♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
beti97. Ja w ogóle w dresach nie chodzę, a ulubionym ciuszkiem jest dla mnie sukienka ciążowa eksponująca brzuszek 😁
Mojanadzieja. Współczuję Wam tego więzienia, straszne rzeczy dzieją się teraz w Polsce 🙁 W UK to wszystko nie jest tak nasilone. Ja ciągle gdzieś wychodzę, w domu w ogóle nie siedzę, a maseczki nie miałam ani razu i nie zamierzam założyć, więc tutaj nie jest tak źle.
zOsIa88. Piękne te kwiatowe body, też lubię takie wzory 🙂
Ja ciuszkow nie będę kupować, wszystko mam po córeczce. Będę musiała zrobić jakiś plan z wyprawką co muszę dokupić, a co już mam, ale z tym się nie spieszy.
Na razie myślę nad imieniem. Nigdy nie chciałam, ale chyba będziemy szli w angielskie imiona. Z polskich nic już nam się nie podoba, albo nie możemy się zgrać z mężem, w angielskich jest większa zgoda 😁 Chociaż z tym też muszę się oswoić, bo zawsze myślałem, że drugie dziecko też będzie miało polskie imię.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyChłopcy też mają fajne rzeczy mi się tez lepiej podobają
dziewczynki to zazwyczaj takie księżniczki. Co do kombinezonu to napewno jest jakieś rozwiązanie i tez się zastanawiałam jak to bedzie bo kwiecień tez jest chłodny. Ja dzisiaj mam gorsze samopoczucie q nocy wymiotywałam i też czuje tą żółc i kwas nauczyłam się trochę bronić przed tym zagryzam petitki i mandarynki mi pomagały ale dostałam uczulenie i teraz znowu musze wrócić do tabletek już mnie wykańcza ta ciąża czuje się beznadziejnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 11:45
-
Dla córki kupowałam sporo pierwszych ubranek z dolce sono i robik Radom, moim zdaniem jakość jest porównywalna, milutka bawełna , po dwójce dzieci nadadzą się jeszcze dla synka. My mamy cały czarny wózek, stelaż ze spacerówką mialam po córce właśnie czarny więc dokupiliśmy czarną gondolę.Córcia ❤️ 08.2018
Synuś 💙
-
nick nieaktualny
-
Ostatnio w Pati i Maks widziałam ciuszki, zwłaszcza dla dziewczynek, po prostu cudo, ceny trochę wysokie, ale jakość też wysoka. Podobają mi się dla dziewczynek teraz wszelkie falbanki, body z falbankami itp. Zabawki dla dziewczynek też są dla mnie łatwiejsze do kupienia, takie cuda teraz są. Mam nadzieje, że doczekam córeczki.
A co do bodów z napisami to mnie pozwalają "jestem podobny do siebie". Zwłaszcza w naszej sytuacji takie body się przydadząMojanadzieja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKażdy ma inny gust
moj mąż tez lubi napisy takie a ja wole raczej proste rzeczy fajne są te zestawy od mamaginekolog i jak koszule mi się nie podobały do porodu choć widziałam do karmienia i chyba lepsza to te zestawy klasyczne mega mi się podobają
-
Ja większość ciuszków kupię z hm. Raczej gładkie i jednolite. Boje się ze przy porodzie jednak okaże się ze chłopak a ja nakupuje jakiś kwiecistych lub z falbanami 😂 koleżanka w lipcu urodziła syna a miałabyc córka..myślałam ze takie rzeczy już się nie dzieją 😂
Wózek prawdopodobnie szary kupimy, ewentualnie czarny...cybex priam ma otwierana cały tył gondoli wiec cyrkulacja powietrza byłaby dobra. Jednak cena tego wózka zabija...wiec czekamy czy może trafii się jakas dobra cena bo za ponad 5 tys to nie ma opcji 😅
Zastanawiałam się jak rozwiązać właśnie kwestie ewentualnego spiworka bo wszystkie takie misiowate i nie wiem czy jednak nie za ciepłe na kwiecień 🤔 zamówiłam taka dłuższa bluze na razie na instagramie (tylko kolor ecru) do tego kocyk cieplejszy i chyba wystarczy 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 11:59
-
Mi też podobają się proste rzeczy , falbanki przy maluszkach są niepraktyczne i niewygodne. Bynajmniej dla mnie. A body z napisami lubię. Miałam przy młodszej z 2-3 szt . Bardzo mi się podobał " Tata mnie tak ubrał " .
Mojanadzieja, Annie1981, koki91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRoksi świetna bluzka
podasz linka z jakiego sklepu kupiłaś
Mnie też falbanki i tiule nie przekonują a wzory kwiatowe lubie ale tylko na wiosnę tak już mam
Ja bym chciała uniknąć tuch napisów mam nadzieje że mój nie wpadnie na pomysł i nie kupi typu typu córeczka tatusia. U nas raczej nie ma szans na chłopca od początku tez czuje się fatalnie dwóch lekarzy juz potwierdziło córkę. Cybex to drogi wózek ja nie mam pojęcia Wam się dużo wózek podoba a mi chyba nic zwróciłam uwagę na Junamę czarną ale czy by mnie zachwycił to nieeeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 12:08
Mojanadzieja lubi tę wiadomość
-
https://instagram.com/mam_and_misi?igshid=z3r7perpnge7
Maja chyba tylko instagrama. Przynajmniej tak się kontaktowałam. Ale sklep wydaje się sprawdzony. Dużo oznaczeń u innych osób maja itp... inne ciuszki tez maja fajne. Kombinezon na suwak tez jest w takim samym stylu jak ta bluza.
