X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska ostatnie 4 tygodnie 10 kg wód nabrałam, dłonie mnie tak rano bolały ze wylam od rana, stopy to nawet nie chce wspominać dobrze ze upały były to w klapkach chodzilam które i tak mnie uwieraly haha :D ale masz rację, szybko się zapomina a mało tego zachciewa się to przeżyć jeszcze raz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 15:04

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nic takiego nie działo, powiem na pocieszenie dziewczyn, które będą rodzić pierwszego dzidziusia 😉 a urodziłam tydzień po terminie

Kira91 lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 8 dni po terminie urodziłam. Wiadomo kazda ciąża inną, moja szwagierka 0 takich problemów i tylko 9kg przybrała :D i takiej ciąży nam wszystkim życzę :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - czy przytyłyście coś do tej pory? Ja zaczęłam ciąże od wagi 58,9kg na czczo, dzisiaj rano ważyłam już 55,8kg. Strasznie chudnę, zniknęły mi nawet boczki, które zawsze miałam i martwię się, bo podobno w ciąży powinno się przybierać na wadze. Nie wymiotuje i jestem szczupła, mam 168 cm wzrostu. Czy mam powody do obawy?

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis ja jeszcze nie ale u mnie waga ostatnio pomalu ruszyła właśnie po 12 tygodniu Może spytaj na wizycie..? ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2kg na plusie, ale jestem non stop wzdęta i czuję, że mam dużo wody w organizmie niestety... :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Majka27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Mam pytanie - czy przytyłyście coś do tej pory? Ja zaczęłam ciąże od wagi 58,9kg na czczo, dzisiaj rano ważyłam już 55,8kg. Strasznie chudnę, zniknęły mi nawet boczki, które zawsze miałam i martwię się, bo podobno w ciąży powinno się przybierać na wadze. Nie wymiotuje i jestem szczupła, mam 168 cm wzrostu. Czy mam powody do obawy?
    Ja schudłam 4kg ale waże więcej niż Ty bo przy 170 przed ciąża 74kg A teraz 70kg

9nzdxc3.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Startowalam z wagi 48 kg przy wzroscie 165 teraz 50 i cieszy mne to bardzo , karmienie piersią tak mnie wysuszylo masakra :(
    Z tego co pamieyam w pierwszej ciazy zaczelam tyc po 12 tygodniu takze spokojnie :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, uspokoiłyście mnie, właśnie zaczynam 12 tydzień, może w końcu wróci mi apetyt i przybiorę trochę na wadze, bo na ten moment zrobienie mi zastrzyku podskórnego to nie lada wysiłek.

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawów ciąży nie miałam do tej pory za wiele, głównie piersi mnie potwornie bolały w nocy (w dzień w staniku nie odczuwałam tego). Ale jak w nocy do toalety wstawałam to miałam wrażenie jakby zaraz się miały od ciała oderwać 🤣 a wcale dużych nie mam... ale dziś cały dzień mnie mdli, fatalnie się czuję 😶
    Waga u mnie się wacha, było -1kg, teraz jest +2kg- zobaczymy jak dalej. Najbardziej nie chciałabym spuchnąć. Pamiętam, że po cesarce przez noc zeszło ze mnie 9l wody!

Z ciekawości- są tu Dziewczyny, które miały cc a teraz chcą sn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 20:16

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wzrost 168cm i jak narazie chudne mimo ze nie wymiotuje. Moja waga wyjściowa to 65kg teraz 61,5kg. Jem 5 posiłków dziennie. W drugim trymestrze zapotrzebowanie energetyczne się zwiększa wiec utratą wagi powinniśmy się wtedy martwić. Intak wydaje mi się że organizm swoje nadrobić w III trymestrze

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie tak 1,5 kg na minusie, a dla odmiany liczyłam, że zleci trochę więcej ;) Teraz na pewno zacznie się przybieranie. Apetyt dopisuje...

Ja jestem po CC i właśnie jestem ciekawa jak będzie przy następnym porodzie. Czy będą namawiać na SN, czy każą CC. Ja po CC byłam bardzo nastawiona, że następny poród tylko SN , a teraz już sama nie wiem 🤔

kanapa lubi tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Objawów ciąży nie miałam do tej pory za wiele, głównie piersi mnie potwornie bolały w nocy (w dzień w staniku nie odczuwałam tego). Ale jak w nocy do toalety wstawałam to miałam wrażenie jakby zaraz się miały od ciała oderwać 🤣 a wcale dużych nie mam... ale dziś cały dzień mnie mdli, fatalnie się czuję 😶
    Waga u mnie się wacha, było -1kg, teraz jest +2kg- zobaczymy jak dalej. Najbardziej nie chciałabym spuchnąć. Pamiętam, że po cesarce przez noc zeszło ze mnie 9l wody!

