♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha, No to super, jak dostaniesz, można na remont przeznaczyć
ja niestety może jakieś ciuszki dostanę, ale wyprawka i wszystko leży po mojej stronie więc głowa boli od tych kosztów, ale jak coś się sprawdza to warto zainwestować
Powodzenia w tych remontach, bo to też wydatki -
nick nieaktualnyKora88 ja mam 2 takie kocyki jestem zadowolona trzeba tez stosować się do wskazan dotyczących prania bo może się z tego szmatka zrobić. Ja też musze niestety wszystko kompletować od 0. Zastanawiam się czy później tego nie wystawić na vinted i sprzedać nie wiem jeszcze.
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Hej,
Ja kupiłam 2 na lullalove. Moim zdaniem fajny ten bambus. Mam już łącznie 3 kocyki 🙈😅.
I więcej nie planuje na ten moment, chyba ze przed zima, chociaż może na zimę to kupimy kołderkę 🤔 ale wybiegłam w przyszłość.
Ja nie będę korzystać z opcji bankowania.
Wczoraj miałam straszny dzień i miałam słaba noc. Ciagle coś mnie bolało. Jak ja normalnie raz w roku powiem ze coś mnie boli to już nawet mąż teraz się śmieje ze maruda się zrobiłam. Ale kurde zgaga... łopatki nawet mnie paliły... jeszcze coś w kolanie 🙈🙈 starość nie radość 🙈🙈🙈Kora88 lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
U mnie wszyscy sobie najbardziej bambusowe kocyki chwala że są najlepsze na wiosnę lato i wczesna jesień. W upalne dni lepsza ponoć pieluszka bambusowa bo ciensza ale wieczorem już kocyk. Ja nie kupuje bo zrobiłam kocyki bambusowo bawełne (50/50). Motki z dodatkiem bambusa są dla mnie jeszcze przyjemniejsze w dotyku niż czysta bawełna. Właściwości włókna bambusowego i bawełny dobrej jakości są ogólnie bardzo podobne więc nie ma dużej różnicy w użytkowaniu. Bambus jest trochę bardziej ekologiczny ( mniej chemi przy uprawie ale przy przetwarzaniu tyle samo co bawelna),ma nieco lepsze właściwości antybakteryjne no i dla mnie w dotyku fajniejszy ale to kwestia indywidualna. To tak jak że skarpetkani
ja noszę tylko bambusowe bo je wolę ale jak znajdę takie z porzadnej wysokogatunkowej bawełny to też są super. Przy bawelnie są większe rozbieżności w jakości niestety.
A tylko trzeba pamiętać że bambus nie grzeje więc tak jak nam termin wypada może przydać się na spacery do wózka na początek coś ciepleszego, ale jaka będzie pogoda to nikt nieprzewidzi 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 10:31
Kora88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlciak mnie zgaga łapie po zjedzeniu czegoś konkretnego mam zgage zazwyczaj po cebuli śledziach oraz kompotach od razu działam albo mleko albo migdały albo tabletki boje się że znowu zwiekszy się w żołądku kwas i znowu będę wymiotować po wymiotach skracała mi się szyjka nie mogę do tego dopuścić bo znowu będzie szpital
-
Mi się wydaje, ze ja mam po wszystkim dosłownie zgagę. Ostatnio potrafi codziennie mnie męczyć... mleko mi pomaga na zgagę ale znowu mleko nasila mi pokrzywke 🙈.
Mam nadzieje ze pokrzywka przejdzie mi po porodzie bo mam już dosyć.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Mnie tez Olciak meczy zgaga...codziennie, po każdym posiłku... piecze okropnie... czasami pomagają migdały, czasami mleko a czasami pali i tak 😔 takze łącze się w bólu 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 11:01
-
Ja oprócz ciuszków muszę wszystko sama kupować 😅 koszty spore.
Wzięłam dwa kocyki na lullalove, jeden bambusowy taki normalny grubszy i "mgiełka" cienki na lato 🤩 zobaczymy jaka jakość jak przyjdą.Kora88 lubi tę wiadomość
-
Ja też muszę sama kupować wszystko od podstaw, to co dostałam to naprawdę symboliczny jeden karton, a w tym większość ciuszkow jak będzie miał z roczek.
Co do zgagi to już mam serdecznie dosyć, dopadła mnie dziś o 3.00 w nocy jak wracaliśmy od znajomych, bo umówiliśmy się na grę w planszówkę. Myślałam, że wykituję w aucie. To największa zmora mojej ciąży.
