♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gin odpisał zebym brała mg do 6 tabletek na dobe i 3x2 no spy. Na wizycie było ok, wiec wstrzymać ze szpitalemAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
Dziś pierwszy raz w życiu poczułam co to zgaga. Masakra cały dzień się męczę. Znacie jakieś metody na to palenie? Od 4.00 jestem na nogach, zakupy, zaraz upiekę ciasto i sprzątanie. Jutro przyjeżdżają moi rodzice na noc.
Ale miałam szczęście, że już dyrce powiedziałam o ciąży. Dwa dni później inna koleżanka oznajmiła jej, że odchodzi z pracy. Dyrektorka się na nią wkurzyła, miała swoje powody, to już pomijam. Ale cieszę się, że byłam pierwsza, bo stresowalabym się teraz tą rozmową, mimo że jestem w lepszej sytuacji, bo nie odchodzę, bo tak mi się chce. -
Dziewczyny czy któraś z Was miała tak lub słyszała ze niemożliwy był poród siłami natury przez problemy z oczami? Wiem ze u nas do tego czasu jeszcze daaaaleka droga ale ja uświadomiłam sobie ze nie wiem czy będę mogła rodzic naturalnie 😭 3 lata temu „zalało mi oko” całe czerwone popękane naczynka itp oczywiście poszłam do lekarza a ona po badaniach pilne skierowanie na tomograf z podejrzeniem guza mózgu „bo wysokie ciśnienie w oku jak przy guzie”. W szpitalu po badaniach stwierdzono druzy tarczy nerwu wzrokowego. W skrócie nic na te chwile noe można robic kontrolować raz w roku czy wzrok się nie pogarsza. Ale od tamtego czasu srednio raz w miesiacu objawy jak ma zapalenie spojówek oko spuchniete czerwone, zawsze leczyłam się starazolinem i po kilku dniach przechodziło...Ostatnio w trakcie rozmowy z rodzina uświadomili mi ze powinnam sprawdzic czy to jest jakas przeszkoda...a od dwóch dni znowu oko zalane..oczywiście umówiłam się do okulisty ale dopiero za dwa tygodnie wiec pewnie do tego czasu już przejdzie. Ale przez ten COVID zaraz znowu mogą wszystko zamknąć wiec wole się już teraz skonsultować...a bardzo chciałabym rodzic naturalnie 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 15:10
zokeia lubi tę wiadomość
-
belldandy wrote:Jasne, jak się nie poprawi to pojadę.
mam nadzieję, że przejdzie ! ja mialam ten sam problem w poniedziałek.. myslę, ze to od tego skoku ciśnienia i z nerwów, podali mi w szpitali magiczną rozkurczową kroplówkę i przeszło jak ręką odjął...
-
KORRALIKK wrote:Dziś pierwszy raz w życiu poczułam co to zgaga. Masakra cały dzień się męczę. Znacie jakieś metody na to palenie?.
Ja miałam raz i baaardzo pomaga zimne mleko, niestety tylko na chwile...
-
Roksi wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała tak lub słyszała ze niemożliwy był poród siłami natury przez problemy z oczami? Wiem ze u nas do tego czasu jeszcze daaaaleka droga ale ja uświadomiłam sobie ze nie wiem czy będę mogła rodzic naturalnie 😭 3 lata temu „zalało mi oko” całe czerwone popękane naczynka itp oczywiście poszłam do lekarza a ona po badaniach pilne skierowanie na tomograf z podejrzeniem guza mózgu „bo wysokie ciśnienie w oku jak przy guzie”. W szpitalu po badaniach stwierdzono druzy tarczy nerwu wzrokowego. W skrócie nic na te chwile noe można robic kontrolować raz w roku czy wzrok się nie pogarsza. Ale od tamtego czasu srednio raz w miesiacu objawy jak ma zapalenie spojówek oko spuchniete czerwone, zawsze leczyłam się starazolinem i po kilku dniach przechodziło...Ostatnio w trakcie rozmowy z rodzina uświadomili mi ze powinnam sprawdzic czy to jest jakas przeszkoda...a od dwóch dni znowu oko zalane..oczywiście umówiłam się do okulisty ale dopiero za dwa tygodnie wiec pewnie do tego czasu już przejdzie. Ale przez ten COVID zaraz znowu mogą wszystko zamknąć wiec wole się już teraz skonsultować...a bardzo chciałabym rodzic naturalnie 🤔
Z tego co pamiętam ze szkoły rodzenia to wady wzroku są wskazaniem do cesarki, przez cisniene jakie występuje w trakcie parcia. Wydaje mi się że jak masz kłopoty z ciśnieniem w oku to może to być wskazanie. Najlepiej porozmawiać z ginekologiem. Ja akurat ani u siebie ani wśród bliskich nie znam takiego przypadku.
