♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehhh a miał juz być spokój, własnie dostałam wyniki z posiewu moczy i wyszła bakteria e coli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 13:33
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Ja dostałam skierowanie na którym pisze, ze wystawiono skierowanie w porozumieniu z profesorem Hurasem ( ordynator kliniki ) wskazana kontrola w przyszłym tygodniu, wiec myśle ze termin dadza...
Wielkość płodu pisze 14+ 5 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 14:35
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyDesperatko napewno dostaniesz antybiotyk infekcje i bakterie w ciazy sa czeste ja tez mam niestety nie mam dzisiaj na nic siły na dodatek o dziwo jest mi zimno i leże pod kocem który kupiłam latem w bardzo dobrej cenie. Maz ma być dzisiaj wczesniej cale szczescie. W ogóle mi te godziny seniora nie pasują bo zawsze o 9 biore zastrzyk i dopiero wybieralam sie do sklepu a dla nas nic dusic sie w maseczce a mezowie jeszcze porody beda odbierać
nie podoba mi sie to bardzo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 14:35
Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mierzycie sobie temperaturę?
Dziś byłam na badaniach i przed wejściem zmierzono mi temperaturę (mierzono kilkukrotnie) i wyszła 34 stopnie, a pracy przy wejściu też mam termometr to od kilku dni wyskakuje błąd, bo nie ma dla mnie skali
podejrzewam też, że niska. Czuję się dobrze.
Myślałam, ze w ciąży to kobieta ma nawet podniesioną temperaturę, przynajmniej tak miałam w poprzednich, ok. 37 stopni. -
nick nieaktualnyMierzenie temperatury po wyjsciu na zewnatrz wychodzi nie miarodajna jesli miałaś na czole a czoło jest zimne
nic sie nie martw takie wychodzą nieraz ni taka wyszła przed wejsciem do pracy zmierz w domu a te termometry co też mają są beznadziejne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 14:52
-
zOsIa88 wrote:Witajcie mam do Was dziewczyny pytanie odnośnie łożeczka bedziecie miały albo macie dodatkowo dostawkę do łóżeczka albo kokon co Wy myslicie na ten temat? I co myslicie na temat kosmetyków do kapania bo rozne sa opinie niektórzy twierdzą że tylko woda. Parachute mogłabyś przypomnieć jak ta Twoja książka się nazywa i czy ją polecasz?
nauczona pierwszą córką nie kupuję łóżeczka, nie przespała w nim ani jednej nocy 😆 na pewno kupię dostawke/kosz mojższesza, coś mobilnego.
Co do płynu, ja na pewno kupię. Przy córce miałam jakiś MomMe i jakiś jeden jeszcze zapomniałam. Samą wodą wg mnie ciężko myć. Taki maluch co chwilę w kupce.
Ja jestem po prenatalnych. Lekarka mi powiedziała, że wszystkie ryzyka mam bardzo niskie i wszystko jest dobrze. Nie wspomniała o niewielkiem niedomykalności zastawki trójdzielnej, o której doczytałam w wypisie...i teraz nie wiem czy to moje czy przypadek. I czy jeśli faktycznie jest to czy to jest bardzo groźne...
-
zOsIa88 wrote:Malinka to jesli nie sa takie konieczne to z czego czerpac wiedze
Szczerze ja to od innych mam, czy to znajomych, czy fajne grupy na FB. Mamy super grupę Karmiące Wrocław-offtopowo. Skarbnica wiedzy. Bardzo pomocne cudowne mamy.
Książki takie w ogóle nieprzydatne wg mnie też. Najbardziej przydatna to polecam zacząć czytać Jak mówić, żeby maluchy nas słuchały różową. Przerobić dobrze, to po roku zacznie być bardzo przydatnaMnie bardzie kręcą książki o psychice dzieci i relacjach. Z tych polecam Jespera Juula, Agnieszkę Stein czy Gosię Stańczyk. Polecam też bardzo bloga Wymagajace.pl Magdaleny Komsty, też fajna babeczka.
Tysia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzyli co nie polecacie kupować w ogole łożeczka ? Ja sie zastanawiam nad leżaczkiem właśnie na youtobie znałazlam.duzo pozytywnych opinii raczej w domu bede musiala być mobilna bo bedzie trzeba coś ugotować.
Nie wiem jak dziewczyny u Was ze smakami ale nie nawidze soli i przypraw a teraz wszedzie wyczuwam sól przed chwila zjadlam dosłownie jałowy rosół z samego miesa i warzyw oczywiscie bez pora ktorego tez nie trawie teraz tak jak cebuli wyczuje te smaki wszedziei znowu mam taki wech wyostrzony że nawet pies mi śmierdzi
a jest czysty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 15:43
-
Ja to przeciwnie, musze mieć wszystko słone i przyprawione
No ja łóżeczka nie kupię, jak się okaże że dziecko śpi w dostawce kawałek ode mnie to się zastanowię. Ale część dzieci przez pierwsze 3 miesiące nie tolerują łóżeczka bo chcą być przy mamie, a potem można je przyzwyczaić. No moja nigdy nie chciała i do dzisiaj najlepiej koło mnie.
