♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Jeśli pakowanie jeszcze przed Wami to gorąco polecam wpis o torbie do porodu, gdzie zebrałam wszystko co niezbędne, bez względu na szpital plus przydatne rzeczy o których nie mówią ani położna ani znajome.
Sporo tipow, aby być gotowym na 100%
http://www.goodtotry.pl/2021/02/torba-do-porodu-co-zabrac-ze-soba-do.htmlzOsIa88, Dorciax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam otulacz do fotelika (wiosna, lato , jesień) jeśli będzie zima to weźmiemy kocyk albo kombinezon grubszy
Poprzecieraly mi się leginsy z lidlabede musiała nowe zamówić
a myślałam że wystarcza do końca.
Zastanawiam się też nad nakładkami na piersi z ciekawości ktora z Was kupiła?
Bardzo fajny wpis z pakowaniem torbyja dalej nie mam dołożonego papieru baterii i wody oraz butelki chyba to uczynię w 34 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 18:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Korralikk tez planuje kolektor wczoraj widziałam gdzieś zdjęcie jak kobieta ściągała pokarm z jednej piersi laktatorem i miała 40 ml a do kolektora spłynęło jej jeszcze 50 ml 🤯
-
Nagietek. Dziękuję, śliczne te staniki. One są bez drutów?
Linka2019. Ja kupuję ten poniższy otulacz. Tam jest napisane, że na wszystkie pory roku, choć myślę, że na zimę niekoniecznie się sprawdzi. Na zimę pewnie jednak dziecko z niego już wyrośnie i trzeba będzie kupić inny. Zobaczymy.
https://allegro.pl/oferta/kocyk-minky-do-fotelika-nosidelka-otulacz-10195538028
Nie miałam wcześniej otulacza, teraz sobie wyobrażam, że można dziecko wziąć w nim na spacer, w gondoli, bez zakładania kurtki czy kombinezonu. Zastanawiam się tylko co z rękami. Czy maluch nie będzie ich wyjmował i czy nie zmarznie? Ktoś ma doświadczenie z otulaczami i może powiedzieć jak to wygląda?
zOsIa88. Tak z ciekawości po co Ci nakładki na piersi?Linka2019 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
m85t wrote:Shani ja miałam w pierwszej ciąży podawaną imunoglobulinę w 28-30 tc i po porodzie. W drugiej ciąży tak samo, jedną dawkę mam już za sobą a drugą dostanę po porodzie.
A czy dostałaś skierowanie od ginekologa? Leczę się prywatnie i nie wiem, jak to ugryźć👧29: PCOS, KIR Bx, problem z cytokinami, ANA 2 1:160, NK 14%.
👦40: mSome 0%.
Starania od 2017.
IVF 10.2019: 21 pobranych, 6 zaplodnionych, tylko 1❄.
Przygotowania do FET od 11.2019
Immunosupresja 02.2020, 06.2020.
1FET 12.08.2020. (5dniowa blastka)
5dpt bHCG 21.6
7dpt bHCG 71.71
9dpt bHCG 203.38
12dpt bHCG 784.93
15dpt bHCG 2720.33
19dpt bHCG 9031.00
35dpt ❤
14w6d córeczka 🙎😊
38w3d Iga 👶👨👩👧💕
-
Annie1981 wrote:Nagietek. Dziękuję, śliczne te staniki. One są bez drutów?
Linka2019. Ja kupuję ten poniższy otulacz. Tam jest napisane, że na wszystkie pory roku, choć myślę, że na zimę niekoniecznie się sprawdzi. Na zimę pewnie jednak dziecko z niego już wyrośnie i trzeba będzie kupić inny. Zobaczymy.
https://allegro.pl/oferta/kocyk-minky-do-fotelika-nosidelka-otulacz-10195538028
Nie miałam wcześniej otulacza, teraz sobie wyobrażam, że można dziecko wziąć w nim na spacer, w gondoli, bez zakładania kurtki czy kombinezonu. Zastanawiam się tylko co z rękami. Czy maluch nie będzie ich wyjmował i czy nie zmarznie? Ktoś ma doświadczenie z otulaczami i może powiedzieć jak to wygląda?
zOsIa88. Tak z ciekawości po co Ci nakładki na piersi?
