X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 23 września 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najgorzej mdli wieczorami, katusze przechodzę. A jeszcze jestem taka, że nie zmuszę się do wymiotów. Robię wszystko żeby nie wymiotować. Nie wiem cz to dobrze czy nie ale póki co działało. A z objawów , no to piersi mam już półtorej miski większe a naturalnie mam spory biust czuję jak krówka.

Co do glukozy, ja się tez boje tego ale nie dlatego że słodkie tylko tyle czasu bez jedzenia. WW sensie, że ja musze rano zjeść śniadanko . Tak jestem nauczona i jedyny wyjątek jest wtedy gdy idę na zwykłe pobranie krwi ale umówmy się to tam, rach ciach.

Odstają Wam już bebzlolki ?

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Wrocily u mnie wymioty i to ze zdwojona sila :( a juz sie cieszylam :/

Ja też mam dzisiaj jakiś kryzys, tzn nie wymiotuje, ani razu jeszcze nie wymiotowałam ale rzucają mnie odruchy wymiotne dzisiaj od rana cały czas. O różnych porach dnia mnie ten odruch dopada, wyglądam wtedy mega dziwnie, jakbym się miała zaraz udusić ;P

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja też mam dzisiaj jakiś kryzys, tzn nie wymiotuje, ani razu jeszcze nie wymiotowałam ale rzucają mnie odruchy wymiotne dzisiaj od rana cały czas. O różnych porach dnia mnie ten odruch dopada, wyglądam wtedy mega dziwnie, jakbym się miała zaraz udusić ;P
    Ja niestety nie daje rady sie powstrzymac , co zjem to juz lece w tej ciazy jeszcze tak nie mialam :/ dobrze ze syn idzie niedlugo na drzemke :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Mnie najgorzej mdli wieczorami, katusze przechodzę. A jeszcze jestem taka, że nie zmuszę się do wymiotów. Robię wszystko żeby nie wymiotować. Nie wiem cz to dobrze czy nie ale póki co działało. A z objawów , no to piersi mam już półtorej miski większe a naturalnie mam spory biust czuję jak krówka.

Co do glukozy, ja się tez boje tego ale nie dlatego że słodkie tylko tyle czasu bez jedzenia. WW sensie, że ja musze rano zjeść śniadanko . Tak jestem nauczona i jedyny wyjątek jest wtedy gdy idę na zwykłe pobranie krwi ale umówmy się to tam, rach ciach.

Odstają Wam już bebzlolki ?
    Co do piersi ja mialam zawsze takie srednie , przy karmieniu wielkie az nienaturalnie :D a teraz niedawno skonczylam karmic i tragedia mam mega kompleksy przez to , takie flaczki :( licze ze niedlugo znowu urosna to sie troche pociesze :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 23 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Co do piersi ja mialam zawsze takie srednie , przy karmieniu wielkie az nienaturalnie :D a teraz niedawno skonczylam karmic i tragedia mam mega kompleksy przez to , takie flaczki :( licze ze niedlugo znowu urosna to sie troche pociesze :D

Ehhh flaczki, wykarmiałaś malucha . Nie patrz tak na to. Chodź ciężko nie patrzeć - racja To ważne żebyśmy się czuły się ze sobą dobrze. Ja to tez mam kompleksów full zwłaszcza że za dużo tu i tam. Ja się aż boje jakie będą przy karmieniu :]

Na mdłości wcinam migdały, flipsy kukurydziane , mam fazę na ziemniaki ale takie bez sosu, biszkopty . No i to co mnie ratuje to wodne lody, jaka ulga. Pomagają mi tez gumy do żucia jak jade komunikacją, cukierki miętowe . Najgorzej u mnie w sumie jest z podróżowaniem. Mam chorbę lokomocyjna . Niby są środki na lokomocję co można ale nic nie daja.

A i co chciałam spytać to czy suplementujecie jakoś włosy, pazury ? bo mi ciut wypadają no i skóra schnie .

No i mam problem z piciem - masakra jakaś, nie ma szans żebym wypiła coś więcej.

Mmiśka lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch juz u mnie widac , nie ukryje sie , kidys rano byl plaski teraz nie ma szans . A co do wlosow i paznokci to ja w ciazy mam mega mocne paznokcie a wlosy gęste od zawsze takze nie pomoge

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 23 września 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Brzuch juz u mnie widac , nie ukryje sie , kidys rano byl plaski teraz nie ma szans . A co do wlosow i paznokci to ja w ciazy mam mega mocne paznokcie a wlosy gęste od zawsze takze nie pomoge

dzięki, u mnie to pewnie jeszcze wzdęcia więc czekam nie cierpliwe na brzuszek.

