X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Misia90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę doczekać się usg III trymestru. Żyje nadzieja, że łożysko do tego czasu jeszcze się podniesie😛 pewnie na tej Wizycie dowiem się więcej niż u swojego prowadzącego.
    Dziewczyny ja jeszcze nic nie mam z wyprawki😬 nawet się nie interesowałam butelkami, laktatorem, smoczkami itd. Ale skoro są szklane butelki to pewnie taka kupię🙂 od 13 stycznia zaczynamy szkole rodzenia. 8 spotkań czyli 2 miesiące😛 mam nadzieje, że dotrwam do końca.
    Co do samopoczucia to ja czuje się jak słoń. W nocy ciężko mi się przewrócić z boku na bok, chodzę jak pingwin. Jutro mamy jechać na tydzień do Zakopanego. Jeszcze się waham, czy dam radę 5h w aucie, a położna odradza wyjazd. Najwyżej mąż pojedzie beze mnie😒 chociaż nie uśmiecha mi się samej siedzieć w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 16:26

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję teraz mniej słoniowato niż miesiąc temu :) Chyba już się przyzwyczaiłam do obecności brzucha. Tylko tak strasznie boli mnie krzyż, z promieniowaniem na biodra. Najlepiej mi jak się ruszam. Nie mogę siedzieć. Leżę już tylko na lewym boku i to tak z dnia na dzień się zrobiło. Chyba dzidzia się jakoś obróciła, bo zbiegło się to z tym, że przestała mnie kopać w żebra, nie wiem gdzie to nóżki teraz ma :)
    W związku z tym postanowiłam się zapisać na basen na zajęcia dla kobiet w ciąży. Trochę się boję infekcji, ale może jak pobiorę probiotyki, to się nic nie wydarzy, a trochę mi da wytchnienia z plecami.

1267e64ec8.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam wcześniej u nas problem z wyborem imienia osobiście podoba mi się Aleksy, Zachary, Ksawier, Maksym, Jeremi starszej córce podoba się Brunon. Mąż swoich typów nie ma na nasze kręci nosem :p może w końcu uda się go do jakiegoś przekonać.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie moje samopoczucie jest dobre, poranne wymioty odpuscily ALE druga ciaze przechodze gorzek niz pierwsza.

Butelke kupuje z lovi. Plastikowa, szklana jest za ciezka. W pierwszej ciazy laktatora nie kupowalam i to byl blad. Teraz zamierzam przygotowac sie na kazda ewentualnosc. Niz potem na szybko kupowac byle co.

Lozysko tez mam nisko i tez jestem pod obserwacja gina bo powinno juz byc wysoko. Dodatkowo dziecko nogami w dol ale wiem ze ma jeszcze czas na przekrecenie sie.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja już mam wrażenie że jestem od tygodnia w trzecim trymestrze :D. Jakieś mam przeczucie, że idę tak ze wszystkim 2 tygodnie wcześniej niż normalnie, przewiduje bycie marcową mamą :D, haha

Butelkę też mam plastikową, ale słyszałam, że ogólnie nie powinno się podgrzewać plastiku i że to bardzo źle działa. A w przypadku takiego taniego plastiku jak np. od wody mineralnej samo napełnienie drugi raz jest bardzo szkodliwe

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Czy są tu jeszcze dziewczyny, które nadal pracują?
    Kiedy macie zamiar iść na zwolnienie? Bo mi się już szczerze troszkę nie chce pracować :(

Nie znam się jeszcze na butelkach i smoczkach więc przestudiuję wszystko co napisałyście.
    Usg 3 trymestru uważam za tak samo ważne jak dwa poprzednie.
    Chciałabym już podejrzeć szkraba🙂

Jeśli chodzi o pracę to dzisiaj uznałam, że chyba czas powiedzieć sobie dość. Nie dam rady wysiedzieć 8 h przed kompem, siedzenie uważam za najgorsze, owszem wstaje spaceruje, mam też przerwę ale mój lewy bok tak mi dokucza od połowy dnia tak, że ciężko wytrzymać.
    A od wczoraj to dodatkowo chyba mnie przewiało albo ktoś mnie czymś zaraził ☹️ Źle się czuję, a wyniki krwi poleciały mi strasznie ...😕
    Czas chyba odsapnąć.

