♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojanadzieja wrote:Śliczny 🥰
A jest taki milusi ten plusz, no i wg mnie ładniejszy wizualnie niż ten popularny Miś SzumiśSzymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualny
-
Angelinaa wrote:Hej mam do was pytanie czy któraś z was miała problem z twardnieniami brzucha oraz jego bólem i skurczami podbrzusza takimi kłującymi? Jak wstanę to mam problem się wyprostować i przejść kilka metrów ☹️
Jestem już po kontakcie telefonicznym z lekarzem prowadzącym, zwiększył mi luteine oraz magnez a jeśli nie ustąpi w trakcie dni wolnych to mam jechać prosto na szpital.
Ja mam skurcze cała ciąże, już mniejsze bo mam tokolityki, ale nadal. O ile nie skracają szyjki, to są ok.Angelinaa lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
2 tyg temu na wizycie szyjka była okej, wizytę planowo mam za tydzień w piątek.
A teraz nie wiem czy powodują czy nie☹️ dopiero od kilku dni mnie tak łapie wcześniej tak nie miałam 😒
'97
08.18r - początek starań
05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
14.08.20 - ⏸️
14.08 - 400🧪
17.08 - 1661🧪
19.08 - 3389🧪
21.08 - 7025🧪
28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston -
Angelinaa wrote:2 tyg temu na wizycie szyjka była okej, wizytę planowo mam za tydzień w piątek.
A teraz nie wiem czy powodują czy nie☹️ dopiero od kilku dni mnie tak łapie wcześniej tak nie miałam 😒
Juz po 20 tyg, maja prawo...
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Mojanadzieja wrote:Co dk pepkowego to nie wiadomo co to będzie. Jak w tyg się urodzi to raczej u nas żaden chłop nie będzie wolnego brał. Tylko w weekend się spotkają. Temat odlegly 😜
Ja po wizycie u diabetyka... Przed 14 stycznia mam glukoze na czczo zrobić... Dostałam glukometr. Zobaczymy od jutra mierze kupiłam zapas igieł i mam paski 3 opakowania. I do tego gaziki kupiłam. Bo jak święta przyjdą będę musiała mierzyć wszędzie gdzie się da 1 h po jedzeniu. Także będę musiała brać że sobą. Mierzyć mam 4 razy dziennie, rano na czczo, a 3 razy 1h po posiłku. Znaczy odliczając od pierwszego kęsa 1h mierzyć 😒
Ja też tak mam, natomiast z tego co wiem, zalecane jest umycie rąk przed i osuszenie recznikiem papierowym. Nie powinno się przecierać gazikami itd. To zaburza wynik. Oczywiście nie zawsze się da tak zrobić, ale no.. Takie są wytyczne
-
Ja już po wizycie, widziałam siusiaka i jajka 🙈 są nie do pomylenia. Lekarz kazał mi się oszczędzać bo to co czuję wieczorami plus skurcze są odzwierciedleniem całego dnia. A wiadomo jak jest przy dwójce dzieci. Starsza bezdyskusyjnie idzie w poniedziałek do przedszkola. Pewnie Panie sobie pomyślą że jestem nygus bo siedzę w domu i mogłabym z nią zostać ale lekarz mi jasno powiedział że przyjdzie taki dzień że wieczorem wszytko puści i poród będzie na całego a to jeszcze nie czas. I najważniejsze jest to dziecko w środku bo ono sobie nie poradzi. Mój mąż mi teraz karze leżeć i pachnieć 😂 dobrze że teraz większość rzeczy można kupić online. Cieszę się że wózek też już mamy bo pod koniec ciąży to już się nie ma siły na nic. No i muszę sobie ogarnąć awaryjną torbę do szpitala. Bo jak mąż mnie spakuje to mogę się zdziwić zawartością 😂🙈 takze odpuszczam.
belldandy, Desperatka_87, Annie1981, Różyczka32, Roksi, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jaki słodki krolis 💞
My miałyśmy echo serca, wszystko idealnie. Pani doktor też przy okazji pomierzyła malutka, waży już 760 🙂 także chyba tak normalnie 🙂
Dzisiaj też kupiliśmy wózek Espiro Next Melange 🥰🥰 i fotelik, postawiliśmy na Avionaut Pixel.
Nasze pierwsze zakupy!
belldandy, beti97, Desperatka_87, Jaszczureczka, Annie1981, Różyczka32 lubią tę wiadomość
-
zOsIa88 wrote:A ja nie mam chyba nic przeciwko pewnie gdybym była facetem to samo bym robiła
cieszyła się
Przyszła mi dzisiaj paczka z prześcieradłami i kokonem w styczniu domówię sobie te podkładyjestem zadowolona z jakości mam nadzieje ze nie zrobią się z nich szmaty po praniu
my kiedyś kupiliśmy takie tańsze i po jednym praniu wyglądały jak ściery próbowałam te kiciki golarka zgolić ale chyba to syzyfowa praca
Zamowilam tez śpiworek i jest taki jak kołderka.
