Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabriella wrote:Cześć Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć, mam termin na 26.04. Mam do Was pytanie czy którejś z Was wyszły bakterie w moczu?
Mialam bakterie w pierwszej ciazy ale zadnych objawow i okazalo.sie ze zle pobralam mocz
Masz jakies objawy pieczenie czy cos ?Gabriella lubi tę wiadomość
-
diversik89 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie ❤️ serduszko pięknie biło, maluszek ma 3.10cm według USG 10tydz0dni ❤️ a jak się ruszał 😍 🍀 to jest nieprawdopodobne 🙈😍 kolejna wizyta to prenatalne 🤔 kolejny stres...
diversik89 lubi tę wiadomość
-
Inka właśnie tak miałam w poprzedniej ciąży dlatego teraz przemyslalam sprawę
Div wszystko jest super nie stresuj się na zapas
Gratuluję udanych wizyt Ja już też bym chciała znać płeć 😂
Cześć Gabriella Ja jeszcze nie robiłam badań myślę że warto by było to skonsultować z lekarzem!Gabriella, diversik89 lubią tę wiadomość
-
Gabriella wrote:Cześć Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć, mam termin na 26.04. Mam do Was pytanie czy którejś z Was wyszły bakterie w moczu?
Witaj w klubie
Mi też wyszły nieliczne bakterie, ale nie mam żadnej infekcji. Czasem tak się zdarza- do pobierania moczu trzeba się podmyć i mocz pobierać ze środkowego strumienia. Jeśli nic się nie dzieje to dla pewności możesz powtórzyć mocz.
Gratuluję wszystkim ślicznych dzidziusiów i trzymam kciuki za kolejne wizyty!!Gabriella lubi tę wiadomość
-
Gabriella lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Alunis wrote:Zapraszamy Mi właśnie dzisiaj, mam w moczu jakieś leukocyty i komentarz: bakterie - bardzo liczne. A ze strony układu moczowego nic mi nie dolega i nie wiem co to może być, a wizytę mam za tydzień.
-
Bakterie jak bakterie, jak są leukocyty to świadczy o infekcji układu moczowego. Chyba, że bakterie liczne, to może też być coś na rzeczy. Ale ja często mam nieliczne bakterie w preparacie i dopóki nie ma leukocytów to jest ok. W poprzedniej ciąży miałam praktycznie co wizytę coś, tę ciążę rozpoczęłam od zapalenia pęcherza 🤷
-
nick nieaktualny
-
Gabriella wrote:Ja robiłam dziś to badanie moczu i wyszły mi bakterie, reszta ok, wizytę mam we wtorek i trochę żałuję, że nie zrobiłam tego badania w poniedziałek, a tak cały weekend w stresie. Nie mam żadnych objawów, nic mnie nie piecze ani nie swędzi.
-
nick nieaktualnyMmiśka wrote:Nie martw sie , powtorz badanie w poniedzialek , tylko tak jak wyzej bylo pisane ze srodkowego moczu a i koniecznie kubeczek sterylny w opakowaniu , raz mi w aptece sprzedali bez woreczka taki zwykly i wyszly mi tez bakterie wtedy bo juz na samym kubeczku bylo duzo bakterii :p
-
Gabriella mi wyszło źle badanie moczu i robiłam dodatkowo posiew moczu. Niestety było jakieś zakażenie i brałam czopki dopochwowe.
-
nick nieaktualny
-
Mi też wyszły bakterie b.liczne ale do tego wysokie pH i niski ciężar właściwy więc nie było mowy o bledzie, dostalam bezpieczny antybiotyk i muszę powtórzyć badanie. To dopiero za tydzień więc niestety wcześniej nie powiem czy zadziałało bo ja też nie miałam żadnych objawów więc nic się nie zmieniło:/
-
nick nieaktualnyAprielka wrote:Mi też wyszły bakterie b.liczne ale do tego wysokie pH i niski ciężar właściwy więc nie było mowy o bledzie, dostalam bezpieczny antybiotyk i muszę powtórzyć badanie. To dopiero za tydzień więc niestety wcześniej nie powiem czy zadziałało bo ja też nie miałam żadnych objawów więc nic się nie zmieniło:/
-
Gabriella wrote:Robiłam ze środkowego i pojemnik miałam z apteki opakowany w foliowe opakowanie. Masz rację powtórzę to badanie w poniedziałek.
-
nick nieaktualny
-
Alunis wrote:Zapraszamy Mi właśnie dzisiaj, mam w moczu jakieś leukocyty i komentarz: bakterie - bardzo liczne. A ze strony układu moczowego nic mi nie dolega i nie wiem co to może być, a wizytę mam za tydzień.
U mnie leukocyty w pierwszej ciąży świadczyły o infekcji grzybiczej, to podobno częste w ciąży, mi przypaletalo mi się 2 tygodnie przed porodem
-
nick nieaktualny
-
To mnie wystraszyłyście trochę, ale przynajmniej wiem co zrobić, poproszę o skierowanie na posiew. I generalnie wzięłam złe pudełko na mocz, miałam dwa - jedno z apteki, nowe, a drugie używane do przelewania oxydantu do farby, który stał sobie umyty, ale był taki roboczy i wzięłam ten zły. Gapa ze mnie, badanie do powtórki, tak czy siak te leukocyty i tak wskazują, że coś się może dziać.Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Hej Dziewczyny ja ostatnio mało się udzielam, bo mnie dopadl kryzys i fizyczny tzn. mdłości cały czas nieodpuszczaja i psychicznie wysiadlam, bo nie mam sily i cierpliwości do mojej 2-latki. Nie dlatego że jest niegrzeczna, wprost przeciwnie jest cudowna a ja po prostu nie ogarniam i nie bawię się z nią. Ale dobra dosyć żali. Oczywiście cały czas do Was zaglądam i trzymam kciuki za wizyty i cieszę sie, że same dobre wieści przynosicie.
Jeśli chodzi o badania moczu to strasznie ważne jest, żeby dobrze zebrać siuski do pojemnika po podmyciu i środkowy strumień. Potrafią wyjść kolosalne różnice. Dlatego jak coś nie tak w wyniku najlepiej od razu powtórzyć. No i dobrze by było, żeby to pH było około 6,5 nawet w stronę 7. Jedzcie dużo warzyw i kiszonek one świetnie regulują pH moczu i nie powodują zakwaszenia organizmu tak jak mięso i cukier. Myślę, że nie bez powodu większość z nas odrzuca od mięsa na początku