♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Roksi o kurcze to miałaś noc. To mnie zawsze zadziwia, bo często w szpitalach myślą, że kobieta „przesadza” z tymi bólami. Pewnie musiały się mocno zdziwić.
Ja po wczorajszym sprzątaniu jestem lekko połamana. A jeszcze tyle przede mną.
Co do fotelika to chciałabym Avionaut pixel ale ostateczna decyzje podejmiemy jak przymierzymy do naszego auta sprawdzając kąty. Axkid też miałam na liście.
-
Korralik zgadza się, najlepiej morsowac jak ciało jest rozgrzane. Moj maz tez zawsze umawia sie ok. 22-23ej , bo po pierwsze ludzi mniej i po drugie nie stoi w korkach i szybciej dojeżdża na miejsce. Ja od kilku lat morsuje i powiem Ci ze zal mi dupke ściska ze w tym roku nie mogę 😓 takzd jeśli Twoj maz zlapie bakcyla to na pewno będzie częściej jezdzil 😊
-
1Malinka1 wrote:Roksi o kurcze to miałaś noc. To mnie zawsze zadziwia, bo często w szpitalach myślą, że kobieta „przesadza” z tymi bólami. Pewnie musiały się mocno zdziwić.
Ja po wczorajszym sprzątaniu jestem lekko połamana. A jeszcze tyle przede mną.
Co do fotelika to chciałabym Avionaut pixel ale ostateczna decyzje podejmiemy jak przymierzymy do naszego auta sprawdzając kąty. Axkid też miałam na liście.
Na pewno na plus waga fotelika, jest dużo lzejszy niż np ten maxi cosi pebble. Zwróć uwagę na material - bo widzieliśmy dwa (granat i szary)i to były dwa zupełnie różne materiały fotelika. My się tez nad nim zastanawialiśmy, ale przekonało nas ostatecznie to, ze gdybyśmy chcieli zostawić bazę isofix na kolejny fotelik to ten kolejny byl dużo lepszy właśnie z maxi cosi.
Mojanadzieja. Trzymamy kciuki! Daj koniecznie znac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 08:47
1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
Nie mogłam usnąć z wrażenia 😳 a lekarze dziś na obchodzie śmieszki ze balonik wypadł dopiero przy pełnym rozwarciu 🤦🏻♀️
Ja ostatnia kroplowka do 11 mi zleci i później mam brać magnez tylko w tabletkach ale na razie nie wyjdępewnie poobsereuja czy coś wroci bez kroplówki ..
Kora od zeszłego tygodnia miałam napinania brzucha z bólami jak na okres. Nie jakieś bolesne ale na tyle uciążliwe ze budziły w nocy. Przez 5 dni lekarz kazał brać zwiekszona dawkę magnezu nospy i luteiny ale nie było lepiej. No i mój lekarz się uparł ze lepiej szpital mimo tego ze szyjka długa ponad 3 cm. -
Roksi, masakra 😲 właśnie czegoś takiego się Boje na porodówce, ze położne będą „wiedziały lepiej”...
dla nich to kolejny dyżur, dla wielu z nas pierwszy raz i największe wydarzenie w życiu
echhh
Moja siostra jak rodziła, to położyli ja na korytarzu na porodówce (jeszcze nie miała skurczy, potem i tak się skończyło cesarka) i mówiła, ze jak słyszała rodzące kobiety i ich krzyki to leżała i łkała w poduszkę 😬 i jeszcze był remoncik, wiec wiertarka dla relaksu cały czas napierdalala za przeproszeniem 😜 -
Roksi omg 🤦♀️😰😰 biedna dziewczyna! Też się naoglądasz takich scen..
A ja wracam do poszukiwań łóżeczka. Widzę że żadna z was nie ma upolowanego drewnianegomoże jakieś propozycje na fb znajdę 🤔
Lucy91 lubi tę wiadomość
-
Dorciax wrote:Roksi omg 🤦♀️😰😰 biedna dziewczyna! Też się naoglądasz takich scen..
A ja wracam do poszukiwań łóżeczka. Widzę że żadna z was nie ma upolowanego drewnianegomoże jakieś propozycje na fb znajdę 🤔
My mamy już kupione łóżeczko Klupś. Tylko trzeba złożyć w odpowiednim czasieBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Dorciax, ja mam takie
https://www.ikea.com/pl/pl/p/gonatt-lozko-dzieciece-jasnoszary-00257953/
Na razie go nie rozłożę, bo mam ograniczoną przestrzeń i potrzebuję mobilnego rozwiązania. Na początek zdecydowałam się na kosz mojżesza. Tego łóżeczka używałam jak synek był mały i byłam zadowolona.
-
Ja mam upatrzoną dostawkę drewnianą Filip 3w1.
