X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy jesteś pod kontrolą lekarzy za chwilę 20 tydzień , będzie można więcej zdziałać. Dasz radę ! Wiem że łatwo pisać ale myśl pozytywnie, dla tego Maleństwa ;) Trzymam kciuki żeby twardnienia się wyciszyły. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie zawsze stres potęguje twardnienia i skurcze dodatkowo. Przesyłam moc ucisków i wierzę że się uda :* Ja mam za to jakiś zjazd i nie wiem czy to nie wina tarczycy. A drugi trymestr miał przynieść więcej energii 😴 albo jeszcze anemia mnie dopada jak w każdej ciąży u mnie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam właśnie na usg 3D u randomowej lekarki ( nie u mojego lekarza prowadzącego) i tyle mi to dało, ze cała drogę dl domu ryczałam i nastraszyla mnie i wzięła za to 250 zl...
    Najpierw stwierdziła, ze nie widać NIC przez moja wagę (Ok, jest duża, ale poniżej 100, a są większe babki w ciąży) i ze nie zrobi mi usg 3D przez to. Na moje pytanie czy dziecko żyje wielce się zdziwiła ze co to za pytania (mimo ze robiła wywiad na początku i wiedziała o poronieniu). Mówiła ze widzi tyle co ja na zwykłym usg (No tak, bo ja jestem lekarzem i się na tym świetnie znam), płci nie potwierdzi bo widzi tylko zarys dziecka..... sprzęt miała za miliony monet, a mój prowadzący na starej maszynie dwa tygodnie temu piękne zdjęcia mi robił. Powiedziala ze nie może mi powiedzieć ze jest Ok bo znowu, nic nie widzi... potem na podstawie swojej fachowej wiedzy czyli nie widzenia niczego stwierdziła ze powinnam zrobić echo serca żeby zobaczyć czy płód jest wydolny krążeniowo i czy bd w stanie przeżyć na zewnątrz :o po cholerę ona takie rzeczy gadała jak niby nic nie widziała? I niby mało wód płodowych, a dziecko 5 cm od powierzchni brzucha w dół
    Masakra, na dodatek mam anginę i antybiotyk ;( koszmarny dzien

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszła mi ta walizka zostawiam ja bo jest naprawdę ładna moze kiedyś się przyda kosmetyczka jest ekstra a okazuje się że nie mam wielkiej walizki tylko średnia i chyba q nią się zapakuje. Dostałam dzisiaj tez prezent od siostry porzadna koszule ciążowa ale mowie Wam jaki świetny materiał tania też nie była.
    Mam do Was pytanie jesteście za porodem naturalnym czy cesarka? Ja rozważam cesarke mam obawy o moj wzrok i teraz nie wiem ja juz mam duza wade wzroku ktora się nie kwalifikuje do operacji.
    Belldandy to straszne co musisz przeżywać teraz.
    Gemma zdrówka.
    Ja się dzisiaj lepiej czuje ale tez czasami mnie coś brzuch pobolewa wczoraj wydawało mi się ze coś poczułam ale nie wiem czy to nie moje złudzenia. Ciaza w cale nie jest łatwa i szkoda że nie można w pełni cieszyć się tym stanem tylko zawsze jakieś zagrożenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 16:01

Gemma19 lubi tę wiadomość

• Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koki91 wrote:
    Witam. Podczytuję wątek od początku ale dopiero teraz odważyłam się ujawnić. Mam termin na 19 kwietnia , w brzuszku mieszka synuś 💙. Czy mogłabym dołączyć?

Ps. Temat torbieli w główce jest mi doskonale znany z poprzedniej ciąży, to był najbardziej stresujący czas ciąży aż do kilku miesięcy po porodzie bo dopiero wtedy torbiel zaczęła się wchłaniać, Desperatko jeśli byłabyś zainteresowana mogę co nieco opowiedzieć o naszej historii.
    Koki wysłałam Ci zaproszenie :)

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak ja się zastanawiałam nad tym wózekiem ale czarnym ze złota ramą tylko nie wiem jak to będzie ciepło później to się skubaniec nagrzeje.

Olciak lubi tę wiadomość

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się junamy w ogóle nie podobają, nie mój styl, bo jest taki glamour hehe. Dużo pozytywów jest o Baby design husky, ale jak je zobaczyłam to skojarzyły mi się z takimi typowymi, rozklekotanymi wózkami mamusiek spod bloku na wsi. Taki zwyklak.

Olciak lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Olciak ja się zastanawiałam nad tym wózekiem ale czarnym ze złota ramą tylko nie wiem jak to będzie ciepło później to się skubaniec nagrzeje.

My też nad tym myślimy. Jeszcze cybex tez pod uwagę bierzemy . Chociaz ostatecznie pewnie będziemy decydować po nowym roku. 🙂

Swoja droga aplikacja ciążowa pokazała dzis ze 50% ciazy za mną! Strasznie to leci szybkk

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się junamy podobają ale mam wątpliwości co do czarnego koloru i raczej się nie zdecydujemy na czarny. Dostałam taką koszule w prezencie
    https://bebeconcept.pl/kategoria/wyprawka-dla-mamy/koszula-ciazowa-do-karmienia?property1=dark grey&property2=1&
    Trochę droga sama bym nie kupiła ale jak dotknęłam tej koszuli to chyba zmieniłam zdanie brakuje mi jeszcze koszuli z odpinanymi guzikami. I do porodu będę chyba mieć jakąś swoja stara bo jeśli się okaże że będę mieć cesarke to nawet ta koszula się nie przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 16:26

