♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzika, ja idę dokładnie tym samym kluczem! Chcę aby imię było uniwersalne na każdy etap w życiu. Myslę też o tym, że jako nastolatka wolałabym mieć chłopaka, który ma na imię Bartek, niż Waldek
A śmiać się mogę, bo z Waldkiem też się kiedyś umawiałamJejku ja mi to imię przeszkadzało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 09:25
Olciak lubi tę wiadomość
-
Ale fajny i przyjemny temat!
Miło oderwać się od tego co się dzieje teraz w kraju. Ja dziś miałam koszmar, ale pewnie to przez to, że ostatnio się naoglądałam tych chorych dzieciątek, bo co chwila krążą po internecie...
Ja kompletnie nie mam pomysłu na imię dla córki. Dla synka bardzo podoba nam się imię Aleksander/Oluśale nie wiemy jeszcze kto mieszka w brzuchu.
Badania prenatalne wyszły u nas dobrze, ale tak jak pisałam wcześniej nie robiłam testu Pappa, choć lekarz mnie do tego gorąco zachęcał.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Ja nie myślę nad imieniem zupełnie i nie mam żadnego typu. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dostanę w końcu wynik NIFTY i wtedy od razu siadam do listy i szukam imienia, bo już się tego nie mogę doczekać 😁
Będę jednak wybierać z tych popularnych, a nie oryginalnych.
Wczoraj poczułam jedno puknięcie i sporo takiego bombelkowania, przelewania się. To już chyba maleństwo się odzywa, choć jeszcze do końca nie jestem pewna. Będę obserwować 🙂zokeia lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mi się podobają imiona, które samo w sobie brzmią ładnie i nie trzeba ich specjalnie zdrabniać, w sensie np. Tadeusz -na co dzień Tadzio, Tadek odpada. Mój mąż Marcin ma super uniwersalne imię, proponował nawet Marcinka Juniora
z takich "innych" imion to podoba nam się Ryszard, po tacie męża, ale o ile słodki mały Rysiu w łóżeczku rozczula to Rychu w szkole by mnie osłabiał, więc darowalismy sobie sentymenty. Ja pracuje z dziećmi, więc dużo imion mam osłuchanych, mimo że niektóre są bardzo ładne, to synkowi chcę dać takie, którego akurat w pracy nie miałam - dlatego raczej pozostanie Filipciu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 09:59
-
Rano jeszcze w łóżku znów jakby czułam z lewej strony, mąż przyłożył rękę i też poczuł takie jakby bicie serca na samym dole brzucha, sama nie wiem czy to to, czy jeszcze nie. Ale wczoraj ewidentnie dwa razy poczułam takie dziwne odczucie.
Od przedwczoraj co chwilę drga mi powieka, już mnie to wkurzam. Biorę magnez osobmo i mam też w composita mama dha, a mimo to drga. -
U nas jeśli będzie dziewczynka to na 100 % będzie to Zuzanna a jeśli chłopiec to Jaś lub Nikodem 😊 za tydzień Usg mam nadzieję że maluch pokaże co tam kryje między nóżkami 🤭😍
JJJ lubi tę wiadomość
'97
08.18r - początek starań
05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
14.08.20 - ⏸️
14.08 - 400🧪
17.08 - 1661🧪
19.08 - 3389🧪
21.08 - 7025🧪
28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston -
Ja właśnie wczoraj zamówiłam sobie w aptece drugie opakowanie composity. Szukałam czegoś w jednej tabletce, ale prenatal duo też ma 3, więc wszystko jedno, skład podobny, jest tylko droższy. A wcześniej do 12 tyg brałam prenatal uno. Poczytałam artykuł pana tabletki i uznałam, że composita mama dla jest jednym z najlepszych suplementów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 10:22
-
Parachute90 wrote:Dziewczyny a jakie suplementy bierzecie teraz w drugim trymestrze? Ja od poczatku brałam composita mama dha i zastanawiam się czy zostać przy tym czy zmienić na np. prenatal duo.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Ja biorę pregna plus
Myślałam wczoraj nad imionami i chyba najbardziej do mnie przemawia Mikołaj albo Michał.
Chciałam Olafa, ale mąż ciągle wyjeżdża mi z bałwanem z Kariny lodu... I nie ma gadkiDesperatka_87, Dorciax lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Madzika wrote:No u nas będzie Bartosz.
