X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia tez myślałam o tym coralu ze względu na to ze u nas pod blokiem są straszne problemy z miejscami i często jest tak ze musze isc dwa bloki dalej, ale zobaczymy w ogóle czy będzie dobry dla naszego auta. Tez planujemy jechac do 8* ale to dopiero styczeń/luty.
    W ogóle załamana jestem tymi miejscami parkingowymi, bo są tak wąskie ze jak będę miała z obu stron samochodu to nie ma szans otworzyć drzwi tak żeby wsadzić dziecko z fotelikiem...nie wiem jak będę to robiła..chyba będę musiała zostawiać dziecko przed samochodem i po prostu szybko wyjeżdżać z miejsca..brzmi to tak makabrycznie ze aż mi słabo ale nie mam w ogóle pomysłu jak to rozwiązać :(((

zokeia lubi tę wiadomość

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy ile ma się kasy. Moim zdaniem wydawanie 3 tys za gondole no nie ma sensu lepiej zainwestować w fotelik i spacerówkę;) ale czy to będzie dobry wybór to nie wiem ;)

koki91, zokeia, Annie1981 lubią tę wiadomość

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja najchętniej kupilahym samą gondole teraz, ale większość jest jednak 2 w 1, więc spacerowka najwyżej na koniec lata, poużywa się trochę, a potem na zimę jakaś fajna spacerowke się kupi. Szwagierka ma cybexa, super się go prowadziło, lekki zwrotny, ale drogi, i jak my często spacerujemy po lesie to wydaje mi się, że mógłby mieć lepszą amortyzację. Ale po mieście ekstra.

koki91 lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Roksi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś promocja u mamyginekolog i kupiłam trochę dupereli a wyszło ponad 300 zł :/ jakieś pieluchy tetrowe, właśnie ten ręcznik kąpielowy itp..chciałabym poczekać jeszcze z wyprawka, ale jak zrobiłam wczoraj wstępna listę to jest tyle tego..a to tylko jakieś podstawowe rzeczy typu wanienka, przewijak itp...żadnych udziwnień 😂

koki91 lubi tę wiadomość

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • koki91 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również nie polecam wózków 3w1. Mieliśmy przy córce i bałam się ją wozić w tej łupinie bo strasznie to było liche. Jak tylko zaczęła siadać , mając pół roku szybko kupiliśmy coś porządnego . Gondola też była niewypałem bo była bardzo duża i głęboka a córka denerwowała się że nic nie widzi, więc po czterech miesiącach zdecydowaliśmy się kupić porządną i zarazem poręczną spacerówkę rozkładaną na płasko i skończyły się płacze podczas spacerów 😁 Nie wspomnę już o samym stelażu do wózka 3w1, który był nieporęczny i wielki , ledwo mieścił się w bagażniku razem z gondolą. Spacerówki od zestawu nie zdążyliśmy użyć i wszystko od razu sprzedałam.

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    czy te ręczniki z kapturkiem sa konieczne ? Tez mi się wydaje że to takie nie praktyczne ;)
    Córka nadal je lubi, dla nas są bardzo praktyczne. Tylko polecam kupić od razu te większe 100cm 🙂

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Wszystko zależy ile ma się kasy. Moim zdaniem wydawanie 3 tys za gondole no nie ma sensu lepiej zainwestować w fotelik i spacerówkę;) ale czy to będzie dobry wybór to nie wiem ;)
    Uważam tak samo. Dlatego postanowiliśmy dokupić do naszej spacerówki samą gondolę wpinają na stelaż i lepszy fotelik z bazą.

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Mojanadzieja. KORRALIKK
    Kciuki za polowkowe 🙂

zokeia. Ja też mam Axkid dla córki i uważam, że RWF są najbezpieczniejsze.
    Ten Maxi Cosi to taki bajer, za który pewnie trzeba sporo dopłacić. Jakoś mnie nie przekonuje, bo drogi do auta nie mam długiej.
    Jeszcze nie wiem jaki będę kupować, muszę zrobić research.

