♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:No bardzo, przez to Cię na niego namawiam🙊
Z tym, że ja dużo spaceruje wózkiem, mam windę i mam gdzie go trzymać.to są takie dosyć istotne sprawy. Jedyny minus jest taki, że ten wózek ma cieńki śpiworek i musiałam dokupić gruby.
Ja mam model z 2018 roku i na jego temat się wypowiadam. Wiem, że te nowsze modele są ciut inne. Mają inna torbę, ja ta kuferkową z mojego modelu uwielbiam bo wszystko jest na widoku, nie trzeba grzebać -
Ja też spacerowałam dużo, nawet w złą pogodę. W gondoli i spacerówce w budach wbudowane są moskitiery. Wystarczy otworzyć zamek i wyjąc. Do spacerówki i gondoli dołączone są osobne folie. Ta do spacerówki jest z zamkiem, można otworzyć jak przestanie padać, bez ściągania folii. Fajne bajery są
-
Karola3xJ:D wrote:Ja też spacerowałam dużo, nawet w złą pogodę. W gondoli i spacerówce w budach wbudowane są moskitiery. Wystarczy otworzyć zamek i wyjąc. Do spacerówki i gondoli dołączone są osobne folie. Ta do spacerówki jest z zamkiem, można otworzyć jak przestanie padać, bez ściągania folii. Fajne bajery są
-
Ja za to stawiam na lekkość jednej i drugiej opcji i znalazłam muuvo quick i to jest mój faworyt. Nie znalazłam nic lepszego w tej wadze, cenie i składanego jedną ręką. Ale nie wiem czy ktoś z Was miał to to nowa polska firma. Chyba będę musiała przetestować na sobie.03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
KORRALIKK wrote:Do jakiego wieku małego Ci służył ten wozek?
-
Ja myślę że śmiało możecie popytać na różnych grupach o wózki. Przecież jest pełno nas tu, które już przerobiły te wózki o które pytacie. Myślę że znajdą się dziewczyny, które doradzą albo odradzą. Czy z wózkami czy z fotelikami, łóżeczkami, krzesełkami do karmienia😝
-
Karola3xJ:D wrote:Do dzisiaj. Ma 1,5 roku i w nim jeździ. W zimowych ciuchach i śpiworze. W lato jak będzie miał 2 lata nadal będę go używać bo ma miejsce jeszcze, dotego odejdą grube ciuchy. Fajne też jest to, że ma zamykany kosz na zakupy. Jeżdżę w chlapie i nic nie nie brudzi z zakupów
-
Różyczka32 wrote:Dzięki Dorciax. Mam nadzieję że i moja szyjka się poprawi😉
Dziewczyny macie takie sytuacje że po leżeniu gdy się wstaje to brzuch tam dołem tak bardzo jest ciężki? Mam wrażenie jakbym z głazami się podnosiła. Co prawda chłopaki są główkami w dół położeni, może dlatego?
Tak, to normalne.Różyczka32 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Mojanadzieja wrote:No i kiepsko. Mam wyniki glukozy:
Na czczo 98mg/dl
Po 1h 172mg/dl
Po 2h 141mg/dlale na pewno będą próbować najpierw diety, także spokojnie
A co do wózków, też byliśmy dziś oglądaći chyba weźmiemy cybex priam i do tego fotelik avionaut pixel
-
W pierwszej ciąży wyskoczyła mi cukrzyca ciążowa i samo badanie wspominam,jako traumatyczne. Był początek lata, duchota,ja głodna i po 30min nie wiedziałam,czy chce mi się mdleć,wymiotować,czy co jeszcze. Błąd polegał też na tym,że pielęgniarka kazała wypić mi wszystko jednym łykiem a tak absolutnie nie powinno się robić!
Teraz robiłam krzywą już w 12tc i pielęgniarka powiedziała, że na spokojnie mam wszystko wypić małymi łyżkami w kilka minut. Nie naraz, bo wtedy jest większe ryzyko,że mnie zemdli. Tym razem badanie przebiegło bez rewolucji,nie wyskoczyła mi cukrzyca i powtóreczka czeka mnie w styczniu.
