X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska ostatnie 4 tygodnie 10 kg wód nabrałam, dłonie mnie tak rano bolały ze wylam od rana, stopy to nawet nie chce wspominać dobrze ze upały były to w klapkach chodzilam które i tak mnie uwieraly haha :D ale masz rację, szybko się zapomina a mało tego zachciewa się to przeżyć jeszcze raz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 15:04

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nic takiego nie działo, powiem na pocieszenie dziewczyn, które będą rodzić pierwszego dzidziusia 😉 a urodziłam tydzień po terminie

Kira91 lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 8 dni po terminie urodziłam. Wiadomo kazda ciąża inną, moja szwagierka 0 takich problemów i tylko 9kg przybrała :D i takiej ciąży nam wszystkim życzę :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - czy przytyłyście coś do tej pory? Ja zaczęłam ciąże od wagi 58,9kg na czczo, dzisiaj rano ważyłam już 55,8kg. Strasznie chudnę, zniknęły mi nawet boczki, które zawsze miałam i martwię się, bo podobno w ciąży powinno się przybierać na wadze. Nie wymiotuje i jestem szczupła, mam 168 cm wzrostu. Czy mam powody do obawy?

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis ja jeszcze nie ale u mnie waga ostatnio pomalu ruszyła właśnie po 12 tygodniu Może spytaj na wizycie..? ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2kg na plusie, ale jestem non stop wzdęta i czuję, że mam dużo wody w organizmie niestety... :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Majka27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Mam pytanie - czy przytyłyście coś do tej pory? Ja zaczęłam ciąże od wagi 58,9kg na czczo, dzisiaj rano ważyłam już 55,8kg. Strasznie chudnę, zniknęły mi nawet boczki, które zawsze miałam i martwię się, bo podobno w ciąży powinno się przybierać na wadze. Nie wymiotuje i jestem szczupła, mam 168 cm wzrostu. Czy mam powody do obawy?
    Ja schudłam 4kg ale waże więcej niż Ty bo przy 170 przed ciąża 74kg A teraz 70kg

9nzdxc3.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Startowalam z wagi 48 kg przy wzroscie 165 teraz 50 i cieszy mne to bardzo , karmienie piersią tak mnie wysuszylo masakra :(
    Z tego co pamieyam w pierwszej ciazy zaczelam tyc po 12 tygodniu takze spokojnie :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, uspokoiłyście mnie, właśnie zaczynam 12 tydzień, może w końcu wróci mi apetyt i przybiorę trochę na wadze, bo na ten moment zrobienie mi zastrzyku podskórnego to nie lada wysiłek.

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawów ciąży nie miałam do tej pory za wiele, głównie piersi mnie potwornie bolały w nocy (w dzień w staniku nie odczuwałam tego). Ale jak w nocy do toalety wstawałam to miałam wrażenie jakby zaraz się miały od ciała oderwać 🤣 a wcale dużych nie mam... ale dziś cały dzień mnie mdli, fatalnie się czuję 😶
    Waga u mnie się wacha, było -1kg, teraz jest +2kg- zobaczymy jak dalej. Najbardziej nie chciałabym spuchnąć. Pamiętam, że po cesarce przez noc zeszło ze mnie 9l wody!

Z ciekawości- są tu Dziewczyny, które miały cc a teraz chcą sn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 20:16

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wzrost 168cm i jak narazie chudne mimo ze nie wymiotuje. Moja waga wyjściowa to 65kg teraz 61,5kg. Jem 5 posiłków dziennie. W drugim trymestrze zapotrzebowanie energetyczne się zwiększa wiec utratą wagi powinniśmy się wtedy martwić. Intak wydaje mi się że organizm swoje nadrobić w III trymestrze

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie tak 1,5 kg na minusie, a dla odmiany liczyłam, że zleci trochę więcej ;) Teraz na pewno zacznie się przybieranie. Apetyt dopisuje...

Ja jestem po CC i właśnie jestem ciekawa jak będzie przy następnym porodzie. Czy będą namawiać na SN, czy każą CC. Ja po CC byłam bardzo nastawiona, że następny poród tylko SN , a teraz już sama nie wiem 🤔

kanapa lubi tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Objawów ciąży nie miałam do tej pory za wiele, głównie piersi mnie potwornie bolały w nocy (w dzień w staniku nie odczuwałam tego). Ale jak w nocy do toalety wstawałam to miałam wrażenie jakby zaraz się miały od ciała oderwać 🤣 a wcale dużych nie mam... ale dziś cały dzień mnie mdli, fatalnie się czuję 😶
    Waga u mnie się wacha, było -1kg, teraz jest +2kg- zobaczymy jak dalej. Najbardziej nie chciałabym spuchnąć. Pamiętam, że po cesarce przez noc zeszło ze mnie 9l wody!