Ruchy czuję już od 4 tygodni, a wczoraj pierwszy raz wyczułam jeden kopniaczek pod ręką 🙂 Mam nadzieję, że będzie takich mocniejszych coraz więcej, bo chciałabym, żeby już mąż mógł poczuć i pokazać córeczce 🙂

Ja od kilku dni też już czuję pod ręką. Wczoraj siostra też poczuła kopniaczka ale mąż jak przykłada rękę to syn się uspokaja 😁

Annie1981 lubi tę wiadomość

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowych. Nie mam zdjęcia , bo się schował i lekarka uznała , że bez sensu. Mąż ubolewa. Ale bardzo dokładne badanie, wszystko jest w porządku, ona badała, a ja łzy roniłam ze wzruszenia. Siusiak widoczny ewidentnie xD więc Mojanadzieja dziś też dostaniesz potwierdzenie, czy to napewno córeczka:D
    10 dni temu ważył 310g, a dziś 420g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 11:38

Roksi, Mojanadzieja, zokeia, Desperatka_87, koki91, Jaszczureczka, Lucy91, JJJ, Annie1981, Różyczka32 lubią tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    `ja najchętniej kupiłabym samą gondolę używaną, bo resztę mam. A może się okazać, że i tak będę w chuście nosic bo nie polubi wózka jak starsza.
    Ale się wzięli na sposób i wciskają te 2w1 czy nawet 3w1.
    Łupinę poprzednio miałam Avionaut tę najlżejszą na rynku i była dla mnie i tak za ciężka. Żałuję, że sprzedałam ale nie było w planach rodzeństwa.
    Córka do większego fotelika się przesiadła dopiero koło 10mc jak pamiętam. I od tej pory mamy Britax Romer Dulafix, uważam to za najcudowniejszy wynalazek dla kręgosłupa matki.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego ja nie mam nic przeciwko używanym potem zamierzam kupić lepsza spacerówkę nową dużo moich znajomych mi tez tak doradziło i wychodzi to taniej ;)
    Tak szczerze jakby istniała opcja kupna samej gondoli to bym wziela tylko gondole używana a spacerówkę nowa a właśnie wciskają wszystkim te 3 w 1 / 2 w 1

Moja siostra miała tak nie poreczna spacerówkę i ciezka ze zdecydowała się kupić jeszcze jedna lżejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 11:57

koki91 lubi tę wiadomość

• koffy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o fotelik to ja też przymierzam się do maxi cosi coral. W testach wypada bardzo dobrze, montowany tyłem itd. Znajoma ma i jest w nim zakochana A to już jej 4 fotelik ( A 5 dziecko, raz tylko niezdazyla sprzedać fotelika zanim w kolejną ciaze zaszła 😋). Mówi że pierwszy raz nie ma na co narzekać także już się w sumie zdecydowałam. Muszę jeszcze tylko do specjalistów jechać na przymiarki do naszego samochodu.

Co do wózka to też coraz bardziej upewnij się w pierwszym wyborze (Anek m type) bo znalazłam już 2 znajome które mają i chwała. Ostatnio nawet potestowalam jeden w terenie i fajnie to wypadło:)

Ogólnie powiedzmy że w naszym przypadku finanse nie są dużym problemem i nie musimy liczyć się z groszem ale kiedyś słyszałam że czasem lepiej jest nawet kupić używane ciuszki np bo są już porządnie wybrane z chemi produkcyjnej itd.. myślicie że to prawda? Ja ogólnie nie mam oprow kupić sobie coś używanego jakby mi się spodobało ale dla dziecka mam straszny dystans do tego..