U nas zima wróciła... wczoraj cały dzień padał deszcz, a teraz biało się zrobiło. -
nick nieaktualny
-
U mnie mała chyba znowu zeszla do szyjki. Czuję ja bardzo nisko, ponizej wzgorka łonowego, do tego rozpieranie i ból. Wczoraj czułam jak mi się odbija od krążka. Leze cały czas z poduszka pod dupa i błagam żeby jeszcze trochę posiedziała w środku. Mam nadzieję, że ten pessar wytrzyma.
Z wyprawki nie mam w sumie nic... 2 ciuszki na krzyż i łóżeczko bez materaca. Ani jednego produktu higienicznego do porodu więc to jeszcze nie czas... Oby nie pchała się znowu na świat 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 12:35
18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyEwciu a kiedy zamierzasz kupować rzeczy ? Ja ogólnie nawet jeśli jest fatalnie nie jestem zwolennikiem zakupów na ostatnią chwilę to duży stres i myślę że ten 7/ 8 miesiac to tak juz dobrze zrobić niektóre dzieci rodzą się przed terminem nie jest to od nas zależne najważniejsze żeby dotrwać do tego 37 tc a to u mnie już tylko 7 tygodni jak zakupiłam rzeczy czuje się spokojniejsza nie mam wpływu co będzie ale po narodzinach tez nie wiemy czy dziecko będzie zdrowe a mamy te rzeczy.
-
Ja prawie urodziłam w 22 tygodniu więc wątpię żeby ktoś był wtedy przygotowany na cokolwiek.
Takze myślenie mi się trochę przestawiło. Wątpię żebym donosiła do 40 tyg, mogę urodzić w każdej chwili ale keidy zrobię zakupy? Nie mam pojęcia. Zbyt się boję i zbyt czuję się nie gotowa. Każdy dzień to strach. Niby powinno mnie to zmotywować do zakupów ale jest wręcz odwrotnie. Odkładam to wszystko. Plan jest taki żeby dotrwać do 30 i zacząć kupować.
Poki co kupiłam biustonosz do karmienia i koszule nocna.
Ale to gówno... Ja noszę tylko seksowną koronkowa bieliznę z dobrych sklepów lub od brafiterek, a śpię nago. Nie chcę też tego kupować dużo bo wiem że ubiorę to tylko na poród bo tu rzeczywiście trzeba postawić na wygodę ale zakładam te szmaty i czuję się jak lump i wcale nie jest mi wygodniej 😫. Później do karmienia biustonosze z esotiqa, które nie wyglądają jak szmata ale są seksowne.
zokeia lubi tę wiadomość
18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Wszystkim dziękuje za opinie dot. bambusa
widzę, że jest trochę tych osób, które wszytko prawie od podstaw muszą kupić.
Ewcia ja nie mam ani 1 rzeczy jeszcze. Strasznie się boję, ale masz rację zOsla zakupy na ostatnią chwilę też
pewnie nie są dobre. -
nick nieaktualnyEwciu to możesz zrobić sobie listę ewentualnie mąż kupi rzeczy ja nie chciałam żeby moj maz kupowal bo on nie rozróznia body od pajaców kiedyś się go zapytalam co to pajac u dziecka to zaczął podskakiwać. Niestety jak ktoś długo walczył o ciążę to jest taki stres dobrze to rozumiem ja jeszcze straciłam 2 ciążę ale nie mam na to wpływu. Teraz też mam te podejrzenie hipotrofii zaczęłam czytać druga część książki mamy dla mamy chce tez jeszcze ogarnąć trochę youtoba i kwestie z laktacją bo ja pomimo że obserwowałam wychowywanie dzieci u moich sióstr nie mam pojęcia o tym zielonego narazie to dla mnie jakiś kosmos jest. Nie byłam w ostateczności w szkole rodzenia
maż nie był na ani jednym usg trochę inaczej sobie to wyobrażałam. Uczyłam się pielęgnować dziecko na studiach ale co z tego to bylo kilka lat temu
i nic nie pamiętam:D
Kora88 ja się bardziej zadręczam jesli nie mam czegoś przygotowanego a po co mi stres dodatkowy lepiej jak leży sobie w tych kartonach... strasznie dużo tych kartonów miałam parę zostawiłam sobie żeby spakować jak dziecko wyrośnie i chce podpisać zastanawiam się tez co później zrobić z tymi rzeczami nie jestem zwolennikiem trzymania rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 12:57