Patrz, nawet jest promka
https://www.forkids.pl/pl/p/MAXI-COSI-SPIWOREK-DIGITAL-BLACK-DO-FOTELIKA-0-13-KG/8847?utm_source=ceneo&utm_medium=referral
Jak masz więcej hajsu to ten jest mega
https://m.ceneo.pl/92771906;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&gclid=Cj0KCQiAvP6ABhCjARIsAH37rbSQ2YfsfXBLAALMUhhqSD6WVxNHahVyjz4NjU9ndr6hfWkXgBnCZfkaAgrxEALw_wcBWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:06
-
Shani Od gin dostałam receptę do wykupienia niestety 100% ale znalazłam przychodnię na nfz która robi ten zastrzyk nawet dla osób które nie prowadzą tam ciąży. Jeśli Twój lekarz pracuje w szpitalu lub przychodni to możliwe że da Ci tam skierowanie.
-
Z racji mojego zerowego doświadczenia mam pytanie, może głupie. Jeśli wożenie dzieci w foteliku ubranych w kombinezon/kurtkę jest niebezpieczne, to jak radzić sobie z tym technicznie. Na przykład: jest zimno, wychodzę z ubranym dzieckiem na parking do auta, tam rozbietam dziecko przy otwartych drzwiach i pakuje go do fotelika,zapinam? I potem wyjmuje, kładę na siedzenie, znów ubieram przy otwartych drzwiach? Przecież zdąży zmarznąć. Są na to jakiej patenty?
-
Tak, możesz zamknąć drzwi😝
Możesz ubrać dziecku polar, na to kurtkę. Wsiadasz, zamykasz drzwi, ściągasz kurtkę i wsadzasz do fotelika.Polarek jest ciepły a nie zajmuje miejsca pod pasami. Są też poncza szyte pod foteliki. Jak ma cienka kurtkę, bluzę czy inna warstwę to bez paniki można wozić w tym. Pychówki są zdradliwe ale to nawet na kursie prawka mówi się o tym że w kurtce się nie prowadzi więc żadna nowoścWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:50
Linka2019 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karola3xJ:D Dzięki za linki, ale nie podobają mi się te otulacze z MaxiCosi. Wiem, że kombinezonu się nie zakłada do fotelika, pytałam o gondolę.
Linka2019. Są na to patenty. Można np. kupić ponczo. Jak wygląda i jak działa jest pokazane pod koniec poniższego filmu. Można też wsadzić dziecko w kurtce, rozpiąć zamek, zapiąć pasy na ciałko i dopiero zapiąć zamek błyskawiczny kurteczki, tak, że pasy zostają pod kurtką. Był gdzieś taki filmik na YT, ale nie mam już linka.
https://youtu.be/2tsfEdaoo7c
zOsIa88. Po co się stosuje nakładki? Wskazania są gdy mamy np. wklęsłe brodawki, z którymi dziecko nie radzi sobie i CDL je zaleci. Nie bardzo więc rozumiem dlaczego wiele kobiet już w wyprawce się w nie zaopatrza, a takie zalecenia położnych świadczą jedynie o znikomej wiedzy na temat KP i omijalabym je szerokim łukiem.
Nie będę robić wykładu na ten temat, tak byłam tylko ciekawa, bo nie rozumiem tego fenomenu ryzykowania zaburzeń laktacji, tak na prawdę bez wskazań do używania tego gadżetu.
Linka2019 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
L8nka w przypadku fotelika do 13 kg, to zawsze zabieralam go ze sobą do domu, zeby był cieply. Tam wkladalam do niego dziecko, a potem 'komplet' wkladalam do auta.
Gorzej jak pozniej mielismy fotelik dla starszego dziecka. Kupilam nawet matę grzewczą, podlaczaną do gniazdka w aucie, ale ktos musial eczesniej pojsc ja nagrzac, ona grzala fotelik. Najlepiej mieć auto z webastoLinka2019 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ten otulacz maxi cosi wydaje mi się bardziej zimowy... Ja zrezygnowałam całkiem z otulacza, mam kocyki to na wiosnę wystarczą, lada moment będzie ciepło. Otulacz kupię na jesień.
Nakładek nie kupuje narazie. Jak będzie potrzeba to doradca do laktacji mi powie, bo planuje się skontaktować po porodzie.
Miałam zamawiać tą składaną wanienkę, a dziś po długich namysleniach, jak będziemy kąpać małego i gdzie, to kupię wanienkę z Ikea ze stelażem. Bo do tej składanej nie ma dedykowanego stojaka, a bez niego będzie ciężko. W Bobo-wózki babka nam pokazała wanienkę skladana stokke, mnie nie przekonała, ale mąż zachwycony. Tylko cena... stelaż dwukrotnie droższy od samej wanienki, to juz całkiemAnnie1981, zOsIa88 lubią tę wiadomość