X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciax wrote:
    Dziewczyny jak podchodzicie do wesel w ciąży i w takiej sytuacji tj. Podczas pandemii? Mam zaproszenie na 10.10... Ale jakoś słabo widzę to. Trochę jednak się boję.

My odmówiliśmy. Wesele w październiku na 200 osób... ja ryzykować z dziećmi o w ciąży nie będę. Większośc to osoby, których nie znamy, wiec ... Po nas odmówiło jeszcze sporo osób z dziećmi oraz starszych.
    Jak dla mnie jesienią może być 2 fala plus sezon grypowy...

W czerwcu byliśmy u siostry męża bo mąż był świadkiem, ale to było małe przyjecie, nez tańców i muzyki na 35 osób... a i tak Wam powiem, ze tydzień po Naszym w tym lokalu był wirus..

W ciąży nie miałabym odwagi ryzykować, za bardzo mi zależy na zdrowym dziecku. Nie ma badan jak wirus wpływa na ciąże i to w pierwszym trymestrze, kuedy wszystko się tworzy... Nie darowalabym sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 18:31

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Społeczeństwo jest zmanipulowane i mega wystraszone, dlatego rodzice domagają się wyeliminowania przeziębionych dzieci. To jednak jest chore do czego te wszystkie kłamstwa doprowadziły. Kiedyś dzieci z gilami po pas normalnie chodziły wszędzie, a teraz to nagle objaw niby śmiertelnej choroby. Głupota totalna. Niestety, żeby to zrozumieć to trzeba się wmieszać w politykę, bo oni mają okropny plan na społeczeństwo, tu nie chodzi o Covid, który ma 0.02% śmiertelności. Niedługo obudzimy się totalnie zniewoleni, ale będzie już za późno.

Ja na wesele bym poszła. Zresztą chodzę wszędzie. Bez maseczki, bez trzymania dystansu i bez dezynfekcji rąk. Jakoś się niczym nie zaraziłam ani ja ani moi znajomi, którzy zachowują się podobnie. Ta pandemia to ściema niestety i liczę, że ludzie się obudzą, co po mału następuje.

Magda_n. Ja słyszałam o tej książce. Kilka moich autorytetów jest jej współautorami, więc myślę, że będzie dobra 🙂

Madzika. Gratuluję serduszka 🙂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Społeczeństwo jest zmanipulowane i mega wystraszone, dlatego rodzice domagają się wyeliminowania przeziębionych dzieci. To jednak jest chore do czego te wszystkie kłamstwa doprowadziły. Kiedyś dzieci z gilami po pas normalnie chodziły wszędzie, a teraz to nagle objaw niby śmiertelnej choroby. Głupota totalna. Niestety, żeby to zrozumieć to trzeba się wmieszać w politykę, bo oni mają okropny plan na społeczeństwo, tu nie chodzi o Covid, który ma 0.02% śmiertelności. Niedługo obudzimy się totalnie zniewoleni, ale będzie już za późno.

Ja na wesele bym poszła. Zresztą chodzę wszędzie. Bez maseczki, bez trzymania dystansu i bez dezynfekcji rąk. Jakoś się niczym nie zaraziłam ani ja ani moi znajomi, którzy zachowują się podobnie. Ta pandemia to ściema niestety i liczę, że ludzie się obudzą, co po mału następuje.

Magda_n. Ja słyszałam o tej książce. Kilka moich autorytetów jest jej współautorami, więc myślę, że będzie dobra 🙂

Madzika. Gratuluję serduszka 🙂

Uważasz, ze to ściema? Wirus istnieje, gdyby umarł ktoś z Twojej rodziny to inaczej byś na to patrzyła, albo gdyby pracował na zakaźnym... ja znam temat z drugiej strony tzn jak wyglada walka osoby chorej i co jest na takim oddziale...
    a ze masz szczęście to uważasz jak uważasz... oczywiście w mediach jest wszystko wyolbrzymiane kilka razy I do jednego wora wrzucają wszystkich zmarłych tzn.. każdy zmarł na COVID ... ale nie zmienia to faktu, ze wirus istnieje i umierają na Niego ludzie, wiec należy zachować środku ostrożności, nez popadania w obsesje...

Osobiscie nie chciałabym zachorować, a tym bardziej w ciąży.. gdzie leczenie jest ograniczone. Mało tego znam przypadek, gdzie bliźniaki zmarły po 45 dniach od urodzenia na COVID... były to jedyne dzieci pewnej kobiety, walczyła o ta ciąże długo, była po kilku stratach...

Ale to raczej są takie tematy na które się nie dyskutuje na forum 🤭 jak polityka, religia, czy COVID

Także tematu nie pociągnę dalej ;) każdy jest odpowiedzialny sam za siebie i robi jak uważa ;)
    . Lece robić tosty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 18:40

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myślę ze nie ma co tego analizowac.

Ja osobiście boje sie złapać teraz cokolwiek. Covid, grypę, anginę... Nie wiem jak moj organizm sobie z tym poradzi. Mieszkam tez z babcią która ma ponad 80 lat i od początku pandemia uważamy żeby ja nie narażać.