-
nesssssa wrote:nauczona pierwszą córką nie kupuję łóżeczka, nie przespała w nim ani jednej nocy 😆 na pewno kupię dostawke/kosz mojższesza, coś mobilnego.
Co do płynu, ja na pewno kupię. Przy córce miałam jakiś MomMe i jakiś jeden jeszcze zapomniałam. Samą wodą wg mnie ciężko myć. Taki maluch co chwilę w kupce.
Ja jestem po prenatalnych. Lekarka mi powiedziała, że wszystkie ryzyka mam bardzo niskie i wszystko jest dobrze. Nie wspomniała o niewielkiem niedomykalności zastawki trójdzielnej, o której doczytałam w wypisie...i teraz nie wiem czy to moje czy przypadek. I czy jeśli faktycznie jest to czy to jest bardzo groźne...nesssssa lubi tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
zOsIa88 wrote:Czyli co nie polecacie kupować w ogole łożeczka ? Ja sie zastanawiam nad leżaczkiem właśnie na youtobie znałazlam.duzo pozytywnych opinii raczej w domu bede musiala być mobilna bo bedzie trzeba coś ugotować.
Nie wiem jak dziewczyny u Was ze smakami ale nie nawidze soli i przypraw a teraz wszedzie wyczuwam sól przed chwila zjadlam dosłownie jałowy rosół z samego miesa i warzyw oczywiscie bez pora ktorego tez nie trawie teraz tak jak cebuli wyczuje te smaki wszedziei znowu mam taki wech wyostrzony że nawet pies mi śmierdzi
a jest czysty
-
zOsIa88 wrote:Malinka to jesli nie sa takie konieczne to z czego czerpac wiedze
Ja wczoraj mialam bezsennośc to siedziałam i oglądałam mamelamei inne osoby na youtobie co sie wypowiadały ale jakoś brakuje mi wiedzy na temat takiego maluszka
ja sie chyba siostry zapytam czy ma jakies rzeczy po córeczce ale mi tak troche glupio nie cbce jeszcze tego brać ale chyba wole coś siostrzenicy kupic niż kupować wszystko nowe
. Bo co nie sprawdziło się u mnie niekoniecznie musi się nie sprawdzić u was.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 16:52
-
m85t. Mi kosz Mojżesza bardzo się sprawdził. Córka spała w nim w dzień i w nocy, bo mogłam przystawić blisko naszego łóżka. Duże łóżeczko było przez wiele miesięcy nie używane.
Bujaczek Tiny Love też miałam, ale nie chciałam, żeby córka tam spała, bo materac jakoś mnie nie przekonywał. W zasadzie to co w nim jest, to nie materac, więc bałam się o kręgosłup.
Teraz będę miała kosz na dzień a dostawke na noc.
Desperatka_87. E.coli to nic groźnego, często się zdarza w ciąży. Ja miałam nie raz. Dostaniesz antybiotyk i tyle.
Nie odczuwam tego bólu w miednicy.
zOsIa88. Ja polecam łóżeczko jak najbardziej, ale przydaje się dużo później. Na początku dziecko powinno być blisko nas, to dobre dla niego, a dla nas mega wygodne, jak nie trzeba wstawać do KP i się rozbudzać, tylko np. wyjąć dziecko z dostawki, na leżąco.
Jeżeli zastanawiasz się nad lezaczkiem to zwróć uwagę, żeby był rozkładany całkiem na płasko, tak jak Tiny Love, a nie miał takiego wgłębienia, jak ma większość. Te drugie są polecane jak maluch skończy jakoś 3 miesiące, wcześniej może leżeć tylko na płasko.
Wracając do książek to mnie one bardzo dużo nauczyły i dalej uczą. Dziś słuchałam podcastów Zapytaj Położna i ona, jako specjalista, jednak polecała zarówno szkołę rodzenia (choćby online), jak również kilka książek dla mam, ale też dla taty. Wiadomo, że każde dziecko jest inne, i nie znajdziemy tam 100% przepisu jak zachować się w każdej sytuacji, ale mimo wszystko można wiele z tego wyciągnąć, co zmniejsza poziom lęku przed nieznanym 😉
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Desperatka_87 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Jak leżycie na plecach to tez odczuwacie ból w miednicy?
W miednicy nie ale od 2 dni w ogóle boli mnie brzuch..nie mogę spac magnez srednio pomaga jedynie nospa, ale tez nie chce tyle brać..i już się zastanawiam czy to normalne..brzuch stwardniał trochę w środku i jakbym miała piłkę wsadzona w brzuch i rozpychało od środka...a wizyta dopiero za tydzienDesperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Desperatka_87 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Jak leżycie na plecach to tez odczuwacie ból w miednicy?