X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka gratuluję pierwszej sPEŁNIonej mamie ;). Komuś pełnia jeszcze pomogła? Mi poza tym że się jakoś często budziłam to nic nie dała ;P.

małżowinka lubi tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie pomogła ;). Byłam już prawie pewna, ze się zacznie, a tu znowu całkowicie się wszystko wyciszyło. Gratulacje małżowinka!

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje malzowina!:)

Mi chyba nie jest pisane szybko urodzić tego arbuza 🙈 jutro idę na wizyte i zapytam lekarki o wymiary tej główki (3 tyg temu było 33,2cm) i ewentualne skierowanie na cc..

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje małżowinka 😘

Mi też pełnia nie pomogła, może majowa zadziała 🤣 Mam dziś wizytę u lekarza to może coś mi powie jak u mnie sytuacja.

• Justa29 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pełnia nic nie wniosła oprócz tego że miałam mdłości w nocy 😅😂
    Zobaczymy jak będzie w świąteczny weekend chociaż w same święta bym nie chciała rodzic bo już wtedy to całkiem tragedia z położonymi w moim szpitalu

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam sie do gratulacji:)

Mi pelnia tez nic nie pomogla. W nocy mialam kilka skurczy, nawet myslalam ze cos sie zaczyna dziac ale niestety.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dwupaku. ;)
    Wczoraj po ciepłej kąpieli zaczęły mnie łapać lekkie krzyżowe, ale na tym się skończyło. ;)
    Ja to mam przeczucie, ze jesli nie odejda wody, to skurcze sie same porzadnie na tyle nie rozkreca zeby cos zdziałać. No ale zobaczymy...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka, gratulacje! Zazdroszczę, że już masz to za sobą.

Wczoraj na wizycie się dowiedziałam, że w szpitalu, w którym chcę rodzić jeśli wszystko jest dobrze to wypuszczają nawet po 24h. W obecnej sytuacji to chyba nawet dobrze.

Kalade, 33cm? U mnie wczoraj było tyle. Pocieszam się, że może ją jakoś przepchnę. Za to waga zaczyna mnie powoli przerażać, bo wychodzi, że tygodniowo 200g przybiera. Jeśli przenoszę to te 3800 to już mi się dużo wydaje 😅 Tylko nie wiem jakim cudem sama waga jest ponad tydzień do przodu w porównaniu do wszystkich innych pomiarów. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 09:11

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja też w dwupaku. ;)
    Wczoraj po ciepłej kąpieli zaczęły mnie łapać lekkie krzyżowe, ale na tym się skończyło. ;)
    Ja to mam przeczucie, ze jesli nie odejda wody, to skurcze sie same porzadnie na tyle nie rozkreca zeby cos zdziałać. No ale zobaczymy...
    Tez robie sobie cieple kapiele. Nawet bardzo cieple ale to nic nie wnosi ehh

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:

Wczoraj na wizycie się dowiedziałam, że w szpitalu, w którym chcę rodzić jeśli wszystko jest dobrze to wypuszczają nawet po 24h. W obecnej sytuacji to chyba nawet dobrze.

Kalade, 33cm? U mnie wczoraj było tyle. Pocieszam się, że może ją jakoś przepchnę. Za to waga zaczyna mnie powoli przerażać, bo wychodzi, że tygodniowo 200g przybiera. Jeśli przenoszę to te 3800 to już mi się dużo wydaje 😅 Tylko nie wiem jakim cudem sama waga jest ponad tydzień do przodu w porównaniu do wszystkich innych pomiarów. 🤷‍♀️
    Taak, ma leb jak sklep 🤣 wiadomo, że to orientacyjne wymiary, bo głowa już niziutko, ale zawsze była 2-3tyg do przodu niż reszta. I waga teraz pewnie też około 3500 🤣

Hm.. to faktycznie dziwne, że waga wieksza niż wymiary. Przecież właśnie jest wyliczana na podstawie wymiarów 🤷‍♀️

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się na dzisiaj przełożyć wizytę, bo akurat się zwolnilo miejsce. Jakoś się boję 🙈😱

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade tez mam dzisiaj wizytę i też się stresuję wagą i dużą głową, odbiorę dziś gbs, ciekawe jak wyszedł.

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka - gratulacje 🙂

U mnie synek urodził się z główką 35 cm.

Mimiśka - wywołuję ponownie, jak tam i was sytuacja? Mam nadzieję, że już wychodzicie 🙂

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Dzięki, zaliczyłam pełnię 😁 poród nieporównywalnie lepszy od pierwszego, może też dlatego że malutka ważyła 700g mniej niż jej siostra 😉 cieszę się jak nie wiem że dali mi tą oxy, chociaż o 20 jeszcze żałowałam że nie robili mi cesarki 🤪
    Do boju dziewczyny! ☺️
    Gratulacje! Trzymajcie się dziewuchy!

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:

Z perspektywy poporodowej powiem Ci, że z jednej strony lepiej szybko do domu, bo jest po prostu ciężko, a z drugiej, przy obecnym pronlemie z dostępem do lekarzy nie ma co się spieszyć, szczególnie jak to pierwsze dzuecko. My po wyjściu mielismy problem z żółtaczką i niestety z nikad pomocy. Obserwować i tyle.

juna lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Kalade tez mam dzisiaj wizytę i też się stresuję wagą i dużą głową, odbiorę dziś gbs, ciekawe jak wyszedł.
    To powodzenia, trzymam kciuki!:) ja niedługo wychodzę z domu 🙈

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Małżowinka - gratulacje 🙂

U mnie synek urodził się z główką 35 cm.

Mimiśka - wywołuję ponownie, jak tam i was sytuacja? Mam nadzieję, że już wychodzicie 🙂

Niestety zostajemy Poki co dalej :( jutro sie okaze jak sytuacja .. nie udzielam se bardzo na forum bo mam taki nastrój ze wszystkiego mi sie odechcialo :( dzięki ze pytasz o nas :)

Moja panienka ma juz tydzień :)

bd20de7ce2f7.jpg

nowa na dzielni, Paatka, aniaem86, juna, Szpilkka, summer..86, Gabriella, karolkowa, diversik89, ElenaM, Justa29, 1000, Misia90 lubią tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznota! Trzymajcie się ciepło!

Sprawdzilam z ciekawości, mój miał łepek 34 cm.

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka ale słodziak 🙂 Małżowinka gratuluję 🙂

Słońce dzisiaj przypieka.. szok. No i patrzè jak pogoda super to ludzie mają zakazy gdzieś!
    Eh co za czasy 😭

• kalade Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, główki nie dało się zmierzyć, bo za nisko. Rozwarcie na 2 palce. Próbowała lekarka przebić pęcherz, żebym szybciej urodziła, ale nie udało się. Tylko jakaś pierwsza warstwa. Mam chodzić po schodach i robić przysiady i rodzić dziś lub jutro 😱😱😱 zaraz zemdleje z tych nerwów chyba 🙈🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 14:50

Gabriella, diversik89 lubią tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