X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Slyszalycie o tej dziewczynie, która miała 27 lat, niedawno rodziła i zmarła na korona? Masakra 😱

Właśnie słyszałam... Miałam wątpliwości czy wam o tym pisać. Straszne uczucie czytać te wszystkie komentarze, ze to nie jest tak ze umierają młodzi ludzie, bo dziewczyna po prostu była osłabiona po porodzie... Pocieszenie dla znacznej części społecznstwa, a dla nas... cóż. Mi właśnie minął atak paniki po tej informacji... Mam strasznego dola.

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 - myślę, że jak znajdziesz otwarty prywatny gabinet to lekarz przyjmie. Ja byłam na wizycie u lekarza, u którego nigdy wcześniej nie byłam w chyba w 33 tc i przyjął bez problemu (chciałam USG na wypasionym sprzęcie bo wyszły mi jakieś dziwne rzeczy).

Moja lekarka, która prowadziła mi poprzednią ciążę i do której chodziłam na usg nie przyjmuje do końca miesiąca. Wczoraj byłam na wizycie na nfz i dostałam skierowanie do szpitala, więc pojechałam na izbę przyjęć, ale mnie nie przyjęli - uznali, że jeszcze za wcześnie i mam się zgłosić we wtorek rano. Przynajmniej mam zrobione KTG i USG. Wyszło, że syn waży aktualnie 3200.
    Rozmawiałam z położnymi jak to wygląda z paczkami, na razie można dostarczać, ale mówiły że lepiej zapakować więcej bo wszystko się zmienia z dnia na dzień. Ja mam duuużą walizkę, ale muszę brać pod uwagę, że jeśli samo się nie zacznie to będę leżeć na patologii ciąży (może 1 dzień, może więcej - max tydzień) plus poporodowa. A muszę np. zabrać ze sobą swój chleb, bo znalazłam tylko jeden po którym cukier mi nie skacze. Jeżeli do wtorku samo by się zaczęło to przed wyjściem wypakuję część rzeczy.

A w ogóle to wczoraj jak mąż mnie odwoził to zaprowadziliśmy córkę do mojej siostry i się poryczałam jak się z nią żegnałam. I dziś cały czas myślę o tym, że we wtorek będzie to samo. I jak czekałam na IP to przyjechały w tym czasie 3 babki już ze skurczami i to taki smutny widok był jak mężowie zostawiali je pod drzwiami.
    Przed szpitalem rozstawione wielkie namioty, w których będą przeprowadzać triage pacjentów. Dobrze, że teraz na ip gin-poł teraz można od razu iść (do tej pory trzeba było przejść najpierw przez ogólny SOR). Normalnie jakoś tak apokaliptycznie wyglądały te namioty.

1000 lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na wizytę i tak jak zawsze się stresuję to dzisiaj jest to maksymalnie spotęgowane. Chyba będę się tam trzęsła z tego wszystkiego :<

• kalade Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Właśnie słyszałam... Miałam wątpliwości czy wam o tym pisać. Straszne uczucie czytać te wszystkie komentarze, ze to nie jest tak ze umierają młodzi ludzie, bo dziewczyna po prostu była osłabiona po porodzie... Pocieszenie dla znacznej części społecznstwa, a dla nas... cóż. Mi właśnie minął atak paniki po tej informacji... Mam strasznego dola.
    Ja też się poryczalam strasznie :( i coraz bardziej zaczynam się bać tego porodu, dlatego niech młody wychodzi szybko, byleby mieć to już za soba😭

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    A ja czekam na wizytę i tak jak zawsze się stresuję to dzisiaj jest to maksymalnie spotęgowane. Chyba będę się tam trzęsła z tego wszystkiego :<
    Daj znać po wizycie!

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Ona miala.sepse po porodzie podobno , i niestety mamusia wrocila z wloch i dodatkowo sprzedala jej wirusa :( straszna tragedia... az mnie ciarki przeszly

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropna tragedia, nie rozumiem tego, że w szpitalu mimo zakazu odwiedzin, odwiedziła ją matka, która wróciła z Włoch.🤷‍♀️

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Okropna tragedia, nie rozumiem tego, że w szpitalu mimo zakazu odwiedzin, odwiedziła ją matka, która wróciła z Włoch.🤷‍♀️
    Wtedy jeszcze nie bylo zakazu odwiedzin :( a matka.ponoc ukryla ten fakt ze wrocila z wloch . A jak tam to wszystko wygladalo naprWde moze powiedzą cos wieczorem :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh tragedia...
    Codziennie myślę już o porodzie, przeżywam ten sam scenariusz a tu jeszcze dwa tygodnie do terminu cc...

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej okropna wiadomość, szczególnie dla nas źle wpływająca na psychikę :( Ale dziewczyny musimy być dzielne. Nie mamy innego wyjścia. Wszystko będzie dobrze!!!

Ja dziś weszłam na 8 piętro schodami, oczywiście bardzo powolutku i godzinę później od odszedł mi czop... Wiem, że może to jeszcze potrwać, ale chyba powinnam być już gotowa.

Gabriella, małżowinka, summer..86 lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaem, dawaj znać jak tam postęp. Codziennie chodziłaś już po schodach czy to 1 raz i od razu czop Ci odszedł? Trzymam kciuki ✊💪😀

• kalade Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ojej okropna wiadomość, szczególnie dla nas źle wpływająca na psychikę :( Ale dziewczyny musimy być dzielne. Nie mamy innego wyjścia. Wszystko będzie dobrze!!!

Ja dziś weszłam na 8 piętro schodami, oczywiście bardzo powolutku i godzinę później od odszedł mi czop... Wiem, że może to jeszcze potrwać, ale chyba powinnam być już gotowa.
    Chyba będziesz pierwsza w kolejce do rozpakowania:) daj znać jak sytuacja:)

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu to codziennie po kilka razy na 3 piętro (nie używam windy od ponad tygodnia), ale też trochę skakałam na piłce, tańczyłam, wczoraj i przedwczoraj dużo sprzątałam, ogólnie caly czas w ruchu. Ale jak czytam od czopa do narodzin może jeszcze chwilę potrwać :)

Gabriella lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest oficjalna informacja, że bezpośrednią przyczyną śmierci tej dziewczyny była sepsa, a nie koronawirus.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że nie jest to dla mnie pocieszenie :( Teraz raczej targają mną dość pesymistyczne uczucia.

1267e64ec8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Jest oficjalna informacja, że bezpośrednią przyczyną śmierci tej dziewczyny była sepsa, a nie koronawirus.
    Sepsa jest następstwem koronawirusa.

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/346299969461282/posts/650798155678127/

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Przyznam, że nie jest to dla mnie pocieszenie :( Teraz raczej targają mną dość pesymistyczne uczucia.
    Ja bym wolała jak najszybciej, bo później nie wiadomo, co będzie też i jak dalej rozwinie się sytuacja.
    Też strasznie się boję, ale trzeba się lepiej nastawić, żeby było łatwiej. Jak będziemy się zamartwiac to tylko sobie zaszkodzimy i dzieciaczkom. Tyle już przeszlysmy w walce o dzidzie, że przezyjemy i to, bo jesteśmy silne baby!

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Majka27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

Mi czop odpadł już trzy tyg temu w szpitalu ;) więc różnie to jest z tym porodem

9nzdxc3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, że sepsa wdała się jej jak już miała koronawirusa. Więc to może być niestety jego nastepstwo... No i organizm był oslabiony wirusem, wiec inz sepsa bylo mu ciezko sobie poradzic.
    No ogolnie bardzo przykre to jest. Ciarki przechodza na sama mysl. :(

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