X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka27 wrote:
    Mi czop odpadł już trzy tyg temu w szpitalu ;) więc różnie to jest z tym porodem
    No właśnie, wiem, że to nie znaczy, że już natychmiast coś się zacznie dziać, chociaż mam cichą nadzieję :P Ale może jutro, bo dziś nastroje nie za fajne...

Widzę, że mąż się bardzo stresuje przez tą zmarłą dziewczynę, ale kochany stara się nie dać po sobie poznać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 16:28

1267e64ec8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wglebcie sie w temat ile ludzi dziennie umiera .... Nie mowie o korona. Wszyscy zajmuja sie tylko nim. Naglasniaja każdy przypadek a nikt nigdy nie interesowal sie ile ludzi dziennie umieralo wczesniej bez wirusa.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Daj znać po wizycie!

Byłam w klinice, mierzą temperaturę, dają ankietę do wypełnienia, płyny do dezynfekcji ogólnodostępne. Doktor przyjmuje w maseczce.

U mnie na razie nic się nie dzieje tzn. młoda głową w dół ale póki co główka wysoko. Waga 3130 g ! :P Jeśli nic po drodze się nie wydarzy to następna wizyta za 3tygodnie :O
    AFI 14,6 czyli też ok.

Widać, że w obecnej sytuacji-jak nic się z ciążą nie dzieje, nie zapraszają na ktg nawet ten raz w tygodniu. Jak pacjentka ma potrzebę to ma dzwonić i się umówić.
    Nie dostałam żadnego skierowania na badania czyli nie będę powtarzać hiv,hcv ale na szczęście pobrano mi GBS.

Nie wiem czy jestem spokojniejsza :/:/
    Moje dziecko przez całą ciążę w ogóle nie chce się pokazać :/ mam 1 zdjęcie z zarysem buzi!

I postanowiłam wypakować z torby wszystko czego wymaga szpital państwowy, włożę do torebki i w razie potrzeby uzupełnię torbę albo wezmę dwie 🤦🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 16:41

Gabriella, 1000, kalade lubią tę wiadomość

• Maniaczq Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Sepsa jest następstwem koronawirusa.
    Sepsa to zakażenie bakteryjne organizmu. Korona to wirus. Dodatkowo nikt matki nie przebadał pod kątem wirusa - przynajmniej nie widziałam takich informacji wiec nie wiemy czy to na pewno od niej się zaraziła...

• 1000 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaem, wiadomo, ze dużo czasu może minąć od odejścia czopa do porodu, ale jednak jest to jakiś zwiastun :) zycze żeby jednak poród był blisko, chyba obecnie lepiej jak najszybciej mieć to za sobą.

Summer, Ty rodzisz w prywatnym szpitalu? Mogę wiedzieć w jakim mieście? Gdyby u mnie można było rodzic prywatnie mocno bym rozważała, ale niestety.

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre dzieciaczki to takie wstydzioszki :) Najważniejsze, że z małą wszystko dobrze!

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Niektóre dzieciaczki to takie wstydzioszki :) Najważniejsze, że z małą wszystko dobrze!

Tatusia nie będzie przy porodzie to skąd mam wiedzieć, że mi jej nie podmienią jak się nie ujawnia ? :)
    Nagadałam jej dzisiaj, niech wie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Summer, Ty rodzisz w prywatnym szpitalu? Mogę wiedzieć w jakim mieście? Gdyby u mnie można było rodzic prywatnie mocno bym rozważała, ale niestety.

Chciałabym w Białymstoku w poliklinice Arciszewscy. Ogólnie w mieście są dwie prywatne kliniki. Zgodnie z gdzie rodzic.info większość porodów tam to cesarki, stąd tyle niepewności we mnie bo nie wiem kiedy dziecię zażyczy sobie wyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 17:58

• 1000 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    Chciałabym w Białymstoku w poliklinice Arciszewscy. Ogólnie w mieście są dwie prywatne kliniki. Zgodnie z gdzie rodzic.info większość porodów tam to cesarki, stąd tyle niepewności we mnie bo nie wiem kiedy dziecię zażyczy sobie wyjść.

I na jakiej zasadzie tam przyjmują do porodu? Podpisuje się wcześniej jakaś umowę?

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    Tatusia nie będzie przy porodzie to skąd mam wiedzieć, że mi jej nie podmienią jak się nie ujawnia ? :)
    Nagadałam jej dzisiaj, niech wie :D
    Spojrzysz jej w oczka i będziesz wiedziała, że Twoja 😁

summer..86 lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    I na jakiej zasadzie tam przyjmują do porodu? Podpisuje się wcześniej jakaś umowę?