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy

• Aprielka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś weszłam w 12 tydzień i niby powinno być lepiej a też kryzys od rana:( w nocy to od 6tyg wstaje co 2 godziny i zęby myje bo taki niesmak ale już od tygodnia ponad nie wymiotowałam a dziś znów żółć i teraz mdli koszmarnie a synek chory był od środy na angine a teraz chyba ząbkuje bo ryczy w niebo głosy aż zasnął ze zmęczenia.. płacze już z nim bo nie mam sił :(

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Ja dziś weszłam w 12 tydzień i niby powinno być lepiej a też kryzys od rana:( w nocy to od 6tyg wstaje co 2 godziny i zęby myje bo taki niesmak ale już od tygodnia ponad nie wymiotowałam a dziś znów żółć i teraz mdli koszmarnie a synek chory był od środy na angine a teraz chyba ząbkuje bo ryczy w niebo głosy aż zasnął ze zmęczenia.. płacze już z nim bo nie mam sił :(
    Ojj wspolczuje u nas ostatnio byl placz w nocy bo 3 sie przebijaly , zostaly jeszcze 5 i wkoncu spokoj . Jak tu miec sile jak jeszcze trzeba sie biegajacym maluchem zajac :(

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 23 września 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was dziewczyny podziwiam , ciąża i maluch do opieki !
    <3 <3

Kira91 lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy

• aga80 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie największe mdłości przychodzą jak się tylko głodna robię
    strasznie mnie wtedy "napina"
    poza tym na szczęście bez ekscesów :)
    brzuchol to miałam i przed ciążą także teraz nie widzę różnicy :)
    a dzisiaj mi się śniło najbliższe badanie USG, że wszystko było dobrze, mam nadzieję że to proroczy sen :)
    straszą mam schizę przed czwartkową wizytą bo ostatnia ciąża skończyła się na 9 tygodniu i cały czas gdzieś mam z tyłu głowy że teraz może być tak samo

AgaRydz lubi tę wiadomość

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Mamma90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Ojj wspolczuje u nas ostatnio byl placz w nocy bo 3 sie przebijaly , zostaly jeszcze 5 i wkoncu spokoj . Jak tu miec sile jak jeszcze trzeba sie biegajacym maluchem zajac :(
    Zdrówka dla synka moje dziewczyny były przeziębione i miały gorączkę więc obie wisiały mi całe dnie na racach a do taty ani rusz bo wtedy mama najlepsza dobrze że może po pracy ogarniał dom
    Mi strasznie wypadają włosy a co do mdłości to u mnie też najgorsze po południu i wieczorem

svchskjoduldtv7v.png
    8p3oyx8dy7nqt94l.png
    Wiktoria 05.03.2015r♥️
    Emilka 17.08.2018r♥️
    Dominik 23.03.2020r♥️
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku wymioty to ulga. Czuje sie lepiej niz jak powstrzymuje sie od tego. Kilka razy tak sprobowalam to caly dzien mnie mulilo.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Ja Was dziewczyny podziwiam , ciąża i maluch do opieki !
    <3 <3
    Ja mam 4 latka wiec to juz bardzo samodzielny chlopak. Czasem zapominam ze mam dziecko w domu :) a po za tym mieszkamy z moimi rodzicami wiec czasem caly dzien za dziadkiem chodzi.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie też dzisiaj ciężka noc. Synek wstał o 2 z totalnym przerażeniem, padł dopiero prawie o 4 noszony i kolysany. Ledwo żyję bo wstał jak gdyby nigdy nic pełen energi zaraz po 6 rano 😂 właśnie śpi a ja sprzątam,gotuję,prasuje itp.

Co do brzuszków-u mnie wzdety i mooze Ci tam się zaczyna dziać.
    Co do piersi też mam komleksy. Mocno schudłam po ciąży, łącznie 25kg i waze mniej niż przed ciaza, k armilam 13,5 miesiąca i mam do tej pory flaczki maleńkie :( nawet w ciąży mi rosnąć nie chcą 😁😂😂
    A co do mdłości też mnie męczą cały dzień. Przed pójściem spać muszę zjeść choćby pół kromki chleba z masłem bo inaczej jest dramat...
    Do lazienki w nocy nie wstaje tak strasznie mi sie nie chce, poprzednio wstawalam doslownie co chwile. Maly mnie trenowal bo przez 8 miesiecy wstaw po 8-10 razy co piersi wiec.... 😅 ehh Oby do 2 trymestru. Naiwnie wierzę że będzie lepiej 😅

A no i tez mi strasznie włosy wypadają od czasu po porodzie. :/ a w ciąży miałam takie piękne gęste...

