X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Nagietek Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, do szpitala biorę zwykłe koszule ciążowe z bazaru po 25zł. Wiem, że pobrudzę je krwią i pewnie po połogu pójdą do kosza. Tej z Triumpha do szpitala nie wezmę;)

1kk020mm6bs2x578.png
    1kk0wn15qxgck3u0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zastanawiałam się jakbym miała w niej leżeć chyba tylko w szlafroku ;) bo jest seksi ;)
    Ja dlatego też zamówilam sobie ciemne koszule i tez nie chce żeby były z poliestru tylko jakiś oddychający materiał ja nie zamierzam wyrzucać koszul napewno się jeszcze przydadzą ale ja lubię tez po domu w koszulach chodzić;) jest mi wygodniej kiedyś tylko spodnie plus góra a teraz lubie jak powietrze mi dochodzi ;)

• Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dzisiaj łzy, ale tym razem szczęścia. Miałam drugie badania prenatalne. Zacytuję Panią Doktor: Zdrowy, piękny, duży chłopak, zdrowo rozwijający się. Torbiel od czwartku o połowę się zmniejszył, powiedziała mi, że na tym etapie ciąży pojedynczy izolowany torbiel tak mały nie ma znaczenia i nawet o tym nie mówi pacjentkom że jest, bo to niepotrzebne nerwy.
    https://naforum.zapodaj.net/e13da935a775.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/e3c522ced4ba.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 13:53

Gemma19, Nagietek, Dorciax, Roksi, koki91, Różyczka32, Lucy91, Annie1981, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami nie ma się co martwić na zapas tez juz miałam mieć w 14 tc zakladany szew a wszystko się podniosło ale ja w ogóle się tym nie martwiłam bardziej mnie wkurzały te wymioty odpukać narazie nie mam ale tez musiałam odstawić witaminy prenatalne biorę narazie podstawowe kwas foliowy i wit b i to co drugi dzień za kilka dni sprobuje juz codziennie znowu wdrożyć u mnie witaminy chyba głównym winowajca sa do tego acard i duphaston mi podraznia żołądek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 13:42

Wysłany: 14 listopada 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Całe dnie śpię po tych lekach... masakra
    Bell trzymam cały czas kciuki, żebyś jeszcze miesiąc wytrzymała, wtedy szanse dziecka wzrastają. Dobrze, że śpisz, aż tak pewnie nie odczuwasz bólu.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

2nn39jcg7m3w65mu.png

• koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Dziewczyny u mnie dzisiaj łzy, ale tym razem szczęścia. Miałam drugie badania prenatalne. Zacytuję Panią Doktor: Zdrowy, piękny, duży chłopak, zdrowo rozwijający się. Torbiel od czwartku o połowę się zmniejszył, powiedziała mi, że na tym etapie ciąży pojedynczy izolowany torbiel tak mały nie ma znaczenia i nawet o tym nie mówi pacjentkom że jest, bo to niepotrzebne nerwy.
    https://naforum.zapodaj.net/e13da935a775.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/e3c522ced4ba.jpg.html

Super wiadomość! Na pewno teraz odetchnęłaś 😊 Śliczny dziubek i te stópki 😍 Gratuluję zdrowego synusia i życzę dużo zdrówka, bez żadnych stresów aż do rozwiązania 😊

Desperatka_87 lubi tę wiadomość

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po osłonowych wymiotywalam jeszcze bardziej wiec odpuściłam i naturalnie działałam

Wysłany: 14 listopada 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koki91 wrote:
    Super wiadomość! Na pewno teraz odetchnęłaś 😊 Śliczny dziubek i te stópki 😍 Gratuluję zdrowego synusia i życzę dużo zdrówka, bez żadnych stresów aż do rozwiązania 😊
    Dziękuję i jeszcze raz dziękuję za wczorajszą rozmowę bo też dużo mi pomogła i uspokoiła 😘

koki91 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

2nn39jcg7m3w65mu.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Mi się junamy w ogóle nie podobają, nie mój styl, bo jest taki glamour hehe. Dużo pozytywów jest o Baby design husky, ale jak je zobaczyłam to skojarzyły mi się z takimi typowymi, rozklekotanymi wózkami mamusiek spod bloku na wsi. Taki zwyklak.

Hahaha dzięki, miałąm z córką Husky właśnie. W dodatku używany, ale ze mnie wiochmenka z Wrocławia 😂
    A tak serio, to chciałam taki bo miał fajne dobre zawieszenie na spacery w trudniejszym terenie. Używany i tak krótko bo sama gondola.
    Potem kupiłam spacerówki. Mam 3😂 Baby jogger summit X3 w naprawdę górskie tereny, Valco Snap 4 Trend na szybkie akcje miejskie, mam też Easywalker Buggy XS - miał być samolotowy na podróże i do sklepu, ale taki mały że może miesiąc córka używała.

Ze spacerówek naprawdę polecam Valco, jest lekki i składa się tak cudownie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wiadomość Desperatka_87 :) ile to nerwów nas kosztują te maleństwa , a to dopiero początek :D
    w sklepie widziałam parę z wózkiem Bebetto Silvia, normalnie zakochałam się w nim. Ale nie czytałam jeszcze specyfikacji i opinii

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell trzymaj się, trzymam mocno za ciebie kciuki, żebyś jeszcze wytrzymała!