f2w390bvlnherxsi.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do opcji 3w1 do dodam tylko że teraz często to polega na tym że wozek jest 2w1 danego producenta A do tego można dobrać dowolny fotelik z oferty sklepu zamiast tego podstawowego od producenta wózka. Wtedy działa to po prostu na zasadzie że to że bierzesz wszystko w jednym miejscu dostajesz większy rabat. Do mojego Anexa można dobrać bez problemu maxi cosi coral np i nazywają to nadal 3w1:)

koki91 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu opory przed używanymi ciuszkami jeszcze jak z rodziny ok ale płacić za używane jakoś mi się to takie dziwne wydaje szczególnie że większość aukcji jak oglądałam sa to ciuchy z next h and m itp gdzie tam są ciuszki pakowane czasami w 4 pakach i nie wychodzi to tak drogo.
    Co do wydatków to mieliśmy sporo bo telefon się popsuł a teraz dzwoniłam do gościa i chyba laptop nowy będziemy musieli kupić zawsze coś się przytrafi ma mi dać znać w czwartek. Będę musiała jakoś prezentacje robić na telefonie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 12:08

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie któraś Z Was poleciła anex m type i spodobał nam się. Jeszcze bebetto mamy na oku i jestem zakochana w espiro next. Często widzę je w sklepie u kogoś i zawsze mi wpada w oko.
    Kupiłam sobie mini bezę w nagrodę za badania xD tak apropo trzymania formy i wagi. Wciąż trzyma mnie wzruszenie. Szkoda , że nie dostałam nagrania albo chociaż jakiegoś zdjęcia. Płaciłam 300zl. Ale cóż .

zokeia lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korrallik jak się świętuje, to mozna jeść :)

Odnośnie uzywanych ciuszków - skoro na oddziałach neonatologii jest wspólna szafa na ciuchy, to myslę, że po odpowiednim wypraniu zdrowe dzieci też mogą nosić używane. O higienę nie martwiłabym się.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręczniki z kapturkiem tsą super przydatne. Ochrania główkę jak się przechodzi między pomieszczeniami do tego można tym kapturkiem lekko podsuszyć włoski. Ja do teraz korzystam. Polecam :)

Co do ciuchów używanych nie mam z tym problemu. Jakoś mnie to nie brzydzi bo i tak to piorę. Miałam kilka ciuchów z ciucholanda, teściowa wychodzi z założenia ze po co przepłacać i dużo tam kupiła. Chociaż zdecydowana większość kupuje w sklepach bo nie mam czasu na lumpeksy.

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korralikk ja też kiedyś patrzyłam na bebetto ale kuzynka swój reklamował 3 razy i się zniechecilam. Wiem że to może być odosobniony przypadek ale jednak uraz jakiś został. Aneksem po godzinnym spacerku jestem zachwycona i chyba decyzja już zapadła :) mężowi podoba się też wygląd.. wcześniejsza wersja nazywała się sport i wlasni e mówi że ten nie jest taki "babski" ze
    Co do tych ciuszki to pewnie i tak kupię nowe bo nie mam drygu w szukaniu używek ale przypomniało mi się po prostu że gdzieś tak czytałam że czasem te używane są lepsze i bezpieczniejsze niż nowe 🤷‍♀️ i postanowiłam skonsultować :) parę używek pewnie dostanę od kuzynki to do tych nie mam oporów. Koleżanka chce mi fax zimowy kombinezon ale nie wiem czy mi taki potrzebny na wiosnę..

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej a my właśnie jedziemy dzisiaj ogladac te bebetto ale jak mówicie ze się psuja to sama nie wiem chyba sobie daruje jeszcze.

• koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    No dlatego ja nie mam nic przeciwko używanym potem zamierzam kupić lepsza spacerówkę nową dużo moich znajomych mi tez tak doradziło i wychodzi to taniej ;)
    Tak szczerze jakby istniała opcja kupna samej gondoli to bym wziela tylko gondole używana a spacerówkę nowa a właśnie wciskają wszystkim te 3 w 1 / 2 w 1

Moja siostra miała tak nie poreczna spacerówkę i ciezka ze zdecydowała się kupić jeszcze jedna lżejsza

Właśnie istnieje taka opcja. Widziałam kilka modeli porządnych spacerowej które mają możliwość zamontowania gondoli na stelaż. My mamy joie, odkąd go kupiliśmy wszyscy w okolicy je mają bo tak im się spodobał 😁 i kupiłam używaną gondolę za grosze a w super stanie.

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