• Parachute90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Dziewczyny przyszła mi ta walizka zostawiam ja bo jest naprawdę ładna moze kiedyś się przyda kosmetyczka jest ekstra a okazuje się że nie mam wielkiej walizki tylko średnia i chyba q nią się zapakuje. Dostałam dzisiaj tez prezent od siostry porzadna koszule ciążowa ale mowie Wam jaki świetny materiał tania też nie była.
    Mam do Was pytanie jesteście za porodem naturalnym czy cesarka? Ja rozważam cesarke mam obawy o moj wzrok i teraz nie wiem ja juz mam duza wade wzroku ktora się nie kwalifikuje do operacji.
    Belldandy to straszne co musisz przeżywać teraz.
    Gemma zdrówka.
    Ja się dzisiaj lepiej czuje ale tez czasami mnie coś brzuch pobolewa wczoraj wydawało mi się ze coś poczułam ale nie wiem czy to nie moje złudzenia. Ciaza w cale nie jest łatwa i szkoda że nie można w pełni cieszyć się tym stanem tylko zawsze jakieś zagrożenia.

Ja chciałam naturalnie rodzic, ale mam problemy z sercem i jeśli mi się to nie uspokoi to nikt nie pozwoli mi rodzic naturalnie 😔😔 tylko ze zawsze z mężem chcieliśmy miex duża rodzinę i właśnie obawiam się że porod przez cc te marzenia przekreśli.

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała juz dwie cesarki wiec spokojnie;)
    Ja nie planuje drugiego dzieciaczka a troszkę boje się o wzrok gdyby nie on to pewnie naturalnie chciałabym rodzic choć moja druga siostra przekonywała mnie do cesarki abym sobie załatwiła bo się namęcze bardzo naturalnie.

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Witamy!
    Wpisałam Ciebie na 1 stronę, w moim poście. 🤗
    wysłałam wiadomość

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

2nn39jcg7m3w65mu.png

• koffy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was rozważała kupno wózka Anex m type? Ja przedtem myślałam o beNetto bresso Premium ale kuzynka kupiła go 6 miesięcy temu i strasznie mi odradza. Już dwa razy wysłała to z reklamacja do serwisu. Znać poleciła mi koleżanka z pracy. Ma go juz prawie 8 miesięcy i jest zakochana w nim dalej. Bawiłam się nim trochę i faktycznie zrobił na mnie pozytywne wrażenie ale szukam dodatkowych opinii :)
    Wozek to jedyne o czym do tej pory myślałam.. Jestem inżynierem i te szczegóły techniczne, typy amortyzatorów jakoś mnie uspokajają. Jak przeglądam inne rzeczy to się denerwuje że ja się na tym wogole nie znam.. przeraża mnie konieczność kupowania tego wszystkiego.

f2w390bvlnherxsi.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, jaką grzechotkę zrobiłam:) ae072bdbd77c.jpg

zOsIa88, Desperatka_87, Gemma19, Roksi, koffy, misskity, koki91, Różyczka32, Lucy91, Annie1981, Tysia89, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png

Wysłany: 13 listopada 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Muszę się pochwalić, jaką grzechotkę zrobiłam:) ae072bdbd77c.jpg
    Super :)
    Ja haftuje metryczkę,to mnie uspokaja i zabija czas
    https://naforum.zapodaj.net/426cf2a33db3.jpg.html

Annie1981 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

2nn39jcg7m3w65mu.png

Wysłany: 13 listopada 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja racja, przepraszam 🙈

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ta koszula jest świetna jakościowo chyba będzie się w niej fajnie spało. Rozmawiałam z siostra i mówi że nawet na cesarke musiala mieć swoja koszule i ona miała rozpinana wiec jeszcze się zastanowię nad ta koszula mamy ginekolog. W szpitalu zużyła 4 koszule Co do reszty rzeczy pytałam tez o szlafrok ale nie polecała z tej strony wiec wybiorę jakiś tańszy bo ja nie lubie chodzić w szlafrokach.
    Jeśli chodzi o wyprawkę dla dzieciaczka to dobreliski maja świetne ponoć produkty ;)
    Jak ktoś znajdzie jakieś fajne piżamki i szlafrok to piszcie ;) ja taka jedna koszule mogę Wam polecić lepszą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 18:50

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy trzymam za Ciebie kciuki, trzymaj się, jesteśmy z Tobą myślami :*

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze co chwile, jadę na usg ... ja już serio nie mam nadziei, dla mnie to przedłużanie tego wszystkiego a każdy ruch dziecka boli psychicznie... bo wiem ze ono walczy, ale to moje ciało nie wyrabia...

Prosiłam o koniec jak nic się nie da zrobić... nie chce wyczekiwać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 20:50

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwskurczowej kroplówki nie mogą dać? Wiem ze dla Ciebie to ciezkie ale 19 tc to juz daleko wiec może jest nadzieja że jednak bedzie dobrze strasznie się namęczysz trzymam kciuki aby było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 21:00

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Ja mam skurcze co chwile, jadę na usg ... ja już serio nie mam nadziei, dla mnie to przedłużanie tego wszystkiego a każdy ruch dziecka boli psychicznie... bo wiem ze ono walczy, ale to moje ciało nie wyrabia...

Prosiłam o koniec jak nic się nie da zrobić... nie chce wyczekiwać...

Na wiele rzeczy nie mamy wpływu, staraj się (wiem łatwo powiedzieć) nie załamywać. Jesteś w najlepszy miejscu dla takiej sytuacji. Może być różnie, ale czasami dziewczyny leżą po kilka miesięcy wlansie w szpitalu bo tam są odpowiednie leki i kroplówki na takie sytuacje i stały monitoring.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