Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabriella wrote:Niby mam, mam też koszulki, sweterki, bluzy, ale i tak coś mi się wydaje, że czegoś nie mam 🤦♀️
Co do kolderki to ja wybrałam taki otulacz-śpiworek na pierwsze 3 mc z gro company.
Nie mam jeszcze kupionego ani wybranego wózka i fotelika.
A pokażesz link do śpiworka? Ja też będę kupować, tylko nie mogę zdecydować jaka grubość będzie najlepsza:/ -
Mmiśka wrote:Dla maluszka
-nozyczki
-szczotka do włosów
-gaziki do przemywania oczu i pępka
-sol fizjologoczna do przemywania oczu
-octanisept do pępka (mala butelka wystarczy)
- patyczki do uszu (przydaja sie do przemywania pępka)
-linomag zielony masc albo bepanten do pupy
-pedicetamol na goraczke
-termometr do wody ( ja mam w wanience ale i tak sprawdzam na dwa 🤦♀️)
-termometr bezdotykowy
-plyn do kąpieli ( hipp lub babydream dla.mnie najlepsze składy uzywamy do dzis)
To wszystko sie przydalo dla malucha
Dla mamusi
-szare mydlo
-tantum rosa( jezeli porod naturalny)
-ręcznik papierowy do osuszania rany
-podklady na łóżko nawet jak szpital daje to mi.przydaly sie w domu na łóżko na pierwsze dni bo bywalo różnie
-podklady poporodowe ( polecam canpol na pierwsze dni )
-masc na sutki ( purelan uratowal pogryzione do krwi )
-majtki siateczkowe
Chyba tyle ale pamięć w ciąży slaba moze ktos cos doda
U mnie podobnie, ale trochę więcej 🙂- - - Miałam dla córki jeszcze (teraz też zamierzam) duże waciki - dosyć długo przemywalam pupę właśnie wacikami namoczonym i w wodzie, a chusteczek nawilżanych używałam w szpitalu i na wyjścia.
- Krem do buzi nadajacy się na wiatr i mróz (u mnie momme).
- podkłady na przewijak
- Gruszka do noska i aspirator (miałam elektryczny, ale moim zdaniem totalne g...no i kupiłam jednak do odkurzacza)
A pedicetamol u mnie się nie sprawdził - co prawda przekonałam się na szczęście jak córka miała z 7-8 miesięcy, ale momentalnie miała po nim odruch wymiotny, a czasem i wymiotowała. Jak posmakowalam - zrozumiałam i używamy teraz paracetamol hasco.
Dla mamy dodałabym tylko wkładki laktacyjne. -
Gabriella wrote:No właśnie ciężko coś znaleźć co nie jest wyprodukowane w Chinach, albo w Azji. Nawet jak kupuje się od polskich producentów, to materiały do wyprodukowania rzeczy pochodzą z Chin 😏
-
A tak z innej beczki. Macie już skurcze BH? Ja mam jakiś od tygodnia, ale dzisiaj pojawiają się dużo częściej, aż się przestraszyłem trochę i wzięłam no-spe, mam nadzieję, że przejda. Mały też jakoś dzisiaj wybitnie się wierci cały dzień
-
kalade wrote:A tak z innej beczki. Macie już skurcze BH? Ja mam jakiś od tygodnia, ale dzisiaj pojawiają się dużo częściej, aż się przestraszyłem trochę i wzięłam no-spe, mam nadzieję, że przejda. Mały też jakoś dzisiaj wybitnie się wierci cały dzień
-
kalade wrote:A tak z innej beczki. Macie już skurcze BH? Ja mam jakiś od tygodnia, ale dzisiaj pojawiają się dużo częściej, aż się przestraszyłem trochę i wzięłam no-spe, mam nadzieję, że przejda. Mały też jakoś dzisiaj wybitnie się wierci cały dzień
U mnie brak. I nie spodziewam się - w pierwszej ciąży wcale nie miałam. -
Zgadza się, wszystko jest produkowane w Chinach. Nawet najdroższe marki często tam szyją. Co nie zmienia faktu że są to rzeczy takiej samej jakości jak na aliexpress. Ja przymierzalam się do zakupów na aliexpress ale gdy zobaczyłam składy kilku aukcji które kusily cenami to bardzo szybko zamknęłam ten portal.
