♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Korralikk - ja kupiłam zwykły śpiworek cienki 1 tog: https://allegro.pl/oferta/spiworek-niemowlecy-do-spania-lato-0-6-mies-1-tog-9337178770?snapshot=MjAyMS0wMS0yNlQxNzoxMjoyNi44NjdaO2J1eWVyOzcxMTM2YjYxMDExNDZiNjA0ODQ4ODQyOWVlNGIyNjNkM2QwMWE4ZWUyZjgyN2M5OTNkMmRmNzc4ODdjMjdlYjY%3D
U nas w mieszkaniu zawsze jest ciepło, no i to już będzie wiosna praktycznie, dlatego szukałam 1 tog. Ogólnie wygląda spoko, ale jeszcze go nie prałam
Zosia - ten laktator Neno Bella o którym wspominałaś mnie zainteresował. Znasz może kogoś kto go ma? Bo patrząc po opiniach to ma same pozytywne, wydaje mi się to podejrzane i zastanawiam się czy to przypadkiem nie marketing producenta. -
A ja jeżeli chodzi o kupowanie jestem pomiędzy 🤣 lubię zamówić cos online i czekam na paczkę jak na sw. Mikołaja, ale raz na jakiś czas zajde do galerii zeby na żywo cos kupic, dotknąć. W pepco kupilam fajne pieluch flanelowe 2 za 10 zł, bo mam same muślinowe.
Rożek zamawiam dokładnie ten:
https://babyboutik.pl/rozek-niemowlecy-royal-baby-grey--pink-sleepee?cd=12032641843&ad=113394643102&kd=&gclid=Cj0KCQiAmfmABhCHARIsACwPRABB6pGfTj82W4nGtsO5AJ9IwgHQNDZyTqJlToL2eFECGb2c0tHQu94aAgpkEALw_wcB
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Mnie nawet nie tłum zmęczył, ale miałam wrażenie, że chodzę bez celu, bo w sumie nie znalazłam nic po co przyjechałam. Dla dzieci poki co nic nie kupuje, ale widziałam fajne promocje w smyku. A chodzenie już powoduje u mnie twardnienia brzucha, wiec odpuszczam galerie.
Ja różek i poduszkę do karmienia z Jukki, jakoś taka sobie, ale nie kupuje nic nowego bo po córce mam uniwersalne kolory, wiec synek tez skorzysta.
-
Miałam gorszy dzień bo mały prawie wcale się nie ruszał... już nawet dzwoniłam do położnej i mojego lekarza.
Położna kazała do szpitala, a lekarz poczekac jeszcze trochę, wziąć ciepły prysznic, zjeść coś słodkiego. I chyba lekarz miał racje bo teraz leżę i troszke go czuje... może się przekręcił bo te ruchy są jakieś stłumione 🙈.
Dziś wychodzę wieczorem, wiec mam nadzieje ze będzie z Małym Ok i wyjdę na urodziny a nie do szpitala 🙈🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyKiziaMizia z forum jedna dziewczyna mi pisała o nim w styczniu urodziła jakbym nie kupowała z canpola to ten wydaje mi się spoko laktator a canpol jednak na baterie plus sieć.
Butterfly to ja kupiłam.zwykla tetre w pepcoa pieluszek to myślę że mamy dużo
Co do różka to ja kupiłam miekki wiązanyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 17:29
-
KiziaMizia ja zamówiłam ten neno, ale nic nie mogę o nim powiedziec bo nie używałam ani nie znam się 😅 poza tym to nowosc wiec chyba nie znajdzie się dużo opinii poza tymi sponsorowanymi...ale mi się spodobało to ze jest właśnie zgrabny, działa na akumulatorze no i tani, a nie chciałam inwestować w medele albo coś nie wiedząc czy będę używać..
Ja nie mam rożka, a śpiworek który mam wydaje mi się jakiś taki wielki na początek...sinsay ma chyba jakieś w konkretnych rozmiarach 🤔
Czy na początku np pierwszy miesiąc dziecko może spac owinięte tylko w otulacz lub cienki kocyk?? Nie chodzi mi o przykrywanie tylko zwijanie w takie burrito jak w szpitalu? 😁Butterfly02 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KORRALIKK wrote:Gdzie kupujecie rozek, śpiworek do spania? Waham się, czy kupić tani zwykły, czy taki velvet premium ? Wiązany czy na rzep? Miękki czy usztywniany? 🤨
Ja kupiłam póki co tylko rożek. Potem ewentualnie kupie śpiworek, jak będzie taka potrzeba. Ja kupiłam używany na OLX za 20 zł czy 15 zł, nie pamiętam. On jest na rzepy, ma też wstążkę wiązaną. Jest usztywniany wkładką z tyłu, którą można wyjąć, jak trzeba będzie uprać, czy po prostu rozłożyć i traktować rożek jako kocyk. Uważam, to za sporo rozwiązanie. -
Ja dzisiaj dość intensywny dzień, bo z rana na krew (mój ginekolog w związku z białkiem w moczu zalecił zbadanie kwasu moczowego i dehydrogenazy mleczanowej, wyszło w normie!) - swoją drogą zimno było strasznie rano, a przed diagnostyką 5 osób
walczyłam ze sobą, żeby się odezwać, ale w końcu jak weszły dwie osoby do środka, to wpadłam za nimi, podeszłam do rejestracji i spytałam, czy w ciąży obowiązuje kolejka i oczywiście nie, więc uff
Oprócz tego poszliśmy na godzinny spacer z mężem, ale nie wiem czy to już działanie relaksyny się zaczęło, bo tak mnie bolała miednica, że musieliśmy iść jak żółwieI do tego jeszcze pachwiny mnie bolą mocno cały dzień, chyba muszę przystopować z różnymi aktywnościami
A ja tak uwielbiam nasze wspólne spacery, a coś czuję, że dopiero po porodzie będę mogła na dobre do nich wrócić, bo praktycznie każde wyjście kończy się bólem
Poogarniałam parę rzeczy w domu, ale tak się okropnie zmęczyłam, że chyba zacznę myśleć o praniu i prasowaniu, bo jeżeli ma być tylko gorzej, to już nie jestem przekonana, że tak szybko to ogarnę...