Z ciekawości- są tu Dziewczyny, które miały cc a teraz chcą sn?
    Ja nie mam wyboru , za krotki czas od ostatniego CC ( beda prawie rowne 2 lata) . Ale ja sie ciesze , nie wiem czy zdecydowałabym sie na drugą ciaze jezeli mialaby byc SN , niestety trauma została po probach porodu . Szkoda bo chcialabym to inaczej wspominać

kanapa lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie też schudłam 2kg, nie wymiotuje. W pierwszej ciąży na początku też schudłam.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie miałyście wskazania do cc?
    Ja miałam na zimno, byłam 4 dni po terminie, dziecko było owinięte pępowiną i tętno się rwało.
    Obecnie mam problemy z kręgosłupem (2 przepukliny na odc lędźwiowym) i czytałam, ze to może być wskazanie do cc. Zastanawiałam się nad sn ale boję się o dziecko, że znów będzie owinięte i źle to się skończy. No i o mój kręgosłup również mam obawy- to jednak jest mega wysiłek, poród.

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Dziewczyny, jakie miałyście wskazania do cc?
    Ja miałam na zimno, byłam 4 dni po terminie, dziecko było owinięte pępowiną i tętno się rwało.
    Obecnie mam problemy z kręgosłupem (2 przepukliny na odc lędźwiowym) i czytałam, ze to może być wskazanie do cc. Zastanawiałam się nad sn ale boję się o dziecko, że znów będzie owinięte i źle to się skończy. No i o mój kręgosłup również mam obawy- to jednak jest mega wysiłek, poród.
    U mnie byl porod wywoływany 12 godzin , nagle synkowi zaczelo spadac tętno wiec szybkie CC okazalo sie ze byl mocno owiniety pępowina , straszny stres z tak sie balam o niego jak te ekrany zaczely pipczec :( mam.nadzieje zw drugie nie bedzie owiniete

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka, u mnie na ktg były przerwy w zapisie pracy serca- najlepsze jest to że lekarka kompletnie to zignorowała i chciała mnie do domu odesłać! Dzięki Bogu ordynator mnie zawrócił i zrobił usg- oczywiście cc na cito. Gdyby nie on to boję się myśleć jak to mogłoby się skończyć...
    Do tej pory mam uraz do lekarek ginekolożek ☹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 21:35

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Mmiśka, u mnie na ktg były przerwy w zapisie pracy serca- najlepsze jest to że lekarka kompletnie to zignorowała i chciała mnie do domu odesłać! Dzięki Bogu ordynator mnie zawrócił i zrobił usg- oczywiście cc na cito. Gdyby nie on to boję się myśleć jak to mogłoby się skończyć...
    Do tej pory mam uraz do lekarek ginekolożek ☹
    Jeju to jeszcze gorszy stres niz u mnie :( oby teraz bylo dobrze tego nam zycze <3

kanapa lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka u mnie też będą dwa lata między porodami, a ja planuje vbac ;) chyba najmniejszy odstęp o jakim do tej pory czytałam to 15 miesięcy między porodami i udany SN. Jeśli chciałabyś w ogóle rozważyć taką opcję to polecam grupę na fb "Naturalnie po cesarce" :)

Ja miałam cc po 24h od odejścia wód, po 9h na oxy, po skurczach wywołanych oksytocyną i po własnych. Moja szyjka nie rozwarła się nawet na milimetr, a Mała w ogóle nie chciała się wstawić, była bardzo wysoko. Teraz z perspektywy czasu myślę, że jeszcze spokojnie mogłam powalczyć i próbować SN, no ale nic już nie zmienię. Zamierzam być mądrzejsza o te doświadczenia przy drugim porodzie i (nie za wszelką cenę oczywiście) walczyć o vbac :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Mmiśka u mnie też będą dwa lata między porodami, a ja planuje vbac ;) chyba najmniejszy odstęp o jakim do tej pory czytałam to 15 miesięcy między porodami i udany SN. Jeśli chciałabyś w ogóle rozważyć taką opcję to polecam grupę na fb "Naturalnie po cesarce" :)

Ja miałam cc po 24h od odejścia wód, po 9h na oxy, po skurczach wywołanych oksytocyną i po własnych. Moja szyjka nie rozwarła się nawet na milimetr, a Mała w ogóle nie chciała się wstawić, była bardzo wysoko. Teraz z perspektywy czasu myślę, że jeszcze spokojnie mogłam powalczyć i próbować SN, no ale nic już nie zmienię. Zamierzam być mądrzejsza o te doświadczenia przy drugim porodzie i (nie za wszelką cenę oczywiście) walczyć o vbac :)
    Hej dzięki ale nie rozwazam.nawet tego , moj lekarz takze . Dla mnie za krótka roznica i zbyt duze niebezpieczeństwo dla swojego zycia. Ale wiadomo rozne sa opinie :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