Także dziewczyny, przed którymi badanie- potrafi być ono całkiem spokoA tym, która wyszła cukrzyca- u mnie sprawdziła się dieta, też było spoko. Jedynie dzień przed terminem musiałam zgłosić się na indukcję porodu. To tez było całkiem do przeżycia
-
Dostałam pierwszy prezent, od siostry 🙂 Bardzo się cieszę, bo sama nic z ciuszkow nie będę kupować tym razem. Wszystko mam po córce, więc ominie mnie ta przyjemność, a te ubranka przecież są takie słodkie 😍
belldandy, Desperatka_87, Lucy91, misskity, zOsIa88, Angelinaa, Roksi lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ewa89_89 wrote:Ja za to stawiam na lekkość jednej i drugiej opcji i znalazłam muuvo quick i to jest mój faworyt. Nie znalazłam nic lepszego w tej wadze, cenie i składanego jedną ręką. Ale nie wiem czy ktoś z Was miał to to nowa polska firma. Chyba będę musiała przetestować na sobie.
-
Piękne ciuszki Annie:) my jeszcze nie wybraliśmy wózka ostatecznie, zakochałam się w priamie, ale cena powala..
My z mężem przystroilismy mieszkanie a raczej ja tylko trochę pomogłam przy zakładaniu bombek😁 mojego poniosło i kupił choinkę wysoka na 2,60 m, dobrze ze na naszych 60 m2 mamy przestronny salon 😂 niech się nacieszy bo za rok, dwa pewnie większość miejsca będą zajmować rzeczy małej 😅
Udało mi się dziś namowic męża na zrobienie zdjęcie..teraz czuje jak już rosnę z dnia na dzień 😍
zOsIa88, Annie1981, Desperatka_87, Jaszczureczka, Dorciax, belldandy, Angelinaa, JJJ, Mojanadzieja, Gemma19, 1Malinka1, m85t, Akira, Lucy91 lubią tę wiadomość
-
zokeia wrote:Jaki fajny wózek! Gdybym musiała kupować, to rozważałabym właśnie ten model.
Dzięki, też mnie przekonuje 🙂
I dobrze mieć opinie doświadczonej mamy 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 10:46
03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:Dzięki, też mnie przekonuje 🙂
I dobrze mieć opinie doświadczonej mamy 🙂
Jutro ja idę na krzywą cukrową. Dzisiaj to lepiej jakąś lekką dietę lepiej zachować, co? Robicie tak? Ma to znaczenie?
Powiem Wam, że czuję się ostatnio co raz gorzej psychicznie. Po prostu się martwię o dziecko, siebie, poród. Zaczynam się bać. W piatek miałąm kryzys. Nawet nie wiem, czy Wam o tym pisałam. Auto - praca - auto i jak zaczęłąm płakać w drodze po dzieci, to nie mogłam się uspokoić. Czułąm dojmujący smutek. Chlipałam jak opętana. Póżniej, wieczorem odebrałam męża z imprezy i jak zaczął mi opowiadać jak się świetnie bawił, to znów zaczełam płąkać. Poszłam pod prysznic, łzy mi leciały. Jakby jakaś tama puściła. Co raz trudniej zadbać mi o siebie. Chodzę na spacery w słońcu, staram się oglądać wesołe filmy. Ale póki co wszystko się na mnie zamyka. Brakuje mi światła, ludzi, doświadczeń, podróży, wyjścia na koncert, do znajomych. Durna izolacja.
-
zokeia. Rozumiem, pewnie byłabym w podobnym stanie, gdybym żyła tak jak ludzie w Polsce. Ta cała izolacja i lockdown zrobią, w dłuższej perspektywie, więcej szkody niż sam wirus. Specjaliści się już tak wypowiadają, a rządzący dalej swoje.
Ja żyję normalnie. Chodzę bez maseczki, spotykam się że znajomymi, chodzę do sklepów, restauracji. Na tyle na ile państwo na to pozwala. Niestety zamknęli nam playgrupy dla dzieci, a często tam chodzilismy i teraz musimy kombinować jak czas zorganizować. To jest chyba moje największe ograniczenie związane z pseudo-pandemia i jest mi z tym ciężko.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Roksi wyglądasz pięknie
Annie słodkie te ubranka, córeczka była moim marzeniem, jak widzę te bodziaki z falbankami to aż mnie skręca od cukru hehe, a będę małego kawalera ubierać. Też się cieszę, chłopców też można fajnie ubrać, ale białe rajstopki, pantofelki, opaski... mam nadzieję, że jeszcze kiedyś córeczka mi się zdarzy.
Zokeia mnie jeszcze taki kryzys nie dopadł, ale też brakuje mi letniego słońca, wyjść, posiedzenia w knajpce ze znajomymi.Annie1981 lubi tę wiadomość