Ostatnio w ogóle czuję małego bardzo często na dole brzucha w linii majtek - takie "mielenie" czuję pod skórąjakby mnie tam ugniatał
I nie mam pojęcia jak leży, bo i na dole i na górze go czuję xd w poniedziałek na usg zobaczymy
-
A kiedy pakujecie torby do szpitala ? Bo ja dziś wyciągnęłam walizkę i tak nie wiem w sumie kiedy zacząć ja pakowaćBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Dzisiaj mieliśmy sesję ciążową, pierwsza nasza profesjonalna sesja w życiu, wróciłam zadowolona i pozytywnie zmęczona, aż zasnęłam 😂
Ale powiem Wam, że to była dobra decyzja, juz dostaliśmy plik zdjęć do wyboru, są piękne, naturalne (jeansy, t-shirty, jednokolorowe tło), tak jak chcieliśmy.
Pamiątka na całe życiezokeia, Gemma19, Annie1981 lubią tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualnyJa już mam spakowaną ale jeszcze mam wrzucić papier toaletowy i baterie do laktatora a robie to juz chyba 4 dzień
cieszę się że wcześniej poprasowałam wydaje mi się ze przez to ułożenie małej tak ciężko mi się oddycha i żebra bolą mam też nacisk na żołądek:/
-
Ja w tygodniu zamówię apteczkę, kupię przekąski i się spakuje..jakos mi coraz ciężej i cieszę się ze wszystko jest już prawie ogarniete..za miesiąc to by mi się w ogóle nie chciało chodzić po sklepach 😅
-
Kurczę, mam tu 'najstarszą ciążę' i strasznie się stresuję, kiedy piszecie, że już macie popakowane torby! Dało mi to do myślenia, bo przecież dużo może się wydarzyć, a ja mam dopiero zrobioną listę. Niepełną. Ale nie wiem czy nie przesadzam, jak nic jeszcze 6 tygodni.
W każdym razie zmobilizowałyście mnie. Kupiłam staniki do karmienia i dwie koszule. Razem mam 5 koszul nadających się do karmienia/porodu (tylko te nowe są 'wyjściowe').
Spakuję w tygodniu torbę dla siebie. Rzeczami dla dziecka się nie martwię, bo w razie 'W', mąż albo ktoś to popierze. Przecież to dzień roboty.
PAmiętam, że kilak z was ma plastry na brzuchu. Fizjoterapuetka zaproponowała mi je niedawno. Pochwaliłam jej się jak to pięknie utrzymuję postawę i napinam mięśnie, dzięki czemu brzuch mi wreszcie powędrował do góry i nie przeszkadza aż tak, na co ona powiedziała, że właśnie teraz mam sobie odpuścić napinanie mięśni, tylko pozwolić działąć relaksynie. MAm być luźna, nie wyćwiczona. Plastry przejmą obciążenie. No i mam pytanie do Was, oklejonych. Czy nie martwicie się, że przez te plastry nie dosmarujecie brzucha i pojawią się rozstępy? Druga moja wątpliwość - mam przestać ćwiczyć?? Jeszcze dzisiaj rano zrobiłam 30 minut cichą tabatę z Kołakowską, a w tygodniu spinninguję. Jeśli ćwiczycie, to na czym polegają Wasze ćwiczenia? Tylko rozciąganie, czy wzmacnianie też? Ja chcę na poród mocne nogi i wydolność oddechową zrobić. A może źle robię?
-
nick nieaktualny
-
Ja ciagle sobie mówię, że muszę spakować torbę. Wiem, że to dopiero 31tydzien+4dni, ale różnie bywa. Nie wyobrażam sobie potem w panice to robić.
Co do ćwiczeń ja niestety w tej ciąży nie ćwiczyłam za wiele, kilka razy jakieś ćwiczenia z YT i joga. Powiem szczerze, że mnie to martwi. W poprzedniej ćwiczyłam praktycznie do końca, dużo spacerowałam, czułam się lepiej fizycznie i tez jakoś dało mi to siłę do porodu, teraz zaczynam się bać, że nie podołam. Ale nie chce teraz zabierać się za ćwiczenia, no może jogę. Dobrze, że moja dwulatka wymusza na mnie ciągły ruch.
-
Wybieram właśnie pieluchy na Allegro.
Pamiętam, że pisałyście, żeby kupować tetry 140g.
Jaki rozmiar? 60/80, czy 70x80?
A jaka jest różnica między tymi pieluchami a muślinowymi? Rodzaj splotu?
Co wybrać? Co kupić? Jak żyć?
EDIT: Już wszystko wiem
https://rodzinaeko.pl/aktualnosci/n/89/tetra-tetrze-nie-rowna-wielkie-porowanie-pieluch-tetrowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 21:23