♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bell zaczęłam temat uczciwości przy korzystaniu z promocji, bo głęboko wierzę, że takie małe gesty mają znaczenie. Wg mnie jest to problem, że ludzie kombinują, naginają rzeczywistość dla swojej wygody. Dla 5 złotych. Oczywiście dalej nie dyskutujemy, rozumiem Was, nie będziemy tu wykładać etyki czy moralności, nie od tego jest forum
Ale jak zawsze każdy mógł wyrazić to co uważa i już, idziemy dalej
Odnośnie pieluch wielorazowych, to przy pierwszym dziecku nie zdecydowałabym się na nie, bo to byłby zbyt duży wysiłek. Dopiero teraz mam ochotę spróbować, np po 6 tż, kiedy kupek będzie trochę mniej. W jednorazówkach drażni mnie góra śmieci, ale też właśnie proces produkcji pieluch. Na wyjazdy, czy wyjścia do znajomych raczej będę brała jednorazówkę. Po prostu czuję, że teraz wielopieluchowanie nie będzie to dla mnie problem. Poza tym naprawdę interesuje mnie idea less waste. Nawet moja praca zawodowa jest poniekąd z tym związana (w dziedzinie technologii). A jak wyjdzie, zobaczymy.
Bardzo fajnie o ekologii pisze na insta eko.paulinagorska. Niedawno miała nawet story o tym, że każda, drobna zmiana ma znaczenie i żeby nie mieć wyrzutów sumienia, że nie jest się na 100%. Niech to będzie rezygnacja z reklamówek, wody butelkowanej, segregacja śmieci itd itp. Wszystko ma znaczenie, większa swiadomość przycvhodzi z czasem. Myslę, że zmiany w życiu warto wprowadzać stopniowo. Ostatnio podczas podpisywania umowy na prąd wybrałam opcję z odnawialnych źródeł energii. Tylko nie wyszło mi z samochodem elektrycznym. Do żadnego z oferowanych nie zmieszczę trójki dzieci i na wiosnę kupuję benzyniaka. Tego żałuję, bo bardzo chciałam samochód elektryczny.Annie1981, koffy lubią tę wiadomość
-
Zosia, oczywiście zgadzam się z Tobą, ale ja nie o tym pisałam
Chodzi mi tylko o fakt, że pieluchy wielo są bardziej eko niż jednorazowe i tyle
Z tymi koszulami to mam problemW sumie mam teraz 3 szt w których śpię na bieżąco i jak akurat dwie będę miała w praniu to dupa.... Muszę chyba jeszcze jedną dokupić, żeby zawsze mieć min. dwie wyprane.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Ja dzus robię obiad pierwszy raz od 12 tygodnia ciąży... dzieci nudziły o bułki na parze z truskawkamiAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
zokeia wrote:HAha to rossman jednak w jakiś magiczny sposób targetuje odbiorców, bo ja dalej nic nie dostałam
A masz newsletter aktywny?
Ja dostałam oliwkę już dawno, pampersy na obie karty moja i męża i teraz szczoteczki.
Ale oliwkę i szczoteczki tylko na jedna kartę, wiec nie wiem od czego to zależy? Od wieku dzieci 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 08:53
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Zokeia dzięki za polecenie profilu. Ja się staram właśnie wprowadzać takie małe drobne zmiany. Filtr do wody, torby materiałowe itp. Ostatnio komedia, wychodziłam z rossmana z wypchanym plecakiem i stertą rzeczy na rękach bo mi się nie zmieściły a nie kupuje toreb😅
zokeia lubi tę wiadomość
-
belldandy wrote:A masz newsletter aktywny?
Ja dostałam oliwkę już dawno, pampersy na obie karty moja i męża i teraz szczoteczki.
Ale oliwkę i szczoteczki tylko na jedna kartę, wiec nie wiem od czego to zależy? Od wieku dzieci 🤷♀️
A ile wyświetla Ci się w aplikacji rabatu w rossnę? Z uwagi na to, że kupuję już od pierwszego dziecka mam 10% i tyle nalicza mi się na kasie, ale w aplikacji wyświetla się 3% od kiedy wpisałam, że oczekuję kolejnego dziecka.
-
Ale się postresowalam wczoraj dyskusja o walizce do szpitala, aż zasnąć nie mogłam
aktualnie mam jedna jedyna koszule porodowa/ do karmienia (rozróżniacie je bardzo?), a nie wiem gdzie dalej kupować, bo jak już się zalilam, nie ma dużych rozmiarów NIGDZIE. Na Allegro kupiłam koszule 3xl, która jest teraz w miarę Ok, a ja nie wiem czy nagle pod koniec brzuch mi wielki nie wyskoczy. Inne na Allegro to te dziwne króciutkie bawełniane koszule w jakieś misie czy inne (wtf), których nie kupie bo w największy rozmiar to może głowę przełożę. To samo staniki, nie wiem gdzie kupić, jakie, ile... jadę do dzisiaj do centrum handlowego do hm i mam nadzieje, ze uda mi się dostać jakas koszule. Mam szlafrok, postanowiłam, ze zabieram ten, który mam w domu i nosze nawet bez ciąży, bo jest dobry na każdy rozmiar 👍🏻
-
Hej, ja oliwkę dostałam już dawno. Narazie nic nowego mi nie przyszło. Bolą mnie zatoki i mam katar. Dzieci odwiezione do babci. Czas leci a ja jak stanęłam z przygotowaniami dla Tymcia tak stoję dalej. Rozmawiałam teraz z mężem i zamówię z allegro to czego nam brakuje z tych drobniejszych rzeczy. W kwestii ekologii nie jestem na 100% ale reklamówki mam zawsze swoje i duży kosz pod wózkiem, śmieci segregujemy, staram się nie marnować jedzenia chociaż przy dzieciach nie jest łatwo. Do pampersów chyba nikt mnie nie przekona bo spieranie tych kup to jest masakra. Kilka razy dzieci mnie ostrały. Plamy nie chcą schodzić. Ciężko je sprać. Mimo że wiem że są bardziej eko. Ja niestety do tego nie dojrzałam.