Mam okropne twardnienia brzucha + skurcze. Dodatkowo skracajaca się szyjka i niskie ulozonie malej głównie leze od wigilii i juz dostaje do glowy przez to.. mam nadzieję ze na następnej wizycie usłyszę ze wszystko ok i bede mogła powrocic do ćwiczeń
Orientujecie się czy przy skracajacej sie szyjce mozna ćwiczyć mięśnie kegla?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 22:50
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
nick nieaktualnykalade wrote:Ja to znowu chyba podzielam i zakupiłam za dużo ubranek na 56... pewnie części nawet nie założę
A pokażesz link do śpiworka? Ja też będę kupować, tylko nie mogę zdecydować jaka grubość będzie najlepsza:/
https://www.empik.com/gro-company-otulacz-spiworek-grosnug-bennie-the-bear-2w1-0-3m-gro-company,p1235193800,dziecko-p?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIjfaUouvq5gIVQ8ayCh3MCQA9EAQYEiABEgJU5fD_BwEkalade lubi tę wiadomość
-
Gabriella wrote:Czy mogłabyś wysłać link do tej komody z przewijakiem?
Co do rzeczy z Ali zawsze patrzę na materiał i wszystkie ubranka mam z muslinu lub bawełny nie ma żadnej różnicy między tymi które mam kupione że smyka lub hm. Kolderke mam zamiast śpiworka do wózka. Bo porządny spiworek i może już do spacerówki kupię na sezon zimowy.Gabriella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJusta29 wrote:My wybraliśmy ta że względu na dużo ilość miejsca https://www.ikea.com/pl/pl/p/sundvik-komoda-z-przewijakiem-bialy-30424007/?&gclid=CjwKCAiAjMHwBRAVEiwAzdLWGAVsbWe-8BkoXQ4yshEU7w0fBJYDrdPCx3fLXDHsqnxzAf6_FDETExoCRoQQAvD_BwE.
Co do rzeczy z Ali zawsze patrzę na materiał i wszystkie ubranka mam z muslinu lub bawełny nie ma żadnej różnicy między tymi które mam kupione że smyka lub hm. Kolderke mam zamiast śpiworka do wózka. Bo porządny spiworek i może już do spacerówki kupię na sezon zimowy. -
Ale wy macie już dużo rzeczy na kupowane, czuję się jak w czarnej d..🤭😯 Mam co prawda mnóstwo ciuszków od koleżanki po jej córeczkach, wanienkę i łóżeczko od kuzynki ale tak to nie wiem jeszcze co nawet. Czekam na szafę i będę chyba wtedy zabierała się konkretnie za kompletowanie. Wózek dalej nie wiem jaki wybrać, ciągle walczę z myślami czy lepszy cięższy z amortyzacją czy lżejszy z gorszą amortyzacją.. Dla przypomnienia mieszkam na 4 piętrze i nie mam gdzie zostawić na dole wózek, więc albo cały będę targać na górę albo stelaż w piwnicy a gondola z córką na górę.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Szczerze powiem ze nie wiem co to sa za skurcze. Z pierwszym nie mialam wcale. Teraz jakies tam twardnienia i bole miesiaczkowe mam ale czy to te skurcze? Nie wiem.
Tak sie madrowalam z wyprawka,ze od poczatku bede kupowac a tu 6 miesiac a ja w czarnej du... Teraz bedziemy kupowac wozek i lozeczko. Musze wyciagnac wszystkie ubranka po pierwszym bo jak okaze sie ze pozolkly to trzeba bedzie nowe kupowac.
-
U mnie z wyprawki póki co kosz Mojżesza (muszę dokupić materac), kilka bodziaków, bluza, pajacyk,czapeczka i ręcznik. No i kocyk zaczęłam robić na szydełku. Wózek, fotelik, rożki, śpiworek i wanienka po córce. Ciuszków część też będzie po córce, te które nie są typowo dziewczęce, ale póki co ma je siostra, ktora rodzi na dniach. Także wrócą do mnie pewnie za jakieś dwa miesiące i na ostatnią chwilę zrobię przegląd i będę dokupować.
-
Gabriella wrote:Super wyniki, dlaczego byłaś przekonana, że masz cukrzycę? Miałaś jakiś objawy? Pytam, bo też mnie to nie długo czeka, a nie wiem na co się nastawić.