-
nick nieaktualnyKORRALIK znam guma do żucia albo migdały albo mleko ewentualnie jak jest silna skonsultować z lekarze może przepisze leki mialam wyklad z dietetykiem o zgadze i trzeba jej zapobiegać ponadto pojawiala sie u mnie po słodkim wiec ja calkowicie nie moge czekolady itp. I dieta nie moga byc produkty z wysokim błonnikiem inaczej sie dziala odwrotnie niz zaparcia.
Roksi oczywiscie ze sa takie wskazania z duzymi też wadami jest wskazanie do cesarki aby pacjentki nie oślpeły lepiej jak mama mimo wszystko widzi a przy cisnieniu to też nie bezoieczne, nie wiem jak u mnie bedzie bo ja też mam spora wadę musze sie wybrac do okulistyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 15:39
-
m85t wrote:Z tego co pamiętam ze szkoły rodzenia to wady wzroku są wskazaniem do cesarki, przez cisniene jakie występuje w trakcie parcia. Wydaje mi się że jak masz kłopoty z ciśnieniem w oku to może to być wskazanie. Najlepiej porozmawiać z ginekologiem. Ja akurat ani u siebie ani wśród bliskich nie znam takiego przypadku.
Nie jest tak łatwo, często skracają druga faze porodu proznociagiem... ;( tak mówili na szkole rodzenia, ze zaświadczenia od okulisty często tak są respektowane ;(Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Rozmawiałam z ginekologiem i on powiedział ze jeśli dostane zaświadczenie od okulisty to będzie cesarka..tylko to nie jest tak ze ja ja chce na życzenie..bo wcale nie chce..ale jeśli będzie taka potrzeba to oczywiście nie mam zbytniego wyboru...zobaczymy co powie okulista po badaniu..
-
nick nieaktualny
-
zOsIa88 wrote:Diphergan, Furagina i mam te swoje tylko heparyna zmieniona na mniejszą dawkę
-
Ja jadę do szpitala, denerwuje się wole sprawdzic bo cały dzień twarda macicaAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
belldandy wrote:Jestem przyjęta na obserwacje na kilka dni, będę dostawać leki rozkurczowe plus poprosiłam o kroplówkę nawadniajaca jak i tak będę kłuta, a mój gin mnie przyjmował.
Szyjka zamknięta i długa. Miejmy nadzieje, ze będzie jak mówi, jeszcze 2-3 tyg takich boli twardnienia i będzie dobrze. 🙏 Może to jakieś zrosty po cc i macica z nimi walczy i jak przekroczy ten „ poziom ” to będzie ok..
To pierwszy weekend który mąż miał być w domu id 6 tygodni ;( tak na niego liczyłam, ale ciaza najwazniejsza
Jeszcze dzieciakom zrobiłam szybko ciasto na pancakes i pojechałam. Mąż im usmaży... oni tez się martwią i najbardziej starszy przeżywa i się denerwuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 19:30
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny 😃
Super że u was wszystko ok. Tak sobie pomyślałam że zapytam was „ stare koleżanki” o poradę.
Ja dziś po pierwszej wizycie od poronienia. Endometrium grube , obecność ciałko żółte. Mam czekać na okres , jak nie przyjdzie w ciągu tygodnia zrobić test. Jak przyjdzie to zaczynam stymulację i podchodzę do kolejnej inseminacji.
I tak teraz myśle , jakie jest prawdopodobieństwo że ten okres przyjdzie? Co oznacza te grube endometrium i obecność cialka żółtego ? 🤔 czy mogę być w ciąży? ( może to głupie pytanie bo powinnam wiedzieć , no ale nie mam pojęcia 🤦🏻♀️)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 20:46