Ogólnie w pl pandemia nie przebiega źle ape we Włoszech byl dramat i niestety szybko o tym sie zapomina. Wg mnoe mamy szczęście ze globalnie dobrze to znosimy, co jedt efektem kilku czynników i możemy się cieszyc ze nie ma takich dramatów...

belldandy lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam post, ale go usunęłam. Mogłabym tu wyskoczyć z artykułami naukowymi, statystykami i wykresami, żeby pokazać, że pandemia jest śmiechu warta, ale to nie jest miejsce na takie rozmowy. Ja zresztą jestem już kłębkiem nerwów i nie mam siły na takie dyskusje, więc zostawmy to jak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 19:33

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy ma prawo wypowiedzieć tu swoje zdanie. Ważne żeby uszanować ze ktos ma inne.

Ty masz prawo myśleć ze pandemi nie ma, a ja będę siedzieć w domu i myć ręce. =)

Annie zdarzyłam przeczytać heh
    Uważam ze nie sa potrzebne do tego emocje, ale jeśli Cie to dużo kosztuje to koniec tematu.

To dopiero początek ciąży, będziemy miały tu ns pewno różne zdania na inne tematy =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 19:35

• Dorciax Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tak tylko chciałam zapytać co zrobilybyscie w przypadku zaproszenia na wesele w takich czasach. Sorki, nie chciałam żeby kłótnia wyszła.
    Tak myślę, że za bardzo na siebie uważam więc chyba odpuszczę wesele. Nie wybaczylabym sobie jakbym zachorowała jeszcze. Dzięki 😘 możemy już o przyjemnieszych tematach rozmawiać

Kto ma jutro lub w sobotę usg? Ja już siedzę jak na szpilkach... Usg w sobotę rano!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 19:39

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_n. To nie ta rozmowa mnie zdenerwowała, tylko od jakiegoś czasu borykam się z konsekwencjami pseudo-pandemii, które są dla mnie bardzo nieprzyjemne i kosztuje mnie to mnóstwo nerwów i czasu, żeby zaspokoić podstawowe potrzeby życiowe (jak np. wyleczenie zęba, z czym musiałam jechać za granicę, bo w UK dentyści z uwagi na Covid nie pracują). Teraz musiałam zrezygnować z przedszkola, co mnie boli. Takich sytuacji jest mnóstwo i one mnie dobijają i stresują. To, że większość społeczeństwa wierzy w pandemię przekłada się też na moje życie, dlatego emocje niestety towarzyszą podczas takiej wymiany zdań.

Dorciax. Ja też wywołałam ten temat, bo napisałam o zasadach w przedszkolu, ale mam nadzieję, że już nie będziemy do tego wracać.
    Ja mam USG w sobotę wieczorem 🙂 Trzymam kciuki za Twoją wizytę 🙂

Dorciax lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Dorciax Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bardzo mocno trzymam kciuki za twoja wizytę. Tym razem juz będziesz miała piekna fotke z usg :) w dobrej jakości.

Annie1981 lubi tę wiadomość

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Magda_n. To nie ta rozmowa mnie zdenerwowała, tylko od jakiegoś czasu borykam się z konsekwencjami pseudo-pandemii, które są dla mnie bardzo nieprzyjemne i kosztuje mnie to mnóstwo nerwów i czasu, żeby zaspokoić podstawowe potrzeby życiowe (jak np. wyleczenie zęba, z czym musiałam jechać za granicę, bo w UK dentyści z uwagi na Covid nie pracują). Teraz musiałam zrezygnować z przedszkola, co mnie boli. Takich sytuacji jest mnóstwo i one mnie dobijają i stresują. To, że większość społeczeństwa wierzy w pandemię przekłada się też na moje życie, dlatego emocje niestety towarzyszą podczas takiej wymiany zdań.

Dorciax. Ja też wywołałam ten temat, bo napisałam o zasadach w przedszkolu, ale mam nadzieję, że już nie będziemy do tego wracać.
    Ja mam USG w sobotę wieczorem 🙂 Trzymam kciuki za Twoją wizytę 🙂

A czemu nie mogłaś dać dziecka do pkola?

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie myślę ze nikt sie nie kłóci tylko wymienismy poglądy.

Każdego z nas ta pandemia przećwiczyła.

Ja podczas przygotowania do transferu bylam jak na szpilkach bo bałam sie ze zaraz okaże się że ktoś w pracy u mnie lub u meza będzie chory i będziemy musieli przerwać procedurę. W klinice pytali o bezpośredni kontakt z osoba która jest na kwarantannie wiec wystarczyło żeby kogoś wysłali z bliskiego otoczenia i miesiąc przygotowań w plecy... U innych dziewczyn to mogls być przerwana stymulacja i strata olbrzymich pieniędzy przeznaczonych na leki. Poten bałam sie ze man robić co 3 dni morfologie, kontrolować bete i iść ns usg to sie okaże ze jakaś kwarantanna mi sie przytrafiła..

W sumie ja to nic ale ludziom odwołują chemioterapię i inne rzeczy ratujące życie i to jest prawdziwy dramat.

