X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Niestety zostajemy Poki co dalej :( jutro sie okaze jak sytuacja .. nie udzielam se bardzo na forum bo mam taki nastrój ze wszystkiego mi sie odechcialo :( dzięki ze pytasz o nas :)

Moja panienka ma juz tydzień :)

bd20de7ce2f7.jpg

Śliczna dziewczynka🙂
    Przykro mi bardzo, że tyle czasu musicie spędzić w szpitalu. Trzymaj się jakoś, bo domyślam się że jest baaaardzo ciężko. No i dawaj znać jak będziesz miała jakieś nowe informacje od lekarzy. Trzymam mocno kciuki za jak najszybsze wyjście 🙂

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro wprowadzili obowiazek zaslaniania twarzy to zapewne w szpitalu bedzie trzeba je miec... Nie wyobrazam sobie porodu w maseczce... Serio...:(

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sobie tego nie wyobrażam ale może będą kazali założyć maseczke na końcowym etapie porodu tylko?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że nikt w szpitalu nie da się zwariować. I będą pozwalać zdjąć kiedy będzie można. Przecież im też zależy żeby dziewczyny nie mdlały w trakcie i to większe zagrożenie jak taka rodząca odpadnie w trakcie skurczy. No przecież z fotela mnie nie wygonią jak w trakcie ściągnę bo nie będę w stanie oddychać. Ale cieszę się że ten przepis wprowadza bo widzę jak dużo ludzi w sklepach nie nosi i nie zachowuje podstawowych zasad. Szczególnie ci starsi... Jutro muszę wyjść po zakupy. Szykuje się jak na wojnę bo wychodzę po nie raz na kilka tyg jak naprawdę już nikt nie może mi podrzucić. Mam nadzieję że jak wrócę do domu z maleństwem to mój M będzie chociaż w domu...

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka a masz jakies sposoby? Coś można brać w ciąży? Mi położna dziś przez tel poleciła alugastin. Jakoś tak. Jutro podejde do apteki to sprawdzę czy zadziala

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Szpilkka a masz jakies sposoby? Coś można brać w ciąży? Mi położna dziś przez tel poleciła alugastin. Jakoś tak. Jutro podejde do apteki to sprawdzę czy zadziala
    Niestety najlepszy sposob to taki ze siadam na chwile i jak mija pieczenie to klade sie znowu. Mnie zgaga dopada na leżąco.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja już wskoczyłam na level że mam ją cały czas. Na stojąco, siedząco, jak chodzę... Bym musiała chyba non stop pić zimne mleko z lodowki.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi alugastrin pomagal na doslownie 5 minut:d
    Ale od tygodnia odpukać, ani razu zgagi nie miałam. Nie wiem czy małajest niżej, czy co się do tego przyczyniło, ale faktycznie odpuscila mi ostatnio.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w maseczce, przy pełnym rozwarciu ciężko mi się oddychało i zsunęłam na dół, przy partych położna mi ją ubrała, a ona sama ubrana w jednorazowy fartuch, maskę i przyłbicę.
    Mi czop w ogóle nie wyleciał do 9cm rozwarcia, no chyba że nie zauważyłam ale wątpię ;) a później to już nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 15:30

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Ja rodziłam w maseczce, przy pełnym rozwarciu ciężko mi się oddychało i zsunęłam na dół, przy partych położna mi ją ubrała, a ona sama ubrana w jednorazowy fartuch, maskę i przyłbicę.
    Mi czop w ogóle nie wyleciał do 9cm rozwarcia, no chyba że nie zauważyłam ale wątpię ;) a później to już nie wiem
    A czy zakładając Tobie maseczkę miała zdezynfekowaną dłoń lub założyła nową rękawiczkę ? Jeżeli nie to wg mnie jest to narażanie pacjenta na możliwość zarażenia się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    A czy zakładając Tobie maseczkę miała zdezynfekowaną dłoń lub założyła nową rękawiczkę ? Jeżeli nie to wg mnie jest to narażanie pacjenta na możliwość zarażenia się.

