♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosla ten znaczek tego nie oznacza. Zaciekawiło mnie to i sprawdziłam. Np. Na kostkach bawełnianych też jest A producent pisze że do prania można dodać plyn do płukania.
Na metce od materaca mojego nie mam jakiej informacji że nie można ale już na stronie producenta jest..
Ja zazwyczaj piore ubrania w płynie do prania lub żelu. Plyn do płukania lubi mąż więc dodaje mu do koszulek zwykłych i swoje zwykle też wtedy w tym piore. Do sportowych, koszul eleganckich, sukienek itd to nie dodaje.
Dla dziecka kupiłam z myślą o ubraniach i pieluchach wszelkich ale niestety najpierw kupiłam potem poczytałam.. mam pierwszy bubel 😅 -
Ja nigdy nie patrzę na oznaczenia...
Piore jak leci dziecięce w 40 stopniach, proszek i płyn, a co do suszarki to bez płynu zawsze bo a) i tak nie czuć i szkoda kasy b) zapycha filter według Pana z serwisu
Tetrę przy każdym dziecku prałam tez proszek płyn i prasowałam.
No i ja dziele dziecięce tylko na kolory i białe, a kocyki, otulacze osobno piore.
Zreszta naszych tez nie segreguje i nigdy nic mi nie zafarbowslo... asekuracyjnie koszuli białych nie dam z jeansami, a reszta luz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 11:11
zOsIa88, Gemma19 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dorciax moj czeka na odbiór w sklepie od 3 dni już i nie mam czasu podjechac.. wersja o ton ciemniejsza. Myślałam o granatowym z nowej serii multicolor ale mężowi się bardzo nie podobał i mi w sumie też bardziej na zdjęciu niż na żywo więc został szary. Teraz tylko wyprać i czekać na pasażera małego 😋
Dorciax lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWózek od siostry ma mi mąż przywieźć ale siostra narazie powiedziała że mi go nie wyda bo nie chce żeby poród się przyspieszył wiec będę mieć dopiero w marcu a jak bede wcześniej to spadnie to ma męża myślę że poradzi sobie z wypraniem i wyczyszczeniem mam nadzieję
naszczescie sklepy otwierają
fotelika tez nie mamy
musze mu spisać te rzeczy żeby kupił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 11:21
-
Bell ja mam tyle specyficznych ubrań że jakbym matek nie czytała to by szly w kosz 😅 zwłaszcza sportowe oddychające gdzie odrazu czuć że tracą właściwości źle wyprane. Na stoku, treningu ostrym czy na 16h wyprawkę w góry czuć to odrazu. Po pokrowcach materacy tego nie czuć( bo wizualnie one nie tracą tylko na wlasciwosciach) a pewnie też tracą bo po coś to producent pisze.
Zafarbowania też się nigdy nie boję bo to chyba nie te czasy i nie te barwniki.
Nikogo nie namawiam - pisze tylko jako ciekawostkę -
koffy wrote:Bell ja mam tyle specyficznych ubrań że jakbym matek nie czytała to by szly w kosz 😅 zwłaszcza sportowe oddychające gdzie odrazu czuć że tracą właściwości źle wyprane. Na stoku, treningu ostrym czy na 16h wyprawkę w góry czuć to odrazu. Po pokrowcach materacy tego nie czuć( bo wizualnie one nie tracą tylko na wlasciwosciach) a pewnie też tracą bo po coś to producent pisze.
Zafarbowania też się nigdy nie boję bo to chyba nie te czasy i nie te barwniki.
Nikogo nie namawiam - pisze tylko jako ciekawostkę
Jasne kurtki softshell tez patrzę na metkę czy jsk prałam cała tapicerkę stokke, ale to raczej sporadycznie się pierze.
To co na codzień to jak leciAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Sportowe to mam na mysli koszulki oddychajace, specjalne spodenki na rower, bluzy z membrana itd. U nas przedtem treningi co 2 dni i co weekend wyprawa sportowa więc się zbierało.
