Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Bedac w ciazy macie PIERWSZENSTWO! Nie ma innej opcji dziewczyny. Zreszta u mnie pisze ze kobiety w ciazy i dzieci wchodza bez kolejki.
Ja tez dzisiaj na krzywej cukrowej. Powiem Wam że kupilam z ciekawości tą nowość pomaranczowa w butelce ale ta ilosc jej do wypicia to dwa kubki! O ile smak faktycznie przypomina fante tak ta ilosc jest za duza.
Poprzednio mialam zwykla w proszku + cytryna i mialam do wypicia szklanke. Fakt ze byla mega slodka ale to tylko szklanka zdecydowanie polecam zwykla. Drugie pobranie mam za pol godziny. Tak ze dam rade. Po pierwszej godzinie mialam kryzys bo nagle zrobilo mi soe slabo i niedobrze. Juz myslalam ze zwymiotuje ale glebsze wdechy i zimne powietrze pomogly
-
Witajcie w Nowym Roku 😘
Ja niestety rok zaczęłam z przeziębieniem.
Wszystkim dziewczynom na krzywej życzę powodzenia i wytrwałości.
Mam parę pytań😁
- Dziewczyny, które szyją: skąd kupujecie materiały? Sporo tego w internecie, a nie wiem co wybrać, żeby gatunek był całkiem dobry
- Czy wybieracie się na USG III trymestru czy odpuszczacie? -
Paulinye wrote:Też miałam kryzys jakieś 30 minut po wypiciu. Zrobiło mi się gorąco i ciemno przed oczami. Po chwili przeszło i czekam teraz na drugie pobranie. Damy dziewczyny radę
-
blue_eyed_girl wrote:
Mam parę pytań😁
- Dziewczyny, które szyją: skąd kupujecie materiały? Sporo tego w internecie, a nie wiem co wybrać, żeby gatunek był całkiem dobry
- Czy wybieracie się na USG III trymestru czy odpuszczacie?
Ja kupuję w dresowka.pl, metry i centymetry, minky i tkaninki najczęściej.
Mogę wiedzieć czemu w ogóle bierzesz pod uwagę odpuszczenie usg? Ja to na każde usg czekam tupiąc nóżkami z niecierpliwości Pomijając względy medyczne, po prostu chcę wiedzieć co u maluszka, jak leży, ile waży i mierzy -
aniaem86 wrote:Mogę wiedzieć czemu w ogóle bierzesz pod uwagę odpuszczenie usg? Ja to na każde usg czekam tupiąc nóżkami z niecierpliwości Pomijając względy medyczne, po prostu chcę wiedzieć co u maluszka, jak leży, ile waży i mierzy
Nie zrozum mnie źle, nie chcę odpuszczać. Mogłabym synka co tydzień oglądać, ale rozmawiałam o tym z lekarzem prowadzącym (na dodatkowe USG chodzę do innego lekarza) mówił, że nie jest ono konieczne, jeśli wszystko jest ok, dlatego się nad tym zastanawiałam.
Poza M. brakuje wsparcia i zrozumienia w rodzinie. Zachowują się jakbyśmy przesadzali, bo chcemy aby nasze dziecko przeszło wszystkie badania.
-
aniaem86 wrote:Ja kupuję w dresowka.pl, metry i centymetry, minky i tkaninki najczęściej.
Mogę wiedzieć czemu w ogóle bierzesz pod uwagę odpuszczenie usg? Ja to na każde usg czekam tupiąc nóżkami z niecierpliwości Pomijając względy medyczne, po prostu chcę wiedzieć co u maluszka, jak leży, ile waży i mierzy -
blue_eyed_girl wrote:Nie zrozum mnie źle, nie chcę odpuszczać. Mogłabym synka co tydzień oglądać, ale rozmawiałam o tym z lekarzem prowadzącym (na dodatkowe USG chodzę do innego lekarza) mówił, że nie jest ono konieczne, jeśli wszystko jest ok, dlatego się nad tym zastanawiałam.
Poza M. brakuje wsparcia i zrozumienia w rodzinie. Zachowują się jakbyśmy przesadzali, bo chcemy aby nasze dziecko przeszło wszystkie badania. -
Dziewczyny a ile i jakie butelki kupujecie? Jestem zielona w tym temacie... laktator tez od razu kupujecie?03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Dziewczyny a ile i jakie butelki kupujecie? Jestem zielona w tym temacie... laktator tez od razu kupujecie?
-
Sesil wrote:Dziewczyny a ile i jakie butelki kupujecie? Jestem zielona w tym temacie... laktator tez od razu kupujecie?
-
Ja bym chyba usg III trymestru odpuściła, gdyby nie to że wyszły powiększone nerki. Robię je dodatkowo u innego lekarza, z inną opłatą. Co do koszuli do porodu to ja jej normalnie używałam po porodzie, tyle że była porządnie wyprana, miałam taką od razu do kp, nic mi nie rozcinali.
-
nick nieaktualny
-
blue_eyed_girl wrote:Dzięki dziewczyny😊 wasze odpowiedzi jeszcze bardziej utwierdziły mnie w przekonaniu, że chcę wykonać to badanie.
Co myślicie o smoczkach bibs? Jakie smoczki polecacie?
Ja właśnie takie dwa kupiłam, sa prześliczne ☺03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
blue_eyed_girl wrote:Dzięki dziewczyny😊 wasze odpowiedzi jeszcze bardziej utwierdziły mnie w przekonaniu, że chcę wykonać to badanie.
Co myślicie o smoczkach bibs? Jakie smoczki polecacie?
Moja młodsza córka używa bibsa jest super nie powoduje odgnieceń na buzi, ani żadnych podrażnień. Młodemu też na pewno kupię bibsa.