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Mi alugastrin pomagal na doslownie 5 minut:d
    Ale od tygodnia odpukać, ani razu zgagi nie miałam. Nie wiem czy małajest niżej, czy co się do tego przyczyniło, ale faktycznie odpuscila mi ostatnio.
    Teoretycznie piszą że jak brzuch sie obniża to i zgaga ustępuje wiec u ciebie po prostu dziecko zeszlo niżej.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze juz jestesmy w domku , jestem taka szczesliwa <3 odrazu wpadlam i pranie nastawilam haha jakos odrazu sily wieksze a nie lezec i wegetowac na szpitalnym łóżku...

summer..86, 1000, Gabriella, kalade, ElenaM, Justa29, małżowinka, Misia90, pingwinkowa, diversik89, karolkowa lubią tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Melduje ze juz jestesmy w domku , jestem taka szczesliwa <3 odrazu wpadlam i pranie nastawilam haha jakos odrazu sily wieksze a nie lezec i wegetowac na szpitalnym łóżku...
    To wspaniale 😘 To już tylko sama radość Was czeka 😀

Jeheria lubi tę wiadomość

• juna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:

Dokładnie. Ludzie kompletnie nie wiedzą jak się używa rękawiczek jednorazowych. Hitem była dla mnie ostatnio laborantka pobierająca mi krew. Tymi samymi rękawiczkami otworzyła mi drzwi (wyprowadzając poprzednią pacjentkę), pisała na komputerze, brała mój dowód, korzystała z tego samego długopisu co ja a potem chciała mi pobierać krew. Obstawiam, że po poprzedniej pacjentce też ich nie zmieniła. Taka to świadomość jak się używa środków ochrony osobistej. Nawet wśród służby zdrowia, a co dopiero u zwykłego Kowalskiego.

Gabriella, Alex2020 lubią tę wiadomość

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Cudownie :)

Slyszalyscie ze od czwartku maseczki obowiazkowe? To teraz juz na pewno na porodowce beda oczekiwac maseczek

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dokładnie. Ludzie kompletnie nie wiedzą jak się używa rękawiczek jednorazowych. Hitem była dla mnie ostatnio laborantka pobierająca mi krew. Tymi samymi rękawiczkami otworzyła mi drzwi (wyprowadzając poprzednią pacjentkę), pisała na komputerze, brała mój dowód, korzystała z tego samego długopisu co ja a potem chciała mi pobierać krew. Obstawiam, że po poprzedniej pacjentce też ich nie zmieniła. Taka to świadomość jak się używa środków ochrony osobistej. Nawet wśród służby zdrowia, a co dopiero u zwykłego Kowalskiego.

No właśnie wszystkie czynności w jednych rękawiczkach, jeszcze pewnie do innej rodzącej też w tych samych rękawiczkach i dotykanie jednej i drugiej. Mam wrażenie, że te środki służą jedynie personelowi medycznemu, bo na pewno nie rodzącym.

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella jak przyszła do mnie na parte to wtedy się odziała w cały nowy komplet, jedynie przyłbica i maseczka ta sama. Nie wiem po co się tak burzysz, po prostu się przygotuj. Druga sprawa to to, że tutaj niekoniecznie chodzi o to żeby Ciebie nie zarazić tylko o to żeby ochronić personel medyczny.
    Jak byłam na ginekologii po próbie oxy to pielęgniarka powiedziała że mogę mieć maseczkę ale nie muszę, tam zresztą nie było żywego ducha chyba oprócz niej.

Gabriella lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamusiom!!!

Nie wiem czy mnie pamiętacie, udzielałam się na początku ale z braku czasu przestałam- tylko poczytywałam co tam u Was słychać :-)

Ja dziś mam chyba już ostatnią wizytę u mojego gina. Poprzednia była prawie mc temu- ciekawa jestem jak z wagą mojego dziecia ;-) ostatnio było ok 2900g- mam nadzieję, że nie będzie 4kg :-)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! No i u mnie oczywiście zero skurczy, zero czopa... chyba do maja ponoszę brzuch ;-)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