♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
To mi ulżyło, że nie tylko ja tak mam. To się chyba bierze z tego, że nie dopuszczałam takiej myśli do siebie. Nie łudzę się że gin mi powie inaczej, choć różnie bywa bo to było usg w 12 +6 tyg, dość wczesnie. Oby zdrowe i tego się trzymam.
Belldany to co piszesz to jakaś skrajność i nie wyobrażam sobie, żebym mogła tak pomyśleć. To straszne. Ja jestem wdzieczna ze zaszłam bez problemu, że poki co rozwija się prawidłowo i wiem, że pokocham to maleństwo bezwzgledu czy to będzie synek czy dziewczynka. Tak jak piszesz żal tych dzieci, niespełnione „marzenie” rodzica , bo miałeś być „dziewczynką” czy „chłopcem”Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 15:04
-
Hej, witam się w 11 tygodniu. Wydaje mi się że czuję tą moją kruszynę. Z USG wychodzi starsza ale ile dokładnie to nie wiem. Ja mam prenatalne za równy tydzień. Przy 2 córkach chciałabym syna bo u nas same baby ale jak będzie trzecia córcia to też będę się cieszyć tym bardziej że dziewczyny chcą siostrę. Najbardziej pragnę żeby zdrowe było. Dzisiaj od rana miałam sporo energii a później chciałam uśpić młodą i zamiast niej ja się uśpilam a ona się bawiła.
-
Hejka, ale macie przejścia, współczuję. Ja mialam rodziców przez weekend, miło spędzaliśmy czas. Kupiłam sobie album do sklejania zdjęć usg, sama ozdobilam okładkę i zdjęcia sobie opisuje. Pokazałam rodzicom, mama po dłuższym czasie doczytała i dotarło, że będzie synek hehe ale mówi, że tak myślała po objawach, jakie jej opowiadałam, podobnie miała z moim bratem, a zupełnie inaczej ze mną.
Dzisiaj się źle czuje, tak mi jakoś ciężko na żołądku, boli mnie cały brzuch w różnych miejscach, jakieś kłucia. Wczoraj nic nie jadłam nadzwyczajnego, też nie późno wieczorem. Nie wiem. Popijam herbatkę miętową. Powiedzieliśmy też tak w luźnej rozmowie, jakie mamy typy imion, z naciskiem na to najprawdopodobne i nie podoba im się xD jeszcze się nie spotkałam, żeby wszystkim wybrane imię spodobało się od razu -
nick nieaktualnyA nad jakimi imionami myśleliscie?
My mielismy dla chłopca a dziewczynka nie mam pojęcia ale coś się pewnie wymyśli
Ja znowu zwrócilam wszystko co zjadłam chyba bede musiala sie do tego przyzwyczaić ale juz mnie tak nie trzepało jak wczoraj oby tylko noc była spokojna. -
nick nieaktualny
-
Ja z uwagi na ostatnie trudne przejścia przestałam nawet zastanawiać się nad płcią. W ogóle przez ten cały stres umyka to co miało być najfajniejsze - radość z tej wywalczonej ciąży... Z tego też powodu nie kupiłam kompletnie nic związanego z ciążą i nie zastanawiam się nad imieniem.
-
nick nieaktualny
-
Zosia, dziękuję że pytasz
, mam nadzieję, że już lepiej bo zaczęłam plamić na ciemnobrązowo, prawie czarno czego wcześniej nie miałam i liczę że to może dobry znak? W piątek kolejne USG bo dzisiaj jak ginekolog z Medicover zobaczyła opis krwiaka to stwierdziła „siedzi Pani na bombie”
i zaleciła kolejną kontrolę. Teraz średnio co 3 dni dostaję krwotoku mniejszego lub większego
Najbardziej i tak martwię się tą skracającą szyjką, bo przy każdym krwawienia przez dwa dni mam bóle brzucha i twardnienie macicy, myślę że od tego skraca się ta szyjka.
-
nick nieaktualnyKiziaMizia jedziemy na tym samym wózku
dobrze że chociaż już się pojawia brąz ja mam od początku brąz ale nie wiem czy się to rozkreci czy zniknie staram sie lezec zeby nie było nacisku jeszcze większego na szyjkę a niby od II trymestru miałobyc bezpieczniej...
Ja to sie boje wymiotować bo jak wymiotuje to sie pojawiaja te plamienia i jeszcze ten szew beda mi zakładać na ta skracającą szyjkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 18:04
-
Biedne
oby wszystko było dobrze. A Halinkę miałam kiedyś w żłobku i była rewelacyjna, teraz powracają te starsze imiona. Mi się podoba Michalina i Bianka z żeńskich. Takie rozmyślania na luźne tematy trochę może Was odwiedzie od myślenia o przykrościach
Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Czyli szew będziesz miała zakładany na 100%? Wymioty to koszmar, współczuję Ci, dziwne że leki Ci nie pomagają.
Ja też właśnie wyczekuję tego kolejnego USG żeby sprawdzić czy szyjka się dalej skraca, jeśli tak to też bym wolała coś z tym zrobić tj założyć szew. -
KORRALIKK wrote:Biedne
oby wszystko było dobrze. A Halinkę miałam kiedyś w żłobku i była rewelacyjna, teraz powracają te starsze imiona. Mi się podoba Michalina i Bianka z żeńskich. Takie rozmyślania na luźne tematy trochę może Was odwiedzie od myślenia o przykrościach
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Melduje się po genetycznych!
Wszystko oki! Niskie prawdopodobieństwo.
Przyziernosc oki, nos jest 👌🏻
I jest na 80% siusiak 😅🙈Desperatka_87, Annie1981, Roksi, zOsIa88, zokeia, Tysia89, KiziaMizia, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyKiziaMizia mi jedynie kroplówki pomagają. Staram się oczywiście jakoś dieta podziałać dzisiaj siostra i mąż rzeczy mi przyniesli na izbę a swoje zrzuciłam z okna taka teraz Covid wyglada. Tak bede miała zakładany czekamy na wyniki z posiewu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 18:42