-
zokeia wrote:Aaa widzisz w rossnę nie mam newslettera. Sprawdziłam teraz. Mam tylko w klubie rossman.
A ile wyświetla Ci się w aplikacji rabatu w rossnę? Z uwagi na to, że kupuję już od pierwszego dziecka mam 10% i tyle nalicza mi się na kasie, ale w aplikacji wyświetla się 3% od kiedy wpisałam, że oczekuję kolejnego dziecka.
Trzeba mieć aktywny żeby dostawać właśnie produkty
Mam tez 3% bo po ukończeniu któregoś roku skasowało te procenty...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyTak szczerze to z koszulami jeśli ktoś woli spodnie może zabrać spodnie i koszulkę jeśli nie będzie tego cc bez sensu tez kupować albo jakieś inne koszule ja sobie kupiłam topy do karmienia są w h and m i tez można od biedy taki zabrać.
Ja jak byłam w szpitalu to poszło mi bardzo dużo koszul maz ciągle donosił pociłam się a był październik spalam przy otwartym oknie.
Odebrałam paczkę pieluch warunkiem jest ze musisz coś kupić a że mam juz wszystko co potrzebuje to wzięłam mentosyzastanawiałam się też nad szczotka do mycia butelek
Nadrobiliśmy wagowo 1500 gWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 10:10
Roksi, Parachute90, KiziaMizia, zokeia, Mojanadzieja, misskity, Gemma19, Olciak, Jaszczureczka, belldandy lubią tę wiadomość
-
Gemma19 wrote:Ale się postresowalam wczoraj dyskusja o walizce do szpitala, aż zasnąć nie mogłam
aktualnie mam jedna jedyna koszule porodowa/ do karmienia (rozróżniacie je bardzo?), a nie wiem gdzie dalej kupować, bo jak już się zalilam, nie ma dużych rozmiarów NIGDZIE. Na Allegro kupiłam koszule 3xl, która jest teraz w miarę Ok, a ja nie wiem czy nagle pod koniec brzuch mi wielki nie wyskoczy. Inne na Allegro to te dziwne króciutkie bawełniane koszule w jakieś misie czy inne (wtf), których nie kupie bo w największy rozmiar to może głowę przełożę. To samo staniki, nie wiem gdzie kupić, jakie, ile... jadę do dzisiaj do centrum handlowego do hm i mam nadzieje, ze uda mi się dostać jakas koszule. Mam szlafrok, postanowiłam, ze zabieram ten, który mam w domu i nosze nawet bez ciąży, bo jest dobry na każdy rozmiar 👍🏻
Gemma mam 3 koszule: bonprix (https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-397419478/?catalogueNumber=928418&type=image&source=2&return=ref), ta taka z allegro co dziewczyny polecały - na guziczki i z italianfashion (https://www.italianfashion.pl/odziez-damska/koszule-nocne-dla-kobiet/mitali-koszula-damska-krotki-rekaw.html) . Rozmiary znajdziesz spokojnie i będą na pewno pasować na większe brzuszki. Każda z tych koszul co Ci wysłałam jest też z bardzo dobrej jakościowo bawełny. Ja mam ta z italian fashion xl i mi zostało jeszcze troche miejsca na brzuch, ale jesli chcesz mieć pewność to zamawiaj XXL i na pewno się zmieścisz i Twój brzuch teżz tych trzech to jedynie ta z allegro jest mi troche w biuście opięta, ale dół leży ok.
Staniki do karmienia znajdziesz w HM na pewno. Ja mam : https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0796454007.html i https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0694220009.html. Ten pierwszy jest dużo fajniejszy i lepiej leży.Gemma19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Koffy a masz już swój typ pieluch jednorazowych? Przez chwilę rozważałam wielorazowe ale chyba przerasta mnie ten temat. Wstępnie zdecydowałam się na Pingo - mam nadzieję, że Alicji będą odpowiadać, ale jeszcze nie zamawiałam więc chętnie poczytam o innych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 10:44
-
nick nieaktualnyMi dzisiaj przyszedł laktator musze poczytać jak się go obsługuje narazie to widzę same części
Co do torby juz myślałam że sobie wyloze jakieś rzeczy ale spytałam dziewczyn co rodziły w tym szpitalu co ja praqdopodobnie będę i okazuje się że jeszcze musze rzeczy dołożyć okazuje się że 7 podkładów może być za małospakowałam tez sól fizjologiczna i gaziki
Mojanadzieja mi lekarz kazał pic wodę z miodem oraz mało się ruszać aby nie tracić za dużo energii spać na lewym boku nie nawidze spać akurat po tej stronie juz lepsza ta prawaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 11:05