystko jest wcześniej ustalone i tu sprawa jest prosta? Ale w przypadku porodu SN? Po prostu wybrałyście placówkę z możliwych w swoim mieście, czy specjalnie się wybrałyście do danego szpitala bo macie np. wykupioną położną itp.
Ja bym chciała urodzić prywatnie, ale jeśli nie będzie mi dane to pojadę do jednego z dwóch szpitali w mieście -albo i do dwóch jeśli mieliby mnie z któregoś odesłać a rzeczy które sobie życzą mieć ze sobą ogarnę ze strony danej placówki. -
Paulinye wrote:Pomocy!
Pilnie potrzebuję porady jaki materac będzie lepszy do łóżeczka.
Mam do wyboru pianka kokos lub pianka gryka.
Między tymi dwoma to nie bardzo pomogę. Jakoś nie miałam przekonania ani do gryki ano do kokosa i dla córki kupowałam pianka-lateks. Dla syna też taki kupię.Paulinye lubi tę wiadomość
-
Gabriella wrote:13 zaczynam szkole rodzenia i liczę na to, że dowiem się czegoś więcej co jest potrzebne do szpitala. Mam tylko takie obawy, że jak mnie ie przyjmą w dniu porodu do tego szpitala i będę musiała jechać do innego, a tam okaże się, że nie mam potrzebnych rzeczy to co wtedy? Moim zdaniem wszystkie szpitale powinny mieć jednakowe kryteria, a nie że jeden ma to, drugi tamto, a trzeci nic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Dlatego ja sobie połączyłam dwie listy ze szpitala pierwszego i drugieg wyboru. Poza tym to nie jest tak, że są to rzeczy, które musisz na 100% mieć (przynajmniej nie wszystkie) i z tego co widziałam, to raczej się powtarzają. Możesz sobie też naszykować w domu rzeczy, które "być może się przydadzą w szpitalu" i ktoś Ci w razie potrzeby przywiezie. Poza tym w szpitalach są często apteki. Spokojnie
-
Hej dziewczyny.
Materac - u nas pianka - lateks. W tych wszystkich z naturalnymi dodatkami typu kokos itp.mogą zasiedlić się robaki.. Moja koleżanka tak miała - żadnego podkładu na kokosie, małemu przeciekła pielucha. Niby materac sprany i wysuszony dokładnie, a 2 tygodnie później zauważyła robaczki... Masakra...
Co do wyprawki - powoli do przodu. Zamówiłam dodatkową szafę na ciuszki, tak żeby starszą córkę "wyprowadzić" z komody i przenieść do szafy właśnie, bo drugą już ma całą zawaloną.
Wczoraj złożyłam spore zamówienie u mamyginekolog na reczniki, kocyk, pieluchy i trochę ubranek. Mam kosz mojżesza. Trochę rzeczy dla mnie.
Cały czas wątpliwości z wózkiem. Podobał mi się cybex, ale nie chciałam tracić 5-6 tysi na nowy model, więc stwierdziłam, że 4500 to max i kupię nowy wózek ale z zeszłej kolekcji. Nie spodobał mi się tam za to system wentylacji gondoli, który po pierwszej córce i porze wiosenno - letniej uważam za mega ważny. Także teraz jestem na etapie - kupujemy Joolz Day Studio 3, bo tam wentylacja gondoli jest dla mnie idealna, taka właśnie jak w Cybexie nowym. Ale cały czas jeszcze się zastanawiam.
Co do szpitala- u mnie daja i te duze podpaski i podkłady na łóżko. Dla dzieci ubranek, rozkow itp nie zalecają zabierać tylko ubierać w szpitalne - po pierwsze ze względu na bakterie szpitalne, które później się wynosi ze sobą do domu,a po drugie , że jesli dziecko jest przebrane przez położna to ta bierze ciuszki do prania i sterylizacji i nie patrzy, czy to Twoje, czy szpitalne. Dla dziecka musze wziąc tylko Waterwipes, bo pieluchy też oni sami dają. -
Hmm, u mnie lista szpitalna jest taka:
- kosmetyki oraz przybory toaletowe, w tym mydło w płynie (w czasie pobytu w Szpitalu nie wolno stosować przyborów kąpielowych takich jak: gąbki, myjki, pumeksy),
· - dwa ręczniki (wyprane w domu w temperaturze 90°C),
· szlafrok
· - obuwie na zmianę,
· - klapki pod prysznic,
· - krem lub pomadka do natłuszczania ust,
· - woda mineralna niegazowana,
· - koszulę na pobyt na oddziale położniczym – po porodzie, (istnieje możliwość korzystania z koszul szpitalnych przez cały czas pobytu)
· - laktator (jeśli posiadasz, jeśli nie, to istnieje możliwość w czasie pobytu korzystania z laktatora znajdującego się na oddziale)
· - sztućce i kubek.
Niby tylko mama ma listę, do dziecka jest podobno wszystko, muszę się wreszcie zapisać do szkoły rodzenia i dopytać. Ja bym wzięła jak najmniej ciuszków, sama po pobycie w szpitalu wszystko prałam albo mroziłam, łącznie z kapciami2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań