♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja na razie planuje podzielić rzeczy do szpitala na dwie -jedna torba to taka, gdybym miała trafić do szpitala wczesniej i spędzić tam jeszcze jakiś czas przed porodem . Do drugiej spakowałam rzeczy po porodzie dla siebie i dla dzidziusia.
U mnie w szpitalu pampersow dla dziecka nie trzeba, także nie spakowałam . Wzielam dosłownie 3-4 tetrowe tylko.
Olciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Do kabinowki mam włozone podkłady, pampersy, podpaski te duże, majtki siateczkowe bieliznę, koszule, rolke papieru, sztućce plus kubek miska herbata cukier, kawa, ciuchy na wyjście do małej pieluchy tetrowe otulacz,
Do kosmetyczki : mam zapakowane dwie kosmetyczki w środku w mojej są rzeczy do kąpieli wszystko w małych pojemnikach dla dziecka mam małą kosmetyczke a tam smoczek, bephanten, szczotka, kompresy do brodawek oraz lanolina poza tym 3 paczki chusteczkę higienicznych 2 ręczniki, butelka, wkladki laktacyjne i felma... coś tam
W torebce mam
Koszule do porodu, klapki, 2 podkłady i przekąski i dokumenty torebka jest najlżejsza i ma jeszcze miejsce w razie czego
Większość rzeczy pakowałam w torby strunowe moj kiedyś dostał w wojsku pełno torebek to teraz wykorzystałam i 2 z Ikei
Koffy kiedyś jadłam te od Anny Lewandowskiej ale ogólnie to lepiej żeby było coś słodkiego polecają tez miód żeby nabrać siłWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 17:26
Olciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ze zdrowych przekąsek do szpitala polecam orzechy (migdały, laskowe, mieszanki) oraz owoce suszone (morele, śliwki). Dobre batony musli też się sprawdzą. Można wziąć pod uwagę kabanosiki (takie, których nie trzeba trzymać w lodówce) pałeczki serowe, chleb fitness pakowany z długim terminem ważności.
koffy lubi tę wiadomość
-
zOsIa88 wrote:Jeśli chodzi o majtki zwykłe i staniki do karmienia to ile sztuk?
Ja spakowałam dwa staniki, 4 pary siateczkowych poporodowych i 3 pary bawełnianych tych z h&mu, o których wczoraj wspominałam. -
O właśnie staniki
Kupiłam jeden do karmienia taki sztywny i zamówiłam w sklepie jeden materiałowy narazie
A do szpitala te sztywne, czy te takie materiałowe? hm...
Majtek mam siateczkowe (są 2 szt) , poporodowe mamy ginekolog (są 2 szt, ale jeszcze domówię rozmiar mniejsze na jej stronie, tylko nie wiem czy je wezmę do szpitala czy w domu beda na mnie czekały) i mam zwykłe 3 szt spakowane
Nastawiam się ogólnie na pobyt 2-3 dniowy (u mnie w szpitalu po 2 dobach wypisują jak jest wszystko ok niezależnie czy cc czy sn, tak mówiła położna) oczywiście u mnie może być wcześniak więc pewnie dłużej posiedzimy ale wtedy mąż dowiezie rzeczy, bo jakbym miała się pakować na tydzień-dwa to chyba 4 ogromne walizkii by pomyśleli o kurka jakaś celebrytka przyjechała hahaha
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Wiem że zalecają słodkie ogólnie tylko że ja nie dam rady zjeść raczej..
Po miodzie to mogę jedynie wymiotować bo na sama myśl mnie telepie.. ja nie jem żadnych słodyczy ogólnie.. nie jem gotowanej marchewki bo jest za słodka i nawet lodów nie lubię 😅 owoce z rzeczy słodkich jem - za sokami już nie przepadam.
Dlatego muszę poszukać czegoś wysoko energetycznego, może być dużo cukru w składzie ale zeby nie było tego czuć w smaku.
Co do stanikow to do szpitala i pierwszy okres po porodzie polecane są bez fiszbin ( mogą zastój wywołać przez ucisk)
Zosla fajne walizki - wydają się fajnie pakowneja bym chciała się tak spakować zeby nie upychac tego potem kolanem ale też nie wyglądać jakbym pol domu wzięła 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 18:40
Olciak lubi tę wiadomość
-
Okej, dzięki Koffy!
W takim razie biorę ten jeden materiałowy (który będę miała do odbioru w sobotę) i właśnie nie wiem jak to zrobić. Bo zamówiłam jeden ten stanik
bo nie wiem czy bede karmić, czy bede miała pokarm a nie chodzę w takich stanikach. Lepiej zamówić jeszcze jeden, żeby do szpitala chociaż dwa mieć? Bo potem pewnie w razie czego dokupię na szybkości więcej jakby była potrzeba.
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Olciak. Pokarm na pewno będziesz miała, bo tylko 4% kobiet nie jest w stanie go wytworzyć. Problemem są wszystkie przeszkadzacze, które nie pozwalają się laktacji rozbujać czy psują odruch ssania dziecka (butelki, smoczki itd).
Czasem trzeba na pokarm chwilę poczekać, szczególnie po CC, ale jak się często malucha przystawia czy wspomaga się laktatorem, to się pojawia.
Pamiętaj, że jak dziecko płacze czy wisi na piersi to nie świadczy o braku pokarmu.
Na początek na pewno miękki stanik będzie lepszy, bo piersi mogą znacznie zmienić kształt i rozmiar jak napłynie pokarm.zokeia lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyKoffy nie wiem czy się da tak spakować kurcze ja miałam mini produkty a i tak wyszło tego dużo naprawdę a przecież kubek trzeba zabrać sztućce tez wszystko potrzebne jak leżałam w 14 tc to maz donosił rzeczy bo leżałam 10 dni wiec nie da się spakować tak żeby to przewidzieć zastanawiam się i chyba mu jedna szufladę spakuje w razie czego żeby nie szukał rzeczy jakbym potrzebowała czegoś... bo wezmie mi stringi albo stanik który się nie nadaje. ... co do staników to ja mam takie miękkie i nie planuje brać innych poza tym zwiniesz je i spakujesz
-
Olciak ja wezmę jeden ten szmaciak do karmienia i jeden sportowy. Myślę, że wystraczy. Też nie chce zbytnio inwestować w te szmaciaki bo ani one mi biustu nie trzymają ani nie są dobrze dopasowane.
Mam jeszcze 2 ładne koronkowe do karmienia z esotiq ale one są z fiszbinami więc raczej na wyjście, a nie na leżenie w szpitalu.Olciak lubi tę wiadomość
18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ja juz teraz chodzę w tych miękkich stanikach do karmienia. Strasznie mi piersi urosły i nic z czasów z przed ciąży mi nie pasuje. Nie chce też w nic droższego póki co inwestować, dopiero po porodzie kupię.
Olciak, a dlaczego Ty się nastawiasz na wcześniaka? Masz takie przeczucia czy jakieś powodu ku temu żeby tak myśleć ?
Koffy. Jak ja bym chciała tak jak Ty - po prostu nie lubić słodyczyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 20:18
-
Dziewczyny a czy któraś z Was ma duży biust? Bo ja nigdy nie miałam nieusztywnianego stanika, przy moim rozmiarze F/G nie wyobrażam sobie mieć bez żadnego usztywnienia bo to tak samo jakbym nie miała i nie wiem jak to ugryźć 🤔 zamówiłam kiedys z hm L/XL miska była ok ale w obwodzie cały wisiał 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 20:21
-
nick nieaktualnyJa polecam tez te z h and m tylko rozmiar wiekszy niż normalnie ja sobie wzięłam M i juz mi przyciasnawo z esotiq mam też miękkie ale wzięłam L aha jeszcze za rada dziewczyny z innej grupy spakowałam 4 sole fizjologiczne i guziki jałowe nie wiem czy się przydadzą.
Wzielam 2 tetrowe pieluchy 1 flanelową i otulacz
Mi jeszcze sterta ciuchów została do prasowania i nie wyrobiłam się ze wszystkim bo cześć rzeczy się suszymam nadzieje ze posiedze w domu jeszcze i torba się nie przyda bo maz to taki nie ogar jeśli chodzi o składanie rzeczy
do szpitala przyniósł mi takie wymietolone ze wstyd...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 20:26
-
Roksi ja normalnie noszę rozmiar 65F także mam ten sam problem z tymi stanikami do karmienia.
Znaowilam jeden w rozmiarze D ale ciasny w obwodzie to mi pół cycka weszło. Wzięłam kolejne stawiając na miskę i minimalny obwód jaki znalazłam do 75 i oczywiście za szeroki ale jego już zostawiłam.
Mam właśnie 2 z esotiqa koronkowe do karmienia i wzięłam w rozm 70F żeby były ciut luźniejsze i są super i można mozniej w nich chodzić No ale mają fiszbiny. A ponoć na pierwsze rozkręcanie pokarmu druty niewskazane. Po pierwszych 2-3 tyg męczarni w tych sznaciakach myślę, że się przerzucę już na te seksowniejsze 😁😁18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Walka od 2016 -
W taka normalna torbę urlopową się pakujecie? Ja to się boję, że będę wyglądała jak wariatka z taką walizka jak wjadę na oddział.18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:W taka normalna torbę urlopową się pakujecie? Ja to się boję, że będę wyglądała jak wariatka z taką walizka jak wjadę na oddział.
widziałam, że babki mają takie wielkie walizki, że bym się w nich zmieściła 🤣🤣