X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Cześć Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć, mam termin na 26.04. Mam do Was pytanie czy którejś z Was wyszły bakterie w moczu?
    Witamy :)
    Mialam bakterie w pierwszej ciazy ale zadnych objawow i okazalo.sie ze zle pobralam mocz :D
    Masz jakies objawy pieczenie czy cos ?

Gabriella lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Mamma90 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie ❤️ serduszko pięknie biło, maluszek ma 3.10cm według USG 10tydz0dni ❤️ a jak się ruszał 😍 🍀 to jest nieprawdopodobne 🙈😍 kolejna wizyta to prenatalne 🤔 kolejny stres...
    Super że wszystko z maluchem wpotzadku

diversik89 lubi tę wiadomość

svchskjoduldtv7v.png
    8p3oyx8dy7nqt94l.png
    Wiktoria 05.03.2015r♥️
    Emilka 17.08.2018r♥️
    Dominik 23.03.2020r♥️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka właśnie tak miałam w poprzedniej ciąży dlatego teraz przemyslalam sprawę ;)

Div wszystko jest super nie stresuj się na zapas :)
    Gratuluję udanych wizyt :) Ja już też bym chciała znać płeć 😂

Cześć Gabriella :) Ja jeszcze nie robiłam badań :) myślę że warto by było to skonsultować z lekarzem!

Gabriella, diversik89 lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Cześć Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć, mam termin na 26.04. Mam do Was pytanie czy którejś z Was wyszły bakterie w moczu?

Witaj w klubie ;-)
    Mi też wyszły nieliczne bakterie, ale nie mam żadnej infekcji. Czasem tak się zdarza- do pobierania moczu trzeba się podmyć i mocz pobierać ze środkowego strumienia. Jeśli nic się nie dzieje to dla pewności możesz powtórzyć mocz.

Gratuluję wszystkim ślicznych dzidziusiów i trzymam kciuki za kolejne wizyty!! :-)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Zapraszamy :) Mi właśnie dzisiaj, mam w moczu jakieś leukocyty i komentarz: bakterie - bardzo liczne. :/ A ze strony układu moczowego nic mi nie dolega i nie wiem co to może być, a wizytę mam za tydzień.

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Zapraszamy :) Mi właśnie dzisiaj, mam w moczu jakieś leukocyty i komentarz: bakterie - bardzo liczne. :/ A ze strony układu moczowego nic mi nie dolega i nie wiem co to może być, a wizytę mam za tydzień.
    Napewno powtorz badanie i polecam zrobic posiew moczu , to troche dokładniejsze :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakterie jak bakterie, jak są leukocyty to świadczy o infekcji układu moczowego. Chyba, że bakterie liczne, to może też być coś na rzeczy. Ale ja często mam nieliczne bakterie w preparacie i dopóki nie ma leukocytów to jest ok. W poprzedniej ciąży miałam praktycznie co wizytę coś, tę ciążę rozpoczęłam od zapalenia pęcherza 🤷

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam dziś to badanie moczu i wyszły mi bakterie, reszta ok, wizytę mam we wtorek i trochę żałuję, że nie zrobiłam tego badania w poniedziałek, a tak cały weekend w stresie. Nie mam żadnych objawów, nic mnie nie piecze ani nie swędzi.

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ja robiłam dziś to badanie moczu i wyszły mi bakterie, reszta ok, wizytę mam we wtorek i trochę żałuję, że nie zrobiłam tego badania w poniedziałek, a tak cały weekend w stresie. Nie mam żadnych objawów, nic mnie nie piecze ani nie swędzi.
    Nie martw sie , powtorz badanie w poniedzialek , tylko tak jak wyzej bylo pisane ze srodkowego moczu :) a i koniecznie kubeczek sterylny w opakowaniu , raz mi w aptece sprzedali bez woreczka taki zwykly i wyszly mi tez bakterie wtedy bo juz na samym kubeczku bylo duzo bakterii :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Nie martw sie , powtorz badanie w poniedzialek , tylko tak jak wyzej bylo pisane ze srodkowego moczu :) a i koniecznie kubeczek sterylny w opakowaniu , raz mi w aptece sprzedali bez woreczka taki zwykly i wyszly mi tez bakterie wtedy bo juz na samym kubeczku bylo duzo bakterii :p
    Robiłam ze środkowego i pojemnik miałam z apteki opakowany w foliowe opakowanie. Masz rację powtórzę to badanie w poniedziałek.

