Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Gula bardzo współczuję . Nie wyobrażam sobie nawet co możesz teraz czuć . Przykro mi i z całego serca Cię przytulam. Też nie słyszałam by dwa razy pod rząd się trafiało puste jajo. Wiem że to w tej chwili może nikłe pocieszenie ale dziewczyny miały rację pisząc że przynajmniej dochodzi do połączenia komórek więc wierzę że Wam się uda :**Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Gula wrote:Chciałam tylko powiedzieć, że muszę Was opuścić. Byłam na kolejnym usg - puste jajo 😔
To tyle jeśli chodzi o ciążę po roku starań 😞
Bardzo mi przykro. Życzę szybkiego powrotu na fioletową stronę. :*Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
A mam do Was jeszcze pytanie, używaliście już detektora? Ja kupiłam i jakoś nie mam do niego przekonania, coś tam niby nawet znajduje ale echo mojego serca jest tak głośne w całym brzuchu, ze wydaje mi się, ze bardzo łatwo się pomyśleć i nie mam pewności, czy to, co wyłapuje to tętno malucha (chociaż niby wykres tak pokazuje)2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:A mam do Was jeszcze pytanie, używaliście już detektora? Ja kupiłam i jakoś nie mam do niego przekonania, coś tam niby nawet znajduje ale echo mojego serca jest tak głośne w całym brzuchu, ze wydaje mi się, ze bardzo łatwo się pomyśleć i nie mam pewności, czy to, co wyłapuje to tętno malucha (chociaż niby wykres tak pokazuje)
-
W pierwszej ciąży detektora nie miałam i teraz też nie planuję. Trzeba mieć wprawę, bo niestety znam wiele sytuacji, gdzie dziewczyny go miały, zdarzało im się tętna nie znaleźć i w stresie biegły do szpitala, albo lekarza. To zdecydowanie nie dla mnie
-
Ja rozważałam zakup, ale tak jak wyżej koleżanki napisały, jest ryzyko, że źle zmierzy się tętno, lub trafi się na moment, w którym dziecko śpi i puls będzie mniejszy, po co się narażać na dodatkowy stres? Ja stwierdziłam, że jak już dziecko dotrwało do 12tc, to raczej już mu nic nie będzie, szanse poronienia po 1 trymestrze spadają do mniej niż 2%, więc już blisko. Stresowałam się strasznie między 9-11 tygodniem, czy dziecko żyje, czy bije mu serce, po czym stwierdziłam, że takim stresem mogę mu tylko zaszkodzić i odpuściłam, ale było ciężko.
Mmiśka lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
No ja właśnie teraz w momencie między wizytą na początku 9 tygodnia a prenatalnych mam mega strefa, bo mam wrażenie ze ten spokój ducha jest już na wyciągnięcie ręki, ale teraz nie wiem co się dzieje. No ale objawy cały czas czuje, czy a jest ok. Wytrzymam jeszcze to 1,5 tygodnia i mam nadzieje ze będzie psychicznie z górki2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja z niecierpliwością czekam na ruchy. Wtedy będzie wiadomo, że bobo żyje i sobie bryka. Poprzednio czulam bardzo szybko, a w 15 tyg to już cały brzuch mi skakał od kopniaków, wiec oby teraz też tak było!
małżowinka lubi tę wiadomość
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Dziewczyny kiedy przypada Wam USG genetyczne? Bo mi coś źle chyba lekarz wyliczył przedział czasowy i kazał zrobić w środku czyli wg niego wychodziłoby około 20 pazdziernika, ale wtedy to już będzie 13t6d czyli koniec a nie srodek. Czy jakbym jednak umówiła to USG na 12t2d to będzie optymalnie?
-
Myszaq wrote:Dziewczyny kiedy przypada Wam USG genetyczne? Bo mi coś źle chyba lekarz wyliczył przedział czasowy i kazał zrobić w środku czyli wg niego wychodziłoby około 20 pazdziernika, ale wtedy to już będzie 13t6d czyli koniec a nie srodek. Czy jakbym jednak umówiła to USG na 12t2d to będzie optymalnie?Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
eMZetka wrote:Ja z niecierpliwością czekam na ruchy. Wtedy będzie wiadomo, że bobo żyje i sobie bryka. Poprzednio czulam bardzo szybko, a w 15 tyg to już cały brzuch mi skakał od kopniaków, wiec oby teraz też tak było!
-
Myszaq wrote:Dziewczyny kiedy przypada Wam USG genetyczne? Bo mi coś źle chyba lekarz wyliczył przedział czasowy i kazał zrobić w środku czyli wg niego wychodziłoby około 20 pazdziernika, ale wtedy to już będzie 13t6d czyli koniec a nie srodek. Czy jakbym jednak umówiła to USG na 12t2d to będzie optymalnie?