Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Ja robiłam glukoze na czczo- zalecenie od lekarza, wyszło wszystko w porządku więc żyje nadzieja ze nie będę musiała iść na krzywa cukrowa 😂
    Ojjj musze Cie rozczarowac :D tez mialam.takie nadzieje ale niestety kazda MUSI :D ja ciezko to badanie przechodze to boje sie podwójnie

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoze na czczo robiłam.
    Krzywą i tak każda musi zrobić po połowie ciąży. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam glukozę na czczo. Z tego co czytałam to glukoza z obciążeniem jest badaniem obowiązkowym pomiędzy 24-28 tyg ciąży.

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. W takim razie zrobię sobie nawet prywatnie to badanie dla spokojnej głowy. Bo wizytę u gin mam dopiero za 2 tyg.

Mmiśka lubi tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukier zawsze na dolnej granicy, w ciąży flukoze robiłam już 2 razy, a z krzywej robionej przed ciąża mi wyszlo, ze mam lekka hipoglikemie reaktywna, nie wiem po co robić to badanie jeszcze raz :P

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo ze krzywa mi wyszła w normie to ciezko ją znioslam w pierwszej ciazy . Po godzinie prawie zemdlalam dobrze ze mąż byl ze mna bo zaoferowali mi tylko krzeslo ;/ pozniej ledwo dotrwalam do tych 2 godzin i wszystko zwymiotowalam :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam, ze te Krzywe cukrowe i badania z obciążeniem robi się tylko kiedy z glukoza wychodzi coś nie tak. U mnie tez była za każdym razem jak sprawdzałam dolna granica normy (nawet po jedzeniu :P) wiec myślałam, ze nie będę musiała

W ogóle znalazłam tętno detektorem ❤️. Tak jak wcześniej psioczyłam na to urządzenie to teraz mam wrażenie, ze da mi dużo spokoju :D

małżowinka lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Czy śni Wam się czasem, ze już urodzilyscie dziecko? Mi się to ostatnio bardzo często śni. 🤔

W pierwszej ciąży kilkakrotnie śniło mi się,że urodziłam i każdy sen miał podobny schemat: rodziłam dziecko, które potem zapominałam karmić, przewijać, raz zapomniałam o tym, że dziecko śpi w kołysce i na kilka godzin wyszłam z domu :D Ale uwaga: w rzeczywistości nigdy nic takiego się nie zdarzyło :D

Glukozę na czczo tez robiłam. Krzywą niestety też zrobić trzeba i faktycznie jak ktoś ma problem ze słodkim to badanie jest ciężkie do zniesienia. Ja miałam glukozę cytrynową i moim zdaniem smakowała jak lemoniada, która była tylko trochę słodsza niż być powinna ;) Po godzinie był lekki zjazd, ale ogólnie było ok, nie wymiotowałam, a po powrocie do domu zjadłam Grześka w czekoladzie :D

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    W pierwszej ciąży kilkakrotnie śniło mi się,że urodziłam i każdy sen miał podobny schemat: rodziłam dziecko, które potem zapominałam karmić, przewijać, raz zapomniałam o tym, że dziecko śpi w kołysce i na kilka godzin wyszłam z domu :D Ale uwaga: w rzeczywistości nigdy nic takiego się nie zdarzyło :D

Glukozę na czczo tez robiłam. Krzywą niestety też zrobić trzeba i faktycznie jak ktoś ma problem ze słodkim to badanie jest ciężkie do zniesienia. Ja miałam glukozę cytrynową i moim zdaniem smakowała jak lemoniada, która była tylko trochę słodsza niż być powinna ;) Po godzinie był lekki zjazd, ale ogólnie było ok, nie wymiotowałam, a po powrocie do domu zjadłam Grześka w czekoladzie :D
    Ja mialam.zwykla i do tego wcisniete pol cytryny , dalej smakowalo jak sam.cukier a najgorsze ze to gęste i nie mozna po tym popic :/ jakby mozna bylo to zapic byloby fajnie

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że cytryna zaburza wyniki, ale nie wiem na ile to prawda. Ja miałam krzywą w szpitalu, gdyby nie to, to byłoby wielkie rzyganie :) A tak to poszłam spać i jakoś przetrwałam. Aż mnie ciarki przechodzą na myśl o tym badaniu :)