AgaRydz przyznam ze nie ma dramatu,ale drzemek u mnie w dzień nie ma,odpoczynku też niewiele, ale za to jak szybko czas leci!! :) Nie myślę o bólach, o złym samopoczuciu tylko wciagam się się zabawe z Synem,prace domowe i leci dzień za dniem. Choć padam razem z nim po 20 i wstaje ok 22-23 by się ogarnąć do spania ;) a potem mam problem żeby zasnąć bo Mi niedobrze hahahhaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 13:08

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wymiotowałam jeszcze ani razu. Ale w pierwszej ciąży zdażyło mi się to dosłownie raz. Także przebieg podobny jak ostatnio. Mdłości już zdecydowanie mniej.
    U nas też dziś słabo. Córa obudziła się przed 6tą i jestem jak zombie. Miałam iść z nią na drzemkę, ale kilka rzeczy miałam do ogarnięcia i teraz leże przed tv zamiast ogarnąć obiad...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 23 września 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Przed pójściem spać muszę zjeść choćby pół kromki chleba z masłem bo inaczej jest dramat...

AgaRydz przyznam ze nie ma dramatu,ale drzemek u mnie w dzień nie ma,odpoczynku też niewiele, ale za to jak szybko czas leci!! :) Nie myślę o bólach, o złym samopoczuciu tylko wciagam się się zabawe z Synem,prace domowe i leci dzień za dniem. Choć padam razem z nim po 20 i wstaje ok 22-23 by się ogarnąć do spania ;) a potem mam problem żeby zasnąć bo Mi niedobrze hahahhaa

O tak ! kromka chleba , zwykła taka a daje często ulgę !

Co do dzieciaczków, jesteście na prawdę dziewczyny siłaczki. Mdłości, senność i inne przypadłości czasem tak wyłączają z życia wy musicie sie trzymać.

No ale tez fakt wysiedzieć w pracy tez nie jest łatwe. Jak się zajmiesz, dobrze skupisz to praca idzie Gorzej jak masz taki słaby dzień .

Supermenki z nas, a Panowie nasi tylko narzekają ze znowu się zle czujemy .
    A przy katrze chcą się do grobu kłaść :]

A jak dziewczyny dbacie o siebie ? smarowidła jakieś na brzuch coś ? tu czytałam że dziewczyny coś wspominały o produktach różnych. Mówcie że włosy super a moje takie suche wszystko aler to raczej moja wina . Za mało piję i to sa efekty ;/

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy

• Sesil Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje brzuchol, uda, tylek i piersi Palmersem. W Rossmannie była promocja na niego i żałuję że nie wzięłam od razu więcej sztuk bo trochę tego kremu idzie co dzień :) mnie dr kazał lykac witaminki symphar i muszę powiedzieć że są świetne! Paznokcie mocne jak nigdy dotąd a od zawsze miałam z nimi mega problemy bo pekaly w takich miejscach że to niewyobrażalny ból był, włosy super mocne, cera jak u niemowlaka :) cena trochę wysoka ale chyba warto :)

Czy ktoras z Was przyjmuje jeszcze progesteron? Nie dopytalam na ostatniej wyzycie a wydaje mi się że już nie trzeba jej przyjmować.. Zaczęłam właśnie 13 tydzień.

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam właśnie 10 tydz. U mnie brzuszek już widać. Ja całe szczęście nie wymiotuje ale mdłości mnie jak tylko coś dłużej nie zjem. Guma do żucia powoduje u mnie odruch wymioty hyhy

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Ja smaruje brzuchol, uda, tylek i piersi Palmersem. W Rossmannie była promocja na niego i żałuję że nie wzięłam od razu więcej sztuk bo trochę tego kremu idzie co dzień :) mnie dr kazał lykac witaminki symphar i muszę powiedzieć że są świetne! Paznokcie mocne jak nigdy dotąd a od zawsze miałam z nimi mega problemy bo pekaly w takich miejscach że to niewyobrażalny ból był, włosy super mocne, cera jak u niemowlaka :) cena trochę wysoka ale chyba warto :)

Czy ktoras z Was przyjmuje jeszcze progesteron? Nie dopytalam na ostatniej wyzycie a wydaje mi się że już nie trzeba jej przyjmować.. Zaczęłam właśnie 13 tydzień.
    Tez mi moj lekarz polecil te witaminy ale niestety nasilaja u mnie wymioty dlatego przerzucilam sie na pregne plus bo sa mniejsze ale licze ze wroce jeszcze do tamtych :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