♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja liczę na poród w terminie, ewentualnie tydzień przed jak z synkiem. Zarezerwowałma wstępnie restaurację i animacje na urodziny synka na marzec więc liczę, że Alicja poczeka
. Synek ma wprawdzie urodziny w połowie kwietnia, ale tuż po porodzie na pewno ciężko będzie mi to zorganizować.
-
Olciak wrote:Ja to jeszcze o kolkach nie myślałam nawet 🙈🙈.
Olciak lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej , moja pierwsza córka bardzo ulewała, miała alergię. Typ ja w łóżeczku spać nie będę ! Najlepiej było jak spacerowałam po 10-15 km dziennie. Druga spała tylko u siebie. Obowiązkowo z pielucha na buzi i smoczkiem. Zdjęcie pieluchy z buzi oznaczało pobudkę. A ja na początku bałam że się udusi. Kolek nie miała żadna . Zobaczymy jaki będzie synuś. 15 lutego mam USG trzeciego trymestru i już odliczam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja w końcu poprasowałam te jasne ubranka, ale pieluchy zostawiłam na jutro. Zrobiliśmy jednak lekkie przemeblowanie w sypialni, mamy taki kącik dla malucha w tej naszej mikro sypialni, mąż nawet mówi, żebym jakieś naklejki albo zawieszki fajne powiesiła koło łóżeczka i przewijaka, żeby było mu wesoło heheh tylko łóżeczko jeszcze nierozłożone.
Maluszek mi kopie cały brzuch, raz z prawej, raz z lewej, nie są to miłe odczucia, czasem aż mnie drażni, że coś się dzieje ciągle w tym brzuchu. Kiedyś będzie tego brakowało hehe -
No wlasnie.. jak sie pakujecie? Walizka srednia czy lepiej duza a nie wypelniona po brzegi? Jak patrze na same podpaski te poporodowe i podklady to one pełno miejsca zajmą. Paczka pampersow też swoje zajmie.. wszyscy mi mówią że powinnam posortowac rzeczy na 3 kategorie. Do porodu, dla mnie po porodzie, dla dziecka. Ogólnie sugeruje dużo stron 2 walizki- do porodu dla matki + dla taty + pierwsze rzeczy dla dziecka ( 2-3 pampersy, pielucha tetrowa, 1 komplet ubrania) i druga walizka z rzeczami po porodzie dla matki i dla dziecka. Nie wiem jak to ugryźć za bardzo 🤔 jeszcze sie nie pakuje niby ani nawet nie piore wszystkiego ( tylko pieluchy dla testu czy mi plyn do prania odpowiada) bo czuje że nie czas jeszcze i się zakurzy wszystko ale sortować rzeczy już zaczynam powoli.
-
nick nieaktualnyA ja uważam że to odpowiedni czas na pranie i prasowanie zmieniłam zadanie później może być jeszcze ciężej to zrobić w cale nie zajmuje to 5 minut. Oczywiście jesteśmy na różnych etapach ja nie długo zaczynam 32 tc inne maja jeszcze czas na to i różną sytuację u mnie możliwość wcześniejszego porodu. Samo pakowanie walizki też nie zajmuje 5 minut jeśli ktoś myśli że jak złapią skurcze to się spakuje to ja bym na to głowy nie miała.
Co do walizki to polecam średnia walize na kółkach jeśli będzie za mało dodatkowa torbę dużej nie polecam nie będzie praktyczna, narazie spakowałam się w mala kabinówke ale jeszcze mam parę rzeczy do spakowania (czekam na lepsze samopoczucie i ruszam dalej z tematem narazie leże w łóżku) mam też na to kosmetyczkę nakładana wiec wszystkie kosmetyki mi odpadają do walizki. Kompletów ubranek spakowałam 2 komplety w dwóch różnych rozmiarach pierwszy to 44 drugi 56 2 pary skarpetek plus dwie czapeczki i dwie łapki niedrapki. Mam też taka torebkę sportowa ktora kiedyś kupiłam na treningi i tam chyba przełożę koszule do porodu 2 podkłady klapki oraz przekąski tam planuje tez mieć dokumentację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 15:27
-
No 32tc to już może się za coś wezmę bardziej ale ja jestem 28tc (28+1), ciaza ksiazkowa i odniosłam się do swojej sytuacji
Kuzynka jedna zrobiła wszystko w 20tc A druga w 37 więc sprawa indywidualnych odczuc.
Pisze po prostu że ja jeszcze nie czuje potrzeby ani nie mam wskazan - dla mnie za wcześnie więc tylko sortuje co i jak i z czym i kompletuje.
Właśnie ta duża walizka wydaje mi się strasznie duża.. chyba naszykuje srednia i podręczna do porodu taka co o ta raczke do ciągnięcia mogę zaczepic 🤔 dzięki za radę
-
W lidlu jest wyprzedaż piżam ciążowych z funkcją karmienia - 9.99 zł.
