X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie te pampersy są za 1 grosz wysłali mi na maila ze są do odebrania wiec jutro sobie odbiorę tylko nie wiem jakie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa uwierz mi tych rzeczy się tyle nazbiera ze wszystkie tak będziemy wyglądać a to tylko pakunek na ok 3 dni :D

• koffy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym nie lubieniem słodyczy to bywa problematyczne.. nikt mi nie chce wierzyć i czasem dziwnie patrzą 😅 wiecznie muszę się tłumaczyć czemu czymś się nie poczestuje.
    Ja wszystko pracuje pracownica przemysłowa więc leci szybko + mój mąż alergik na zelazko pracownica nawet lubi prasowac i wczoraj oglądając film sobie pieluchy parowal. Szybciutko mu poszlo i jeszcze miał zabawę :p

f2w390bvlnherxsi.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute z kilku powodów w sumie się nastawiam na wcześniaka. 1 skracająca się szyjka, 2 to ze mam założony pessar, 3 wywiad i kwestia ze w poprzedniej ciąży odeszły mi wody przedwcześnie , 4 sugerowali tak w szpitalu i sugeruje tak ginekolog 5 mały jest duży xd w sensie ze w terminie będzie pokaźnym bobasem i mam tez wielowodzie 🙈🙈🙈 wiec to napiera na moja szyjkę 😅 w ogóle mam takie przeczucie ze będzie lutowy

Zosla u mnie w rosmanie trzeba było przy kasie pani powiedzieć i miała pod lada naszykowane z naklejka ze produkt z promocji czy jakoś tak :) pampers premium care rozmiar 1

Ja się zastanawiam na ile te pampersy rozmiar 1 będą dobre 🤔 bo mam tych premium care łącznie około 100 i mam lupilu około 30 🤔 a podobno szybko się na 2 zmienia.

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziekuje jutro się zapytam jak bede w Rosmanie cieszę się że likwidują godziny seniorów bo nawet do Rosmana nie można było wejść
    Ja jeszcze male przemeblowanie musze zrobić
    Do torby tej mojej porodowej włożę sobie podpaski te z canpola ;) i majtki siateczkowe coś czuję że właśnie tam powinny być i jeden ręcznik;)
    Ja 1 mam mało tylko jedna paczkę 28 sztuk
    0 36 sztuk i 2 paczki 2 ale u mnie mozliwe że dziecko w tych 1 trochę pochodzi bo jest małe choc rodzice sa przy sobie ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 21:32

• zokeia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :)

BioGaję polecam po antybiotykoterapii. Tzn moi lekarze właśnie ten probiotyk nam polecali, my używaliśmy.

Nie rozumiem dlaczego zmieniacie w aplikacji rossman tygodnie ciąży, skoro w nich nie jesteście. Jeśli promocja dotyczy całej ciąży to ok, ale rozumiem, że regulamin dopuszcza wzięcie udziału wyłącznie powyżej któregoś tygodnia?

Bardzo chciałabym poprać w lutym rzeczy i schować do komody, ale nie umiem się zdecydować. Powiedzcie jakie (jeżeli macie) wybrałyście komody z przewijakiem? Mam na oku tylko tę z IKEI, ale jakoś...sama nie wiem.
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/smastad-stol-do-przewijania-bialy-bialy-z-3-szufladami-s19392159/

Odnośnie spakowania się do szpitala, to przyszedł mi do głowy pomysł. A gdyby tak rzeczy dla dziecka (ubrania i pieluchy) włożyć do worka próżniowego? Tym sposobem uda nam się zmieścić do jednej średniej walizki! Kiedyś miałam jedną na poród i pobyt, a resztę mąż później donosił. A jeśli teraz nie będzie możliwiości donoszenia?

