♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny biorące magnez ile mg bierzecie dziennie ? Bo tabletki które mam w 1 szt. Maja 375 mg i zastanawiam się ile mogę brać żeby nie przesadzić ? Biorę czasami nawet 3-4 i wydaje mi się to za dużo...
-
A ja dzisiaj zacznę nostalgicznie, z dedykacją dla tych wszystkich, które mają swoje Aniołki (15.10) "Nie ma stópki zbyt małej by nie mogła zostawić śladu"
zokeia, Olciak, Mania12, Annie1981 lubią tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Roksi wrote:Dziewczyny biorące magnez ile mg bierzecie dziennie ? Bo tabletki które mam w 1 szt. Maja 375 mg i zastanawiam się ile mogę brać żeby nie przesadzić ? Biorę czasami nawet 3-4 i wydaje mi się to za dużo...
Mi lekarka powiedziala ze mogę brać maksymalna dawkę. Ja mam magne b6 forte o to wychodzi 3x 2 tabletkiRoksi lubi tę wiadomość
-
Przy pierwszym dziecku na dzień miałam kołyskę z daszkiem Tiny Love i byłam zadowolona. W nocy młody spał z nami. Jak był noworodkiem, to oddzieleni byliśmy od niego jakimiś wałkami, cholera, nie pamiętam co to było. Jak podrósł, to spał po prostu między nami. Kiedy miał kilka miesięcy trafił do dostawionego łóżka. Jak miał 10 msc to odsunęliśmy jego łóżko od naszego. Jak miał ok. dwa lata to wstawiliśmy jego łóżko do osobnego pokoju. Młody nawet nie zamarudził.
Przy drugim synu nie chciałam, żeby malutki spał z nami, bo bałam się, że starszy przyjdzie i go przygniecie. Używałam drewniane kołyski, która stała obok naszego łóżka. po 3, może 4 miesiącach wkładałam go do drewnianego łóżeczka w naszym pokoju. A jak miał półtorej roku , to zaczął już spać w pokoju z bratem.
Trzylatek codziennie w nocy do nas przychodzi, ale my to lubimy. 6 latek od miesiąca już nie przychodzi, także cieszę się nocnymi przytulasami póki mogę
Teraz planuję zakup kołyski samo bujającej na te pierwsze miesiące. A jeśli później dalej będę karmić, to będzie spał z nami, albo trafi do łóżeczka obok nas.
Przyglądam się natomiast innym rozwiązaniom, bo będziemy mieli piętro w domu. Więc na drzemki w ciągu dnia kupię chyba łóżeczko turystyczne. Czuję, że będzie w nim odpowiednio osłonięty przed braćmiNie chciałabym, żeby coś upuścili na dziecko w koszu, albo ten kosz zrzucili z kanapy, czy stojaka.
-
Ciężki będzie wybór
ja myślę cały czas o dostawce do naszej sypialni, ale podobają mi się kołyski, zresztą fajnie byłoby, żeby mały się kołysał, to chyba dobre dla dziecka. Nie mamy bardzo dużo miejsca w mieszkaniu, więc wybór musi być przemyślany. Najwygodniej z dostawką w nocy, ale kołyska może śmigać po całym mieszkaniu. Kosza Mojżesza raczej nie biorę pod uwagę, wydaje mi się, że są niestabilne na tych stojakach.
-
nick nieaktualnyDziewczyny poradzcie mi co kupić siostrzenicy na roczek to musi być sklep internetowy najlepiej bo nie mam możliwości pojechania teraz.
Ja biore pod uwage łóżeczko i ten leżaczek ktory moge przenieść z chico jest troszkę drogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 09:33
-
A czy te dostawki to są do jakiejś wagi dziecka, że będą przypadnę tylko na parę miesięcy?
Widziałam też takie normalne łóżeczka dla dzieci, ale z regulacją poziomu i zdejmowanym jednym bokiem, które może być dostawką, a jak bok się podniesie, to może być normalnym łożeczkiem (ja tam zrozumiałam). Są też na łóżkach, więc można je swobodnie przemieszczać np. w sypialni do salonu (no chyba, że ktoś ma dom piętrowy, to bez sensu znosić). Więc może takie rozwiązanie jest uniwersalne? -
nick nieaktualny
-
Linka2019 wrote:A czy te dostawki to są do jakiejś wagi dziecka, że będą przypadnę tylko na parę miesięcy?
Widziałam też takie normalne łóżeczka dla dzieci, ale z regulacją poziomu i zdejmowanym jednym bokiem, które może być dostawką, a jak bok się podniesie, to może być normalnym łożeczkiem (ja tam zrozumiałam). Są też na łóżkach, więc można je swobodnie przemieszczać np. w sypialni do salonu (no chyba, że ktoś ma dom piętrowy, to bez sensu znosić). Więc może takie rozwiązanie jest uniwersalne?
Zosia my kupiliśmy dla chrześniaka w ubiegłym roku basen z kulkami, drugiemu rowerek biegowy.zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
Roksi ja miałam dokładnie takie samo uczucie twardnienia i bólu brzucha. Pomógł magnez (biorę teraz 3x2) i duuuuużo odpoczynku. Leż ile się da. Ja w niedziele chcialam już na IP jechać, ale stwierdziłam, że to co dostanę z pomocy szpitalnej to właśnie magnez, no-spa i nakaz leżenia. Zastosowałam w domu i na prawdę pomaga. Rozmawiałam z koleżanką, która miała takie skurcze od 16ego tygodnia i znowu - lekarz kazał odpoczywać, mało chodzić po schodach i magnez.