Koffy ja planuję spakować się w 1 torbę, pewnie średnią. Nawet jak będzie na styk miejsca to i tak w pierwszych dnia zużyje się podkłady i pieluchy więc na wyjście wszystko swobodnie się zmieści.
Z przekąsek to ostatnio podpatrzyłam na grupie fb fajną przekąskę do szpitala- mus w tubce, w biedronce są takie 200 ml chyba więc na pewno spróbuję.
-
nick nieaktualnym85t fajna piżama ale ja qole do szpitala koszule mimo wszystko w domu tez ostatnio tylko koszule prefetuje bo jest mi w mocy strasznie ciepło.
Co do przekąsek to kupiłam
Petitki
7 daysa
3 batony
Musy 3
Cukierki
Lizaki
Mam tez kawę mimo ze kawy nie pije i herbatę spakuje
Jeden batonik sobie wyjadłam wiec będę musiała dołożyć było 4m85t lubi tę wiadomość
-
Ja mam problem z pakowaniem i bardzo się cieszę ze poruszylyscie temat. 🙈
1. Ile sztuk pieluch bierzecie do szpitala? 🤔
2. Mam obecnie 3 torby i już się pogubiłam. Jedna spakowalam do porodu to taka jakby duża torebka plażowa, druga mam tylko dla siebie(kabinowa) jakbym w razie trafiła do szpitala, a trzecia ta ogromna walizke mam spakowana dla Małego(pół walizki zajęło reszta jest pusta) i teraz nie wiem czy biorąc pod uwagę obecny tydzień ciąży to jak coś mam jechać naszykowana na porod czy naszykowana na co 🙈 czuje się jakbym była nienormalna jakaś, ciagle się przepakowuję.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
m85t też prawda że część rzeczy wykorzystam szybko. Muszę to przemyśleć.
Te musy dużo osób bardzo poleca i chyba są fajnym rozwiazaniem ale mi niestety strasznie nie smakuje to.. jakies takie za slodkie.. przynajmniej te które do tej pory prubowalam. Widziałam ostatnio że jest nowa seria może te mi bardziej podejdę. Ja mam problem z przekaskami bo nie lubię slodyczy od dziecka i muszę poszukać czegoś mało słodkiego..
może ktoś coś poleci energetycznego mało słodkiego? ( nie musi mieć mało kalorii tylko w smaku zeby nie było bardzo slodkie).
Olciak jeśli chodzi o pampersy zazwyczaj piszą na stronie szpitali zeby wziąść 1 paczkę rozmiaru 1. Ja tyle spakuje, najwyżej mąż podrzucić więcej ale powinno starczyc na 2 doby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 16:33
m85t lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży miałam dwie torby- jedna dla mnie druga dla dzidzi, właśnie dlatego, że mimo wszystko jest tego sporo. Teraz sama nie wiem jaka będzie sytuacja, wcześniej torbami zajmował się mój mąż. Pampersy na tamten czas były zapewnione, ale miałam jedno małe opakowanie chyba dady. Jak mogę Wam coś polecić to super rozwiązaniem są woreczki z suwakiem takie zwykle kuchenne. Ja tak miałam posegregowane- komplet ciuszków zaraz po porodzie i inne na zmianę (łącznie miałam 3 komplety), moje kosmetyki, przekąski itp, nic nie było luźne. Ogólnie chciałabym zabrać minimum, a teraz przyszło mi do głowy, że sam szlafrok to dużo miejsca.
Mi zostało 6/7 tyg do ciąży donoszonej, wiec to niewiele, a fizycznie czuje się już słaba, wiec chce mieć już wszystko dosłownie z głowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 16:44
-
To raczej ta 26
teoretycznie tak podają że 12 pampersow na dobę się liczy A standardowa paczka jedynek ma 26-30.
Woreczki strunowe też mi wszyscy polecają i ja ogólnie często się w nie pakuje na off road zwłaszcza więc popieram. Wygoda i przejrzystośćja mam zawsze zapas wszystkich rozmiarów z ikei
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 16:47
Olciak lubi tę wiadomość
-
Koffy widziałam w lidlu takie musy ale warzywne. Burak z czymś np.
Dzięki za info o pampersach, bo bym wzięła dla całego oddziału 🤣😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 16:44
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyPampersów ok 30 sztuk q razie czego maz dowiezie ja mam 3 torby. Jedna kosmetyczka, kabinówka mała i torebka i tez mam pakowane miniaturki ręczniki tez takie szybkoschnące w mini formacie najwięcej te podkłady ( podpaski zajmuja) a i tak mam tylko jedna paczkę belli plus canpola który jest o połowę mniejszy
Co do musów to zależy jaki poród po cc nie polecam ogólnie takich warzyw i owoców bo są wzdymające ja wzięłam w razie czego ale nie będę stosować jeśli się okaże że będzie cc
Naszczescie ciuszków nie musze mieć to juz byłby dramat z zapakowaniem a jeszcze musze gdzieś laktator wcisnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 16:46