Poza tym do pracy nosimy często eleganckie koszule, spodnie garniturowe, jedwabne rzeczy lub z jego dodatkiem, kaszmir, swetry z wełny Marino, szyfon, koronki no i oczywiscie bawełna klasyczna. Niestety choćbym chciała to jakbym to prala razem to nic by mi z tego nie zostało.. więc sortowanie i czytanie metek to u mnie musKiziaMizia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy Wy też czujecie ruchy inaczej niż jeszcze 2-3 tygodnie temu? Mam wrażenie że moja Dziolcha jest juz tak duza, że kopanie jej nie interesuje w ogole, za to prostuje cały czas te swoje długie girki, robiąc mi cały czas takie gulki i wybrzuszenia na skórze. To nie są już takie muśnięcia czy kopniaczki jak wcześniej, tylko takie silne i mocne ruchy jakby mi chciala skore przebić i się wydostać na zewnątrz... 🤷♀️
Zaczelam wczoraj pakować walizkę do szpitala 😊 czuje się o wieeeele spokojniejsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 12:26
-
Ja mam taką pracę że pół spędzam w garniturze czy eleganckiej sukience, koszuli itd a pol w błocie po kolana czy zwykłych sportowych ubraniach i uwielbiam ta różnorodność
w pracy mamy dodatkowe "premie" na odziez więc tego nie odczuwam finansowo. Mąż ma tak samo. Jedyne co to trzeba segregowac pranie ale i tak wyniosła to z domu więc to nie problem dla mnie
-
https://szpital.szpitalzelazna.pl/wp-content/uploads/2021/01/2021-poradnik.pdf?fbclid=IwAR0r9cuorDrNR0iK9H-Bw4V6JHYQISB0lF-z0uYO5UmjdpkjD7UD1lGObIc
Poradnik dot. karmienia piersią udostępniony przez jeden ze szpitali.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
hej, my juz po trzecim badaniu prenatalnym, wszystkie parametry w normie. Jest bardzo duży chłopak, 2 tygodnie do przodu, waży 1700g, długi jest i ma duże stópki Pani Doktor stwierdziła oraz burzę włosów na główce 😁 Jest w końcu ułożony główką w dół, przygotowany do porodu, jedynie co mnie zmartwiła to że jakoś mało entuzjastycznie podeszła do tego, że dam radę go naturalnie urodzić
Zamówiliśmy dzisiaj wózekWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 14:05
Annie1981, Mojanadzieja, Linka2019, koffy, Jaszczureczka, Dorciax, Butterfly02, Gemma19, belldandy lubią tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Linka2019 wrote:https://szpital.szpitalzelazna.pl/wp-content/uploads/2021/01/2021-poradnik.pdf?fbclid=IwAR0r9cuorDrNR0iK9H-Bw4V6JHYQISB0lF-z0uYO5UmjdpkjD7UD1lGObIc
Poradnik dot. karmienia piersią udostępniony przez jeden ze szpitali.
Ruchy też czuję inaczej, ale u mnie właśnie jest ich mniej i są delikatniejsze, tak jak kiedyś. Trochę się martwiłam, ale USG nie wykazało nic niepokojącego, więc pewnie mała zmieniła pozycję.Mojanadzieja lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Jakby coś to jest jeszcze akcja firmy dada. Trzeba się zarejestrować i wtedy dostaje się paczkę powitalna. Ona jest co roku od dawana i trwa cały rok. Jeśli dobrze pamiętam to tam są pampersy rozmiar 2 jakieś chusteczki mokre i coś jeszcze.
U mnie z ruchami jest loteria.. raz nic potem kop za kopem.. raz w okolicy pępka A potem znowu na dole.. chyba się przekracza dużo. Golnie rochy czuje tylko rano i wieczorem jak sie klade. W ciagu dnia jak jestem aktywna nic i tak cala ciaze.. juz przywyklam.
