X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Ja robiłam glukoze na czczo- zalecenie od lekarza, wyszło wszystko w porządku więc żyje nadzieja ze nie będę musiała iść na krzywa cukrowa 😂
    Ojjj musze Cie rozczarowac :D tez mialam.takie nadzieje ale niestety kazda MUSI :D ja ciezko to badanie przechodze to boje sie podwójnie

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoze na czczo robiłam.
    Krzywą i tak każda musi zrobić po połowie ciąży. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam glukozę na czczo. Z tego co czytałam to glukoza z obciążeniem jest badaniem obowiązkowym pomiędzy 24-28 tyg ciąży.

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. W takim razie zrobię sobie nawet prywatnie to badanie dla spokojnej głowy. Bo wizytę u gin mam dopiero za 2 tyg.

Mmiśka lubi tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukier zawsze na dolnej granicy, w ciąży flukoze robiłam już 2 razy, a z krzywej robionej przed ciąża mi wyszlo, ze mam lekka hipoglikemie reaktywna, nie wiem po co robić to badanie jeszcze raz :P

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo ze krzywa mi wyszła w normie to ciezko ją znioslam w pierwszej ciazy . Po godzinie prawie zemdlalam dobrze ze mąż byl ze mna bo zaoferowali mi tylko krzeslo ;/ pozniej ledwo dotrwalam do tych 2 godzin i wszystko zwymiotowalam :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam, ze te Krzywe cukrowe i badania z obciążeniem robi się tylko kiedy z glukoza wychodzi coś nie tak. U mnie tez była za każdym razem jak sprawdzałam dolna granica normy (nawet po jedzeniu :P) wiec myślałam, ze nie będę musiała

W ogóle znalazłam tętno detektorem ❤️. Tak jak wcześniej psioczyłam na to urządzenie to teraz mam wrażenie, ze da mi dużo spokoju :D

małżowinka lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Czy śni Wam się czasem, ze już urodzilyscie dziecko? Mi się to ostatnio bardzo często śni. 🤔

W pierwszej ciąży kilkakrotnie śniło mi się,że urodziłam i każdy sen miał podobny schemat: rodziłam dziecko, które potem zapominałam karmić, przewijać, raz zapomniałam o tym, że dziecko śpi w kołysce i na kilka godzin wyszłam z domu :D Ale uwaga: w rzeczywistości nigdy nic takiego się nie zdarzyło :D

Glukozę na czczo tez robiłam. Krzywą niestety też zrobić trzeba i faktycznie jak ktoś ma problem ze słodkim to badanie jest ciężkie do zniesienia. Ja miałam glukozę cytrynową i moim zdaniem smakowała jak lemoniada, która była tylko trochę słodsza niż być powinna ;) Po godzinie był lekki zjazd, ale ogólnie było ok, nie wymiotowałam, a po powrocie do domu zjadłam Grześka w czekoladzie :D

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    W pierwszej ciąży kilkakrotnie śniło mi się,że urodziłam i każdy sen miał podobny schemat: rodziłam dziecko, które potem zapominałam karmić, przewijać, raz zapomniałam o tym, że dziecko śpi w kołysce i na kilka godzin wyszłam z domu :D Ale uwaga: w rzeczywistości nigdy nic takiego się nie zdarzyło :D

Glukozę na czczo tez robiłam. Krzywą niestety też zrobić trzeba i faktycznie jak ktoś ma problem ze słodkim to badanie jest ciężkie do zniesienia. Ja miałam glukozę cytrynową i moim zdaniem smakowała jak lemoniada, która była tylko trochę słodsza niż być powinna ;) Po godzinie był lekki zjazd, ale ogólnie było ok, nie wymiotowałam, a po powrocie do domu zjadłam Grześka w czekoladzie :D
    Ja mialam.zwykla i do tego wcisniete pol cytryny , dalej smakowalo jak sam.cukier a najgorsze ze to gęste i nie mozna po tym popic :/ jakby mozna bylo to zapic byloby fajnie

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że cytryna zaburza wyniki, ale nie wiem na ile to prawda. Ja miałam krzywą w szpitalu, gdyby nie to, to byłoby wielkie rzyganie :) A tak to poszłam spać i jakoś przetrwałam. Aż mnie ciarki przechodzą na myśl o tym badaniu :)