Zamówiłam rozmiar 62..mam nadzieje ze nie będzie dużo za duża, ale tez chciałam żeby była na jakieś chłodniejsze letnie wieczory..z przesyłka 103 zł... chyba nie aż tak dużo..chociaż to i tak najdroższa rzecz jaka na razie kupiłam dla dzidziusia 😁 za np. body bym tyle nie dała 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 12:15
zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
Mojanadzieja. Ładna kolorystyka 🙂 Tylko jeżeli chodzi o ochraniacze to jak maluszek zacznie się przekręcać, to lepiej je wyjąć z łóżeczka, bo mogą być niebezpieczne.
Mi się bardziej podobają ciuszki dla dziewczynek, kwiatki, róże, kolory, falbanki. Cieszę się, że będę miała drugą córeczkę, byłabym niepocieszona gdybym nie mogła kupować takich wzorów czy sukieneczek 😁
Roksi. Myślę, że ta bluza i kocyk zdecydowanie wystarczą. Nie ma co przegrzewać dziecka.
Roksi lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Dla mnie kupowanie w czasie jest super opcja. Szczególnie, gdy to wasze pierwsze dziecko i wszystko trzeba skompletować, sam wózek łóżeczko i inne tak zwane pierodly to spore wydatki. Fajnie jak ma się rodzine, które wesprze ale nie każdy tak ma. Ja chyba zacznę zakupy po świętach.
Jedyne co mam dla synka to zestaw od siostry, przyleciała do nas i nie mogła się powstrzymać:
Ja przy córce tez chciałam neutralne kolory, ale później wjechały jakieś wzory i kwiaty. Nadal lubię jak ma dopasowane i delikatne kolory, ale czasem pozwalam sobie na typowo dziecięcy ciuch. Dla chłopca muszę coś skompletować, nie ukrywam, że ciuszki dziewczęce bardziej mi się podobają, ale coś wykombinuje.
Ja nie kupuje spiworka do wózka no chyba, że jakiś lżejszy, ale myślę, że kocyki mogą wystarczyć. Ciekawe jaka pogoda będzie w kwietniu.Olciak lubi tę wiadomość
-
Mojanadzieja. Moje koty też uciekają jak ktoś z dzieckiem przychodzi, ale jednak do łóżeczka lubiły wchodzić. Najbardziej jak stało i czekało na malucha, potem jak się pojawił to już mniej.
Ja nie mam nic przeciwko spaniu zwierząt z dziećmi, ale jednak trochę się bałam, żeby kot nie położył się za blisko buzi, że taki maluszek może mieć problemy z oddychaniem, więc jeszcze przed urodzeniem zastosowałam metodę taśmy dwustronnej na materac i oduczyły się wchodzić do łóżeczka.
Też uważam, że to dobry pomysł kupować systematycznie wyprawke, ewentualnie regularnie odkładać pieniążki, bo jednak kupić tak wszystko na raz to spore wyzwanie logistyczne i finansowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 12:58
nick nieaktualnyJa napewno będę zwracać na praktyczne zastosowania jeśli chodzi o wybór ciuszków musi mi to ułatwić życie a nie utrudnić i juz teraz się edukuje na youtobie jest kupa filmów gdzie dziewczyny mówią co się sprawdza co nie dzisiaj oglądałam jak dziewczyna mówiła o ciuszkach mamy ginekolog że drogie i po praniu zaczynają się mechacić i wyglądają bardzo kiepsko wiec juz zmieniłam zdanie co do zakupu takiego zestawu sama koszula też mnie nie przekonała jak pokazywała jak się mnie a ja juz jedna taka koszule mam i wstyd nawet po domu chodzić w takiej ścierce. Słuszną poradą też jest rożek jeśli ktoś planuje kupić żeby nie był zawiązywany a na rzepy. Fajnie by było jakby każda jak ma jakieś swoje opinie czy słyszała to napisała bo tym samym uniknie się zbędnego wydatku choć pewnie i tak wpadki się zdarzą jakieś i buble.
Zastanawiam się czy nie lepsza opcja zamiast kombinezonu byłoby kupić otulacz całorocznyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 13:01
-
Ja ze swojego doświadczenia polecam kupić te pierwsze body rozpinane , to bardzo ułatwia ubieranie. A co do kombinezonów czy spiworków na spacery też mam zagwozdke bo tak naprawdę nie wiadomo jaki będzie kwiecień, z córką nie miałam takiego problemu bo było upalne lato więc leżała w krótkim bodziaku pod pieluszką.
Roksi lubi tę wiadomość
Córcia ❤️ 08.2018
Synuś 💙
-
Już dwie koleżanki obiecały mi ciuszki po swoich synach, więc mam nadzieję, że tam będzie śpiworek bo jeden urodził się w październiku a drugi w grudniu 🤪 a jeżeli nie to kupię na olx lub vinted bo myślę, że góra kilka razy go użyję, na wyjście ze szpitala,a potem po 14 dniach jak zaczną się spacerki to może już być maj.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Desperatka_87 wrote:Już dwie koleżanki obiecały mi ciuszki po swoich synach, więc mam nadzieję, że tam będzie śpiworek bo jeden urodził się w październiku a drugi w grudniu 🤪 a jeżeli nie to kupię na olx lub vinted bo myślę, że góra kilka razy go użyję, na wyjście ze szpitala,a potem po 14 dniach jak zaczną się spacerki to może już być maj.Córcia ❤️ 08.2018
Synuś 💙