Dziś zaczynam 28tc a więc 3 trymestr ❤
We wtorek badanie usg u mojej doktor A 13 trzecie prenatalne. Dziś mnie naszło że nie chce żeby ta ciaza się kończyła bo świetnie się w niej czuje a czas mi strasznie ucieka i brakuje trochę czasu na różne rzeczy. Drugiej strony tęsknię za praca strasznie 😅 mąż mi mówi że powinnam sobie jakieś fuchy załatwić z firmy na czas macierzyńskiego bo zwariuje.. coś w tym może być..Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Łóżeczko nierozłożone jednak. Musimy zamówić kółka i dopiero będzie ok. W sklepach są kółka bez blokady, z blokada tez sa, ale mają jakieś inne czesci i nie pasują. Próbowaliśmy na różne sposoby dopasować z drewnianymi kołkami, ale nic z tego. A w ogóle to to łóżeczko dostawne drewniane jest maleńkie, nawet nie musimy szafy przesuwać tak jak planowaliśmy na początku.
-
koffy wrote:Jakby coś to jest jeszcze akcja firmy dada. Trzeba się zarejestrować i wtedy dostaje się paczkę powitalna. Ona jest co roku od dawana i trwa cały rok. Jeśli dobrze pamiętam to tam są pampersy rozmiar 2 jakieś chusteczki mokre i coś jeszcze.
U mnie z ruchami jest loteria.. raz nic potem kop za kopem.. raz w okolicy pępka A potem znowu na dole.. chyba się przekracza dużo. Golnie rochy czuje tylko rano i wieczorem jak sie klade. W ciagu dnia jak jestem aktywna nic i tak cala ciaze.. juz przywyklam.
Dziś zaczynam 28tc a więc 3 trymestr ❤
We wtorek badanie usg u mojej doktor A 13 trzecie prenatalne. Dziś mnie naszło że nie chce żeby ta ciaza się kończyła bo świetnie się w niej czuje a czas mi strasznie ucieka i brakuje trochę czasu na różne rzeczy. Drugiej strony tęsknię za praca strasznie 😅 mąż mi mówi że powinnam sobie jakieś fuchy załatwić z firmy na czas macierzyńskiego bo zwariuje.. coś w tym może być..
Ja mam tak samo. Uwielbiam być w ciąży, bo bardzo dobrze ją znoszę, a jest dla mnie magiczna 🙂 Nie chcę, żeby się kończyła, z drugiej strony też nie mogę się doczekać maluszka 😁
Dziś wybrałam otulacz do fotelika samochodowego. W Polsce są takie piękne tkaniny, w UK tego nie ma.
Teraz siedzę nad probiotykami. Chce wziąć BioGaie, ale nie wiem jak duży zapas ściągnąć z Polski. Czy podawać od razu profilaktycznie czy dopiero jak pojawią się problemy z kolkami czy ulewaniem. W UK cena jest dwa razy droższa, więc kusi mnie wziąć większy zapas z Polski. Muszę to jeszcze przemyśleć.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mnie oczarowała oferta Bobolove, ale weszłam na Mamo-tato i kolekcja dinozaurowa pastelowa po prostu cudna. Zastanawiam się, czy zamówić ten pościel od razu - pościel i poduszka, bo tak pięknie wygląda komplet, ale czy się przyda skoro tylko śpiworek ma być w łóżeczku... chyba bez sensu
-
Annie - a te probiotyki to jakieś sprawdzone? Też muszę się rozeznać w temacie.
Koffy - doskonale Cię rozumiem, jak się raz zniszczy sweter za parę stów to potem się uważnie czyta wszystkie metkiU mnie też pranie idzie w kilku opcjach, jedynie codzienne koszulki męża, jakieś dresy etc piorę razem i się nie przejmuję. A tak białe oddzielnie, czarne oddzielnie, swetry ręcznie + te które się da w pralce na specjalnym programie, moje sukienki albo ręcznie albo w pralce, ale wszystko na delikatnych programach. Zawsze jak kupię coś nowego to z duszą na ramieniu piorę pierwszy raz
Ja już mam dość tej ciąży prawdę powiedziawszy, jak do tej pory to spokojne i w miarę przyjemne miałam niecałe dwa miesiące. Od 2-3 tygodni mały jest ewidentnie nogami w dole i tak wierci i napiera, że ciężko mi chodzić! Dzisiaj nie byłam w stanie przejść 50 metrów. I mam tam na dole takie miejsce (nie wiem czy to jajnik? jajowód?) w które jak dostanę to nie jestem w stanie powstrzymać krzyku, bo ból jest nie do zniesienia...
A on się wierci niemożliwie prawie przez cały czas 😭