• gosia.czar Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella mi wyszło źle badanie moczu i robiłam dodatkowo posiew moczu. Niestety było jakieś zakażenie i brałam czopki dopochwowe.

zgdrsiw.png
    04.2016 - początek starań
    08.2018 - ciąża naturalna
    09.2018 - poronienie
    12.2018 - 02.2019. - terapia hormonalna
    05.2019- IUI
    06.2019 - IUI
    07.2019 - IUI ciąża ♥️♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.czar wrote:
    Gabriella mi wyszło źle badanie moczu i robiłam dodatkowo posiew moczu. Niestety było jakieś zakażenie i brałam czopki dopochwowe.
    Poprawiło Ci się po tych czopkach?

• Aprielka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszły bakterie b.liczne ale do tego wysokie pH i niski ciężar właściwy więc nie było mowy o bledzie, dostalam bezpieczny antybiotyk i muszę powtórzyć badanie. To dopiero za tydzień więc niestety wcześniej nie powiem czy zadziałało bo ja też nie miałam żadnych objawów więc nic się nie zmieniło:/

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Mi też wyszły bakterie b.liczne ale do tego wysokie pH i niski ciężar właściwy więc nie było mowy o bledzie, dostalam bezpieczny antybiotyk i muszę powtórzyć badanie. To dopiero za tydzień więc niestety wcześniej nie powiem czy zadziałało bo ja też nie miałam żadnych objawów więc nic się nie zmieniło:/
    A robiłaś posiew? Czy antybiotyk dostałaś tylko po samym ogólnym badaniu moczu?

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Robiłam ze środkowego i pojemnik miałam z apteki opakowany w foliowe opakowanie. Masz rację powtórzę to badanie w poniedziałek.
    Mysle ze jak inne parametry masz w normie to bedzie dobrze :) ale wiadomo kazdymi badaniami sie czlowiek stresuje :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Mysle ze jak inne parametry masz w normie to bedzie dobrze :) ale wiadomo kazdymi badaniami sie czlowiek stresuje :)
    Niestety stres jest najgorszy.

• 1000 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:

U mnie leukocyty w pierwszej ciąży świadczyły o infekcji grzybiczej, to podobno częste w ciąży, mi przypaletalo mi się 2 tygodnie przed porodem :/

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi Dziewczyny 😘

• Alunis Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie wystraszyłyście trochę, ale przynajmniej wiem co zrobić, poproszę o skierowanie na posiew. I generalnie wzięłam złe pudełko na mocz, miałam dwa - jedno z apteki, nowe, a drugie używane do przelewania oxydantu do farby, który stał sobie umyty, ale był taki roboczy i wzięłam ten zły. Gapa ze mnie, badanie do powtórki, tak czy siak te leukocyty i tak wskazują, że coś się może dziać.

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ja ostatnio mało się udzielam, bo mnie dopadl kryzys i fizyczny tzn. mdłości cały czas nieodpuszczaja i psychicznie wysiadlam, bo nie mam sily i cierpliwości do mojej 2-latki. Nie dlatego że jest niegrzeczna, wprost przeciwnie jest cudowna a ja po prostu nie ogarniam i nie bawię się z nią. Ale dobra dosyć żali. Oczywiście cały czas do Was zaglądam i trzymam kciuki za wizyty i cieszę sie, że same dobre wieści przynosicie.

Jeśli chodzi o badania moczu to strasznie ważne jest, żeby dobrze zebrać siuski do pojemnika po podmyciu i środkowy strumień. Potrafią wyjść kolosalne różnice. Dlatego jak coś nie tak w wyniku najlepiej od razu powtórzyć. No i dobrze by było, żeby to pH było około 6,5 nawet w stronę 7. Jedzcie dużo warzyw i kiszonek one świetnie regulują pH moczu i nie powodują zakwaszenia organizmu tak jak mięso i cukier. Myślę, że nie bez powodu większość z nas odrzuca od mięsa na początku :)

r5e60m8.png

ek9ze75.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