Desperatka gratulacje, świetne wiadomości 🥰🥰

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87. Cieszę się, że ta wiadomość Cię uspokoiła 🙂 Słodkie stopki 😍

Ja dziś byłam w Tesco i pierwszy raz ubrałam obcisłe ciuszki ciążowe, więc każdy mógł już zobaczyć brzuszek, a jest spory. Do tej pory ukrywałam ciążę wśród ludzi, więc tak dziwnie mi było się "zdemaskować" 😁

Olciak, Desperatka_87 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie super!! ❤️
    Mnie dziś pierwszy raz pani w aptece obrzuciła wzrokiem od dołu do góry i się do mnie uśmiechnęła.

Chyba widać nawet dla tych co nie wiedza 😍

koki91, Annie1981 lubią tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jakoś przeglądam rzeczy dla chłopców ale nie mogę się przełamać żeby coś zamówić. Nie wiem czemu. Przy córkach kupowałam już jakieś gadżety a teraz mam jakąś blokadę. Boję się chyba że na połówkowym z chłopca zrobi się dziewczynka chociaż czuję że pod sercem tym razem siedzi chłopak. Tak samo w obu ciążach miałam naszykowaną torbę awaryjną gdybym musiała trafić do szpitala bo coś się dzieje ( niestety oby dwa razy korzystałam ) tym razem nie mam a jest pandemia. Teoretycznie coś mam bo malutkie łóżeczko do odmalowania, pościel. Ale nic nowego nie potrafię kupić. Mam nadzieję że w grudniu się odblokuję. Dziś spałam do 10 . Z mała przerwa od 7-8. Jestem blada jak ściana , nawet jak odchylę powiekę to jest blada śluzówka. Także moje wczorajsze osłabienie to już chyba anemia. Nie lubię brać żelaza bo już w ogóle będę się modlić żeby zrobić 💩. No ale jak nie będzie wyjścia to będę brać. Po drugim porodzie mimo żelaza w ciąży skończyłam na przetaczaniu krwi :/ i taki scenariusz mi teraz wisi w głowie. Dziwi mnie że tylko w ciąży mam takie problemy. Nie wiem czy Wy też tak macie ale moim ulubionym ciążowym strojem jest dres 🤦😂 jak muszę wyjść to jak za karę się przebieram. Chyba jedna para ciążowych spodni do końca ciąży mi starczy 😂 ostatnio jakoś mało wychodzę.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nnie widać brzuszek jak ubiorę coś obcisłego. Szczególnie w sukience. W pracy cześć osób wie, cześć nie wiec trochę jeszcze ukrywam, ale chyba w końcu im powiem, choć nie czuje potrzeby zwierzania się im, ale chce uniknąć plotek na produkcji.
    Jeszcze rzeczy nie kupuje, tez mam jakaś blokadę, ale czas w tej ciąży tak szybko mija ze muszę zrobić listę rzeczy, ktore będą niezbędne. Do tego selekcja ciuszków po Julce.

Belldany dawaj nam znać co u Ciebie. Mocno trzymam kciuki za Was.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również widać już brzuszek jak założę coś obcisłego ale wydaje mi się że i tak więcej tam tłuszczu niż dzidziusia 😁 My już troszkę rzeczy mamy bo trafiały się fajne okazje za grosze i szkoda było nie brać. Mamy kupioną gondolę do naszej spacerówki, fotelik z bazą, łóżeczko chicco baby hug i ostatnio zaczęłam szukać perełek na vinted i zamówiłam kilka nowych ubranek 😊 Lepiej sobie rozłożyć koszty na kilka miesięcy bo w pierwszej ciąży wszystko kupowałam praktycznie na raz a koszty ogromne wyszły .

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od pół h nie śpię, wcześniej pobudka z koło 6 z jakiegoś koszmaru :/ okropnie mnie mdli, prawie tak jak w 1szym trymestrze 🤢 do tego męczący kaszel echh
    I wczoraj znowu miałam panikę o dzidziusia, po cholerę szlam do tej głupiej baby :/ a wizyta u mojego lekarza dopiero 4 grudnia...

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koki91 no rzeczywiście koszty są kolosalne ale ja tez rzeczy dla dziecka dopiero po Nowym Roku teraz zamówilam koszule ale to wykorzystam w razie czego. Oglądałam wczoraj na vited rzeczy jakoś nie mam przekonania nigdy jeszcze nic nie kupiłam z tej strony.
    Gemma19 mdli Cie albo od nerwów albo z głodu.

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiotowałam właśnie żółcią, pierwszy raz w życiu 😢 niby w skutkach ubocznych antybiotyku który biorę są nudności i wymioty, ale czuje się naprawdę złe :/

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma ja tak mam od 4 miesiąca ze wymiotuje żółcią niestety :/ czasami rano też jak mam za dużo to dziecko się pozbywa tego z jednej strony pewnie się broni bo to dla niego szkodliwe. Leki ogólnie mi nie służa najbardziej witaminy ciążowe i leki doustne na infekcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 08:37

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