-
Hej dziewczyny, wozek na który się zdecydowaliśmy nie ma w komplecie torby, znalazłam na allegro fajne wzory co o tym myślicie??
https://allegro.pl/oferta/organizer-torba-do-wozka-ekoskora-25-wzorow-9875942548
Jakie polecacie kocyki i podusie do wózka?
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
A powiedzcie jeszcze proszę czy od razu ubezpieczacie się w laktator i jeśli tak, który jest lepszy elektroniczny czy zwykły? Moj synio ma 9 lat od tamtego czasu wiele nowości na rynku czuje się zagubiona 🤣 ale pamiętam, że przydal sie kiedy mialam zbyt popękane sutki lub musialam gdzieś wyjść
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
beti97 nie powinnaś się przejmować tym co ,myślą inni. Mój syn chodzi do przedszkola mimo że jestem na L4, oczywiście kiedyś chodził na 9h a teraz na 5/6, ale przynajmniej on ma czas na zabawę z dziećmi a ja na ogarnięcie życia domowego i mini relaks. Nie wykluczam, że jakbym pod koniec ciąży źle się czuła czy np. zdrowotnie by mi się pogorszyło to będzie dłużej. Dbaj teraz o siebie i nie zawracaj sobie głowy tym co ktoś może pomyśleć
.
Olciak lubi tę wiadomość
-
Butterfly02 ja mam laktator po bratowej, elektroniczny medeli, do dokupienia mam zestaw osobisty. Gdybym miała kupować to kupiłabym elektroniczny na 1 pierś, wydaje mi się że na rozkręcenie laktacji i ściąganie na wyjścia będzie wystarczający. Przy pierwszym dziecku miałam canpolu i był ok.
-
nick nieaktualnyJa w ogóle nie rozumiem podejścia że ktoś może krzywo patrzeć ze dajesz do przedszkola czy żłobka dziecko a co kogo to obchodzi nawet jeślibym miała iść do kosmetyczki czy miałabym się źle czuc to moja sprawa:D przecież pracują tam osoby po coś to jest prawda wiec dziewczyny nie martwcie się takimi rzeczami
Kokon kupiłam na dobrych liskach miałam tam rabat
https://babyly.pl/kategoria/kokony/
choć później natrafiłam na fajniejsze z innej strony
https://babyly.pl/kategoria/kokony/
Choć są one drogie może znajdziesz coś tańszego ja chciałam ciemniejszy i w jednym kolorze bo tych wzorów to juz sama nie wiedziałabym na czym się skupić śpiworek mam taki biały w kwiaty z możliwością regulacji aczkolwiek nie wiem czy nie będzie za ciepły w lato wiec wtedy będę musiała pomyśleć nad czymś innym nie wiem.
Laktator zostawiam chyba na lutyjakbym się rozmyśliła
miałam tez propozycje ze kolezanka może mi pożyczyć ale ja nie chce pożyczać takich sprzętów bo jak się popsuje to będę 2 razy stratna
Jeszcze co do kokonów ja go bardziej wzięłam z mysla wyjazdów ale zobaczymy czy się przyda nie jestem do końca przekonana czy to takie niezbędne jest wydaje mi się że dałoby radę bez tego nie mam w ogóle zdania na ten temat napewno nie zamierzam kupować szumisia narazie poduszek i kołderek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 21:26
-
Jaszczureczka. To prawda, rozejście lepiej monitorować. Ja to właśnie mam jeszcze po pierwszej ciąży i mi się nie zeszło. Codziennie robię teraz ćwiczenia na mięśnie dna miednicy.
Samemu ciężko ustalić czy fizjologiczne czy już za duże. Lepiej być pod opieką fizjo.
Butterfly02. Od ręcznego laktatora bolą ręce, lepiej elektroniczny. Może jednak się z tym w ogóle wstrzymać. Może nie będzie potrzebny i pieniążki się zaoszczędzi, a jak coś to zawsze można w aptece kupić.
Jaszczureczka lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziewczynki śpią ❤️ Ja się nie przejmuję tym co Pani powie tylko jak zabierałam rzeczy na ten miesiąc co jej ostatnio nie było to Pani kręciła nosem że w przedszkolu panuje korona a dzieci sobie nadal chodzą mimo że mamy siedzą w domu z młodszymi dziećmi. Myślę że chyba już się wychorowali. I tak mam jeszcze młodsza córkę w domu , ale moja mama po trzech królach weźmie ją też na jeden dzień. Jakoś trzeba sobie radzić.
-
Olciak wrote:Właśnie tez się zastanawiam nad laktatorem, czy lepiej kupić narazie jakikolwiek aby mieć w razie czego... czy inwestować w lepszy/droższy...
Mi tez twardnieje brzuch, ale nadal mniej jak w poprzedniej ciąży. A młody mocno się wije, mam wrażenie ze bardziej od córki, jakieś imprezy sobie robi. Dziś w nocy to żaden bok mu nie pasował.
Jak dobrze ze ten rok mija, dzisiaj musieliśmy uspac mojego kotka z domu rodzinnego, mimo że już jakiś czas tam nie mieszkam to do niego miałam ogromny sentyment i miał szczególne miejsce w moim sercu. Przykro mi bardzo.Olciak lubi tę wiadomość