X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koki91 mi się też Joyie bardzo podobał :) Wyjątkowo zgrabny wózek, w dobrej cenie i z dodatkami. Wózkiem natomiast się nie przejmuję. Mam dajną ,prawie nie uzywaną gondolę Mutsy Evo jeszcze po starszych dzieciach(tylko rączkę musze wymienić, a to raptem 100 zł), a spacerówkę chyba będę miała od brata. Jakiś Cybex.

koki91 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Ojej a my właśnie jedziemy dzisiaj ogladac te bebetto ale jak mówicie ze się psuja to sama nie wiem chyba sobie daruje jeszcze.
    Nie wiem czy się psują.. W Internecie dużo pozytywnych opini czytalam więc może kuzynce się trafiła taka sztuka. Tylko wiesz jak jest.. jak w bliskim otoczeniunktos ma negatywną opinię to jakoś bardziej to się ceni niż anonimowe opinie z neta 🤷‍♀️ ja wachalam sie między anex wlasnie A bebetto bresso Premium.
    Pozytywna opinie słyszałam też od ksiegowej w firmie o Cybex tym co Lewandowscy mają ale o ile 3-4 tys. jeszcze jestem w stanie dac za wozek to 10 czy 11 tys to już mi się wydaje gruba przesada.. niektórzy moi znajomi mają tańsze samochody..

zokeia lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na spacerowke polecam valco snap sport. Przezyła moją córkę i jest jak nowa. Za to gondole bede miała używaną od siostry bo do pierwszej córki też miałam od niej ;) upierałam sie na początku na nową gondole 2w1 i dobrze że mi odradzili bo córka urodziła się długa i ledwo pojezdzila 5/6 miesięcy i już się w nią nie mieściła ;)

koki91 lubi tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Ja na spacerowke polecam valco snap sport. Przezyła moją córkę i jest jak nowa. Za to gondole bede miała używaną od siostry bo do pierwszej córki też miałam od niej ;) upierałam sie na początku na nową gondole 2w1 i dobrze że mi odradzili bo córka urodziła się długa i ledwo pojezdzila 5/6 miesięcy i już się w nią nie mieściła ;)
    Valco snap też jest super i można do niej dokupić gondolę na stelaż 😉

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli miałabym kupować nowy to ten Cybwx balios moja tmkolezanka ma i sobie chwali i myślę że jest tez na kieszeń przeciętnego Polaka.
    Sprawdzilam w książeczce urodziłam się i miałam 3400 g
    Wzrostu 55

koki91 lubi tę wiadomość

• koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Jeśli miałabym kupować nowy to ten Cybwx balios moja tmkolezanka ma i sobie chwali i myślę że jest tez na kieszeń przeciętnego Polaka.
    Sprawdzilam w książeczce urodziłam się i miałam 3400 g
    Wzrostu 55
    Podobno dzieci rodzą się z taką wagą i wzrostem jak rodzice. U znajomych to się sprawdziło i u nas również. Oboje z mężem urodziliśmy się w terminie z wagą 3100g i długością 50cm, a córka 5 dni po terminie 3270g i 51cm.

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważyłam 3700 a moja pierwsza córka 2500, a druga 2770. Mój mąż też wazyl niecałe 4kg. Na wagę nie ma reguły 😉

koki91 lubi tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 18 tyg, za dwa tygodnie połówkowe. Już nie mogę się doczekać ! A w tym tyg muszę zrobić krew bo na przyszłą środę idę do gina. Jeżeli chodzi o wózki to cybex jest fajny ale i gondola i spacerówka są małe. 2 latek już do spacerówki nie wejdzie. Gondola wąska i niezbyt długa , na wiosnę się nada ale gdyby maluch miał się zimą czy jesienią nawet rodzić to bym nie zaryzykowała. Koki 91 u nas z tą waga się nie sprawdziło bo ja ważyłam 3200 mąż ok 3300 a nasza pierwsza córka 3750 i 57 cm. Druga córka 3020 i 55cm. Spora różnica miedzy nimi była i to było widać , druga córcia wydawała mi się malusia. Jestem ciekawa ile teraz synuś będzie ważył i mierzył. Codziennie daje o sobie znać. Lubię jak się rusza ❤️

koki91 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stać mnie na drogi wozek, myślałam o takim, albo jakimś uzywanym
    https://allegro.pl/oferta/wozek-melody-paradise-baby-tylko-gondola-adaptery-8740057187?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    Ja ważyłam 3700 a moja pierwsza córka 2500, a druga 2770. Mój mąż też wazyl niecałe 4kg. Na wagę nie ma reguły 😉
    Ale kruszynki 😊 czyli faktycznie nie ma reguły 🙂

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misskity nie każdego musi stać to duży wydatek. A gdzie tam reszta łóżeczko i inne rzeczy. Choć z jednej strony tez mysle ze jak się trafi na ferelny uzywany to jestes dwa razy w plecy.

• koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    Nie stać mnie na drogi wozek, myślałam o takim, albo jakimś uzywanym
    https://allegro.pl/oferta/wozek-melody-paradise-baby-tylko-gondola-adaptery-8740057187?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
    Właśnie ten wózek mieliśmy jako pierwszy i nam się kompletnie nie sprawdził 🙁 szybko go sprzedałam i żałowałam wydanych pieniędzy bo sprzedał się za grosze

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba naprawdę przemyśleć ten zakup moj maz strasznie napalil się na ten uzywany a ja musze go jakoś wyciszyć bo to nie jest tak jak mu się wydaje

koki91 lubi tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. mój brat i ja ważyliśmy +/- 3200, mój Tato 5500, mama ponad 4. Także na szczęście nie zawsze ta reguła (jeśli to reguła) się sprawdza :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Trzeba naprawdę przemyśleć ten zakup moj maz strasznie napalil się na ten uzywany a ja musze go jakoś wyciszyć bo to nie jest tak jak mu się wydaje
    Nawet jak się dobrze przemyśli i przetestuje dany wózek w sklepie to w codziennym użytkowaniu dopiero wychodzą jakieś niedoskonałości. I też dużo zależy od dzidziusia, jaki duży się urodzi i czy będzie miał chęć jeździć w wózku 😁

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że gdybym miała ograniczony budżet to jednak wybrałbym wozek używany wozek jakiejś sprawdzonej marki. Wiem że czasami można kupić używke jeszcze na gwarancji tylko wtedy trzeba poprosić sprzedającego o jego dowud zakupu. Na pewno czy nowy czy używany przede wszystkim chciałabym wozek nic potestowac, dotknąć przymierzyć czy zmieści mi się do samochodu.. ja mam akurat dość duży samochód ale wiem że do są też składane gondole które wejdą też do malutkich samochodów. To samo z wagą wózków.. ja mam wszędzie windy więc jest to dla mnie mniej kluczowe.. jakbym mieszkała na 4 bez windy to chyba to byłby parametr nr 1 :)

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy prawdopodobnie dzisiaj zobaczyć taki na gwarancji zakupiony w marcu 2020 wiec chyba jeszcze rok zostanie na gwarancji. Ma niewielkie otarcie na rączce

• Lucy91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś wrote:
    Dziewczyny czy jest tu jeszcze ktoś kto nie czuje ruchów maleństwa? Jestem w 20 tygodniu, strasznie chciałabym coś poczuć A tu nic :(

Ja . Czasami jakieś tam delikatne musniecia.

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • misskity Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koki jo to mnie zmartwiłaś. Co było nie tak z tym wózkiem? Pozostaje mi w takim razie szukać coś uzywanego. Anex m o którym tu wspominalyscie bardzo mi się podoba, ale cenę ma zaporową.

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    Koki jo to mnie zmartwiłaś. Co było nie tak z tym wózkiem? Pozostaje mi w takim razie szukać coś uzywanego. Anex m o którym tu wspominalyscie bardzo mi się podoba, ale cenę ma zaporową.
    Nie chciałam Cię zmartwić może akurat wam podpasuje 🙂 każdy kieruje się czymś innym przy wyborze wózka. Nam chodziło o wysoki wózek ze względu na to że mąż jest wysoki ale to było właśnie w nim nie praktyczne bo przez to był za duży i ciężki jak na nasze warunki , gdzie codziennie musiałam go tachac po schodach i w bagażniku mieścił się na styk i mimo że gondola składa się na płasko to samo składanie i rozkładanie jej było problematyczne ( zacinało się i trudno było naciągać te druty , dużo czasu przy tym schodziło). Podnoszenie tego dna pod materacykiem też się nie sprawdzało bo plastik był za giętki i pod ciężarem niemowlaka się uginał a córka dużo ulewala i nie mogła leżeć zupełnie na płasko. I dzieci w rodzinie ubolewały nad tym że nie mogą zobaczyć dzidziusia bo jest za wysoko 😁ja sama siedząc na ławce w parku też nie widziałam dziecka bo za wysoko i zwykle musiałam stać 😁 po miesiącu poluzowały się te plastiki do wpinania gondoli i strasznie latała, musiałam podkładać filc. No i zbyt głęboka gondola przez co córka się denerwowała bo lubiła obserwować okolice a nie tylko niebo , po zmianie na płaską spacerówkę w końcu spodobały się jej spacery 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 15:50

misskity lubi tę wiadomość

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