Nagietek, m85t lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kupujecie takie albumy/kroniki na pierwsze lata życia malucha? Nie wiem jak to się do końca nazywa, chodzi mi o takie, gdzie wpisuje się ważne momenty z życia, wkleja opaskę ze szpitala, pukiel włosów itd.
    Może ktoś coś fajnego polecić?
    Album, który mam dla córki już widzę, że jest niedostępny, więc szukam czegoś innego.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia promocja jest na pampersy i to dziewczyny piszą 1 wiec akurat po porodzie qiec jeśli ktoś nie ma to akurat do torby będzie;) choc nie rozumiem czemu dopiero od 34 tc ta promocja jest mi 2 tyg brakuje ale wole sobie teraz wybrać;)
    Ojj nie chciałoby mi się bawić juz w worki próżniowe chociaż jest to pomysł dobry ale ja juz nie chce inwestować w specjalne worki na to Jeszcze musze umyć i wyparzyć butelkę ale to jutro jakby się okazało że idę do szpitala to wtedy to zrobię ;) Rzeczy mąż może dowozić nie może wchodzić na oddział ale może przekazać podpisane ;)

Annie trzeba sobie zadać pytanie jakim jesteś człowiekiem jeśli lubisz zapisywać takie rzeczy itp to warto moja siostra jest artystka to i lubi takie rzeczy ja nie koniecznie bede chciała się w to bawić :/ chyba ze coś takiego otrzymam chyba wystarcza mi zdjęcia w zwykłym albumie albo fotoksiążce chyba się nazywa taki album oh baby ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 21:45

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces:D złożyliśmy to łóżeczko nieszczęsne, ale ile razy składane i rozkładane... problem w wysokości. Na 3 szczebellku za niskie, na 2 za wysokie. Ale mąż wykombinował, udało się fajnie przymocować do naszego łóżka. Niestety na długo nie posłuży, daje mu pół roku. Pewnie weźmiemy łóżeczko turystyczne na 2 miesiące, póki się nie przeprowadzimy na swoje. Ale to czas pokaże, może mieszkanie bedzie szybciej do odbioru, albo maluch tak szybko nie urośnie.

Ja albumu nie kupuje, pewnie dostaniemy od kogoś. Prowadzę album zdjęć usg póki co.

zokeia lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Nadzieja ja dopiero po zmianie dostałam maila tak nic nie dostałam
    Ja zrobię mężowi listę do zrobienia :D bo jak mu nie napisze to nie będzie wiedział że trzeba posprzątać złożyć łóżeczko wydaje mi się ze ja sporo zrobiłam i tak w ciąży zawsze mogłam mieć ciążę leżącą;)
    Co do komody my mamy biała zwykła z IKEI nie pamiętam jak się nazywa 3 szuflady do tego chce kupić przewijak z allegro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 21:51

• zokeia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, niby rozumiem wytłumaczenie, ale uważam, że jak ktoś nie łapie się na promocję, to się nie łapie i z niej nie korzysta.
    Mojanadzieja, aż sprawdziłam, ja nie dostałam emaila. W aplikacji też nic nie jest zapisane.

Annie1981 nie mam do polecenia żadnego albumu, ale to fajny pomysł, bo przynajmniej nie pogubisz pamiątek. My robiliśmy fotoalbum każdemu dziecku na urodziny.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia a ja uważam że skoro ktoś jest w ciąży i skoro się da zmienić termin i jest taka promocja no to ekstra bo tak naprawdę co z tego ze skorzystamy wcześniej na etapie pakowania torby się przyda ;)
    Mojanadzieja no widzisz to mi juz tez powinni wysłać a wysłali dopiero po zmianie terminu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 22:05

• zokeia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja nie potrafię wyświetlić linku/powiększyć zdjęcia. Wklisz proszę jeszcze raz?
    Zosia - dlatego, że regulamin promocji mówi o kobietach po 34 tc, a nie o kobietach ciężarnych.
    Człowiek może pić alkohol po 18 urodzinach. A nie przed mimo, że i tak jest człowiekiem :)
    Z jakiegoś powodu jest taki, nie inny regulamin, trzeba zapytać marketingowcow dlaczego tak zrobili. Może po to, żeby wszystkie kobiety nie wybrały pieluch? Może jest ograniczona ilość przeznaczona na promocję i naczej to nie byłoby dla nich opłacalne? Jeśli zmieniasz termin, to kombinujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 22:08

Mojanadzieja, Linka2019, m85t lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w rodzinie zawsze kupuje coś w tym stylu dla maluszków

https://allegro.pl/oferta/moje-pierwsze-5-lat-anne-geddes-grawer-dedykacja-7373639552?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Annie1981 lubi tę wiadomość