Gabriella lubi tę wiadomość
-
Ja większść rzeczy już mam. Ale musimy trochę przeorganizować sypialnie. Zlikwidować zaslony i zamontować rolety, przesunąć szafę i dokupić jeszcze jedną. Jak to bedzie to zacznę prać, układać i liczyć co dokladnie mam a czego ewentualnie mi brakuje. Bo teraz to mam wszystko upchnięte na jednej półce i wymieszane ubrania z wkladkami laktacyjntmi i smoczkami
-
Podliczylam ile i jakie mam ciuszki od siostry, sprawdzcie czy jeszcze cos byście dokupily na moim miejscu:)
Rozmiar 54/56
Body z dlugim rękawem 13 szt
Body z krotkim rękawem 6 szt
Sweterko bluzeczki 6 szt
Gruby sweterek z kapturem 1 szt
Sukienki z długim rękawem 4 szt
Śpiochy/pajacyki 8 szt
Pośpiochy 5 szt
Spodnie z skarpetkami 10 szt
Polarkowy spiworek 1 szt
Rozmiar 62/64
Body z dlugim rękawem 18 szt
Body z krotkim rękawem 11 szt
Sweterko bluzeczki 6 szt
Sukienki 10 szt
Śpiochy/pajacyki 8 szt
Polspiochy 8 szt
Spodnie 13 szt
Do tegk kilka sztuk czapeczek, skarpetek, rajstop.
Niektóre ciuszki troche przyniszczone,poplamione ale myślę ze po domu jak najbardziej moga sie nosić.
Wystarczy? Czy jeszcze cos kupic?03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
nick nieaktualnyCo zabieracie ze sobą do szpitala z ubranek? na stronie szpitala, w którym planuję rodzić znalazłam taką listę:
NA START PO PORODZIE
7 pieluch tetrowych
pajacyk body
kocyk
niedrapki
czapeczka
POBYT W SZPITALU
rożek
1 czapeczka
niedrapki
4 body „pajace” (rozm. 56-62)
4 kaftaniki bawełniane cienkie (rozm. 56-62)
3 kaftaniki grube (rozm. 56-62)
2 pary skarpetek
ręcznik
7 pieluszek tetrowych
1 opakowanie pieluszek jednorazowych
nieuczulające chusteczki higieniczne dla niemowląt
Czy bierzecie więcej ubranek, czy mniej, czy ta lista pokrywa się z waszą listą? -
Tak czytam te wpisy i zaczynam się denerwować że w ogóle nie jestem przygotowana. Łóżeczko mam od siostry i sporo ciuszkow po starszych dzieciach z rodziny i w sumie nic więcej. Wszyscy mi mówią że jeszcze mam czas. A już jak podpytuje co u nas do szpitala trzeba to robią oczy ze jeszcze mam dwa msc zanim zacznę pakować torbę... W lutym planowaliśmy podjechać po fotelik i materac do lozeczka. Nad wózkiem dalej myślimy bo mamy takie co ma 11 lat więc jest trochę ciężki ale tu go po schodach nie muszę nosić i tak myślę że na pierwsze pół roku- 8 msc jako gondola będzie ok a potem dokupie normalnie lżejsza spacerowke... Dużo dziewczyn które kupowało 2 w 1 lub 3 w 1 narzekało że potem spacerówka ciężka. A wy jak z wózkiem?
małżowinka lubi tę wiadomość
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Gabriella wrote:Co zabieracie ze sobą do szpitala z ubranek? na stronie szpitala, w którym planuję rodzić znalazłam taką listę:
NA START PO PORODZIE
7 pieluch tetrowych
pajacyk body
kocyk
niedrapki
czapeczka
POBYT W SZPITALU
rożek
1 czapeczka
niedrapki
4 body „pajace” (rozm. 56-62)
4 kaftaniki bawełniane cienkie (rozm. 56-62)
3 kaftaniki grube (rozm. 56-62)
2 pary skarpetek
ręcznik
7 pieluszek tetrowych
1 opakowanie pieluszek jednorazowych
nieuczulające chusteczki higieniczne dla niemowląt
Czy bierzecie więcej ubranek, czy mniej, czy ta lista pokrywa się z waszą listą?
Ja biorę mniej - 3 komplety. Jak będzie się zapowiadało, że nie wyjdziemy po 2 dobach, to mąż dowiezie (przygotuje mu i odłożę co ma zabrać, bo tłumaczyć i liczyć na to że weźmie to co bym chciała to za dużo nerwów😄). Nie biorę tez ręcznika - nie będę kąpać w szpitalu. No i nie używam niedrapek. Strasznie dużo mi się wydaje tej tetry - łącznie 14 sztuk?