Zamawialyscie pieluchy bambusowe albo muslinowe w smyku? Albo możecie polecić z innej strony? I zastanawiam się, czy kupować flanelową... może wystarczy bambusowa, bo to w sumie cieple dni się zaczną? Tylko do lekkiego okrycia bym uzywala chyba takiej pieluchy? -
Była u mnie ta dziewczyna urodziła o 23:30 a o 23:20 zabrali ja z pokoju...3 parcia i już..😳
Dziewczyny jeśli któraś ma lub będzie miała podejrzenie hipotrofii to nie ma chyba zawsze co martwić się na zapas...u tej dziewczyny było podejrzenie hipotrofii bo od 2 tyg nie przybierała na masie miała mieć około 2600 a urodziła się 2900 i okazało się ze wcale nie hipotrofik tylko po prostu ma krótkie nóżki a cała jest taka pyzowata wiec po prostu kalkulator co liczy wage przez krótsze nóżki obliczał mniejsza wage...
Dostałam nowa współlokatorkę tydzien po terminie, mówię do niej żeby tylko nie urodziła przy mnie 😂😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 10:21
Butterfly02, m85t lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
zaraz przejrzę wasze łóżeczka, oby pomogły się na coś zdecydować.
Na fb wyczaiłam że dużo osób kupuje te https://allegro.pl/oferta/lozeczko-dzieciece-julia-z-funkcja-sofy-tapczanik-5893100337?utm_medium=app_share&utm_source=facebook -
Parachute90 wrote:😮😮 u nas ponad 2 tys. z baza wychodził.... masakra jakie różnice w cenie.
więc dlatego chyba tak tanio wyszło. Za wozek dałam 2250 z adapterami do fotelika więc ogólnie wyszło mi to bardzo dobrze cenowo
Avionaut przez bazę izofix do duzej ilości samochodów nie pasuje tak nam mówili w sklepie. Pracują właśnie nad nową zeby poprawić knoty ponoć ale to jeszcze rok minimum potrwa. Tak to fotelik bardzo fajny.
Roksi masakra.. Ja jak byłam na patologi ciazy to też były dziewczyny z balonikami i się męczyły ale takiego hard coru nie było 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 10:59
-
KiziaMizia wrote:Zokeia, Angelinaa - przesyłam zdjęcie koszuli, tak jak pisałam mam 90 cm w biuście i przy mierzeniu patrząc z boku już teraz rozchodzi mi się materiał na biuście... To jest rozmiar M, zamówiłam już L-kę, jutro powinna być
https://zapodaj.net/37da1feb1dfd5.png.html
https://zapodaj.net/918f04c30860c.png.html
'97
08.18r - początek starań
05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
14.08.20 - ⏸️
14.08 - 400🧪
17.08 - 1661🧪
19.08 - 3389🧪
21.08 - 7025🧪
28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston -
nick nieaktualnyW szpitalu mnie już nic nie zdziwi ja chodziłam z peknieta ciążą pozamaciczna dostalam wstrząsu bolało jak nie wiem a położna ze ona ma podobne bole przy okresie żebym nie panikowała...
a ja juz czułam ze się przekręcam na tamten swiat gdyby nie lekarz który się zjawił w odpowiednim momencie nie wiem jakby się to skończyło...
Kilka dni miałam doła z powodu tego podejrzenia hipotrofii zero mobilizacji do zrobienia czegokolwiek ale juz się lepiej czuje nie ode mnie to zależy co będzie.1Malinka1, Parachute90, m85t lubią tę wiadomość
-
Roksi no to miałaś przeżycia 🙆♀️. Ja dzisiaj po usg 1,520 kg i 1,480 kg chłopaki ważą.😉 Przepływy dobre. Leżę dalej.
1Malinka1, Gemma19, Butterfly02, Jaszczureczka, Lucy91, m85t, Dorciax, Linka2019, Roksi, KiziaMizia, Olciak, Annie1981, zokeia lubią tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Roksi wrote:Nie mogłam usnąć z wrażenia 😳 a lekarze dziś na obchodzie śmieszki ze balonik wypadł dopiero przy pełnym rozwarciu 🤦🏻♀️
Ja ostatnia kroplowka do 11 mi zleci i później mam brać magnez tylko w tabletkach ale na razie nie wyjdępewnie poobsereuja czy coś wroci bez kroplówki ..
Kora od zeszłego tygodnia miałam napinania brzucha z bólami jak na okres. Nie jakieś bolesne ale na tyle uciążliwe ze budziły w nocy. Przez 5 dni lekarz kazał brać zwiekszona dawkę magnezu nospy i luteiny ale nie było lepiej. No i mój lekarz się uparł ze lepiej szpital mimo tego ze szyjka długa ponad 3 cm.