• Majka27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    Juna, kalade, majka90, co u Was kobietki?
    Imiona już wybrane? Maluszki dają o sobie znać? 😍
    Hej u nas wszystko ok maluszek coraz bardziej daje o sobie znać,imię w sumie już dawno wybrane będzie Piotruś 😍czekamy teraz na prenatalne 28 stycznia ,A Ty jak tam jak się czujesz?

9nzdxc3.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tym laktatorze? Myślicie że warto taki kupić? Nie chce wydawać majątku bo niewiadomo czy w ogóle będzie potrzebny..

https://naszsmyk.pl/pl/p/Laktator-Elektryczny-dwufazowy-USB/19464

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Co myślicie o tym laktatorze? Myślicie że warto taki kupić? Nie chce wydawać majątku bo niewiadomo czy w ogóle będzie potrzebny..

https://naszsmyk.pl/pl/p/Laktator-Elektryczny-dwufazowy-USB/19464
    Poczytaj opinie w necie, może coś znajdziesz. Jak ja szukałam w miarę taniego i dobrego to polecaly dziewczyny canpol Easy start.

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chcialam po porodzie wydawac majatku ma laktator i tym sposobem mialam trzy rozne na ktore sumujac wydalam 300zl. Za 300 moglam kupic jeden a porzadny to zachcialo mi sie zwyklych ktore nie dawaly rady nic sciagnac.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Ja tez nie chcialam po porodzie wydawac majatku ma laktator i tym sposobem mialam trzy rozne na ktore sumujac wydalam 300zl. Za 300 moglam kupic jeden a porzadny to zachcialo mi sie zwyklych ktore nie dawaly rady nic sciagnac.

A jakimś udało Ci się ściągać? Bo u mnie ani szpitalnym, ani pożyczonym elektrycznym (dosyć dobry, Medeli za prawie 600 zł, dokupilam do niego swoje części wymienne tylko), ani recznym nie szło. Tzn szło tak, że na jedno karmienie musiałam ściągać dwa dni. Byłam już nawet przerażona, że pokarmu nie mam, ale okazało się że kuzynka też tak miała i później doradczyni laktacyjna też mi mówiła, że po prostu na niektóre cycki laktatory nie działają i tyle. Może też należysz do tej grupy?

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:26

aniaem86 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    A jakimś udało Ci się ściągać? Bo u mnie ani szpitalnym, ani pożyczonym elektrycznym (dosyć dobry, Medeli za prawie 600 zł, dokupilam do niego swoje części wymienne tylko), ani recznym nie szło. Tzn szło tak, że na jedno karmienie musiałam ściągać dwa dni. Byłam już nawet przerażona, że pokarmu nie mam, ale okazało się że kuzynka też tak miała i później doradczyni laktacyjna też mi mówiła, że po prostu na niektóre cycki laktatory nie działają i tyle. Może też należysz do tej grupy?
    Mi medela sciagala elegancko mleko ale mialam szanse nim sciagac tylko na oddziale noworodkowym. W domu sciagalam recznym z canpola ktore byl w miare okey. Przez te problemy ze sciaganiem szybko skonczylam karmienie bo juz po miesiacu. :( szkoda ze nie mialam dobrego sprzetu. Moj syn byl niecaly miesiac na oddziale z powodu wrodzonego zapalenia pluc i dlatego ten laktator byl mi potrzebny. Przed ciaza uznalam ze nie bede kupowac a potem byla bieganina. W okolicy stacjonarnie nie maja nic ... Same reczne. Teraz postanowilam kupic medela. One sa najlepsze

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, 3 dni kurier nie mógł dostarczyć łóżeczka, nie odbierał telefonu, na infolinii mówili, że na pewno dostarczy. Wczoraj pokazała się informacja, że o 22 niby dotyczył i niby ja odebrałam. Na szczęście za pobraniem przesyłka..