Ogólnie poliklinika jeżeli chodzi o położnictwo i ginekologię ma umowę z NFZ więc m.in. porody i cc są refundowane.
    Prowadzę ciążę w poradni prywatnie więc kwestie porodu ustalam z lekarzem prowadzącym.
    Cennik oczywiście jest na stronie-pakiet opieki ambulatoryjnej po sn/lub cc.
    I z takim kosztem należy się liczyć.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez wzglad na to co sie dzieje w Poznaniu szukałam prywatnej placówki przyjmującej porody naturalne i nie znalazłam nic... Zdziwilo mnie to nie powiem, ze w tak duzym miescie nie ma takiej mozliwosci...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czopa mi odszedł może gdzies na 3 godziny przed odejściem wód, a później się zaczął poród. Więc u każdego może to inaczej wyglądać.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście można rodzic w prywatnej, przez chwilę rozważałam, ale cena jednak zaporowa - ponad 8 tysięcy za poród + pobyt po porodzie. A do tego ja pewnie będę musiała mieć wywoływany i to nigdy nie wiadomo jak szybko pójdzie, a za każdą dobę hospitalizacji liczą sobie tysiaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 18:39

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Spojrzysz jej w oczka i będziesz wiedziała, że Twoja 😁

No tak 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    U mnie w mieście można rodzic w prywatnej, przez chwilę rozważałam, ale cena jednak zaporowa - ponad 8 tysięcy za poród + pobyt po porodzie. A do tego ja pewnie będę musiała mieć wywoływany i to nigdy nie wiadomo jak szybko pójdzie, a za każdą dobę hospitalizacji liczą sobie tysiaka.

W Warszawie z tego co słyszałam, to ceny też są od czapy. Może przynajmniej miejsce jest zagwarantowane, nie mam pojęcia w sumie. Wiadomo, że w klinikach to nie ma tylu miejsc co w szpitalu uniwersyteckim czy wojewódzkim.

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Jestem w stanie zaplacic duzo ale te 8 tysiecy mnie przerasta. To stanowczo za duzo

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, to sporo, ale mnie osobiście tak stresuje obecna sytuacja, ze zaczęłam to rozważać. Organizacyjnie jednak poród 200 km od domu jest nie do ogarnięcia na te chwile.

Powiem wam, ze z perspektywy czasu stwierdzam, ze zakaz odwiedzin w szpitalach to było bardzo dobre rozwiazanie. Wiadomo, ze nadal zle mi przez to, ze będę sama po porodzie, jak i podczas porodu, ale przynajmniej będę spokojniejsza o zdrowie swoje i dziecka....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 20:02

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym to brała pod uwagę, gdybym tylko miała gdzie...Ale porod poza moim miastem dla mnie odpada, także nie mam nawet mozliwosci do rozwazenia...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szukałam w okolicy Poznania prywatnego szpitala i niestety nic nie ma:/ byłam wczoraj u ordynatora porodówki na Polnej nie wiem czy pisałam, gdy się umawiałam 3mce temu chciałam aby ocenił czy na pewno nadaje się na vbac a teraz odwrotnie czy bez problemu zrobią mi CC na podstawie skierowania mojego lekarza jeśli nie dotrwam do dnia na kiedy mam stawić się do szpitala, nie wiem czy to możliwe żeby aż tak się przestrzelił ale ocenił mi wagę na podstawie brzucha dziecka 4kg😯 głowy już nie dało się zmierzyć bo za nisko była ale uznał niewspółmiernosc obwodu brzucha do glowy i kazał się powołać na jego zdanie że jeśli trafię ze skurczami to mają ciąć, więc jestem spokojniejsza, z tego wszystkiego zapomniałam spytać czy mają teraz większe obłożenie bo wypowiadał się w wtk i apelował do innych szpitali aby nie przysyłali im kazdej pacjentki z katarem na wszelki wypadek.. szpital w którym rodzę jako jedyny w okolicy Poznania został wyznaczony do przygotowania oddzialu i sali operacyjnej dla pacjentek z corona, i boję się że właśnie przez to mają nawał pacjentek większy niż zwykle:/
    A kupiłam album dla małej o pierwszym roku życia i chyba tam jest na jakiejś stronie o czym byly nagłówki gazet gdy się urodziła i nie wiem czy to wkleić, może zrobię notatkę z ciąży że pierwsza zima jaka pamiętam bez grama śniegu🙈 bo u nas w tym roku serio nic, myślałam że jeszcze w marcu sypnie a tu na wiadomościach o pandemii i kolejnych zakazach zleciał prawie marzec nie wiem kiedy kiedy nawet i wiosna się pojawiła a nie śnieg 🤯

2de248e72a.png
    201809101662.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