1267e64ec8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się chętnie wymiksowała z tego badania, ostatnim razem jakoś to zniosłam, piłam też z cytryną i położna która ki to podawała rozrobiła w mniejszej ilości wody żeby został jeszcze łyk czystej do popicia. Ale jak już po tym zjadłam śniadanie i dojechałam do domu to strasznie mnie zemdliło i poszłam spać na trzy godziny :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam osoby ktorej cytryna zaburzyla wynik tego.badania a mam duzo kolezanek ktore byly w ciazy . Mi sam lekarz polecil cytryne jak ma.cos.wyjsc to i tak wyjdzie :p
    A jakos trzeba to badanie przetrwac a bywa ciezko :/ ja teraz bede probowac z ta cytrynowa juz w proszku

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nie spotkałam z tym że cytryna zaburza wyniki. Mi w szpitalu wręcz kazali mieć że sobą cytrynę hihi. U mnie o tyle był problem że ja nie slodze i słodycze jem bardzo rzadko i to badanie było mega uciążliwe.
    A dziewczyny miewacie bóle brzucha mnie ostatnio mega ciągnie brzuch i boli krocze innych niepokojących objawów nie mam A wizyta dopiero 01.10 ehhh

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Też się nie spotkałam z tym że cytryna zaburza wyniki. Mi w szpitalu wręcz kazali mieć że sobą cytrynę hihi. U mnie o tyle był problem że ja nie slodze i słodycze jem bardzo rzadko i to badanie było mega uciążliwe.
    A dziewczyny miewacie bóle brzucha mnie ostatnio mega ciągnie brzuch i boli krocze innych niepokojących objawów nie mam A wizyta dopiero 01.10 ehhh
    Ja wlasnie mam ostatnio codziennie bole brzucha dosyc mocne ale szybko mijają :/ ale sa w miejscu pierwszego cięcia

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Mogę dołączyć? :P Termin szacowany na 16.04.

Co do glukozy, też nie słyszałam jeszcze, żeby cytryna zaburzała wyniki, hmm...
    Z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży, to ja dostałam właśnie cytrynową i o dziwo(!) wcale nie była taka słodka jak myślałam :) obawiałam się gorszego, gdyż jakoś specjalnie za słodkim nie przepadam i tez za dużo mój żołądek nie toleruje ;) także byłam naprawdę miło zaskoczona :)

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie w szpitalu na endokrynologii tak powiedzieli. I jak tu ufać panstwowej slużbie zdrowia? Haha :)
    Mnie od paru dni boli cały brzuch, jest jakiś taki obolały, ale delikatnie, szczególnie podczas ruchu. Do tego chyba więzadła w miednicy mi się rozciągają, bo dość wyraźnie je czuję.

1267e64ec8.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ciąży jestem pożeraczką wszystkiego co słodkie (na co dzień ze słodkiego to tylko jakieś ciasto od święta). W pierwszej ciąży wypiłam bez problemu tą glukozę,a że i w tej kocham słodkie to licze, ze i tym razem nie bedzie to problemem. :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Mogę dołączyć? :P Termin szacowany na 16.04.

Co do glukozy, też nie słyszałam jeszcze, żeby cytryna zaburzała wyniki, hmm...
    Z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży, to ja dostałam właśnie cytrynową i o dziwo(!) wcale nie była taka słodka jak myślałam :) obawiałam się gorszego, gdyż jakoś specjalnie za słodkim nie przepadam i tez za dużo mój żołądek nie toleruje ;) także byłam naprawdę miło zaskoczona :)
    Witamy :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocily u mnie wymioty i to ze zdwojona sila :( a juz sie cieszylam :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam wciskana cytryne do glukozy. Straszyli mnie jaka to glukoza nie dobra a powiem szczerze ze mi smakowała. Ja ogolnie uwielbiam słodkie wiec nie bylo lroblemu z wypiciem. Gorzej bylo mi wytrzymac te 2 godziny bez jedzenia. Ło matko, slabo mi bylo ....

Co do wymiotow to już poranna codzienność. Od razu jak wstanę z łóżka to mnie mdli.

Misia90 lubi tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