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Super, 3 dni kurier nie mógł dostarczyć łóżeczka, nie odbierał telefonu, na infolinii mówili, że na pewno dostarczy. Wczoraj pokazała się informacja, że o 22 niby dotyczył i niby ja odebrałam. Na szczęście za pobraniem przesyłka..

To jak już przyjedzie z łóżeczkiem to odbierz i nie płać. Przecież zapłaciłaś wczoraj o 22😂
    A tak serio to z kurierami to czasem można dostać nerwicy. Kiedyś ogłoszenie musiałam na klatce wieszać, bo kurier zostawił u kogoś paczkę, ale nie wiedział u kogo🤦

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade - współczuję przygód z kurierem,

Ja często mam ta, że czekam na kuriera, on nie przyjeżdża (nie ma na stronie żadnej informacji o dostawie) i w dzień kiedy mam coś do załatwienia to akurat przyjedzie. Mimo, że mogłabym poprosić aby zostawił paczkę u teściowej na innej ulicy to ryzykuję i proszę go wtedy, żeby zostawił paczkę pod drzwiami. 😅

pingwinkowa ma rację, przecież dwa razy nie będziesz płacić😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 09:52

2a723bfcf6.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki glukozy i chyba stał się cud! Mam 86-113-87. To chyba znaczy, że nie ma cukrzycy prawda? A ja byłam tak przekonana, że ją będę miała, że się nawer do diabetologa już zapisałam😁 Ale się cieszę! Chociaż wczorajszy dzień to dla mnie tragedia. Do wieczora męczyłam się z bólami głowy i mdłosciami.

MrsKiss lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka ma 3,5 miesięczną córę i karmi ją cały czas ściągniętym mlekiem. W ogóle nie daje cycka. W praktyce przez pół dnia chodzi z przyczepionym laktatorem. Próbowała już kilku i tylko jeden jej przypasował (chyba lovi). Jak się zepsuł, to kupiła na szybko jakąś dobrą Medele i mówi, że tragedia. Głośna, słabo ciągnie, nie wygodnie. Wiec to chyba też dużo zależy co komu przypasuje i jak duzo się sciaga. Ona przy paru godzinach sciagania dziennie musi miec cichy sprzęt, bo to zwariować można :)

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    To jak już przyjedzie z łóżeczkiem to odbierz i nie płać. Przecież zapłaciłaś wczoraj o 22😂
    A tak serio to z kurierami to czasem można dostać nerwicy. Kiedyś ogłoszenie musiałam na klatce wieszać, bo kurier zostawił u kogoś paczkę, ale nie wiedział u kogo🤦
    Hahaha obawiam się, że kurierowi ŁÓŻECZKO się przydało, bo nawet z infolinii i oddziału nie mogą się do niego dodzwonić 😂
    Jednego dnia do mnie dzwonił i chciał dostarczyć to akurat byłam u lekarza. Miał przyjechać za godzinę i dupa... Po łóżeczku. Ciekawe jak sklep do tego podejdzie, bo kurier podpisał się moim nazwiskiem...

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki glukozy i chyba stał się cud! Mam 86-113-87. To chyba znaczy, że nie ma cukrzycy prawda? A ja byłam tak przekonana, że ją będę miała, że się nawer do diabetologa już zapisałam😁 Ale się cieszę! Chociaż wczorajszy dzień to dla mnie tragedia. Do wieczora męczyłam się z bólami głowy i mdłosciami.
    Dobrze, wyniki w normie! Gratukuje:))

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