Ogólnie zanim jeszcze byłam w ciąży siadłam z mężem i przeanalizowalismy listę z internetu dziewczynek i chłopców. No i totalnie bez skandali wybraliśmy Bartosza i Zuzię. I powiem Wam cieszę się,że nie było z tym problemów
A w sumie była prosta zasada,imię miało mieć trzy formy. Dobrą podstawowa dla dorosłego, zdrobnienie dla dziecka i taką codzienną dla kolegów. No i nie za długie bo mamy dluuuuugie nazwisko.
Więc jest Bartosz Bartuś Bartek, tak samo starszy syn Tomasz Tomus/Tomcio Tomek No i może kiedyś będzie Zuzanna Zuzia Zuza
Dobrego dnia dla Was
Tomasz, Tomek też b. mi się podoba
Ogólnie chyba jestem tradycjonalistką. podobają mi się imiona typu Szymon/ Szymek, Wojciech/ Wojtuś, Bartosz/ Bartuś, Tomasz/ Tomuś, Michał/Misiek.
Gdzie można w dzieciństwie zdrobnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 10:28
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
-
Olciak wrote:Ja biorę pregna plus
Myślałam wczoraj nad imionami i chyba najbardziej do mnie przemawia Mikołaj albo Michał.
Chciałam Olafa, ale mąż ciągle wyjeżdża mi z bałwanem z Kariny lodu... I nie ma gadki
Rozbawiłaś mnie z tym bałwankiem heheOlciak, Lucy91 lubią tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
-
Hejka dziewczyny, ja też już od wczoraj czuje puknięcia mojej kruszyny 🥰 już jestem pewna że to ona.
Co do imienia to u nas tragedia.. Nic nam się nie podoba 😂 jedynie jesteśmy w miarę zgodzic się na Emilkę ale zobaczymy. Stwierdziliśmy ze odpuszczamy temat do nowego roku 😂Olciak lubi tę wiadomość
-
Hej, właśnie się położyłam i czekam może ten mój Dzidziol się do mnie odezwie 😁 dziś obiad zamawiamy bo ja nie mam weny co zrobić na obiad. Przy okazji wesprzemy gastronomię. Mizerii mi się bardzo chce. Ogólnie mam ochotę na Polską kuchnię.
-
Mnie się podoba Liwia, Elena, Gaja, Helena, Pola, Marianna.. a mojemu mężowi tylko Maria 🙄 😂
Nela.. ale nie zarejestruje Nela, tylko przystałby na Aniela🤷♀️
Ale pewnie będzie synto tez ja bym chciała Borys, Bruno... a on przystaje na Franek lub Aleksander , ale zarejestrowane jako Aleks lub Aleksander, ale skrót jaki wchodzi w grę to tylko Alek, broń Boże nie Olek 😂
Ja patrzę aby imię dobrze brzmiało w każdym wieku czyli np Antoni Antek Antoś, lub Leon, Leoś...
Np Staś to jeszcze ujdzie jak dla mnie, ale nie chciałabym być nastolatkiem Staszkiem 😊 lub Basia.. ale Baśka jakoś tak dla mnie nacechowane negatywnie ;p
W ogóle nie lubię jak do osoby dorosłej zwraca się Emilka, Ania, Asia czy Basia, czy jak sama nie daj Boże tak się przedstawia 🤷♀️
Ale to każdy ma jakieś tam uprzedzenia lub skojarzenia z dana osoba ;p
No i żeby do nazwiska Nam pasowałoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 10:53
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
A do mnie właśnie Tadek przemawia, ale też pewnie dlatego, że jestem z nim osłuchana
Z kolei przez to kogo znam Olaf odpada całkowicie, tak samo Michał
Jejku jakie to subiektywne!
Moi bliscy znajomi mają Gniewka i Ziemowita i do tej rodziny to na prawdę pasuje. Do nas tylko proste i krótkie, bo mamy długie nazwiska i będzie lepszy rytm.
Z witamin biorę DHA, D, kwas foliowy i zaczęłam brać kolagen w tabletkach Class A Collagen dla Mamy. Kupiłam ostatnio w Rossmanie. Noble Health. Tam jest też witamina C, E, selen, cynk, biotyna, kwas hialuronowy.
-
moje dzieci od kiedy są w domu, to masakra.. obiad musi byc 2 daniowy;p dobrze, ze co chwile mam dostawy pod drzwi bo slabo bym to widziala;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:moje dzieci od kiedy są w domu, to masakra.. obiad musi byc 2 daniowy;p dobrze, ze co chwile mam dostawy pod drzwi bo slabo bym to widziala;)
belldandy, Olciak lubią tę wiadomość