Z ciekawości- są tu Dziewczyny, które miały cc a teraz chcą sn?
    Ja nie mam wyboru , za krotki czas od ostatniego CC ( beda prawie rowne 2 lata) . Ale ja sie ciesze , nie wiem czy zdecydowałabym sie na drugą ciaze jezeli mialaby byc SN , niestety trauma została po probach porodu . Szkoda bo chcialabym to inaczej wspominać

kanapa lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie też schudłam 2kg, nie wymiotuje. W pierwszej ciąży na początku też schudłam.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie miałyście wskazania do cc?
    Ja miałam na zimno, byłam 4 dni po terminie, dziecko było owinięte pępowiną i tętno się rwało.
    Obecnie mam problemy z kręgosłupem (2 przepukliny na odc lędźwiowym) i czytałam, ze to może być wskazanie do cc. Zastanawiałam się nad sn ale boję się o dziecko, że znów będzie owinięte i źle to się skończy. No i o mój kręgosłup również mam obawy- to jednak jest mega wysiłek, poród.

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Dziewczyny, jakie miałyście wskazania do cc?
    Ja miałam na zimno, byłam 4 dni po terminie, dziecko było owinięte pępowiną i tętno się rwało.
    Obecnie mam problemy z kręgosłupem (2 przepukliny na odc lędźwiowym) i czytałam, ze to może być wskazanie do cc. Zastanawiałam się nad sn ale boję się o dziecko, że znów będzie owinięte i źle to się skończy. No i o mój kręgosłup również mam obawy- to jednak jest mega wysiłek, poród.
    U mnie byl porod wywoływany 12 godzin , nagle synkowi zaczelo spadac tętno wiec szybkie CC okazalo sie ze byl mocno owiniety pępowina , straszny stres z tak sie balam o niego jak te ekrany zaczely pipczec :( mam.nadzieje zw drugie nie bedzie owiniete

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka, u mnie na ktg były przerwy w zapisie pracy serca- najlepsze jest to że lekarka kompletnie to zignorowała i chciała mnie do domu odesłać! Dzięki Bogu ordynator mnie zawrócił i zrobił usg- oczywiście cc na cito. Gdyby nie on to boję się myśleć jak to mogłoby się skończyć...
    Do tej pory mam uraz do lekarek ginekolożek ☹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 21:35

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Mmiśka, u mnie na ktg były przerwy w zapisie pracy serca- najlepsze jest to że lekarka kompletnie to zignorowała i chciała mnie do domu odesłać! Dzięki Bogu ordynator mnie zawrócił i zrobił usg- oczywiście cc na cito. Gdyby nie on to boję się myśleć jak to mogłoby się skończyć...
    Do tej pory mam uraz do lekarek ginekolożek ☹
    Jeju to jeszcze gorszy stres niz u mnie :( oby teraz bylo dobrze tego nam zycze <3

kanapa lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka u mnie też będą dwa lata między porodami, a ja planuje vbac ;) chyba najmniejszy odstęp o jakim do tej pory czytałam to 15 miesięcy między porodami i udany SN. Jeśli chciałabyś w ogóle rozważyć taką opcję to polecam grupę na fb "Naturalnie po cesarce" :)

Ja miałam cc po 24h od odejścia wód, po 9h na oxy, po skurczach wywołanych oksytocyną i po własnych. Moja szyjka nie rozwarła się nawet na milimetr, a Mała w ogóle nie chciała się wstawić, była bardzo wysoko. Teraz z perspektywy czasu myślę, że jeszcze spokojnie mogłam powalczyć i próbować SN, no ale nic już nie zmienię. Zamierzam być mądrzejsza o te doświadczenia przy drugim porodzie i (nie za wszelką cenę oczywiście) walczyć o vbac :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Mmiśka u mnie też będą dwa lata między porodami, a ja planuje vbac ;) chyba najmniejszy odstęp o jakim do tej pory czytałam to 15 miesięcy między porodami i udany SN. Jeśli chciałabyś w ogóle rozważyć taką opcję to polecam grupę na fb "Naturalnie po cesarce" :)

Ja miałam cc po 24h od odejścia wód, po 9h na oxy, po skurczach wywołanych oksytocyną i po własnych. Moja szyjka nie rozwarła się nawet na milimetr, a Mała w ogóle nie chciała się wstawić, była bardzo wysoko. Teraz z perspektywy czasu myślę, że jeszcze spokojnie mogłam powalczyć i próbować SN, no ale nic już nie zmienię. Zamierzam być mądrzejsza o te doświadczenia przy drugim porodzie i (nie za wszelką cenę oczywiście) walczyć o vbac :)
    Hej dzięki ale nie rozwazam.nawet tego , moj lekarz takze . Dla mnie za krótka roznica i zbyt duze niebezpieczeństwo dla swojego zycia. Ale wiadomo rozne sa opinie :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