Co do dawki magnezu maksymalnej - taka znana profesor w moim miescie, specjalista w perinatologii i patologii ciąży, w niektórych przypadkach (szczególnie przedwczesnych skurczy i twardnienia macicy) zaleca swoim pacjentkom nawet 8 tabletek dziennie .
Zosla88, zokeia , wskoczył Wam kolejny tydzień !gratuluję ! dołączę do Was jutro
Desperatka87 - Chociaż pod sercem bije mi już drugie serce, dzisiaj wszystko we mnie płacze i boli dokładnie jak wtedy gdy poroniłam ciąże... tego nie da się nigdy zapomniećzOsIa88, Desperatka_87, Roksi, zokeia lubią tę wiadomość
-
Roksi wrote:W miednicy nie ale od 2 dni w ogóle boli mnie brzuch..nie mogę spac magnez srednio pomaga jedynie nospa, ale tez nie chce tyle brać..i już się zastanawiam czy to normalne..brzuch stwardniał trochę w środku i jakbym miała piłkę wsadzona w brzuch i rozpychało od środka...a wizyta dopiero za tydzien
to normalne dzidzia rośnie
Roksi lubi tę wiadomość
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
KORRALIKK wrote:Tylko dostawka ma jakby przedłużony materac, żeby łączyć się z łóżkiem. Niestety dostawka jest bezpieczna tylko do czasu jak dziecko nie siada.
Zosia my kupiliśmy dla chrześniaka w ubiegłym roku basen z kulkami, drugiemu rowerek biegowy.
W tym łożeczku, które widziałam też można zrównać się poziomem z łóżkiem, w którym śpią rodzice dziecka- nie wiem czy o to Ci chodziło. Widziałam je gdzieś w internecie, więc może, aby się dokształcić warto pójść do sklepu i zobaczyć na własne oczy.
Jak rzeczywiście to jest do pół roku, to jak ktoś ma mało miejsca to nie wiem czy jest sens i dostawkę i łózko i kołyskę i kosz. Sporo tego. -
Ja miałam dla córki dostawke i byłam zachwycona. Nigdy z nami w łóżku nie spała bo otwierałam dostawke i tam ją przytulałam i ona odrazu zasypiała. Bałam się klaść ją do łóżka bo mąż śpi jak zabity i nawet wojna go nie obudzi a jest wymiarów bardzo obszernych bo ma ponad 2m
córka w dostawce spala do 8 miesiąca aż zaczeła siadać. Pozniej spala w swoim pokoju w drewnianym łozeczku ale budziła sie bo obijała o szczebelki głową. Odkąd zmienilismy na turystyczne dziecko śpi jak aniołek.
zokeia, Goldlemon lubią tę wiadomość
-
Desperatka_87 wrote:A ja dzisiaj zacznę nostalgicznie, z dedykacją dla tych wszystkich, które mają swoje Aniołki (15.10) "Nie ma stópki zbyt małej by nie mogła zostawić śladu"
KORRALIKK. Kosz Mojżesza jest wystarczająco stabilny, chyba że masz biegające po domu dzieci 😉 Ja dla pierwszej córki miałam kosz, normalnie ją w nim bujałam i nic się nie działo. Nawet koty czasem zaglądały i nie przewróciły go.
Linka2019. Dostawki są do 10 kg, ale myślę, że dłużej niż 6-8 miesięcy nie będzie się tego używać, bo jak dziecko zacznie siadać, to może wypaść.
Wszystkiego na raz nie ma sensu kupować, trzeba wybrać to co do nas przemawia i to co się w domu zmieści. Ja będę miała dostawke u góry, kosz na dole, a jak maluszek podrośnie to będę próbować przenieść do łóżeczka.
Desperatka_87, Tysia89 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Czuję, że już wszystkie wchodzimy na kolejny poziom ciąży
, z takiej ostrożności i nie planowania za dużo do rozmów o tym jak to będzie jak dziecko się pojawi i co kupić
. Życzę wszystkim miłego dnia!
zokeia, Lucy91, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
dużo miłości i spokoju dzisiaj dla WAS!
Co do łóżeczka to ja zupełnie nie wiem co ja bym chciała.
Wiem, ze mówi się, że instynkt itd ale ja jak spię to wchodzę na męża, kota, psaCzasem budziłam się a z pod mojego brzucha wystaje łapa kota (ale spokojnie jego się nie da wykończyć - koty jakieś giętkie są) no ale dzidziusie już nie bardzo....
I się zastanawiam, czy jak będę miała dostawkę to przez sen nie będę karmić i potem nie obudzę się z przygniecionym dzieckiem... znowu wstawanie do dziecka - też mogę wziąć go do łóżka i wtedy będzie jeszcze chyba gorzej...
Mamy pokój - moje biuro, gdzie narazie bede dzieliła przestrzeń z dzidziusiem(dopóki nie zacznie mi wchodzić na biurko do komputera, wtedy się wyniosę) wiec tu może stać jego łóżeczko. Ale znowu chciałabym też dostawkę... No i myślę co w gościach bo my jednak dużo się przemieszczamy
Ale litanie napisałam
Podsumowujac waham się pomiędzy dostawką a łóżeczkiem.
I zastanawiam się co będzie idealne w gościDesperatka_87 lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
My w sypialni planujemy chicco baby hug na noc a w dzień planuje kłaść dzidziusia w pokoiku w łóżeczku..nie chciałabym przyzwyczajać dziecka do spania z nami, ale jak to wyjdzie w praniu to nie wiadomo 😂😏