X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ja po wizycie, główki nie dało się zmierzyć, bo za nisko. Rozwarcie na 2 palce. Próbowała lekarka przebić pęcherz, żebym szybciej urodziła, ale nie udało się. Tylko jakaś pierwsza warstwa. Mam chodzić po schodach i robić przysiady i rodzić dziś lub jutro 😱😱😱 zaraz zemdleje z tych nerwów chyba 🙈🤣
    A dostałaś skierowanie na cesarkę? Znasz wagę ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka śliczna ta Twoja panienka ❤️ Wiesz coś kiedy wyjdziecie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ja po wizycie, główki nie dało się zmierzyć, bo za nisko. Rozwarcie na 2 palce. Próbowała lekarka przebić pęcherz, żebym szybciej urodziła, ale nie udało się. Tylko jakaś pierwsza warstwa. Mam chodzić po schodach i robić przysiady i rodzić dziś lub jutro 😱😱😱 zaraz zemdleje z tych nerwów chyba 🙈🤣

Przynajmniej wiesz na czym stoisz 🤔 Rada z przysiadami superowa 😆😆 Ciekawe ile dałabym zrobić 😆🤦‍♀️
    W każdym razie czekamy na dzidzie.

• kalade Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    A dostałaś skierowanie na cesarkę? Znasz wagę ?
    Nie znam wagi ani nie mam skierowania- głowy już nie dało się zmierzyć tak nisko była, że lekarka młodego już po głowie masowala 🤣

Gabriella lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny pomysl z tymi przysiadami :) schodów nie mam, uroki mieszkania na parteze ale przysiady :)

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję rozwiązania tym z Was, którym nie miałam jeszcze okazji.🙂 Mmiska piękna ta Twoja córeczka. 🥰
    Ciężko mi Was nadrobić. Maseczke i rękawiczki wezmę w razie czego że sobą ale bez wyraźnych poleceń nie chce wyciągac. Dłonie bardzo mi się poca w ciąży i nawet przed ciąża jak mam zakryte usta to szybko robi mi się słabo. Nie wyobrażam sobie rodzic z maseczka. Prędzej chyba stracę przytomność.
    U nas ostatnio spadek formy. Jednego dnia pochwlalilam się dobrym samopoczuciem i od tamtej pory jest dramat. Ciągły ból co chwilę innej partii ciała. Biodra i plecy bardzo dokuczaja w nocy. Mały rusza się mniej, sam też, ale z reguły muszę go zachęcić.
    Z plusów to korzystam z pogody i mieszkania na wsi i siedzę na ławce przed domem, delektuje się słońcem. I w końcu wybraliśmy imię dla synka, będzie Bruno ❤

Mam jeszcze pytanko do Was? Czy u którejś pojawił się moze teraz bardzo rzadki, mleczny śluz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 15:15

2a723bfcf6.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. U mnie sluz zmienil sie na taki wodnisty mleczny.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie przysiady od tygodnia. Ale u mnie bezz efektu. :D
    Śluz tez mam mleczny lejący.:)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bardzo dużo mlecznego śluzu ale to w sumie już od dłuższego czasu.
    Piję siemię lniane i od niedawna wiesiołek więc pewnie to też trochę podkręca?

• AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_eyed_girl wrote:
    Dłonie bardzo mi się poca w ciąży i nawet przed ciąża jak mam zakryte usta to szybko robi mi się słabo. Nie wyobrażam sobie rodzic z maseczka. Prędzej chyba stracę przytomność.

Mam jeszcze pytanko do Was? Czy u którejś pojawił się moze teraz bardzo rzadki, mleczny śluz?

Mi sie tez dłonie bardzo poca, w ogole tylek, plecy wszytsko spocone ;/ maseczki przy porodzie sobie nie wyobrazama le dziewczyny tu polecaly zeby zabrac w razie co , to spakowałam gdyby chcieli zebym ubrala .

Ja mam sluz mleczny bardzo ciagnacy w kosmicznych ilosciach.

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taki śluz a wczoraj odpadł mi czop. Już myślałam że może to nie czop bo było to mega dużo gęstego gluta ale koloru bardziej żółtego ale moja mama powiedziała że żółty też może być. Że zazwyczaj jest mlecznobiały lub różowy ale żółty też się zdarza. A juz się stresowałam czy jakiejś infekcji nie mam. No ale powiedziała że teraz nawet i 2 tyg mogę czekać na poród :/.
    Kalade a czemu już lekarka chce bys rodzila że Ci próbowała te wody przebić?

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Ja też mam taki śluz a wczoraj odpadł mi czop. Już myślałam że może to nie czop bo było to mega dużo gęstego gluta ale koloru bardziej żółtego ale moja mama powiedziała że żółty też może być. Że zazwyczaj jest mlecznobiały lub różowy ale żółty też się zdarza. A juz się stresowałam czy jakiejś infekcji nie mam. No ale powiedziała że teraz nawet i 2 tyg mogę czekać na poród :/.
    Tak niby i dwa tygodnie. A rownie dobrze do jutra mozesz dostac skurczy i urodzic :) moja sasiadka tak miala.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, gbs ujemny, waga 3450 g, obwód główki 33,5cm. Szyjka zamknięta, miękka. Narazie wg mojego lekarza nie rodzę 🤷‍♀️ To chyba dam radę coś ugotować i upiec na święta 🤣 Może się za dużo narobię to jakoś pójdzie z tym porodem.

AgaRydz, summer..86, kalade, MrsKiss lubią tę wiadomość

• AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co gotujecie dziewczyny na świeta ?

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy

• Justa29 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to ja jestem wyjątkiem bo słuzu u mnie niewiele. Czop mi chyba w ubiegłym tyg wypadł i też był taki żółto mleczny A tak nic się nie dzieje. Widzę tylko że ten mój brzuch coraz niżej mam wrażenie że mam go na kolanach. Ale leniwe kwietniowki z nas myślałam że tu będzie akcja jak na lutiwych i marcowkach A my takie dostojne i będziemy przeterminowane hehe

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że zostane sama na placu boju ;). Już i tak nas mało. A to poczatek kwietnia :). Mój brzuch się wcale nie opuścił. Właśnie też zaczęłam dumać nad tym co zrobić na święta bo myślałam że będę już wtedy rozpakowana ;).

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A którejś z terminem na dniach nie wypadł jeszcze czop ?
    Czy tylko u mnie taka cisza..
    Elena brzucha też nie mam nisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 16:50

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba nie wypadł, sporo się stamtąd leje ale nic galaretowatego nie odnotowałam, a rozwarcia miałam już 1,5 cm + miałam dużo teraz skurczy, wiec się dziwie w sumie. Wypatruje go ale nie ma ;)

Brzuch wizualnie tez wydaje mi się dalej wysoko, ale czuje go bardzo nisko. Głowa rusza się najniżej praktycznie w połowie wzgórka łonowego i jak siadam no w samochodzie to jakbym miała kreska między nogami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 17:03

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czop nie wypadł. Ze śluzem u mnie raczej średnio, trochę tylko mam.

Ja planuję ugotować żurek i upiec babkę i mazurka. Jeszcze faszerowane jajka zrobię. Może jeszcze upiekę pasztet.

• kalade Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Bo dziecko ma wielka głowę i może być trudno urodzić naturalnie i chyba też ze względu na wirusa lepiej jak najszybciej..

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