18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia ja nie mam w ogóle z tym problemu akcja jest jednorazowa w szpitalu tez dostałam próbki a byłam w 14 tc które mi się nie należały a dali mi i wzielam wybacz ale przez 4 lata wydałam więcej niż nie jedna matka i zero wsparcia ze strony państwa tylko kobiety które już maja dzieci się liczyły i liczą i im się należy a jeśli nie możesz mieć dziecka musisz kombinować. Każda tez robi co uwaza za słuszne ja się cieszę że Belldandy podała taka informacje do 34 tc to ja mogę nie dotrwać a napewno mi się przydadzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 22:22

Olciak lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ale macie tych wyprawek do szpitala oO... kto Wsm to potem będzie po porodzie nosił ?;) 2-3 dni i wyjdziecie jak bd ok... ja nie wiem na ile pójdę i kiedy wyjdę, wiec mam tylko torbę taka normalna jak na pobyt na patologii, a reszta w domu i mąż dowiezie w razie w... i tak po cc jest to potrzebne u Nas dopiero na 2 dobe jak pionizuja te swoje podkłady, majtki itp

Jedna laska szła do porodu i miała zgrzewkę wody, a jak położna stekala ze to musi nosić

Ja mam jedna walizkę, raczej średniej wielkosci i zamierzam się do niej spakować plus torba lniana z La millou ta na koce xxl , wiec pojemna i ja zawieszam na torbę, która wiozę... na kurę do karmienia ( zawsze mam pod glowe w szpitalu) mała paczkę pampersow ta z rossmanna, mokre chusteczki i dam tam laktator i chyba tyle 🤷‍♀️

Podkładów tez biore po 1 max 2 paki.. i tak mąż będzie mi dowoził jedzenie czy coś, to może podać, to nie problem. Szpital mam z 5-8 minut drogi autem

Tak tez miałam jak byłam 5 dni po cc i dzień przed...

Dla dziecka tylko trzeba u Nas pampersy, mokre chusteczki i jedna tetrę i krem do tylka chyba ?

Mało biore bo i tak potem trzeba wszystko prac po tych szpitalach, to mega siedlisko bakterii...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 22:28

zOsIa88 lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy a co Twoim zdaniem jest nie potrzebnew takiej torbie do szpitala? na zdjęciu to tak wygląda ze mam pake a to minimum rzeczy i walizka taka mała najmniejsza ;) te podpaski bella dużo zajmuja miejsca i podkłady oraz ręcznik papierowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 22:27

• koffy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja album będę chciała zrobić sama jeśli starczy mi czasu. Kiedyś już taki robiłam dla siostry ciotecznej , recznie malowany i kaligrafowany itd i wyszedł fajny. Tylko to jest czasochłonne zajęcie ktore najlepiej robić na bieżąco wraz z wzrostem dziecka i obawiam się że przy swoim nie będę mieć na to czasu. Więc jakby coś to zaprojektuje sama szyty album oprawiany w skórę z zdjęciami które zrobię ( takie pomagałem projektować jak pracowałam w studiu fotograficznym). Będę mieć pretekst żeby sobie nowy obiektyw dokupić xD
    Ja po przeczytaniu składu pampersow to nawet nie wiem czy chce je odbierać za 1 gr skoro i tak ich nie chce używać.. chyba że komuś dam 🤔 jeśli mi mail przyjdzie za te 6 tygodnj to będę się zastanawiać :)

f2w390bvlnherxsi.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Belldandy a co Twoim zdaniem jest nie potrzebnew takiej torbie do szpitala? na zdjęciu to tak wygląda ze mam pake a to minimum rzeczy i walizka taka mała najmniejsza ;) te podpaski bella dużo zajmuja miejsca i podkłady oraz ręcznik papierowy

Nie wiem co... ja nie mam ani podkładów na łóżko seni bo nie wymagają, ani ręcznika papierowego ;) a podkłady te podpaski jedna paczka seni i tyle.

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie chcą a to takie duże:D w wymaganiach jest 5 takich podkładów spakowałam 7 ale 2 chyba wyloze do szuflady do męża :D musze jeszcze coś pomyśleć co by ewentualnie nie brać szlafrok mi tez dużo miejsca zajmuje pomimo że nie jest gruby
    Koffy tez tak myślałam że pampersów nie kupię a musiałam 0 kupić fuck a myślałam że będziemy jakieś ekologiczne używać do szpitala oczywiście spakowałam 0 one są do 3 kg mam nadzieje ze dzidzia zaskoxzy a pampersy będą dla lalek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 22:35

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