Jedyny plus tej pandemi to okazalo sie ze urzędy moga przyjmować dokumenty elektronicznie. I mam nadzieję ze jakies inne procedury tez udalo sie przećwiczyć. =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nadzieja

Denerwujesz sie mocno? Czy jesteś spokojna?
    Ja jak pobiłam rekord ciazy ti czuje sie lepiej alr przed usg zaczynam sie znowu bac.

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej też uważam że to naciągane z tą pandemia. Wirus jest i zabija. Natomiast moim zdaniem rozdmuchana jest skala. To jest chore że zamykają szkoły albo nie ma dostępu do stomatologa. Moja córka prawdopodobnie gdyby udało nam się szybciej dostac do dentysty mogla miec włączoną profilaktykę A nie teraz bedzie miec zabieg w narkozie... zachowuje srodki ostrożności typu: maska, mycie rak i dystans. Bardziej z szacunku dla osób które są przerazone.

Annie1981 lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Ja też nakładam maskę z szacunku do zasad które panują, choć mam zaświadczenie od marca lekarskie, które noszę że sobą, i tylko w pracy korzystałam z tego, bo jednak cały dzien w masce zrobił swoje, i teraz mam torbiel z ropa w gardle ~ angina. A wiosna anginę ropną leczyłam 2.5 miesiąca.
    Mam jak widać skutki uboczne nosząc maskę teraz, ale nakładam ja tylko do sklepu i to na krótko. Nie lubię długich zakupów. Jestem niecierpliwa.
    W weekend sobie mini przylbice zamówię 2 szt. Dobrze że grzybicy płuc nie nabawiłam się jeszcze! Mam astmę i alergie więc zwłaszcza wiosna/latem to masakra i kichanie daje mi w kość!

Nie ma takiego prawa żeby dawać mandaty za brak maseczki, wiec nosić nie trzeba. Inna sprawa ze niektóre sklepy wówczas nie chcą obsługiwać klientów...

Ja do sklepów nie chodzę, w ogóle praktycznie nigdzie, tyle co autem do mamy.. i tak od czasu tego krwotoku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 21:06

[*] 2014 i 2016
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_n wrote:
    W sumie ja to nic ale ludziom odwołują chemioterapię i inne rzeczy ratujące życie i to jest prawdziwy dramat.
    Dokładnie! To jest prawdziwy dramat. Małe dzieci umierają, bo nikt nie chce się nimi zająć, zanim nie przyjdzie wynik na Covida. Przerażające.
    Nie chcę znów wsadzać kija w mrowisko, ale uważam, że do tego wszystkiego dochodzi przez panikę medialną i ludzi, którzy wierzą w słuszność pandemi. Bardzo przykre.

belldandy wrote:
    A czemu nie mogłaś dać dziecka do pkola?
    Napisałam jakoś stronę wcześniej, ale nie chcę już do tego wracać, żeby nie kontynuować tematu Covida.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie żyją w pl trzeba stosować sie do prawa jakie jest.
    Jeśli kaza ci chodzić masce do sklepu to cgodzisz, kaza mieć prawo jazdy do jeżdżenia autem to je robisz..
    Zwłaszcza ze mówi o rzeczach które jednak nikomu nie szkodza.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_n wrote:
    Wiecie żyją w pl trzeba stosować sie do prawa jakie jest.
    Jeśli kaza ci chodzić masce do sklepu to cgodzisz, kaza mieć prawo jazdy do jeżdżenia autem to je robisz..
    Zwłaszcza ze mówi o rzeczach które jednak nikomu nie szkodza.
    Ja się nie zgadzam. To co oni wymyślili jest niezgodne z konstytucją i właśnie szkodliwe dla zdrowia.
    Mieliśmy skończyć, więc już nic nie dodam do tej wypowiedzi 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 21:51

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja się nie zgadzam. To co oni wymyślili jest niezgodne z konstytucją i właśnie szkodliwe dla zdrowia.
    Mieliśmy skończyć, więc już nic nie dodam do tej wypowiedzi 🙈

Mozna chodzić na marsze i protestować. Ale nie przestrzeganie przepisów to stwarzanie problemów ludziom którzy muszą je egzekwować bo taka maja pracę, a nie tym co wymyślili te bzdury.

Mi sie wiele rzeczy nie podoba. Ale nie uważam takiego bojkotu za dobrą opcje walki =) życie w społeczności wymaga wielu kompromisów, miedzy innymi stosowania sie do zasad panujących.
    W sytuacji gdy nie bedzue mozns juz zniesc tego, trzeva walczyć o zmianę lub zmienić środowisko.
    To triche jak z pracą. Wpierw walczysz o zmianę warubkow, a jak sie nie udaje, odchodzisz. Nie wykonywanie obowiązków to nie jest dobre rozwiązanie.
    I na tym koniec dyskysji =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 21:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używałyście w poprzednich ciążach adaoter pasów do samochodu?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się najkrócej jak umiem 😉 Nie uważam, żeby chodzenie na kompromis, w sytuacji, gdy państwo nie przestrzega konstytucji, było właściwe.

Ja nie stosowałam takich pasów.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