1267e64ec8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się chętnie wymiksowała z tego badania, ostatnim razem jakoś to zniosłam, piłam też z cytryną i położna która ki to podawała rozrobiła w mniejszej ilości wody żeby został jeszcze łyk czystej do popicia. Ale jak już po tym zjadłam śniadanie i dojechałam do domu to strasznie mnie zemdliło i poszłam spać na trzy godziny :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam osoby ktorej cytryna zaburzyla wynik tego.badania a mam duzo kolezanek ktore byly w ciazy . Mi sam lekarz polecil cytryne jak ma.cos.wyjsc to i tak wyjdzie :p
    A jakos trzeba to badanie przetrwac a bywa ciezko :/ ja teraz bede probowac z ta cytrynowa juz w proszku

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nie spotkałam z tym że cytryna zaburza wyniki. Mi w szpitalu wręcz kazali mieć że sobą cytrynę hihi. U mnie o tyle był problem że ja nie slodze i słodycze jem bardzo rzadko i to badanie było mega uciążliwe.
    A dziewczyny miewacie bóle brzucha mnie ostatnio mega ciągnie brzuch i boli krocze innych niepokojących objawów nie mam A wizyta dopiero 01.10 ehhh

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Też się nie spotkałam z tym że cytryna zaburza wyniki. Mi w szpitalu wręcz kazali mieć że sobą cytrynę hihi. U mnie o tyle był problem że ja nie slodze i słodycze jem bardzo rzadko i to badanie było mega uciążliwe.
    A dziewczyny miewacie bóle brzucha mnie ostatnio mega ciągnie brzuch i boli krocze innych niepokojących objawów nie mam A wizyta dopiero 01.10 ehhh
    Ja wlasnie mam ostatnio codziennie bole brzucha dosyc mocne ale szybko mijają :/ ale sa w miejscu pierwszego cięcia

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Mogę dołączyć? :P Termin szacowany na 16.04.

Co do glukozy, też nie słyszałam jeszcze, żeby cytryna zaburzała wyniki, hmm...
    Z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży, to ja dostałam właśnie cytrynową i o dziwo(!) wcale nie była taka słodka jak myślałam :) obawiałam się gorszego, gdyż jakoś specjalnie za słodkim nie przepadam i tez za dużo mój żołądek nie toleruje ;) także byłam naprawdę miło zaskoczona :)

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie w szpitalu na endokrynologii tak powiedzieli. I jak tu ufać panstwowej slużbie zdrowia? Haha :)
    Mnie od paru dni boli cały brzuch, jest jakiś taki obolały, ale delikatnie, szczególnie podczas ruchu. Do tego chyba więzadła w miednicy mi się rozciągają, bo dość wyraźnie je czuję.

1267e64ec8.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ciąży jestem pożeraczką wszystkiego co słodkie (na co dzień ze słodkiego to tylko jakieś ciasto od święta). W pierwszej ciąży wypiłam bez problemu tą glukozę,a że i w tej kocham słodkie to licze, ze i tym razem nie bedzie to problemem. :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Mogę dołączyć? :P Termin szacowany na 16.04.

Co do glukozy, też nie słyszałam jeszcze, żeby cytryna zaburzała wyniki, hmm...
    Z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży, to ja dostałam właśnie cytrynową i o dziwo(!) wcale nie była taka słodka jak myślałam :) obawiałam się gorszego, gdyż jakoś specjalnie za słodkim nie przepadam i tez za dużo mój żołądek nie toleruje ;) także byłam naprawdę miło zaskoczona :)
    Witamy :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocily u mnie wymioty i to ze zdwojona sila :( a juz sie cieszylam :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam wciskana cytryne do glukozy. Straszyli mnie jaka to glukoza nie dobra a powiem szczerze ze mi smakowała. Ja ogolnie uwielbiam słodkie wiec nie bylo lroblemu z wypiciem. Gorzej bylo mi wytrzymac te 2 godziny bez jedzenia. Ło matko, slabo mi bylo ....

Co do wymiotow to już poranna codzienność. Od razu jak wstanę z łóżka to mnie mdli.

Misia90 lubi tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